Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden Yapılmış Olursa Olsun Yeniden Kullanılabilir Su Şişenizi Nasıl Temizlemelisiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Neden Yapılmış Olursa Olsun Yeniden Kullanılabilir Su Şişenizi Nasıl Temizlemelisiniz?

Hepimizin her macerada bize eşlik eden en sevdiğimiz yeniden kullanılabilir su şişesi var: iş, egzersiz, araba sürmek, uzanmak - adını siz koyun. Her gün yeterince su içtiğimizden emin olmak için inanılmaz derecede faydalıdırlar, tek kullanımlık plastik su şişeleri kullanımımızı sınırlamaktan bahsetmiyoruz (plastik şişelerin okyanusta çözünmesi bu kadar sürüyor).

Ancak yeniden kullanılabilir su şişeleri temiz kalma konusunda o kadar iyi değil - içlerindeki tek şey su olsa bile. Ne yazık ki, yüksek kaliteli yeniden kullanılabilir su şişeleri bile düzgün bir şekilde temizlenmezse oldukça iğrenç hale gelir. Kullanışlı ve çevre dostu olmasına rağmen (tek kullanımlık plastik su şişelerini asla yeniden doldurmamalısınız), yeniden kullanılabilir su şişelerini uygun şekilde temizlemek şimdiye kadar bir güçlüktür.

AAZBsA5.img?w=768&h=511&m=6

Plastik ve silikon şişeler, ılık suyla doldurularak ve bakteri ve virüsleri öldürmek için birkaç damla bulaşık deterjanı ve bir çay kaşığı çamaşır suyu (veya sirke ile seyreltilmiş eşit miktarda kabartma tozu) eklenerek dezenfekte edilir. Bu yöntem sadece kolay ve ucuz olmakla kalmaz, aynı zamanda her yeniden kullanılabilir su şişesi tipi ve stilinde de çalışır. Çamaşır suyu kullanmayı tercih ediyorsanız, alternatif olarak haftada bir su şişesi dezenfektan tabletleri kullanmayı düşünün. Yöntem ne olursa olsun, tekrar kullanılabilir su şişelerini dezenfekte ettikten sonra iyice durulamak çok önemlidir.

Su şişesi nasıl temizlenir?

Araçlar ve Malzemeler

Kokusuz bulaşık sabunu. Koku ve tatları cam veya metalden daha fazla emdiği için, plastik, silikon ve diğer sentetik malzemeli su şişeleri için kokusuz bulaşık sabunu kullanmak özellikle önemlidir.
Şişe fırçası. Sağlam, dayanıklı kıllara sahip yüksek kaliteli bir şişe fırçası uzun bir yol kat eder. Su şişesinin en derin ve en dar kısımlarına ulaşarak onları enkaz, birikme ve mikrobiyal büyümeden arındırır.
Saman temizleme fırçaları. Yeniden kullanılabilir pipetler de derin temizlik gerektirir! Hasır temizleme fırçaları, her santimini temizleyen küçük kıllar sayesinde metal ve yeniden kullanılabilir sentetik pipetlerin ömrünü uzatır ve kullanımı çok kolaydır.
Şişe dezenfekte edici tabletler. Zahmetsiz bir dezenfeksiyon yöntemi, bir şişe dezenfekte edici tablettir. Sadece doldurulmuş bir su şişesine bırakın, çözülmesini bekleyin ve iyice durulayın.
Evde malzemeler. Eşit miktarda kabartma tozu ve beyaz sirke eklemek, bakteri ve virüsleri şişenizden çıkarmanın güçlü bir DIY yöntemidir veya çok seyreltilmiş çamaşır suyu ile durulayabilirsiniz. İkincisini seçerseniz, standart formül her 16 ons su için bir çay kaşığı ağartıcıdır.

Bakterilerden, kokulardan, yapışkan tatlardan ve birikintilerden kalıcı olarak kurtulmak için her tür ve şekildeki su şişelerini nasıl temizleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Bu ekstra zor yeniden kullanılabilir pipetlerin, kapakların ve su şişesi eklentilerinin nasıl temizleneceğini bile açıkladık.

Su şişenizi ne sıklıkla yıkamalısınız?

Mikrobiyal büyümeyi minimumda tutmak ve içtiğiniz suyun sağlıklı, taze ve lezzetli olmasını sağlamak için su şişenizi günde bir kez iyice temizlemeniz önemlidir. Kullanım sıklıkları, yeniden kullanılabilir su şişelerini ne sıklıkla yıkamanız gerektiğine katkıda bulunur. Gün boyunca sürekli olarak bir şişe yudumluyorsanız, daha sık yıkamak isteyebilirsiniz.

Su şişesinin içini nasıl temizlersiniz?

Temizlik uzmanı ve profesyonel organizatör Britnee Tanner, "Ilık, sabunlu su kullanmak metal, cam ve plastik dahil her tür su şişesini temizleyecektir" diye açıklıyor. "Maalesef plastik ve silikon su şişeleri bulaşık deterjanının kokusunu diğer malzemelere göre daha fazla çekebilir. Daha az sabun kullanarak veya kokusuz bir sabun kullanarak bundan kaçının."

