Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2022 Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2022 Suudi Arabistan'ın yeni aynalı şehri çölde devasa bir distopik duvara benziyor Sıklıkla, internette, sıkılmış tasarım öğrencileri tarafından hazırlanan tamamen dengesiz CGI altyapı konseptleri, hafif bir şekilde viral hale gelir, örneğin ayaklıklar üzerinde trafiğin üzerinde ilerleyen toplu taşıma "diskleri" veya nükleer enerjili "uçan otel" fikri gibi. Çok nadiren bu yarı pişmiş renderlar, dünyanın en zengin egemen servet fonlarından biri tarafından destekleniyor. Suudi Arabistan'ın çölde aynalı devasa bir duvar gibi görünen bir şey inşa etme planında da durum böyle. Bu destanı takip etmediyseniz, sizi hızlandırmama izin verin. Suudi Arabistan'ın çok parası var ve Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Salman'ın (MBS) çok hırsı var. MBS, dünyaya izini bırakmak için, yalnızca iddialı olanlardan (dikey çiftlikler ve bulut tohumlama gibi) fütüristik teknolojilere kadar aklınıza gelebilecek her türlü fütüristik teknolojiyi bünyesinde barındıran Neom adlı çölde devasa bir şehir geliştirmeyi planlıyor. bilimkurgu fantastik (robot kafes dövüşleri ve nedense sahte bir ay gibi???). Her şey, aşırı harcamalardan yerel kabilelere (proje için zorla yeniden yerleştirilen) baskıcı muameleye kadar sorunları ortaya koyan raporlarla şiddetle eleştirildi. Ancak MBS'nin projeyi "benim piramitlerim" olarak ilan ettiği bildirildi ve bu nedenle çalışmalar devam ediyor. En son değişiklik, The Line için yeni ortaya çıkan bir tasarım: yaklaşık 500 metre yüksekliğinde, 170 kilometre uzunluğunda ve - nedense - aynalarla kaplı bir “dikey şehir”. Sadece aşağıdaki tanıtım videosuna bakın ve bunun çok heyecan verici bazı pazarlama yöneticilerinin ve Blender'da iki hafta boyunca tüm gece çalışmanın sonucu olmadığına beni ikna etmeye çalışın: Ve sadece şu renderlara bakın. Sadece onlara bak diyorum. Bunlar size geleceğin gerçekçi vizyonları gibi mi görünüyor? Hayal edilemez derecede ütopik bir geleceğin memesi gibi görünüyorlar. Sanırım mesele bu. Bir duvar gibi görünse de, The Line aslında yürüme yolları ile birbirine bağlanan ve şehir hayatının tüm olanaklarını beş dakikalık yürüme mesafesinde sunması beklenen mahallelere bölünmüş iki büyük paralel binadan oluşuyor. Wall Street Journal, projeyle ilgili dahili belgelere dayanan bazı ek ayrıntılara sahip, ancak yeni bir Netflix bilimkurgu şovu için yaratıcı olmayan dünya inşa notları gibi okuyorlar. Sebzeler, topluluk çiftliklerinden “özerk olarak hasat edilecek ve paketlenecek”; “Yansıtılmış binaların altından hızlı tren geçecek”; Line, "yerden 1000 fit yüksekliğe kadar" bir stadyum içerecek ve binalar arasında kemerin altında yatlar için bir marina olacak. The Line (ya da onun gibi bir şey) sonunda inşa edilmeyecek demiyorum. MBS'nin proje için 500 milyar dolar bütçe ayırdığı ve harcamaya kararlı olduğu bildiriliyor. Ancak Dubai yakınlarındaki The World ada geliştirme gibi benzer mega projelerin gelip gittiğini gördük. Bu durumda, adalar inşa edildi, ancak şu anda yalnızca birkaçı açık ve çoğu okyanusa geri batıyor. The Line'ın aynalarındaki parlaklığın ne kadar süreceğini göreceğiz. Kaynak: TheVerge Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.