Φ nobody Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 ilginç bulduğum bir gözlemimi bilmece gibi sorayım dedim: Çok kötü hatta berbat koktuğu halde çoğumuzun zevkle yediği bir yiyecek bulun. Kokoreç, balık veya çemen gibi değil ama. Çünkü bunların kokusunu sevmeyenler olduğu gibi sevenler de vardır. Yani berbat koktukları tartışmalıdır. Benim sorduğum ise istisnasız herkesin iğreneceği (afedersiniz lağım gibi) bir kokuya sahip bir yiyecek. Denemek için iki arkadaşımın gözlerini kapatıp koklattım ve "bu ne berbat birşey, bunu hayatta bi daha yemem" dediler. Ama gözlerini açtıklarında bunun aslında defalarca nasıl koktuğunu farketmeden yediklerini görüp hayret ettiler. Cevap alkol de değil, çünkü alkol biyokimyasal etkisi nedeniyle tüketiliyor, tadı için değil. Cevabın ilginç, paradoksal bir özelliği de var, ama şimdilik bende kalsın. Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 eti peynirli çubuk panço bilumum fransız peynirleri kımız rokfor doritos tombi Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Lahana..(Pek seveni olduğunu sanmam ama.. ) Mihalıç peyniri..(Çorap gibi kokar..) Kaynamış yumurta..(Sarısı..) .. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 eti peynirli çubukpanço bilumum fransız peynirleri kımız rokfor doritos tombi Lahana..(Pek seveni olduğunu sanmam ama.. )Mihalıç peyniri..(Çorap gibi kokar..) Kaynamış yumurta..(Sarısı..) .. bu sayılanların çoğunun kokusunu ben severim kapuska dahil şimdi hatırlayamadığım mihaliç peyniri ve hiç bilmediğim kımız için bir şey diyemem ama hemen herkesin bildiği ve bunlardan çok daha kötü kokan bir şey var son ipucu: rokfor peynirindeki küfü gören biri kötü kokacağını tahmin edebilir ama cevaptaki nesneyi görenler böyle kötü kokabileceğini asla tahmin edemezler. sakladığım paradoksal ipucu: bu berbat kokulu nesne, inanmayacaksınız ama kozmetik sanayiinde kullanılıyor. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Kokarca'nın koku bezleride kullanılır parfüm sanayisinde.. Ama yemeyiz.. armut'ta pek hoş kokmaz bana.. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Kokarca'nın koku bezleride kullanılır parfüm sanayisinde.. Ama yemeyiz.. armut'ta pek hoş kokmaz bana.. armuta bayılırım kokarcayı ise ben de yemem Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 ilginç bulduğum bir gözlemimibilmece gibi sorayım dedim: Çok kötü hatta berbat koktuğu halde çoğumuzun zevkle yediği bir yiyecek bulun. Kokoreç, balık veya çemen gibi değil ama. Çünkü bunların kokusunu sevmeyenler olduğu gibi sevenler de vardır. Yani berbat koktukları tartışmalıdır. Benim sorduğum ise istisnasız herkesin iğreneceği (afedersiniz lağım gibi) bir kokuya sahip bir yiyecek. Denemek için iki arkadaşımın gözlerini kapatıp koklattım ve "bu ne berbat birşey, bunu hayatta bi daha yemem" dediler. Ama gözlerini açtıklarında bunun aslında defalarca nasıl koktuğunu farketmeden yediklerini görüp hayret ettiler. Cevap alkol de değil, çünkü alkol biyokimyasal etkisi nedeniyle tüketiliyor, tadı için değil. Cevabın ilginç, paradoksal bir özelliği de var, ama şimdilik bende kalsın. eski kaşar olabilirmi peksimet Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 eski kaşar olabilirmi peksimet peksimet nefis kokar eski kaşar ise idare eder görüntüsü oldukça masum, tadı güzel, ama kokusu inanılmaz berbat bir şey bulun. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 Os*ruk hurması.. Muşmula.. Alıntı
Misafir ßL@D€ Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 SOĞAN olabilirmi? SARMISAK veya... Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 midye olabilirmi? midye, muşmula, soğan, sarmısak hepsi olabilir benim gözlemim şuydu: ağacından yeni koparılmış bir keçiboynuzunu ortasından kırıp içini kokladığımda çürümüş çöp ile lağım karışımı bir koku duydum. 5-6 tane daha koparıp baktım hepsinde aynı koku vardı. Koklattığım arkadaşlar da aynı görüşteydiler. Ama bir kaç gün sonra koku azaldı. İlginç olanı bu meyvanın kozmetik sanayiinde kullanılıyor olması. bye Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.