Bir su şişesini temizlemek için nasıl dezenfekte edersiniz?

Bir su şişesinin dezenfekte edilmesi, yapıldığı malzemeye ve akıllı su şişelerinde yaygın olan özel veya elektrikli bileşenler içerip içermediğine bağlıdır. Dayanıklı temperli cam veya metalden yapılmışsa, bir damla bulaşık deterjanı ve çok sıcak su ekleyin ve bir şişe fırçası kullanmadan önce kiri parçalaması için birkaç dakika bekletin. Silikon ve metal pipetler kaynatılarak dezenfekte edilir, ancak plastik pipetler ve malzemeler kaynama sıcaklığında veya yakınında suya maruz bırakılmamalıdır.

Talimatlar

1. Su şişenizi boşaltın ve parçalarına ayırın. Kapak, pipet ve hatta varsa şişe sapı gibi su şişenizdeki tüm ayrılabilir bileşenleri boşaltın ve çıkarın. Mikroplar karanlık yarıkları ve ulaşılması zor köşeleri sever, bu da kapaklar ve kapaklar gibi alanların iyice temizlenmesini özellikle önemli hale getirir.

2. Temizleme solüsyonunuzu hazırlayın. Şişenize ağır bir durulama yapın. Ardından, ılık suyla doldurun ve bir su şişesi dezenfektan tableti, kokusuz bulaşık sabunu, çok seyreltilmiş çamaşır suyu veya kabartma tozu ve sirke solüsyonu olsun, tercih ettiğiniz temizlik yardımcısını ekleyin. Su şişenizin ne kadar kirli, kokmuş veya kötü tadı olduğuna bağlı olarak solüsyonu birkaç dakika bekletin.

3. Şişe fırçasını kırın. Şişeyi bir şişe fırçasıyla ovalayın ve temizleme solüsyonunu şişenin kıvrımlarına, köşelerine ve yarıklarına dağıttığınızdan emin olun. Sabit bir yukarı ve aşağı hareket kullanın, ardından fırçayı birkaç kez saat yönünde ve saat yönünün tersine çevirin. Kıllar birikintiyi ve su kireçlenmesini çözecektir.

4. Samanı fırçalayın. Su şişesi pipetini üçüncü adımı tekrarlayarak temizleyin, ancak bunun yerine solüsyonu pipetin içine ve etrafına dağıtmak için bir pipet temizleme fırçası kullanın.

5. İyice durulayın. Hangi temizleme solüsyonunu kullanırsanız kullanın, her su şişesi bileşenini ılık suyla iyice durulayın. Ilık su, hem su hem de yağ bazlı kirecin parçalanmasına yardımcı olur ve her gün kullandığınız şeylerin yeniden kullanılabilir versiyonlarını temizlemeyi basit bir iş haline getirir.

6. Havayla kurutun. Tanner, "Su şişeleri dik olarak veya yanlarındaki bir su şişesi düzenleyicisinde saklanabilir" diyor. "Kapakları su şişesinin üzerinde ya da gevşek bir şekilde bükülmüş ve muslukları açık halde tuttuğunuzdan emin olun. Kapakları sıkmayın veya muslukları tamamen kapatmayın. Anahtar, havanın ana hazneye geçmesine izin vermektir, çünkü bu sizin su şişeleri kokusuz!"

Isırma valfli su şişeleri nasıl temizlenir

Isırma valfli su şişeleri, özellikle spor fanatikleri arasında ve küçük çocuklar için okula dönüş temelleri arasında popülerdir, ancak temizlemelerinin zor olmasıyla ünlüdür. İlk önce kapağı çıkarın ve her bir parçayı ayırın. Görünür bir birikme görmüyorsanız veya fark edilir bir koku algılarsanız, parçaları bulaşık makinenizin içinden bulaşık sepetinde veya üst rafta geçirin. Aksi takdirde, parçaları elde yıkamak için bir saman fırçası ve yukarıdaki ılık su temizleme solüsyonlarından herhangi birini kullanın. Yeniden monte etmeden önce her parçanın kurumasını bekleyin.

Pipet ile içecek bardakları nasıl temizlenir

İyi haberler! Çoğu içecek bardakları bulaşık makinesinde üst rafta endişelenmeden temizlenebilir veya yukarıdaki su şişesi temizleme yöntemlerinden herhangi biri kullanılarak elde yıkanabilir. Yeniden kullanılabilir pipetler ve vidalı kapaklar biraz ekstra dirsek yağı gerektirir. Tanner, "En sıcak, sabunlu su bile çoğu zaman pipetlerde ve musluklarda biriken sümüksü birikimi ortadan kaldırmaz" diye ekliyor. "Her şey fırçalarla temizlendikten sonra, tekrar ılık suyla durulayın ve bir kurutma matı veya bulaşık havlusu üzerinde havayla kurutun. Şişeyi havayla kuruması için yan yatırarak kokulardan kaçının."

Kaynak: Reader's Digest

bottles-774466.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.