Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABD Çip Yapımında bir çip merkezi olmak için 52 milyar dolar harcamak istiyor Ama uzmanlar bunun için yüz milyarlarca dolar ve Onlarca yıla ihtiyaç olduğunu söylüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

ABD Çip Yapımında bir çip merkezi olmak için 52 milyar dolar harcamak istiyor Ama uzmanlar bunun için yüz milyarlarca dolar ve Onlarca yıla ihtiyaç olduğunu söylüyor

Çin tehdidi o kadar büyük görünüyor ki, Washington'u ABD yarı iletken sektörü için benzeri görülmemiş bir sübvansiyon paketini finanse etme tartışmalarını ilerletmek için birleştirdi.

Salı günü, Senato, yonga üreticilerine ABD'de fabrika inşa etmeleri için 52 milyar dolarlık teşvik sağlayan bir yasa tasarısı olan ve Washington'daki birçok kişi tarafından Amerikan tedarik zincirlerini ve ABD'yi desteklemek için kritik olarak görülen CHIPS Yasası hakkındaki tartışmayı ilerletmek için 64'e karşı 34 oy verdi. küresel teknoloji silahlanma yarışında Çin'e karşı koyma yeteneği. Salı günkü usule ilişkin oylama, Senato ve Temsilciler Meclisi'ni gelecek hafta sonuna kadar yasayı oylamaya hazırlıyor.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo Salı günü PBS'ye verdiği demeçte, CHIPS Yasası "bir fiyat koyamayacağımız ulusal güvenlikle ilgili" dedi. Raimondo, "Halkımızı korumak için kıyılarımızda bu [cipslerden] daha fazla üretmemiz gerekiyor" dedi. CHIPS savunucuları, finansmanın Amerika'nın Asyalı çip tedarikçilerine olan bağımlılığını azaltacağını - Çin'in yararlanabileceği çok önemli bir güvenlik açığı - ve bir zamanlar güçlü olan çip üretim sektörünü yeniden inşa edeceğini söylüyor.

Yine de bir yakalama var. ABD topraklarında çip fabrikaları inşa etmek için on milyarlarca dolarlık sübvansiyon, Asya'ya olan bağımlılığını, özellikle kısa vadede, bırakın onu bir yarı iletken üretim santraline dönüştürmeyi, azaltması pek olası değil. ABD'nin cips tedarikini güvence altına almak ve Asyalı çip üreticilerini herhangi bir anlamlı şekilde yakalamak için muhtemelen yüz milyarlarca daha fazla fona ve onyıllara ihtiyacı var, diyor bazı uzmanlar, onshoring çip üretiminin hedefine ulaşmanın en iyi yolu olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor. hedefler.

Çip Merkezi

COVID-19 salgını, ülkelerin tedarik zincirlerini güvence altına alma ihtiyacını açıkça ortaya koydu. Telefonlardan, bilgisayarlardan, arabalardan ve mutfak aletlerinden askeri teçhizata kadar her şeyde kullanılan yarı iletken çipler üzerinde çalışan pandemi, mal sevkiyatlarını geciktirdi, fiyatları şişirdi ve yalnızca Apple gibi şirketler için milyarlarca, 200 milyar doların üzerinde zarara yol açtı. küresel otomotiv endüstrisi için.

Pandemi kaynaklı çip sıkıntısı, ABD'nin kendi tedarik zinciri güvenlik açıklarını ortaya çıkardı. Raimondo, CNN'e verdiği demeçte, "Gerçekten bu karmaşanın içinde olmamızın nedeni, uzun süredir yatırım yapmamış olmamız. Gözümüzü toptan ayırmadık" dedi.

ÇİP Yasası, çip üreticilerine ABD topraklarında fabrikasyon tesisleri (fabs) olarak bilinen tesisler inşa etmeleri için 39 milyar dolar tahsis ediyor. Yarı iletken araştırma ve geliştirme için 11,2 milyar dolar daha sunuyor.

Yine de, hattaki on milyarlarca dolar, küresel üretim dinamiklerini değiştirmek için neredeyse yeterli değil, diyor uzmanlar. Kearney danışmanlık müdürü Shay Luo, ABD'nin "yonga üreticileri için en çekici yer değil, nokta - aksi takdirde şirketler üretimlerini uzun zaman önce hareket ettirirdi" diyor. Yüksek işçilik ve üretim maliyetlerinin Amerikan üretimini sınırladığını söylüyor. Tayvan, Çin ve Güney Kore gibi Asya ülkeleri, dünyanın çip üretimine öncülük ediyor çünkü bu ülkelerde cips yapmak %25 ila %40 daha ucuz. ABD'nin yarı iletken üretim payı, otuz yıl önce %40'tan %12'ye düştü.

