Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Aslan34 arkadaşım;1-)Birkere şu konuya açıklık getirelim;müslümanlar teknolojik gelişmeleri kendi içindeüretemeyip dışarıdan hazır alıp borçlandığı sürece hertürlü işgale ve zaptırağa maruz kalması (tabi ki kınıyorum) müslümanın kendi kabahatidir.Eğer müslümanın avrupaya ya da amerika ya gidip işgal edebilecek teknolojik ve buna bağlı ekonomik gücü olsaydı inan aynı ve belki de daha kötü insanlık suçlarını savaş sırasında müslümanlar işleyecekti. Çünkü müslümanın dini kafire ölüm,cehennem diye haykıran bir dindir.Hal böyleyken düşünün savaş meydanında olacakları. 2-)teknolojisi güçlü olan tabi ki bir savaşta kendini korumak düşmanını yoketmek için kullanacak,benim verdiğim Japonya örneği için sana asla katılmıyorum,japonyanın müslümanlarla asla işi gücü olmamıştır tarihte. Sanırım biraz olsun aydınlattığımı umarım seni Japonlar üzerinden olguları degerlendiriyoruz. odak japonlar degil. Hıristiyanları tanımadıgınız gayet net olarak açık. şu konu ne kadar biliniyor ki sizin dedikleriniz bilinsin; ''müslüman düşünüş, batılı düşünüşün teknolojisindeki neleri bulup neleri bulmazdı acaba, gayr-i iradi olarak. (aklınız fikriniz işgali, savaşı, ekonomik güçten ne anladıgınızı ortaya koyuyor,bu bildik batılı düşüncenin en arka plandaki itici kuvveti.) Müslümanlar böyle düşünemezler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Eğer müslümanın avrupaya ya da amerika ya gidip işgal edebilecek teknolojik ve buna bağlı ekonomik gücü olsaydıinan aynı ve belki de daha kötü insanlık suçlarını savaş sırasında müslümanlar işleyecekti. Çünkü müslümanın dini kafire ölüm,cehennem diye haykıran bir dindir.Hal böyleyken düşünün savaş meydanında olacakları. Tamamen katılıyorum.. İslamı az-çok medenileştiren Türklerdir, Türklerin şamanist kültüründen gelen hoşgörüdür, bugün bişrçok şamanist kültür unsuru Alevilerde yaşamakatadır. "Köleciliği", "insandan" ganimet almayı kaldıran onlardır. Avrupadan "devşirme toplamak", "harem kız toplamak" sadece İslam'ın baskın olduğu "idari merkezde" vardır, toplum bu kültürü hiç benimsememiştir. Şimdi Asr-ı Saadet dönemindeki İslamın bugün geçerli olduğunu düşünelim. ABD'nin de en güçlü İslam ülkesi olduğunu. Olacaklar şunlardı: Savaşabilir durumda olanların hepsi öldürülecekti. Bütün Iraklılar istisnasız olarak ganimet haline dönüştürülecek, New York, Londra, Tokyo, İstanbul ve bilimum borsalarda, pazarlarda bu insanlar satılacaktı. Mallarına tamamen el konacaktı. Müslüman Amerikan askerleri, Iraklı kızlardan, kadınlardan cariyeler edineceklerdi. Bazıları da halife Bush'tan, "azl" mümkün mü diye icazet isteyecekti... Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Tamamen katılıyorum.. İslamı az-çok medenileştiren Türklerdir, Türklerin şamanist kültüründen gelen hoşgörüdür, bugün bişrçok şamanist kültür unsuru Alevilerde yaşamakatadır. "Köleciliği", "insandan" ganimet almayı kaldıran onlardır. Avrupadan "devşirme toplamak", "harem kız toplamak" sadece İslam'ın baskın olduğu "idari merkezde" vardır, toplum bu kültürü hiç benimsememiştir. Saygılar. Diger hezeyanları boş verde deginmiyorum bile ( ciddi bir tarihi örnegin de yok )(amerika örn) çık topluma bir sorun bakalım şamaniz nedir diye ; çogu şunu der '' o ne ya !!! '' . köleligi, ganimeti kim kaldırmış kim, neye göre atıyorsun şey pardon konuşuyorsun diyecektim Osmanlıyı saymazsan Türklüge dair çok az şey bulursun, çoguda