Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İşte Bilime Göre Sakal Bırakan Erkeklere Olanlar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İşte Bilime Göre Sakal Bırakan Erkeklere Olanlar

Oh, yani pandemi sırasında sakal mı bıraktınız? Bilim yeni görünümünüz hakkında ne diyor?

AA108Q9M.img?w=768&h=356&m=6&x=397&y=83&

Belki sen de benim gibisin. (Üzgünüm, her zaman kolay olmuyor. Bazen öyle. Ama konuyu dalıyorum.)

Demek istediğim, belki de tüm hayatı boyunca tıraş olmuş bir adamsın.

Ve belki de pandeminin ilk aşamalarında, dünyanın çoğundan izole olduğunuzda karar verdiniz: Heck, tıraş olmayı bırakırsam ne olacağını görelim.

Artık dünya ofise geri döndüğüne göre (en azından yarı zamanlı), yeni görünümünüzün ilham verdiği izlenimler hakkında bilimin ne söylediğini anlamaya çalışıyorsunuz.

Mart 2020'den başlayarak başıma gelen buydu. Nisan ayına kadar kaşıntılı aşamanın ötesine geçmiştim; Anma Günü'ne kadar Grizzly Adams ile doluydu. Yaz sonunda berberime gittim ve dedim ki, Hey, bunu çözmeme yardım etmeye ne dersin?

Nasıl ortaya çıktığını seviyorum. Bunun üzerinde durmak zorundayım, çünkü benim için muhtemelen en iyi görünümün -- kendimi en rahat ve güvende hissettiğim şey -- zamanın durmadan durmasını sağlamaya çalıştığım zaman olduğunu fark ettim. kabaca 10 ila 14 günlük büyüme.

"Dün gece geç gelen ve traş olma şansı olmayan adam" değil; "Castaaway'deki Tom Hanks'i taklit etmeye çalışmak" değil, "kısa sakal, iki hafta, traş olmaya karar verebilir, emin değilim."

Şimdi, tamamen tesadüf mü, yoksa teselli mi, bilmiyorum ama 10 günlük büyümenin tam olarak bilimin dediği gibi, istatistiksel olarak konuşursak, insanlara en olumlu mesajları göndermek için çoğu erkeğin olmaya çalışması gerektiğini söylüyor. çevrelerindeki insanlar.

Avustralya'daki Queensland Üniversitesi'nde, araştırmacıların, farklı uzunluktaki sakalların, heteroseksüel kadınların gözünde erkeklerin algılarını ne derece değiştirebileceğini belirlemeye çalıştıkları bir araştırmayla başlayalım.

Araştırmacılar, sakalları dört kategoriye ayrılan erkeklerin fotoğraflarına kadınların tepkilerini topladı: temiz traşlı, hafif kirli sakal (5 günlük uzama), yoğun kirli sakal (10 günlük uzama) ve kalın sakal (yaklaşık bir aylık uzama).

Çalışma, kadınların yanıtlarını gerçekten ne tür romantik ilişkiler aradıklarına göre kategorilere ayırdı.

Ancak kısacası, hafif kirli sakallı ve kalın sakallı erkekler "sadece biraz eğlence arıyor" kategorisinde en iyi performansı gösterirken, uzun süreli bir ilişki arayan kadınlar için en çekici olanlar, uzun sakallı ve dolgun sakallı erkeklerdi.

Her durumda, temiz traşlı yüzleri olan erkekler sıranın gerisindeydi.

Bir New York Times raporuna göre, Brezilya'dan yapılan bir başka araştırma, eşcinsel erkeklerle ilgili oldukça benzer sonuçlar buldu; hatta daha çok sakalı olan erkeklere ilgi duyuyorlardı.

Şimdi mutlu bir evliliğim var, karım sakallı olduğu sürece sanırım o kutuyu işaretli sayabilirim. Ancak, sosyal ve iş ortamlarındaki insanların sakallı erkekleri nasıl algıladıklarını öğrenmek de çok ilgimi çekti, özellikle de bunu destekleyecek herhangi bir bilimsel araştırma varsa.

İşte belki de en ilginç araştırma. Yine bir başka Avustralyalı araştırmacı grubu (bir şey olmalı) 227 kişiden sakallı ve sakalsız ve mutluluk veya öfkeyi çağrıştıran yüz ifadeleri olan erkeklerin fotoğraflarına bakmalarını istedi.

Genel olarak, çalışma katılımcıları öfkeli, sakallı erkekleri en hızlı şekilde belirlediler ve bu da, diğer faktörler veya ifadeler ne olursa olsun, sakallı erkeklerin bir ciddiyet ve saldırganlık havası yaydıkları sonucuna yol açtı.

Ancak, şaşırtıcı olan, aynı fotoğrafları agresif, erkeksi ve/veya toplum yanlısı olarak değerlendirmeleri istenen 450 kişiden oluşan bir takip çalışmasında, mutlu, sakallı erkekleri her üç kategoride de daha yüksek olarak derecelendirmeleriydi. -- dahil, "prososyal".

Bir teori: sadece sakalın varlığı saldırganlık ve erkekliği akla getirir, bu nedenle bir gülümsemenin veya başka bir mutluluk sinyalinin sonucu olarak ifadedeki değişiklik, diğer kişinin toplum yanlısı davranışa karşı büyütülmüş bir tepkisiyle sonuçlanır.

Bakın, erkeklerin sakal bırakmasının birçok nedeni var: pandemiler, elbette. Ama belki de kültürünüz veya dininiz onları teşvik ediyor, hatta gerektiriyor. Belki sadece nasıl görüneceğini görmek istersiniz.

Belki de New York Yankees'ten takas edildin ve ucubenin biraz uçmasına izin vermek istiyorsun.

Açıkçası, sana sakalın senin için iyi bir fikir olup olmadığını söylemeyeceğim. Ancak, bir tane yetiştirebilirseniz, belki bilimin diğer insanların sizinle ilgili algılarına ne yaptığını bilmek seçiminizi etkileyecektir.

Oh, ve temiz tut. İçinde yiyecek olan bir sakalın kimsenin listesinde üst sıralarda yer almadığını bilmek için bilimsel araştırmaya ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.

Kaynak: Inc.

beard-1845166.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.