Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yağmur Suyu Toplayıp İçmek Güvenli mi?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yağmur Suyu Toplayıp İçmek Güvenli mi?

Belki çocukken yağmur damlalarını yakalamak için dilinizi dışarı çıkardığınız günleri hatırlarsınız ya da filmlerde bunu yapan birini görmüşsünüzdür. Bu sadece eğlenceli ve aptalca bir eğlence gibi görünse de, kendi kişisel kullanımınız için yağmur suyu toplamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Treehugger'a göre buna çevre için birçok faydası olan "yağmur suyu hasadı" deniyor. Yağmur suyunu toplayarak, kuru ortamlardaki erozyon ve alçak alanlardaki taşkınlar azaltılabilir. Yağmur suyunun toplanmasının okyanus ve diğer doğal su kütleleri için de faydaları vardır, çünkü yağmur suyu akışı kanalizasyon sistemlerini boğabilir ve kirleticileri nehirlere, akarsulara, göllere ve göletlere taşıyabilir. Ek olarak, aylık su faturanızda size biraz para kazandırabilir.

AA11cxUN.img?w=768&h=431&m=6

Hasat edilen yağmur suyu, peyzaj, yüzme havuzları, araba yıkama, banyolar, duşlar veya çamaşır makineleri gibi çeşitli benzersiz amaçlar için kullanılabilir. Tüm bunlar çevre için umut verici ve faydalı gibi görünse de, yağmur suyunu tüketmenin güvenli olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Musluk suyu veya şişelenmiş su yerine kullanabilir misiniz ve yemek pişirmek için yağmur suyunu kullanabilir misiniz?

Yağmur Suyu İçmek Güvenli mi?

AA11cHlw.img?w=768&h=431&m=6

Yağmur suyunu tüketmek bazen güvenli olabilir, ancak ek çaba harcamadan olmaz. Treehugger'da gösterildiği gibi, hastalıklara katkıda bulunan patojenleri ve organizmaları uzaklaştırmak için toplanan yağmur suyunun filtrelenmesi veya kaynatılarak kaynatılması gerekir. O zaman bile, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), güvenli tarafta olmanın ve yemek pişirmek, içmek veya dişlerinizi fırçalamak gibi tüketim amaçları için yağmur suyunu kullanmaktan kaçınmanın daha iyi olduğunu öne sürüyor. CDC, yağmur suyunun saf olmadığını ve muhtemelen sizi hasta edebilecek bakteri, parazit ve kimyasallar taşıyacağını bildiriyor. Ayrıca, yağmur suyu tüketmek hastalık salgınları ile ilişkilendirilmiştir. Yağmur suyu çatıdan toplandığı için kuş dışkısı, kir, toz, mikrop gibi birçok istenmeyen madde ile temas edebilir.

Topladığınız yağmur suyu da yaklaşık 5.0-5.5 (Sağlık Hattı başına) pH dengesi ile daha asidik olacaktır. Hava kirliliğinin arttığı bir bölgede yaşıyorsanız daha da asidik olabilir. Araştırmalar, daha temiz ve güvenilir kaynaklardan gelen su ile karşılaştırıldığında, yağmur suyunun sağlığımız için önemli ölçüde daha fazla nemlendirici veya faydalı görünmediğini gösteriyor.

Bu nedenlerden dolayı, yağmur suyu içmekten kaçınmak daha güvenlidir ve CDC bunun yerine belediye musluk suyu veya şişelenmiş su içilmesini önerir. Yağmur suyu toplamayla ilgileniyorsanız, bölgenizdeki kuralları ve düzenlemeleri kontrol etmeniz, zayıflamış bir bağışıklık sisteminiz varsa doktorunuza danışmanız ve güvenli bir toplama, arıtma ve test sisteminiz olduğundan emin olmanız önemlidir.

Kaynak: Health Digest

water-1761027.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.