efsanelerden ibarettir... saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Diger hezeyanları boş verde deginmiyorum bile ( ciddi bir tarihi örnegin de yok )(amerika örn) çık topluma bir sorun bakalım şamaniz nedir diye ; çogu şunu der '' o ne ya !!! '' . köleligi, ganimeti kim kaldırmış kim, neye göre atıyorsun şey pardon konuşuyorsun diyecektim Osmanlıyı saymazsan Türklüge dair çok az şey bulursun, çoguda efsanelerden ibarettir... saygılar Gerçekten mi? Medine Yahudilerine Muhammedin naaptığını bilmiyormusun? Amerika örneğini neden verdim ona da kafan basmıyor mu? Irak'ta güncel bir savaş var ve LUCAS "Eğer müslümanın avrupaya ya da amerika ya gidip işgal edebilecek teknolojik ve buna bağlı ekonomik gücü olsaydı inan aynı ve belki de daha kötü insanlık suçlarını savaş sırasında müslümanlar işleyecekti." diye bir şey söyledi. Geçmişteki öreneğe bakarak, ben de bugün neler olabilirdi onu farazi örenek verdim. Bizde hezeyan falan yok, hezeyan kutsalsız, dinsiz, cinsiz, allahsız düşünemeyenlerde olur genelde. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Şimdi Asr-ı Saadet dönemindeki İslamın bugün geçerli olduğunu düşünelim. ABD'nin de en güçlü İslam ülkesi olduğunu.Olacaklar şunlardı: Savaşabilir durumda olanların hepsi öldürülecekti. Bütün Iraklılar istisnasız olarak ganimet haline dönüştürülecek, New York, Londra, Tokyo, İstanbul ve bilimum borsalarda, pazarlarda bu insanlar satılacaktı. Mallarına tamamen el konacaktı. Müslüman Amerikan askerleri, Iraklı kızlardan, kadınlardan cariyeler edineceklerdi. Bazıları da halife Bush'tan, "azl" mümkün mü diye icazet isteyecekti... Saygılar. Sayın Brain Slapper.. Acaba o dönemlerde kaç devlet vardı ve kaçıyla savaşıldı.. Ve savaşma nedenleri islamı kabu etmemeleri miydi..? Birde azl ve icazetin anlamını sormak istiyorum.. Yani azl ile icazet ilişkisi pek tuhaf geldi bana.. Saygılar.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gerçekten mi? Medine Yahudilerine Muhammedin naaptığını bilmiyormusun? Amerika örneğini neden verdim ona da kafan basmıyor mu? Irak'ta güncel bir savaş var ve LUCAS "Eğer müslümanın avrupaya ya da amerika ya gidip işgal edebilecek teknolojik ve buna bağlı ekonomik gücü olsaydı inan aynı ve belki de daha kötü insanlık suçlarını savaş sırasında müslümanlar işleyecekti." diye bir şey söyledi. Geçmişteki öreneğe bakarak, ben de bugün neler olabilirdi onu farazi örenek verdim. Bizde hezeyan falan yok, hezeyan kutsalsız, dinsiz, cinsiz, allahsız düşünemeyenlerde olur genelde. Saygılar. Medine yahudilerini de Muhammed'in onlara ne yaptıgınıda biliyorum.yahudileri hemde çok iyi bilirim!! Muhammedin savaşlarını degil bugünkülerle kıyaslamak kendi zamanındaki savaşlarla bile kıyaslayamazsınız, isterseniz bir deneyin, aydınlatmış olursunuz bizide. faraziyelerden hareket ediyorsunuz, ilginç, olmamış ama olabilir. enteresan bir anlamlandırma teknigi. amerika ve yandaşlarının yaptıgını (batı) kimse kolay kolay yapamaz. pardon bişi sorayım siz hangi görüşleri eksen alarak degerlendirmeler yapıyorsunuz ve yol çiziyorsunuz kendinize...bilmek için soruyorum. saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Medine yahudilerini de Muhammed'in onlara ne yaptıgınıda biliyorum.yahudileri hemde çok iyi bilirim!! Muhammedin savaşlarını degil bugünkülerle kıyaslamak kendi zamanındaki savaşlarla bile kıyaslayamazsınız, isterseniz bir deneyin, aydınlatmış olursunuz bizide. Bugün bile