Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl ilginç bulduğum bir gözlemimi bilmece gibi sorayım dedim: Çok kötü hatta berbat koktuğu halde çoğumuzun zevkle yediği bir yiyecek bulun. Kokoreç, balık veya çemen gibi değil ama. Çünkü bunların kokusunu sevmeyenler olduğu gibi sevenler de vardır. Yani berbat koktukları tartışmalıdır. Benim sorduğum ise istisnasız herkesin iğreneceği (afedersiniz lağım gibi) bir kokuya sahip bir yiyecek. Denemek için iki arkadaşımın gözlerini kapatıp koklattım ve "bu ne berbat birşey, bunu hayatta bi daha yemem" dediler. Ama gözlerini açtıklarında bunun aslında defalarca nasıl koktuğunu farketmeden yediklerini görüp hayret ettiler. Cevap alkol de değil, çünkü alkol biyokimyasal etkisi nedeniyle tüketiliyor, tadı için değil. Cevabın ilginç, paradoksal bir özelliği de var, ama şimdilik bende kalsın.
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl eti peynirli çubuk panço bilumum fransız peynirleri kımız rokfor doritos tombi
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl Lahana..(Pek seveni olduğunu sanmam ama.. ) Mihalıç peyniri..(Çorap gibi kokar..) Kaynamış yumurta..(Sarısı..) ..
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl Yazar eti peynirli çubukpanço bilumum fransız peynirleri kımız rokfor doritos tombi Lahana..(Pek seveni olduğunu sanmam ama.. )Mihalıç peyniri..(Çorap gibi kokar..) Kaynamış yumurta..(Sarısı..) .. bu sayılanların çoğunun kokusunu ben severim kapuska dahil şimdi hatırlayamadığım mihaliç peyniri ve hiç bilmediğim kımız için bir şey diyemem ama hemen herkesin bildiği ve bunlardan çok daha kötü kokan bir şey var son ipucu: rokfor peynirindeki küfü gören biri kötü kokacağını tahmin edebilir ama cevaptaki nesneyi görenler böyle kötü kokabileceğini asla tahmin edemezler. sakladığım paradoksal ipucu: bu berbat kokulu nesne, inanmayacaksınız ama kozmetik sanayiinde kullanılıyor.
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl Kokarca'nın koku bezleride kullanılır parfüm sanayisinde.. Ama yemeyiz.. armut'ta pek hoş kokmaz bana..
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl Yazar Kokarca'nın koku bezleride kullanılır parfüm sanayisinde.. Ama yemeyiz.. armut'ta pek hoş kokmaz bana.. armuta bayılırım kokarcayı ise ben de yemem
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl ilginç bulduğum bir gözlemimibilmece gibi sorayım dedim: Çok kötü hatta berbat koktuğu halde çoğumuzun zevkle yediği bir yiyecek bulun. Kokoreç, balık veya çemen gibi değil ama. Çünkü bunların kokusunu sevmeyenler olduğu gibi sevenler de vardır. Yani berbat koktukları tartışmalıdır. Benim sorduğum ise istisnasız herkesin iğreneceği (afedersiniz lağım gibi) bir kokuya sahip bir yiyecek. Denemek için iki arkadaşımın gözlerini kapatıp koklattım ve "bu ne berbat birşey, bunu hayatta bi daha yemem" dediler. Ama gözlerini açtıklarında bunun aslında defalarca nasıl koktuğunu farketmeden yediklerini görüp hayret ettiler. Cevap alkol de değil, çünkü alkol biyokimyasal etkisi nedeniyle tüketiliyor, tadı için değil. Cevabın ilginç, paradoksal bir özelliği de var, ama şimdilik bende kalsın. eski kaşar olabilirmi peksimet
Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2007 18 yıl Yazar eski kaşar olabilirmi peksimet peksimet nefis kokar eski kaşar ise idare eder görüntüsü oldukça masum, tadı güzel, ama kokusu inanılmaz berbat bir şey bulun.
Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 18 yıl Yazar midye olabilirmi? midye, muşmula, soğan, sarmısak hepsi olabilir benim gözlemim şuydu: ağacından yeni koparılmış bir keçiboynuzunu ortasından kırıp içini kokladığımda çürümüş çöp ile lağım karışımı bir koku duydum. 5-6 tane daha koparıp baktım hepsinde aynı koku vardı. Koklattığım arkadaşlar da aynı görüşteydiler. Ama bir kaç gün sonra koku azaldı. İlginç olanı bu meyvanın kozmetik sanayiinde kullanılıyor olması. bye
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.