CHIPS Yasası'nın parça parça tahsislere bölünecek tek seferlik paketi (özel firmalar ve kamu kurumları, fabrikaları inşa etmek veya genişletmek için 3 milyar dolara kadar federal hibeler için başvurabilir) yonga üreticilerini tedarik zincirlerini büyük bir ölçekte değiştirmeye teşvik etmek için yetersizdir. Urbana-Champaign'deki Illinois Üniversitesi'nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği profesörü Rakesh Kumar, Fortune'a verdiği demeçte. En az yüz milyarlarca dolarlık sabit devlet sübvansiyonlarının, kitlesel ölçekte karada çip üretimi için muhtemelen gerekli olduğunu söylüyor. Dünyanın en büyük cips üreticisi Tayvanlı TSMC'ye işaret ediyor ve küresel hakimiyetini sürdürmek için önümüzdeki üç yıl içinde 100 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu arada ABD, gelişmiş çip teknolojisinde TSMC ve Samsung gibi Asyalı çip üreticilerinin gerisine düştü. Capital Economics'e göre, Tayvanlı firma dünya arzının %92'sini oluşturduğundan Intel ve diğer yonga üreticileri, dünyanın en verimli ve en gelişmiş 5 nanometre yongaları için TSMC'ye büyük ölçüde güveniyor. Kumar, "sadece teknoloji açısından bile elde etmek için hiçbir başarı garantisi olmadan çok daha fazla harcamak" zorunda kalacağını söylüyor. Intel, yetişmeye çalışmak için Avrupa, İsrail ve ABD'de 44 milyar dolarlık yeni fabrikalar inşa ettiğini söyledi.

AAZUUxM.img?w=768&h=363&m=6

Kumar, "Beni endişelendiren şey bu. Bu yola girdikten sonra, başarılı olmak için küçük bir şansa bile sahip olmak için her yıl milyarlarca dolar harcamak zorundasınız, [halkın] iştahı olmayabilir" diyor Kumar. .

Eski bir ABD Çalışma Bakanı, Berkeley'deki California Üniversitesi'nde şu anda kamu politikası profesörü ve Saving Capitalism: For the Many, Not the Few ve The Common Good kitabının yazarı olan Robert Reich, CHIPS finansmanının benzer olduğunu savunuyor. "gasp"—Intel gibi zaten zengin olan yonga üreticilerini ABD'nin yonga arzını gerçekten artıracaklarına dair çok az güvenceyle sübvanse edecek bir eylem. Fortune'a verdiği demeçte, çip şirketleri hissedarlarına sadıktır ve "cipslerin nerede üretildiğine bakılmaksızın dünya çapında en yüksek teklif verenlere çiplerini satacaklar" dedi.

Intel, Micron ve GlobalWafers gibi yonga üreticileri, milletvekillerini CHIPS Yasası geçmezse fabrikalarını başka ülkelere taşıyacakları konusunda uyardı. Intel geçtiğimiz günlerde 20 milyar dolarlık yeni Ohio fabrikasının temel atma törenini Kongre'nin henüz tasarıyı geçirmediği için erteledi. Intel CEO'su Pat Gelsinger, CHIPS finansmanı olmadan şirketin "sonuç olarak Avrupa'ya çok daha fazla yatırım yapacağı" konusunda uyardı. Bu Şubat ayında, AB'nin 46 milyar dolarlık Avrupa Çip Yasası'nın 7,3 milyar doları, Intel'in Almanya'daki yeni fabrikasını sübvanse etmeye yönelikti.

John Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu'nda (SAIS) yardımcı doçent olan Ling Chen, Fortune'a verdiği demeçte, ABD topraklarında üretimdeki bir artış bile ülkeyi Asya'ya daha az bağımlı hale getirmeyeceğini söyledi. ABD'nin üretim kapasitesi eksikliği, Asyalı yonga üreticilerine fabrikalarını ABD'de kurmaları için baskı yaptığı anlamına geliyor, diyor. Önümüzdeki on yılda CHIPS'den yaratılabilecek on binlerce iş, ABD'nin bu pozisyonları dolduracak vasıflı işgücüne sahip olmadığı için yabancı ülkelere de bağımlı olacak. Eightfold.AI'nin bir tahminine göre, ABD 20 yeni fabrika kurar ve 70.000 ila 90.000 yeni iş yaratırsa, rolleri doldurmak için mevcut işgücünü %50 artırması gerekir. Bir Georgetown Üniversitesi analizi, binlerce Tayvanlı ve Güney Koreli işçinin ABD'ye gelmesi için vasıflı çalışma vizesi programları oluşturma çağrısında bulunuyor. Chen, ABD'nin Asya ekonomilerine daha az bağımlı hale gelmesi için sadece "fabrika kurmak için sermaye sağlamak yeterli değil" diyor. Kumar, daha iyi bir yaklaşım, ABD'nin gelecekteki pazar hakimiyetini sağlamak için evde gelişmiş çip teknolojisine yatırım yaparken müttefiklerinin üretimini güçlendirdiğini görebilir.

Güvenlik

Yine de diğerleri, Kongre'nin CHIPS Yasasını geçirmesi gerektiğini savunuyor - ya da ABD'nin yonga yapma yetenekleri ile Asya ekonomileri arasındaki zaten büyük olan uçurumu genişletme riskini alıyor ve bu da onu dışa bağımlılığa ve Çin baskısına karşı daha da savunmasız hale getiriyor. Amberwave Partners yatırım yönetimi şirketinin kurucu ortağı ve ABD Hazine Bakanlığı eski kıdemli danışmanı Dan Katz, “Tedarik zincirlerimizi yeniden yönlendirmeyi başaramazsak, ABD güvenliği için ciddi bir risk oluşturmaya devam edecek” dedi.

Luo, ABD'de fabrika inşa etmenin maliyet açısından mantıklı olmadığını söylüyor. Finansman, “maliyetten ziyade hizmet düzeyinde bir oyunla” ilgili, yani Intel gibi dökümhaneler tedarik zincirlerini kısaltabilecek ve kritik bileşenleri ve yongaları eve daha yakın bir yerde elde edebilecek ve böylece ABD'nin kesintilere karşı savunmasızlığını azaltacak. , not eder.

Toledo Üniversitesi'nde operasyon yönetimi ve Asya çalışmaları profesörü Paul Hong, Fortune'a verdiği demeçte, ABD'nin CHIPS Yasasını kabul etmek için reddetmekten daha fazla nedeni var, dedi. CHIPS fonu olmadan, Asyalı yonga üreticileri ABD'de fabrika kurma planlarını erteleyebilir veya iptal edebilirken, Amerika dünyanın geri kalanıyla birlikte yarı iletken kıtlığı ile mücadele etmeye devam edecek ve fiyatları yüksek tutacak diyor. CHIPS sübvansiyonlarının büyük kısmı Tayvanlı ve Güney Koreli firmalara aktarılsa bile, fabrikalarının ABD'de inşa edilip işletileceği ve çoğunlukla Amerikalı işçileri işe alacağı gerçeği, diğer ABD'ye yardımcı olan hayati bir tedarik zinciri arteri oluşturdukları anlamına geliyor. Hong, tedarikçilerin gelişip genişlediğini söylüyor.

Nihayetinde ABD çip üreticilerini sübvanse ederse, hükümet şirketlerden "Amerikalı işçiler tarafından ABD'de üretilen ürünlerde çipleri kullanan" ABD merkezli müşterilere öncelik vermelerini talep etmelidir. Reich, Kongre'nin şirketlerden "tasarımdan tasarım mühendisliğine ve yüksek hassasiyetli üretime kadar ABD'de en yüksek katma değerli çip üretimini üretmesini, böylece Amerikalıların [aynı zamanda] bu teknolojik uzmanlığı kazanmasını" talep etmesi gerektiğini söylüyor.

Hong, CHIPS Yasası'nın “mükemmel değil, ideal de olmadığını” söylüyor. Ancak ABD'nin stratejik alanlarda tedarik zincirini güvence altına almasına yardımcı olacak kararları ilerletmesi gerekiyor ve çip eksikliklerini azaltmak şu anda en yüksek önceliklerden biri, diyor.

Kaynak: Fortune.Com

processor-4987614.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.