Arabistan'ın nüfusus azdır, sayı ile değerlendirecek olursan Muhammed'in savaşları ile Roma, Makendoya, Pers İmparatorluğu elbette karşılaştırılamaz. Ama insanları toptan kılıçtan geçirmek, tamamen sürgüne göndermek, kadınlarını, kızlarını, çocuklarını köleleştirip satmak sadece Muhammed'a ait bir uygulamadır. amerika ve yandaşlarının yaptıgını (batı) kimse kolay kolay yapamaz. "Bugün" ABD kötü ise, sizin gibi inançlı ve Muhammed gibi Allah'tan vahiy aldığını iddia eden bir adam ve çetesi tarafından yönetilmesinden dolayıdır. Bush'a vahy haberi-1, Bush'a vahy haberi-2 Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Bugün bile Arabistan'ın nüfusus azdır, sayı ile değerlendirecek olursan Muhammed'in savaşları ile Roma, Makendoya, Pers İmparatorluğu elbette karşılaştırılamaz. Ama insanları toptan kılıçtan geçirmek, tamamen sürgüne göndermek, kadınlarını, kızlarını, çocuklarını köleleştirip satmak sadece Muhammed'a ait bir uygulamadır. Saygılar. Hadi diger milletlerle karşılaştırmaktan korkuyorsunuz bari Arapların kendi arasında İslam gelmeden evvel yaptıgı savaşları kıyas edin o zaman. öyle kafadan sallamakla, tamamen önyargılardan müteşekkil cevaplarla, yanlı ve dahi yanlış oldugu gün gibi karşı görüşlerle siz kendinizi bile ikna edemezsiniz. saygılar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Değişik dinler.. Değişik tanrılar... Birtürlü karşılaşmaya ve uzlaşmaya göze alamayacak kadar kör inançlı tutsaklar... Herkese kolay gelsin.. Hakikaten bu durumda olmak gerçekten çok zor.. Şahsen buna üzülmekten ziyade o insanların çerezisliğinden korkmuyor değilim.. Çünkü bunların çaresizliği binlerce insanötesi çere demektir.. Yanılmayı çok iseterim.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gerçekten mi? Medine Yahudilerine Muhammedin naaptığını bilmiyormusun? BrainSlapper den alıntı. Sayın BrainSlapper ne yapmış acaba eğer biraz bilgi verirseniz çok memnun olurum ve bilgi alış verişinde bulunuruz. Teşekkür ederim ve saygılar. Anadolu örneğini ele al, Ortadoğu örneğini ele al.Nere gitti Hitilerin ilahları? Nere gitti Yunanlıların ilahları? Nere gitti Romalıların ilahları? Demekki paganizm ve panteizm yerini tek ilahlı dinlere bırakmış. Tek ilahlı dinler de yerini önce dinsizliğe, deizme, sonra da ateizme bırakacak. Saygılar. BrainSlapper. Karşılıklı yazışıp öğrenmek çok güzel bir şey ama gel görki öyle şeyler yazıyorsunki insan gayri ihtiyari gülüyor. Şimdi tek İlah lı dinler yerini önce dinsizliğe, deizme, sonra da ateizm e bırakacak ne yapalım demekki müneccimliğinde varmış. Şimdi evvela dinsiz,sonra deizm,sonra ateist peki evvela deist olsalar ne farkeder nasıl olsa dinsiz de bir ateist te öyle değilmi ve yahut evvela ateist,sonra deist,sonra dinsiz neyse. Birde örnek leme yapıp hitit,yunan,roma,pagan,panteist şimdi kafam panteist e takıldı acaba deist,panteist,birde teist i ekleyelim nasıl olsa üç aşağı beş yukarı aynı lar. Bu anadolu ve orta doğu paganislerin den evvel hiç din yokmu idi acaba mesela "ADEM,NUH,İBRAHİM" birden aklıma geldi neden insan var olduğundan beri onlar var acaba "VAHİY DİNİ" ve zamanımızda da artarak gelişmesini sürdürüyor vede kıyamete kadar da sürdürecek. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Bence de putperestlik devam ediyor.Eskiden putlar heykel, ikona, totem halindeymiş. Ama iki kabile savaşınca bu totemler, heykeller, ikonalar da nasibini almış. Sonra birileri parlak bir fikir ortaya atıp, "ilahlara görünmezlik zırhı geçirsek nasıl olur? O zaman kimse kıramaz, çalamaz demiş. Ve putlar böylece görünmez olmuşlar. Sonra görünmez putların sayısı "benim ilahım senin ilahını döver" kavgası içinde sayıları azalmış ve olmadık güçler ve sıfatlar atfedilmiş. Sonra birileri "o ilahlarrın hepsi yalan, sadece Allah adlı bir ilah var, esas olan odur" demiş. Kaybetseydi sahte peygamber denilecekti, kazanmış mücadelesini gerçek peygamberliğe terfi etti. Haklısın. Putperestlik şimdi de devam ediyor. Saygılar. Kurguyu yapanlar sadece deistler değilmiş buda ispatlanmış oldu... İlahları putları çalıyorlar diye onu görünmez yaptılar sonra sayısını azalttılar sonra binlerce peygamber geldi ne hikmetse hangi çağda gelirlerse gelsinler hep aynı Allah'ı anlattılar ve ne hikmetse birbirlerini hiç görmeyen peygamberler kendisinden sonra gelecek olana selam iletti. Hatta o akıllı insanlar öyle bir kitap yazdılar ki (KURAN) 1400 yıldır hala inanan inanmayan herkes onu okuyor ve kabullensin ya da kabullenmesin O'ndan bir şekilde etkileniyorlar. sonra birileri Kuran'ı doğrularcasına inançları alay konusu yapabiliyor... putperestlik günümüzde de var bendece kiminin türbeler, kiminin kutsal saydıkları eşyalar, kiminin para, kiminin iktidar, kiminin şehvet, kiminin bilim, kiminin kendi aklı... insan tapınacak bişey buluyor... ne hikmetse tapınma güdümüz mü var nedir? Müslümanlar...... ALLAH hristiyanlar.........GOD yahudiler........... ELOHİM mısırlılar.............RA ateistler..............MADDE/BİLİM deistlerin kimi.....ÜSTÜN BİR GÜÇ satanistler..........ŞEYTAN budistler.............BUDA hiç bir şeye inanmayan yok... kudret sahibi dedikleri biri var ve ona bağlılar... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 hiç bir şeye inanmayan yok... kudret sahibi dedikleri biri var ve ona bağlılar... Ateistler için madde kutsal değildir. Maddeye tekme atabilirsin, üstüne işeyebilirsin, günah olmaz. Madde kullanılır, ondan yararlanılır. Bilimden de yararlanılır. Kutsal değildir. O nedenle yerden yere vurabilirsin. Bunu yapınca cehenneme gitmezsin. Birşeye inanmak gerektiğine dair inanç teist mantığıdır. Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 İster değer ver ister verme madde ateistler için varoluşun sebebidir başlangıcıdır. herşey maddedir maddeden ötesi yoktur. bu maddeyi yerden yere vurmana engel değil zira maddede bilinç yok sana tepki veremez! selamlar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 İster değer ver ister verme madde ateistler için varoluşun sebebidir başlangıcıdır. herşey maddedir maddeden ötesi yoktur. bu maddeyi yerden yere vurmana engel değil zira maddede bilinç yok sana tepki veremez! Eee? Kutsalı varmıymış ateistin? Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Eee? Kutsalı varmıymış ateistin? Saygılar. ateistin kutsalı vardır diye iddia ettiğimi hatırlamıyorum. ateistin inandığı şey madde ve özellikleridir dedim sayın brainslapper... deistler maddeyi ve bütün varlığı bir üstün gücün yarattığına inanırlar. ateistler maddenin öncesini bilmedikleri halde maddeyi ilk olarak adlandırırlar... selamlar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Birde azl ve icazetin anlamını sormak istiyorum..Yani azl ile icazet ilişkisi pek tuhaf geldi bana.. Neden tuhafına gitti? Azl: Geri çekme. Cinsellikteki anlamı: Geri çekme ve dışarıya boşalma. İcazet: İzin, müsaade. Anlayabildin mi şimdi? Bir daha gül derim. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 .. insan tapınacak bişey buluyor... ne hikmetse tapınma güdümüz mü var nedir? hiç bir şeye inanmayan yok... kudret sahibi dedikleri biri var ve ona bağlılar...[/b] Aynen katılıyorum, çünkü bu insanın yaratılışından gelen bir özellik, ince ince düşününce ekmek su gibi hatta daha önemli bunu sözle yadsımanın da hiçbir faydası olmaz, kabul edilir ya da edilmez ama Ruh/Kalple alakalı bir durum. Kur'an insanlara devamlı sürette '' sizin İlahınız tek bir İlahtır '' diye bagırmaktadır. Rab, Melik, İlah bu ve benzer kavramların manaları bilinmedigi için insanlar şaşırabiliyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Azl: Geri çekme. Cinsellikteki anlamı: Geri çekme ve dışarıya boşalma.İcazet: İzin, müsaade. Anlayabildin mi şimdi? Bir daha gül derim. Saygılar. Kelimelerin anlamını biliyorumda gülüyorumya zaten.. Azl kelimesini cinsel anlamda kullandın sandım.. Yani bu anlamda azl ederkende mi izin alacaklar acaba diye düşündüm.. Bir daha güleyim.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Kelimelerin anlamını biliyorumda gülüyorumya zaten..Azl kelimesini cinsel anlamda kullandın sandım.. Yani bu anlamda azl ederkende mi izin alacaklar acaba diyedüşündüm .. Bir daha güleyim.. Doğru anlamışsın, doğru düşünmüşsün. "azl ederkende mi izin alacaklar acaba diye düşündüm" sözünü "hahaha bu kadarı da saçmalık, böyle birşey olamaz" olarak yorumlayabilir miyim? Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Doğru anlamışsın, doğru düşünmüşsün. "azl ederkende mi izin alacaklar acaba diye düşündüm" sözünü "hahaha bu kadarı da saçmalık, böyle birşey olamaz" olarak yorumlayabilir miyim? Saygılar. O konuda üç yasak vardır gerisi serbesttir.. 1- Ters ilişki.. 2- Adetliyken ilişki.. 3- Lohusayken ilşiki Üçününde sağlık açısından önemi büyüktür.. Tasarladığı insanın nasıl sağlıklı kalabileceğini bilen Rabbim bu konudada bizleri yönlendirmiştir.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 .... Kralx, konuyu dağıtma, ben birşey söyledim, sen güldün. Güldüğün konuda haklımısın yoksa özür dileyecek misin onu görelim. Ben yukarılarda bir yerde şöyle birşey yazdım. Sen de güldün. Bazıları da halife Bush'tan, "azl" mümkün mü diye icazet isteyecekti... Hatta bir daha güldün. Kelimelerin anlamını biliyorumda gülüyorumya zaten..Azl kelimesini cinsel anlamda kullandın sandım.. Yani bu anlamda azl ederkende mi izin alacaklar acaba diye düşündüm.. Bir daha güleyim.. Saygılar.. Ben de soruyorum neden güldün? Şunu mu saçma buldun: azl ederken de mi izin alacaklar acaba? Yani "bu konuda izin istenmiş olamazlar" mı demek istiyorsun, bu nedenle mi güldün? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yani azl için halifeden izin alcak halleri yoktu gibi anla.. Özür dileyecek birşey varsa anında dilerim ama yok.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yani azl için halifeden izin alcak halleri yoktu gibi anla..Özür dileyecek birşey varsa anında dilerim ama yok.. Aşağıdaki alıntı bir islami siteden. Orada, Turan Dursun'un metni doğru çevirip, çevirmediği tartışılıyor. Yani bizi ilgilendirmez burada. Ama Arapça metin'in "sahihliği konusuna bir itiraz yok. Müslümanlar peygambere azl mümkün mü diye sormuşlar sayın kralx!!! Ben de, benzetme yoluyla faraziye müslüman amerika örneğinde dedim ki :Bazıları da halife Bush'tan, "azl" mümkün mü diye icazet isteyecekti... Aşağıdaki metne göre azl için halifeden izin alcak halleri varmış sayın kralx! Bu islam tarihinde geçmiş bir vakıadır. 