Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Amerikalıların 2. Dünya Savşında Hitlere karşı savaşı. Var mı ganimet o savaşta? Kimi esir alıp götümüşler ve satmışlar? Kimin toprağını işgal etmişler? İkinci Dünya savaşından sonra para değeri "Altın" ile ölçülürken, artık ABD doları ile ölçülür olmuştur. 2nci Dünya savaşının Siyasi Zaferini Sovyetler Birliği, Ekonomik Zaferini ise ABD kazanmıştır... Esir almamıştır ancak artık dünya'nın abiliğine soyunmuş ve sonraki işgallerine bu savaşta temel aldığı doktrini ile yapmıştır... Dünya siyasetine kapalı olan Monroe Doktrinini bırakıp, artık bu savaşla birlikte dünyayı işgale başlamıştır... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 İkinci Dünya savaşından sonra para değeri "Altın" ile ölçülürken, artık ABD doları ile ölçülür olmuştur. 2nci Dünya savaşının Siyasi Zaferini Sovyetler Birliği, Ekonomik Zaferini ise ABD kazanmıştır... Esir almamıştır ancak artık dünya'nın abiliğine soyunmuş ve sonraki işgallerine bu savaşta temel aldığı doktrini ile yapmıştır... Dünya siyasetine kapalı olan Monroe Doktrinini bırakıp, artık bu savaşla birlikte dünyayı işgale başlamıştır... ben bişi demiyorum Tarihi bilmiyorsun, benimle tarih tartışıyorsun. devletlerin politikaları zamana göre değişir. Zaman gelir kurtuluş mücadelesi verirsin, zaman gelir işgal edersin, işgalci olursun. Müftülükte talan dememiş, ganimet demiş. Senin dinin bugünkü dünyayı geçmişin değerlerine göre yorumlamaya kalkabiliyorsa, ben de senin dinini bugünkü değerlere göre yargılama hakkını elde ederim.[/b. Saygılar. O zaman bize tarihi anlatırsın neden savaşa girmiştir amerika degil mi ?. vardır bir nedeni herhalde. siz bugünün teknik ve algılayış verileriyle geçmişi yargılamaya çalışıyorsunuz, bu sizin yanlış fikirler edinmenizi saglıyor çok açık . talan ile ganimetin ayrımına varamıyorsanız buna birşey demem mümkün degil... Din bugunun dünyasını geçmişin degerlerine göre degil lakin degişmez olan insani degerlere göre yorumlar. saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 İkinci Dünya savaşından sonra para değeri "Altın" ile ölçülürken, artık ABD doları ile ölçülür olmuştur. 2nci Dünya savaşının Siyasi Zaferini Sovyetler Birliği, Ekonomik Zaferini ise ABD kazanmıştır... Esir almamıştır ancak artık dünya'nın abiliğine soyunmuş ve sonraki işgallerine bu savaşta temel aldığı doktrini ile yapmıştır... Dünya siyasetine kapalı olan Monroe Doktrinini bırakıp, artık bu savaşla birlikte dünyayı işgale başlamıştır... Boşig, sebebpler "motivasyonlarla" sonuçları karıştırma. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 O zaman bize tarihi anlatırsın neden savaşa girmiştir amerika degil mi ?. vardır bir nedeni herhalde. Ganimet toplamaya gitmemişler. Hitler dünyaya hakim olmaya kalkınca, korkmuşlar sıra bize de gelecek diye. Japonya'nın ani saldırıs da, bu korkularının doğruluğunu kanıtlamış. siz bugünün teknik ve algılayış verileriyle geçmişi yargılamaya çalışıyorsunuz, bu sizin yanlış fikirler edinmenizi saglıyor çok açık. Her sistem geçmişi yargılar veya en azından tespit yapar. Muhammed de cahiliye dönemi diye tutturmuştu, hatırlarmısın? Asıl yanlış olan geçmişin değer yargılarıyla bugünü anlamaya çalışmak. Benim yaptığım daha ziyade tespit. talan ile ganimetin ayrımına varamıyorsanız buna birşey demem mümkün degil... Farkı biliyorum. Birisi kendim için çaldım diyor. Diğeri Allah için. Din bugunun dünyasını geçmişin degerlerine göre degil lakin degişmez olan insani degerlere göre yorumlar. Din bugünü geçmişin hatta, geçmişteki bir adamın değerleriyle yargılar. Evrensel ahlaktan haberi yoktur dinin. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Boşig, sebebpler "motivasyonlarla" sonuçları karıştırma. Saygılar. Karıştırmıyorum Sayın BrainSlapper... ABD'yi 2nci Dünya Savaşına sokan amaç ne idiyse, o savaşa sokan erek ve güdüm ne idiyse,devlet politikası ne idiyse, hep aynı görüş ile hareket etmiştir ABD... Avrupa'ya ve Dünyaya karşı etkisiz/ilgisiz kalma politikası olan "Monroe Doktrini" terkedilmiş ve bugüne kadar uzanan saldırgan yani Dünyanın Abiliğine dayanan politikası devreye girmiştir. Irak'a girme nedeni ne idiyse meşhur Normandiya çıkartmasının nedeni de pek farklı bir amaçla değildir... Yada şunu sormak istiyorum... Madem ABD benim dediğim gibi bir amaç gütmüyordu, yani gözü sadece Dünya Savaşını bitirmekti... Niye Japonlara karşı o Atom Bombalarını kullandı... Önce bilgiler: *Avrupa'daki savaş 23Nisan 1945'te Rusya'nın Berlin'e girip 7 Mayıs'ta Almanya'nın teslim belgesinin imzalanmasıyla son bulmuştur. *6 Ağustos 1945 de Hiroşima, 9 Ağustos 1945'te ise Nagasaki kentleri atom bombasıyla Abd tarafında vuruldu... Yani savaşın sonunda savaşan tek devlet Japonya idi ve savaş sadece kendi ülkesinde sürüyordu, başka bir cephe yoktu? ABD'nin dediğiniz gibi bir amacı yoktuysa, çok daha az insan kaybı ile Japonya'yı teslime zorlayamaz mıydı? Tabii ki zorlardı, çünkü Japonya yapayalnızdı ve savaşan tek devletti... İmkanı yok teslim olmaMAsının. Zira öteki tarafta da Çin ve Rusya var... Peki Atom Bombaları niye kullanıldı da o kadar insan katledildi Japonya'da... Aynı dönemde Rusya Sibirya bölgelerinde Atom Bombası denemeleri yaptığını açıklamıştır... Çünkü Siyasi zaferine güvenip abiliğe soyuncaktır, zaten komintern falan kurar ilerde, ABD'de buna karşı Truman Doktrinini uygulamaya sokar... Neyse; savaşın sonunda ise Rusya'nın siyasi olarak en kazançlı devlet olarak ortaya çıkacağı zaten bellidir... İşte ABD "Senden önce ben varım bu dünyanın abisi olacak adam..." demek için kullanmıştır o bombalarını... Yani onsa insanın bir anda katledilmesinin tek sebebi, ABD'nin bugüne kadar getirdiği aynı politikadır... Vietnamlıları Napalm ile de katleden görüş yine aynı görüştür... İlla ki köle almak gerekmiyor, ölmekte fazlasıyla kafi geliyor... Hemde sadece ve sadece "Abilik/Jandarmalık" işine soyunmak için... Gerçi olay bu kadar da "Abiliğe soyunmak" olayı kadar basit de değildir aslında... Sebeplerle Motivasyonlar karıştırılmıyor Sevgili BrainSlapper. Hepsinin aynı sebebe dayandığı ispatlanıyor... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Sebeplerle Motivasyonlar karıştırılmıyor Sevgili BrainSlapper. Hepsinin aynı sebebe dayandığı ispatlanıyor... Seninle bu konuyu politika bölümünde tartışırız istiyorsan. Bizim burada karşılaştırdığımız şey modern savaşlarda talan (ganimet) var mı? Ne boyuttadır? İnsan'dan ganimet alınıyor mu? Senin bu konuda bir bilgin varsa yaz. Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Bizim burada karşılaştırdığımız şey modern savaşlarda talan (ganimet) var mı? Ne boyuttadır? İnsan'dan ganimet alınıyor mu? Senin bu konuda bir bilgin varsa yaz. Saygılar. Sevgili brain,bir ülkeyi işgal edip halkını kendine tabi kılmak ve o ülkeyi sömürmek nedir? Senin modern savaş dediğin savaşlar insanlık tarihinin en acımasız savaşları değilmidir,bir ülkeyi sebebsiz bakın sebebsiz diyorum aslında işgal eden için çıkar sebebleri var ama kendilerine neden diye sorulduğu zaman gösterilen sebeblerin gerçek sebebler olmadığını biliyoruz işgal edip halkını öldürüp,işkence edip kadınlara tecavüzler edip üstelik bunlar birgün,bir ay,yada biryıl sürmüyor takiii kendine tabi olmayı kabul ettirinceye kadar sürüyor,sende biliyorsun,bende biliyorum herkes biliyor. İnsandan genimet alınıyormu?diye sormuşsun sen bana bağımlısın demek ne demek sence? Senin modern savaş deyip İslam tarihinde yapılan savaşlarla mukayese etme yanlışına düştüğün savaşların bilançolarından haberin varmı? Irak’ta ABD işgali 3’üncü yılını geride bıraktı. Can güvenliği olmayan halk yoksullukla pençeleşiyor. Kurumlar çökmüş durumda. Binlerce tutuklu cezaevinde mahkemeye çıkabilmeyi bekliyor. İç savaş ise kapıda... ABD Başkanı George Bush, 2003 Mart’ında başlayan Irak Savaşı’nın Mayıs ayında bittiğini açıklamıştı. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen ülkede durum içler acısı. Güvenlik Saddam Sonrası dönemde Irak’taki en önemli sorun. İşgalin ilk yılında can kaybı günde ortalama 20 iken bu rakam üçüncü yılında 36’ya çıktı. Ölen sivil sayısının 100 bini bulmuş olabileceği belirtiliyor. ABD’nin Irak operasyonu sürüyor Rehin alma olaylarında ise birçok yabancı sivil öldürüldü. Ekonomik durum da içler acısı. Petrol zengini Irak, günde sadece 1.8 milyon varil petrol üretiyor. Halkın önemli bir kısmı gıda yardımına muhtaç. Elektrik ve temiz su ise mumla aranıyor. Sağlık ve eğitim sistemi de çöktü. Ülkedeki yeniden yapılandırma çabaları da vaadlerin çok gerisinde. Allavi: Irak iç savaşın ortasında Cezaevlerindeki 14 bin tutuklu henüz suçlanmış ya da mahkemeye çıkarılmış değil. İşkence ve kötü muamele ise artık gizlenemiyor. İç savaş ihtimali de gerçeğe dönüşmek üzere. Sünniler ve Şiiler arasında ilan edilmemiş bir savaş var. Kuzey’de Kürtler ise tamamen başlarına buyruk. Seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen Bağdat hala bir hükümete muhtaç. alıntı Üstelik bu olay sadece Irakla sınırlı bir olayda değil sayısız örnekleri var.... Sizin amacınız bu savaşlarla Peygamber Efendimiz döneminde yapılan savaşları mukayese edip o savaşların daha acımasız olduğunu göstermek biliyorum ama yanılıyorsun...... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Sevgili brain,bir ülkeyi işgal edip halkını kendine tabi kılmak ve o ülkeyi sömürmek nedir?Senin modern savaş dediğin savaşlar insanlık tarihinin en acımasız savaşları değilmidir,bir ülkeyi sebebsiz bakın sebebsiz diyorum aslında işgal eden için çıkar sebebleri var ama kendilerine neden diye sorulduğu zaman gösterilen sebeblerin gerçek sebebler olmadığını biliyoruz işgal edip halkını öldürüp,işkence edip kadınlara tecavüzler edip üstelik bunlar birgün,bir ay,yada biryıl sürmüyor takiii kendine tabi olmayı kabul ettirinceye kadar sürüyor,sende biliyorsun,bende biliyorum herkes biliyor. İnsandan genimet alınıyormu?diye sormuşsun sen bana bağımlısın demek ne demek sence? Senin modern savaş deyip İslam tarihinde yapılan savaşlarla mukayese etme yanlışına düştüğün savaşların bilançolarından haberin varmı? Irak’ta ABD işgali 3’üncü yılını geride bıraktı. Can güvenliği olmayan halk yoksullukla pençeleşiyor. Kurumlar çökmüş durumda. Binlerce tutuklu cezaevinde mahkemeye çıkabilmeyi bekliyor. İç savaş ise kapıda... ABD Başkanı George Bush, 2003 Mart’ında başlayan Irak Savaşı’nın Mayıs ayında bittiğini açıklamıştı. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen ülkede durum içler acısı. Güvenlik Saddam Sonrası dönemde Irak’taki en önemli sorun. İşgalin ilk yılında can kaybı günde ortalama 20 iken bu rakam üçüncü yılında 36’ya çıktı. Ölen sivil sayısının 100 bini bulmuş olabileceği belirtiliyor. ABD’nin Irak operasyonu sürüyor Rehin alma olaylarında ise birçok yabancı sivil öldürüldü. Ekonomik durum da içler acısı. Petrol zengini Irak, günde sadece 1.8 milyon varil petrol üretiyor. Halkın önemli bir kısmı gıda yardımına muhtaç. Elektrik ve temiz su ise mumla aranıyor. Sağlık ve eğitim sistemi de çöktü. Ülkedeki yeniden yapılandırma çabaları da vaadlerin çok gerisinde. Allavi: Irak iç savaşın ortasında Cezaevlerindeki 14 bin tutuklu henüz suçlanmış ya da mahkemeye çıkarılmış değil. İşkence ve kötü muamele ise artık gizlenemiyor. İç savaş ihtimali de gerçeğe dönüşmek üzere. Sünniler ve Şiiler arasında ilan edilmemiş bir savaş var. Kuzey’de Kürtler ise tamamen başlarına buyruk. Seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen Bağdat hala bir hükümete muhtaç. alıntı Üstelik bu olay sadece Irakla sınırlı bir olayda değil sayısız örnekleri var.... Sizin amacınız bu savaşlarla Peygamber Efendimiz döneminde yapılan savaşları mukayese edip o savaşların daha acımasız olduğunu göstermek biliyorum ama yanılıyorsun...... Sevgili suheda, daha önce yazdım, nüfus yapısı ve teknoloji dolayısı ile bugünkü savaşlar, elbette daha büyüktür. Ama niyet ve sebep açısından Muhammed'in savaşları daha acımasızdır. ABD'nin Irak savaşının gerekçesi de Bush'a göre vahy'dir. Allah'tan talimat almıştır. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Seninle bu konuyu politika bölümünde tartışırız istiyorsan. Bizim burada karşılaştırdığımız şey modern savaşlarda talan (ganimet) var mı? Ne boyuttadır? İnsan'dan ganimet alınıyor mu? Senin bu konuda bir bilgin varsa yaz. Saygılar. Sayın BrainSlapper... Bunu her konuda söylöyoruz... Tüm savaşların nedeni; Ekonomik ve Toplumsal sorunlar ve dengesizliklerdir... ABD'nin Irak'ı işgali "Bush'a" indiği söylenen vahiy değildir. O kendisinin mantıksızlığıdır. ABD'nin Irak işgalinin ganimeti Petroldür... Hazar'daki petrollere sıçramak istemesidir... Savaşların tek nedeni "Ekonomik" çıkarlardır... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Sence ekonomi nasıl güçlenir la bohame.. Ve ekonominin güçlenmesindeki dini engeller nelerdir.. Sen sanayileşelim dedinde, din dur mu dedi.. Gerçekten dinle ekonominin ilşikisi anlamış değilim.. Aydınlatır mısın lütfen.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Sayın BrainSlapper... Bunu her konuda söylöyoruz... Tüm savaşların nedeni; Ekonomik ve Toplumsal sorunlar ve dengesizliklerdir... ABD'nin Irak'ı işgali "Bush'a" indiği söylenen vahiy değildir. O kendisinin mantıksızlığıdır. ABD'nin Irak işgalinin ganimeti Petroldür... Hazar'daki petrollere sıçramak istemesidir... Savaşların tek nedeni "Ekonomik" çıkarlardır... Sizinle bu konuda daha önce yazıştık. Mutabık olduk. Şimdi bunu bir kez de diğer arkadaşlara söyleyebilirmisiniz. Muhammed'in savaşlarının "Allah" için yapılmadığını, ekonomik sebepli savaşlar olduğunu. Saygılar. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Ganimet toplamaya gitmemişler. Hitler dünyaya hakim olmaya kalkınca, korkmuşlar sıra bize de gelecek diye.Japonya'nın ani saldırıs da, bu korkularının doğruluğunu kanıtlamış. Her sistem geçmişi yargılar veya en azından tespit yapar. Muhammed de cahiliye dönemi diye tutturmuştu, hatırlarmısın? Asıl yanlış olan geçmişin değer yargılarıyla bugünü anlamaya çalışmak. Benim yaptığım daha ziyade tespit. Farkı biliyorum. Birisi kendim için çaldım diyor. Diğeri Allah için. Din bugünü geçmişin hatta, geçmişteki bir adamın değerleriyle yargılar. Evrensel ahlaktan haberi yoktur dinin. Saygılar. amerika için yorumuzu es geçiyorum uzatmanın anlamı olmadıgı açık, kalkıp eski kitapları karıştırmak zahmetine girmek de istemiyorum. size sistem eleştirisi yapmayın degil , bugünün teknik ve bu teknigin algılanışı saplantısından hareket ederek geçmişin birebir eleştirisini yapamazsınız demek istiyorum, ama ilkesel düzeyde yapabiliriz, eger ahlakı evrensel olarak niteliyorsan bu evrensel üzerinden haret etmen lazım, savaş hukukundan ve savaş ahlakından, anlaşılır degil mi?. ganimet tanımlarınız ise çok duygusal, yogun duygusal düşüncelerle münazara zor oluyor.!! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Insanlar dine kanitlariyla degilde yararlariyla inanirsa "EKONOMI" basligi altinda savaslar da boyle devam eder...Sizler ne kadar bu savaslarda din etkisiz elemandi deseniz,Tanri anlayisinin getirdigi din bunun gunah kecisi oldu.....Insanlar biraz beyinlerini yorsalar,dinin yarardan cok zararini gorurler.... Tanrı bir günah keçisi değil... Savaşların nedeni de değil... Savaşların nedeni, insanların kendisidir. Keni ihtiyaçlarıdır, erekleridir, amaçlarıdır. Bu amaçlar kullanılan sadece Din değil, Milliyetçilik yada Vatandaşlık duygularıdırda aynı zamanda... Bunu defalarca anlattım... Sizinle bu konuda daha önce yazıştık. Mutabık olduk. Şimdi bunu bir kez de diğer arkadaşlara söyleyebilirmisiniz. Muhammed'in savaşlarının "Allah" için yapılmadığını, ekonomik sebepli savaşlar olduğunu. Saygılar. Evet daha önce mutabık olmuştuk ve hala da farklı bir şey düşünmüyorum. Lakin bu tanımım açıktı, umarım beni zan altında bırakmak için nitelememişsinizdir burada... Benim söylemem yetmiyor ne yazık ki... Dünyadaki savaşarının nedenlerinin "Din" olduğunu düşünenler bir tek İnananlar değil... Bunu zamanında yeterince açıkladım, hemde fazlasıyla sanıyorum... Cyrano arkadaşımında bu konuda çok güzel açıklamaları oldu. Herşey ayan beyan ortadadır. Din'i kötülemek istyenlerde yada övmek isteyenlerde hep aynı hataya kapılmaktadır... Ne yazık... Sayılarımla... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Tanrı bir günah keçisi değil... Savaşların nedeni de değil... Savaşların nedeni, insanların kendisidir. Keni ihtiyaçlarıdır, erekleridir, amaçlarıdır. Bu amaçlar kullanılan sadece Din değil, Milliyetçilik yada Vatandaşlık duygularıdırda aynı zamanda... Bunu defalarca anlattım... Evet daha önce mutabık olmuştuk ve hala da farklı bir şey düşünmüyorum. Lakin bu tanımım açıktı, umarım beni zan altında bırakmak için nitelememişsinizdir burada... Benim söylemem yetmiyor ne yazık ki... Dünyadaki savaşarının nedenlerinin "Din" olduğunu düşünenler bir tek İnananlar değil... Bunu zamanında yeterince açıkladım, hemde fazlasıyla sanıyorum... Cyrano arkadaşımında bu konuda çok güzel açıklamaları oldu. Herşey ayan beyan ortadadır. Din'i kötülemek istyenlerde yada övmek isteyenlerde hep aynı hataya kapılmaktadır... Ne yazık... Sayılarımla... Kurana inanıyorsanız böyle bir iddiada bulunamazsınız.Kurana göre