Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çin'in yerli C919 jeti, test uçakları görevleri tamamlarken sertifika almaya yaklaştı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çin'in yerli C919 jeti, test uçakları görevleri tamamlarken sertifika almaya yaklaştı

ŞANGAY (Reuters) - Şirket Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Airbus-Boeing ikilisine meydan okumak için tasarlanan Çin'in kendi yetiştirdiği C919 dar gövdeli jetinin, test uçaklarının tüm test uçuş görevlerini tamamlamasıyla sertifikasyona yaklaştığını söyledi.

AAZThB5.img?w=768&h=512&m=6

Devlete ait üretici Commercial Aircraft Corp of China (COMAC), resmi sosyal medya hesabında, program Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden sertifika almanın son aşamasına girerken altı test uçağının test görevlerini tamamladığını söyledi. ticari işlemler için gereklidir.

Bu, Çin'in imalat tedarik zincirini tırmanmaya yönelik emellerinde bir dönüm noktası olacaktır. Boeing ve Airbus, Embraer ve Bombardier tarafından yapılan rakip uçakların üretimini devralmak için anlaşma yaptıktan sonra, Çinli COMAC, 100'den fazla koltuğa sahip uçaklar için artık pazardaki üçüncü seçenek.

Reuters'in bildirdiğine göre, Boeing 737 MAX ve Airbus 320neo aileleriyle doğrudan rekabet etmek üzere tasarlanan C919 uçak programı, 2008'de piyasaya sürüldükten sonra bir dizi teknik sorunla ve daha sert ABD ihracat kontrolleriyle karşı karşıya kaldı.

Lansman müşterisi, geçen yıl Mart ayında beş C919 jeti siparişi veren devlete ait China Eastern Airlines. Wuhan yerel hükümetine ait bir gazete olan Changjiang Daily, 8 Temmuz tarihli bir raporda, havayolunun ilk teslimatı Ağustos ayında alacağını söyledi.

Çin'de monte edilen uçak, motorlar ve aviyonikler de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak Batı bileşenlerine güveniyor.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COMAC C919, Test Uçağı Görevini Tamamladıktan Sonra Sertifikasyona Yaklaştı

Çin'in sivil hava aracı OEM'i COMAC, 23 Temmuz Cumartesi günü, sertifikasyon öncesi tüm C919 test uçuşlarının tamamlandığını ve uçağın önümüzdeki aylarda Tip Sertifikasyonu'na bir adım daha yaklaştığını duyurdu.

AAZU1I0.img?w=768&h=472&m=6

Şimdi COMAC, Ekim veya Kasım 2022'de planlanan ve her beş yılda bir düzenlenen Çin Komünist Partisi'nin 20. Ulusal Kongresi olan Çin'deki en önemli siyasi olaydan önce C919 tipi sertifika almayı hedefliyor.

COMAC, periyodik dönüm noktasını kutlamak için, altı adet C919 test uçağının tamamını, özellikle sivil uçak test uçuşları için tasarlanmış ve inşa edilmiş Shaanxi Eyaletindeki Weinan Havalimanı'na topladı ve ilk kez bir C919 fil yürüyüşü gerçekleştirdi.

COMAC ayrıca kutlama törenine Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT), Maliye Bakanlığı ve Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden (CAAC) hükümet yetkililerini de davet etti.

COMAC'tan yapılan basın açıklamasına göre,

"Altı C919 test uçağının tamamı test uçuş görevlerini tamamladı ve C919 sertifikasının artık sona erdiğini gösteriyor."

C919 İşlevsellik ve Güvenilirlik test uçuşları

Son zamanlarda, C919 (B-001F), çeşitli Çin yerel havalimanlarında (C919'un Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı'na (PKX) ilk ziyareti dahil) görüldü ve bu, İşlevsellik ve Güvenilirlik testi yürüttüğünü gösteriyor.

CAAC uçuşa elverişlilik sertifikasyon gereklilikleri, sertifikadan önce 300 saatlik İşlevsellik ve Güvenilirlik testinin zorunlu olmasını gerektirir. Bu 300 saat içerisinde 150 uçuş saati diğer sertifikasyon uçuş test görevleri ile birlikte gerçekleştirilebilir ve kalan 150 uçuş saatinin bağımsız operasyonlarla gerçekleştirilmesi gerekir.

C919 (B-001F), 12 Temmuz 2022'deki İşlevsellik ve Güvenilirlik test uçuşları sırasında ilk kez Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı'na varıyor. Fotoğraf: Daxing Havalimanı

Bu en son testler, yüksek havaalanı performansı, otomatik iniş denemeleri, havaalanı dönüş ve taşıma hizmetleri, kabin sistemleri, navigasyon ve bağlantı işlevi performansı dahil olmak üzere havayolu operasyonlarının hazır olduğunu göstermek için tasarlandı.

C919 test uçuşu, CAAC'tan Uçuşa Elverişlilik Otoritesi pilotlarının katılımıyla COMAC uçuş test merkezi tarafından gerçekleştirildi.

Çin, 2006 yılında kendi ana hat projesini başlatma kararı aldı. İki yıl sonra, projeye liderlik etmek üzere Şanghay'da COMAC kuruldu. Programın adı "C919" 2009'da açıklandı.

Başlangıçta COMAC, C919'un ilk uçuşunu 2014'e kadar yapacağını ve ilk uçuşunu 2016'da teslim edeceğini duyurdu. Ancak, ilk uçuşunu tamamlaması Mayıs 2017'ye kadar sürdü.

İlk uçuşun ardından COMAC, Çin Komünist Partisi'nin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlamak için 2021'de ilk teslimatı hedefliyor.

Belirlenen hedefi karşılayamayan COMAC, C919'un sertifikasyonunu ve ilk teslimat hedef süresini, belirtildiği gibi 2022 olarak değiştirdi ve bir başka önemli siyasi olay olan Çin Komünist Partisi 20. Ulusal Kongresi'ni karşılamaya çalıştı.

COMAC şu anda mevcut planına sıkı sıkıya bağlı kalıyor, bu nedenle Çin sivil havacılık endüstrisinde C919'un 2022'nin 3. çeyreğinde sertifikalandırılacağına yaygın olarak inanılıyor.

İlk müşterisi China Eastern için ilk C919, geçen Mayıs ayında ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

COMAC'ın ilk havayolu müşterisi China Eastern için ilk C919'u 14 Mayıs 2022'de Şanghay'da uçuşa başladı. Fotoğraf: COMAC
Haberdar olun: Günlük ve haftalık havacılık haberleri özetlerimize kaydolun.

China Eastern, geçen Mart ayının sonunda yayınladığı yıllık raporunda, 2022 ile 2023 yılları arasında, üçü 2022'de ve ikisi de 2012'de olmak üzere beş adet C919 uçağının tanıtımını tamamlamayı planladığını söyledi.

10 Mayıs'ta China Eastern, ilk kez C919'un 99 milyon ABD Doları'lık liste fiyatını açıklayan hisse piyasasına başka bir özel yerleştirme yayınladı.

Kaynak: SimpleFlying

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.