1.1-T.DURSUN, Hz, Peygamber'in, azl (doğumu önlemek için, boşalmadan önce ayrılma) ile ilgili bir sözünü aktarıyor: Ebu Said el Hudrî anlatıyor: —Peygamberle birlikte Benû Mustalık Gazası'na çıktık. Ve Arap tutsaklarından tutsaklar elde ettik. O sırada kadınlar iştahımızı çekti. Bekârlık çok güç gelmişti bize o günlerde. Ve azil yapmak istedik. İstiyorduk azil yapmayı Ancak, "Peygamber aramızdayken ona sormadan nasıl azil yapacağız?" dedik ve gidip peygambere sorduk. Peygamber de azl yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur. (Yapabilirsiniz de. Yapmayabilirsiniz de.) Ama bilin ki, kıyamet gününe değin meydana gelecek bir yavru, ne olursa olsun meydana gelir."(DİN BU I, 34) Bu metinde geçen "yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur" cümlesi, “Mâ aleyküm ellâ te’falû"dur. Bunun Türkçe anlamı, "Yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur" değil, tam tersine "Yapmamanız için bir gerek yoktur, yapabilirsiniz" demektir. Yani hadiste, yazarın söylediğinin tersi söylenmektedir. Yapmamanızda bir sakınca yoktur değil, yapmanızda bir sakınca yoktur. Hattâ mâ nâfiye (olumsuz edatı) da olabilir ki o zaman "Neden yapmayacaksınız?" anlamını verir. Saygılar... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 1.1-T.DURSUN, Hz, Peygamber'in, azl (doğumu önlemek için, boşalmadan önce ayrılma) ile ilgili bir sözünü aktarıyor: Ebu Said el Hudrî anlatıyor: —Peygamberle birlikte Benû Mustalık Gazası'na çıktık. Ve Arap tutsaklarından tutsaklar elde ettik. O sırada kadınlar iştahımızı çekti. Bekârlık çok güç gelmişti bize o günlerde. Ve azil yapmak istedik. İstiyorduk azil yapmayı Ancak, "Peygamber aramızdayken ona sormadan nasıl azil yapacağız?" dedik ve gidip peygambere sorduk. Peygamber de azl yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur. (Yapabilirsiniz de. Yapmayabilirsiniz de.) Ama bilin ki, kıyamet gününe değin meydana gelecek bir yavru, ne olursa olsun meydana gelir."(DİN BU I, 34) Bu metinde geçen "yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur" cümlesi, “Mâ aleyküm ellâ te’falû"dur. Bunun Türkçe anlamı, "Yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur" değil, tam tersine "Yapmamanız için bir gerek yoktur, yapabilirsiniz" demektir. Yani hadiste, yazarın söylediğinin tersi söylenmektedir. Yapmamanızda bir sakınca yoktur değil, yapmanızda bir sakınca yoktur. Hattâ mâ nâfiye (olumsuz edatı) da olabilir ki o zaman "Neden yapmayacaksınız?" anlamını verir. YUKARIDAKİ ALINTI BrainSlapper den. Hadislere iltifat etmeyen kişi delil diye turan dursun un (arapçasına güvenerek) verdiği örneğe inanmak biraz saf lık olmazmı alıntı yaptığın sitenin tam ismini rica edicem zahmet olmaz ise eğer doğru alıntı ise muhakkak bir yerinde çarpıtma vardır. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Hadislere iltifat etmeyen kişi delil diye turan dursun un (arapçasına güvenerek) verdiği örneğe inanmak biraz saf lık olmazmı alıntı yaptığın sitenin tam ismini rica edicem zahmet olmaz ise eğer doğru alıntı ise muhakkak bir yerinde çarpıtma vardır. Kusura bakma sitenin linkini unutmuşum. Burada. Dikkat ederseniz beni çeviri yanlış mı doğru mu tartışması ilgilendirmez dedim. Sadece çeviri konusunda tartışma varsa, iki taraf için de çeviriye mevzu olan metin tarihi vesika kabul edilmektedir. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.