savaşların asıl sebebi allahtır Bakara 218 İman edenler ve hicret edip Allah yolunda cihad edenler var ya, işte bunlar, Allah'ın rahmetini umabilirler. Allah, gafur ve rahimdir. Bakara 244 Allah yolunda savaşın ve bilin ki Allah, her şeyi işitir ve bilir. Al-i İmran 157 Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, şunu bilin ki, Allah'ın mağfireti ve rahmeti onların topladıkları bütün şeylerden daha hayırlıdır. Nisa 74 O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükafat vereceğiz Nisa 95 Müminlerden -özür sahibi olanlar dışında- oturanlarla malları ve canlarıyle Allah yolunda cihad edenler bir olmaz. Allah, malları ve canları ile cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah hepsine de güzellik (cennet) vadetmiştir; ama mücahidleri, oturanlardan çok büyük bir ecirle üstün kılmıştır. Bunu ancak dinlere inanmayanlar söyleyebilir. Çünkü bizler diyoruzki,tüm kutsal kitaplar tanrı adına uydurulan yalanlardan ibaretttir. Dolayısıyla maddi rant ve iktidar için savaş yapan insanlar,bunu kılıfına uydurabilmek için allahın buyruklarıyla/vahiyle yaptıklarını iddia etmişlerdir Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Bunu ancak dinlere inanmayanlar söyleyebilir. Çünkü bizler diyoruzki,tüm kutsal kitaplar tanrı adına uydurulan yalanlardan ibaretttir. Dolayısıyla maddi rant ve iktidar için savaş yapan insanlar,bunu kılıfına uydurabilmek için allahın buyruklarıyla/vahiyle yaptıklarını iddia etmişlerdir hadi her şeyi bir kenara bıraktık, (yalnız konuyu alakasız yöne çekmeyelim) afganistanda , çeçenistanda, şimdi ırakda ve öncesinde de bosnada ve daha bir çok yerde, buraların yerlisi olmayan ama hakikatde Kur'an'ı kendilerine rehber edip buralara savaşmaya ve kardeş olarak gördüklerine yardıma gitmiş olanların ne gibi maddi rant ve iktidar sagladıklarını açıklayın bakalım...ister kabul edilsin ister red edilsin kim olursa olsun adamlar ölmeye gidiyor, oralarda çiftlik alıp yaşamaya gitmiyorlar..... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 hadi her şeyi bir kenara bıraktık, (yalnız konuyu alakasız yöne çekmeyelim) afganistanda , çeçenistanda, şimdi ırakda ve öncesinde de bosnada ve daha bir çok yerde, buraların yerlisi olmayan ama hakikatde Kur'an'ı kendilerine rehber edip buralara savaşmaya ve kardeş olarak gördüklerine yardıma gitmiş olanların ne gibi maddi rant ve iktidar sagladıklarını açıklayın bakalım...ister kabul edilsin ister red edilsin kim olursa olsun adamlar ölmeye gidiyor, oralarda çiftlik alıp yaşamaya gitmiyorlar..... Masallara karnımız tok.Ruslar çekildikten sonra afganistanda müslümanların iktidar için nasıl birbilerini katlettiği bütün dünya gördü Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Masallara karnımız tok.Ruslar çekildikten sonra afganistanda müslümanların iktidar için nasıl birbilerini katlettiği bütün dünya gördü sen masallarla yaşamaya devam et.. neden bir açıklama getiremedin....benim neden bahsettigimi kimlerden bahsettigimi anlamadınız heral.... bekliyorum... