Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Moonlighting Neden Disney+ veya Hulu'da Yayınlanmıyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Moonlighting Neden Disney+ veya Hulu'da Yayınlanmıyor?

Aseries, 1985'te ABC'de sezon ortasında yerini aldı ve bir yıl sonra televizyondaki en büyük fenomen oldu. Yazı, oyunculuk ve stil, esasen takip eden tüm televizyon programlarını etkilemeye devam edecekti. Öyleyse neden akış çağında, Disney'in sahip olduğu Moonlighting dizisi Disney+ veya Hulu'da yayın yapamıyor? Biri "hak sorunu"nu tahmin ettiyse, bu doğru ama bu karmaşık bir hikaye.

AA118VOr.img?w=768&h=384&m=6&x=174&y=70&

Çıkışından bu yana neredeyse kırk yıl geçmesine rağmen Moonlighting'i büyüleyen çok şey var. Pop kültüründe bu dizinin etkisi hala hissediliyor. Örneğin, She-Hulk: Attorney at Law dördüncü duvarı yıkma şekli bu diziye borçludur. Jennifer Walters iş için daha az güvenli Deadpool ve daha süper güçlü David Addison. Bu kadar popüler ve etkili olan bir şov için en ilginç olan şey, bugün ne kadar az insanın onu tartıştığı. Neredeyse 40 yılda, kampüs kütüphanesinin kendi bölümünü oluşturabilecek bir dizi hakkında yalnızca tek bir kitap -Ay Işığı: Scott Ryan'ın Sözlü Tarihi- yazılmıştır.

Yazar ve yapımcı Glenn Gordon Caron, Reagan İdaresi'nin Federal İletişim Komisyonu'nun (FCC) televizyonun nasıl yapıldığı üzerindeki kontrolünün bir kısmını gevşettiği, şu anda yoğun bir şekilde referans verilen 1980'lerde nadir bir fırsatla sonuçlandı. Büyük ağların her biri - daha sonra sadece ABC, NBC ve CBS - yayınlayacakları bir şov yapmak için stüdyolar oluşturabilir. Bu uygulama bugün standarttır, ancak o zamanlar yepyeniydi. İlk iki pilotu gitmeyince, Caron'a ABC'den bir direktif verildi: "Oğlan/kız dedektif şovu" yapın. Korkuluk ve Bayan King, Hart'tan Hart'a ve diğerleri, 50 dakika içinde bir gizemi çözecek ve biraz romantizm yaşayacaklardı. Caron ve yazarları için vakalar gösterinin önemli bir parçası değildi - iki ana karakter arasındaki ilişkiydi.

Cybill Shepherd, film rollerinden televizyon rollerine geçiş yapıyordu. Caron, onu tüm parasını kaybeden ve dedektif olan eski bir model olan Maddie Hayes karakteri için istedi. (Seksenlerdi.) Ancak bu, formülün sadece yarısıydı. Maddie'nin akıllıca, mavi yakalı folyosu, Bruce Willis için koparma rolü olurdu. Zor Ölüm'ün kahramanı olmadan önce David Addison'du: aptal, kötü bir dövüşçü ve aşkta şanssız. İnsanların önde gelen bir adam olarak düşündüklerinin antiteziydi ve 1980'lerde Bill Murray'in yaptığı şeye daha çok benziyordu.

David'in karakterinin önemli bileşenlerinden biri müziğe olan aşkıydı. Willis mızıka çalabiliyordu ve ya bir komedi rahatlama anı için ya da ciddi bir müzikal sayının parçası olarak sık sık şarkıya giriyordu. Örneğin Willis, 3. Sezon, 7. Bölüm, "Atomic Shakespeare"de Rascals tarafından "Good Lovin'" şarkısını seslendirdi. Caron, bölümlerde daha sonra James Gunn tarafından alınan aynı yaklaşım olan iğne damlalarına büyük ölçüde güveniyordu. Besteci Alf Clausen, diğer müzikleri de kendi müziğine eklerdi. 2. Sezon, Bölüm 17, "Bir Kapı Çivisi için Cenaze"de David ve kötü avukat Alan Margolese, iki süpürgeyle kılıç savaşı yaptılar. David'inki mavi ve Alan'ınki kırmızıydı, Clausen ise Star Wars temasını gizlice dahil etti. Bu müzik ve dizi için ne kadar önemli olduğu yüzünden Moonlighting Disney+ veya Hulu'da yayınlanmıyor.

Caron, kitapta Ryan'a, "Şu anda Moonlighting'i görememenizin nedeni bu," dedi, "tüm o müzik yüzünden. Hiçbiri temizlenmedi çünkü kimse DVD'leri veya akışı beklemiyordu." Şovun yaratıcısına göre, Disney ona müziği değiştirip değiştiremeyeceklerini sordu. Ama diyalog ya da yön kadar şovunun bir parçası. "Her zaman 'Hayır, müziği değiştiremeyiz' derim."

Disney, Lucasfilm'e sahip oldukları için Star Wars temasını temizlemekte sorun yaşamamalı, ancak şarkıların geri kalanı çok zor olabilir. Moonlighting, The Rolling Stones, James Brown ve Billy Joel'in şarkılarını kullandı. Aynı zamanda Ray Charles ve Temptations gibi isimlerden de görünümler içeriyordu. Tüm bu müzikleri lisanslamak ve tüm bu sanatçılara ödeme yapmak, Moonlighting'i en pahalı akış dizisi haline getirecektir. DVD'lerin baskısının düşmesine izin verilmesinin nedeni de budur. TV'nin en ilginç programlarından biri olmasına rağmen, müzik hakları ikinci bir hayat kazanmasını engelledi.

Kaynak: CBR

moon-2762111.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.