Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kuruyan Yangtze Nehri 600 yıllık heykelleri ortaya çıkardı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kuruyan Yangtze Nehri 600 yıllık heykelleri ortaya çıkardı

Çin, art arda 70 gündür devam eden rekor kıran bir sıcak dalgasının pençesinde ve bunun sonucunda ülke genelinde yaşayanlar yıkıcı etkilerle karşı karşıya. Isı, Yangtze Nehri Vadisi de dahil olmak üzere bazı bölgelerde tarihsel kuraklık koşullarına neden olan kemik kuruluğu koşullarıyla birleştirildi.

Yangtze Nehri, dünyanın üçüncü büyük nehri ve Asya'daki en uzun nehirdir. Hidroelektrik ve ulaşım için önemli bir kaynaktır, Çin'de 400 milyondan fazla kişiye içme suyu sağlar ve yakındaki tarım bölgelerine su getirir.

Çin'in güneybatısındaki Chongqing belediyesinden geçen Yangtze Nehri'nin bölümleri o kadar önemli ölçüde azaldı ki, Ming ve Qing hanedanlıklarına kadar uzanan asırlık heykeller ortaya çıkarıldı. Foyeliang adası resifinin daha önce Yangtze Nehri'ne batmış en yüksek noktasında, şimdi dikdörtgen bir taş çıkıntı yapıyor ve üç antik Budist heykelini sergiliyor.

AA10WqRv.img?w=632&h=421&m=6

Uzmanlar, tasarımlarının analizine dayanarak heykellerin yaklaşık 600 yıl önce oyulduğuna inanıyor. Ming döneminde, 1368'den 1644'e kadar, Budizm Çin'de çiçek açtı ve ortak topluma yerleşti.

Çin genelinde keşfedilen batık Buda heykellerinin ilk oluşumu değil. Xinhua, 2017 yılında Çin'in Jiangxi Eyaletinde ayrı bir Buda oymacılığının bulunduğunu bildirdi. Heykelin Ming Hanedanlığı dönemine ait olduğu belirlendi. Yerel halk, Xinhua'ya, Buda'nın, teknelerin genellikle devrildiği iki nehrin kesiştiği yere yerleştirilmesi nedeniyle, insanların sularda seyahat ederken güvenlik için dua edebilmeleri için oraya oyulduğuna inanıldığını söyledi.

Çin Meteoroloji İdaresi, Yangtze Nehri'ndeki düşük su seviyeleri ve önemli su kıtlığı endişeleri nedeniyle 19 Ağustos'ta yılın ilk ulusal kuraklık uyarısını yayınladı.

AccuWeather Uluslararası Hava Tahmincisi Jason Nicholls, "Yangtze Nehri Vadisi'nde Mayıs ayından bu yana yağışlar normalin altında. Bunun nedeni, Temmuz ayından bu yana bölgede sürekli olarak yükselen ve birden fazla sıcak hava dalgasına yol açan sırtlardır," dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.