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Sayin bosig sanirim yaziyi iyi okumadiniz çünkü ben tanriya günah keçisi demedim,Dine dedim...Yada yaziyi anladinizda size ikiside ayni anlama geldi de olabilir ama hata var diyorum.... Öncelikle ben benim dedigim kesinlikle dogrudur fikrinde degilim, benim ki bir düsünce sadece. Hepimizin hem fikir oldugu bir nokta var oda "DIN" Tarih boyunca iyi sömÜrülmüs......Savaslarin nedenine gelince bence cok guzel bir sekilde tanri.....Bunla ilgili ayetleri din ve siddet baslikli topicte bulmaniz mumkun...Eger tanri inanci olmasaydi beraberinde dinde gelmezdi....Baslangiçtan beri tanri inanci oldugu icin;Dinde devaminda geldi.....Tanrinin bizimle iletisim mecburiyetinin oldugunu düsünen insanlar kendilerini Seyh,Peygamber ilan edip bir parmak hareketiyle insanalari yüz yillarca sömürdüler.....Bunlarla tanrinin baglantisi ise eger yazdigim yerden geriye dogru giderseniz sonunda tanriya ulasicaksiniz..... Saygilarimla....... Bahsettiğiniz başlıkta değindik Sayın La-boheme bunlara evet ama hala inat ediyorsunuz... Dinin Cihat anlayışının çerçevelerini yazdık hep... Din yada Tanrı, ne ad verirseniz verin bu duygular hep kullanılmıştır, asla bir neden olmamıştır... Yani temel neden olmamıştır. Sizin söylediğiniz aynen şu örneğe benziyor: "1inci Dünya Savaşının nedeni, Avusturya veliahtının bir Sırplı tarafından öldürülmesi" demeyebenziyor aynen... Yada "Hitler Yahudileri Hıristiyanlık için öldürdü" demeye benziyor... Ama biz biliyoruz ki nedenler asla bunlardeğil öyle değil mi? Dinler hiç bir savaşın nedeni değildir. Bunu bize söyleyen Tarih Bilimi'nin bizzat kendisi... Valla ben onun yalancısıyım ve bunun "Bence"si yada "Sence"si yok ne yazık ki... Saygılarımla... Kurana inanıyorsanız böyle bir iddiada bulunamazsınız.Kurana göre savaşların asıl sebebi allahtır Cihat'ın ne demek olduğunu biliyor olsaydınız, öyle iki ayeti tek başlarına parçalayıp parçalayıp vermez ve bu nu iddia edemezdiniz... Cihat anlayışının ne olduğunu yazdık, bulup okuyun madem... Hz. Muhammed'in yaptığı savaşlar hakkında son derece ve hatta sizden de fazla gerçekçi olabilirim, burada yazdıklarım mevcuttur. BrainSlapper şahittir zaten yukarıda da belirtti... Sizde benim kadar dürüst olduğunuz gün, sizinle de tartışabilirim bu konuyu... Saygılarımla... Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Bunu ancak dinlere inanmayanlar söyleyebilir. Çünkü bizler diyoruzki,tüm kutsal kitaplar tanrı adına uydurulan yalanlardan ibaretttir. Dolayısıyla maddi rant ve iktidar için savaş yapan insanlar,bunu kılıfına uydurabilmek için allahın buyruklarıyla/vahiyle yaptıklarını iddia etmişlerdir evet sayın katakuta bekliyorum cevabınızı ve olayları karıştırmadan bir açıklama yapınız. İnandıkları Rabbin rızasını umarak ve kardeş bildikleri insanlara yardım etmek için bir yerden biryere giden ve savaşan insanların bu dünyaya dönük ne gibi maddi rant ve iktidar için gittiklerini soruyorum. sapla samanı birbirine karıştırmayalım, kabul edilsin ya da edilmesin, bu olayın başka boyutudur, bu tür insanların gitme amacı nedir ??. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 evet sayın katakuta bekliyorum cevabınızı ve olayları karıştırmadan bir açıklama yapınız. İnandıkları Rabbin rızasını umarak ve kardeş bildikleri insanlara yardım etmek için bir yerden biryere giden ve savaşan insanların bu dünyaya dönük ne gibi maddi rant ve iktidar için gittiklerini soruyorum. sapla samanı birbirine karıştırmayalım, kabul edilsin ya da edilmesin, bu olayın başka boyutudur, bu tür insanların gitme amacı nedir ??. Cevabı verdim, al bir daha oku Masallara karnımız tok.Ruslar çekildikten sonra afganistanda müslümanların iktidar için nasıl birbilerini katlettiği bütün dünya gördü Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 La bohame.. Alttaki soruma hala cevap vermedin.. Bekliyorum.. Sence ekonomi nasıl güçlenir la bohame.. Ve ekonominin güçlenmesindeki dini engeller nelerdir.. Sen sanayileşelim dedinde, din dur mu dedi.. Gerçekten dinle ekonominin ilşikisi anlamış değilim.. Aydınlatır mısın lütfen.. Saygılar.. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Cevabı verdim, al bir daha oku Masallara karnımız tok.Ruslar çekildikten sonra afganistanda müslümanların iktidar için nasıl birbilerini katlettiği bütün dünya gördü alakasız şeylerden bahsediyorsunuz son kez soruyorum BEN SİZE AYNI YERDEKİ İNSANLARDAN BAHSETMİYORUM, EVİNİ, BARKINI, RAHATINI, YANİ HERŞEYİNİ BIRAKIP BAŞKA BİR YERE GİDENLERDEN BAHSEDİYORUM.....çok açık degilmi ??. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 hadi her şeyi bir kenara bıraktık, (yalnız konuyu alakasız yöne çekmeyelim) afganistanda , çeçenistanda, şimdi ırakda ve öncesinde de bosnada ve daha bir çok yerde, buraların yerlisi olmayan ama hakikatde Kur'an'ı kendilerine rehber edip buralara savaşmaya ve kardeş olarak gördüklerine yardıma gitmiş olanların ne gibi maddi rant ve iktidar sagladıklarını açıklayın bakalım...ister kabul edilsin ister red edilsin kim olursa olsun adamlar ölmeye gidiyor, oralarda çiftlik alıp yaşamaya gitmiyorlar..... Açıklayalım: Sınırsız maadi kazanç arzusu. Yani cennete gitme arzusu. Bütün günahlardan tek celsede sıyrılma, cillop gibi temize çıkma arzusu. İslamiyet'in şehitlik tanımı, yani "Allah için ölmek", %100 kazanma garantisi olan bir piyango zihniyeti üzerine kuruludur. Normal hayatında birsürü haksızlık yap, kötülük yap, sonra bütün bu günahlardan kurtaracak bir "piyango" bekle. Ülkende de savaş yok. Eee napıcan? Piyango çekilen yerlere, Afganistan'a, Çeçenistan'a, gideceksin. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Açıklayalım: Sınırsız maadi kazanç arzusu. Yani cennete gitme arzusu. Bütün günahlardan tek celsede sıyrılma, Saygılar. siz konuyu tam okumadıgınız için anlamamışsınız biz bu dünyaya dönük kazançtan bahsediyoruz. ötesi kazanmak isteyeni ilgilendirir. daha yeni gördüm bu yanlışı düzeltelim dedim. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Açıklayalım: Sınırsız maadi kazanç arzusu. Yani cennete gitme arzusu. Bütün günahlardan tek celsede sıyrılma, cillop gibi temize çıkma arzusu. İslamiyet'in şehitlik tanımı, yani "Allah için ölmek", %100 kazanma garantisi olan bir piyango zihniyeti üzerine kuruludur. Normal hayatında birsürü haksızlık yap, kötülük yap, sonra bütün bu günahlardan kurtaracak bir "piyango" bekle. Ülkende de savaş yok. Eee napıcan? Piyango çekilen yerlere, Afganistan'a, Çeçenistan'a, gideceksin. Saygılar. Brain dönüp dolaşıp aynı konulara geliyoruz.Ben biraz daha farklı bakıyorum meseleye.Şöyleki Milli mücadele ve ulusal kurtuluş savaşı ateistlerin derin biligileriyle verilmedi...Bunları görmeden sağlıklı bir fikir üretmeniz mümkün görünmüyor.Şehit kavramı imgesel olarak size bir şey ifade etmiyor olabilir.Ancak bu gün bu forumda biraz ahkam kesebiliyorsak bunuda bu insanların bu inançları vesilesiyle sağlıyoruz. Size çok saçma geldi değilmi?Biliyorum brain ahde vafa duygusu bu ülkede ya yok oldu yada yok oldu olacak. İşte yukarıda kelimelerdem ötürü kimse siszi dikkate almaz.Ve sizde yukarıdaki basitlikle kelimelerle oyanyıp duracaksız.Sevgili brain biraz daha düşün.Sen ateizmden yine şaşma.**** ****** ****saygılarımla.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.