Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2022 3 yıl Admin Kabartma Tozunun Hiç Bilmediğiniz Kullanım Şekilleri Karbonat Kabartma tozu veya sodyum bikarbonat, en azından çeşitli fırınlanmış ürünlerde bir mayalayıcı olarak pek çok kullanıma hizmet eder. Kabartma tozunu sirke, krem tartar, yoğurt, ayran, limon suyu veya kakao gibi asitlerle bir araya getirdiğinizde karbondioksit açığa çıkar. Bu kimyasal reaksiyon, hamurun genişlemesine ve yükselmesine neden olur. Kabartma tozu ayrıca 180°F (82°C) üzerindeki sıcaklıklara maruz kaldığında bir mayalama maddesi görevi görür. Peki kabartma tozu için tüm farklı kullanımlar nelerdir? Öğrenmek için okumaya devam edin. Unlu Mamüller Kabartma tozu özellikle hızlı ekmekler (kekler, kekler, kurabiyeler, bisküviler) için yararlıdır çünkü mayalı ekmeklerin aksine, hamur veya hamurun kabarması için fazla zamana ihtiyacı yoktur. Sodyum bikarbonatın bir asitle hazırlanmış karışımı olan kabartma tozu ile kabartma tozunu karıştırmamaya dikkat edin (temelde bir adım önde). Diğer bir fark ise, asitsiz kullanılan kabartma tozu, unlu mamullerde acı, metalik bir tat bırakabilmesi ve muhtemelen onları sarıya boyayabilmesidir. Bu durumda kabartma tozu daha iyi bir seçim olabilir. Ayrıca bazı tarifler, ekstra kaldırma ve lezzetleri dengelemek için hem kabartma tozu hem de kabartma tozu gerektirebilir. Kızarmış Gıdalar Kızarmış yiyecekler, gurme rahat yiyecekler dünyasındaki yükselişi sayesinde artık sadece saf abur cubur kategorisine indirgenmiyor. Ancak herkes, kızarmış her şeyin iyi bir gevrek olması gerektiğini bilir ve kabartma tozu kullanımı bunu başarmanın önemli bir yoludur. Un bazlı hamurlarda, kızarmış yiyeceklere tüm bu gevreklikler arasında ince ama gerekli bir hafiflik veren etkili bir mayalayıcıdır. Asitliği getiren ve etkiyi artıran az miktarda ayran ekleyin. Pek çok tarif bunun yerine kabartma tozu gerektirse de, nihai gevrek görünüm için ikisini birden kullanmak daha iyi olabilir. Meyve ve Sebzeleri Temizler Unutmayın: kabartma tozu dezenfekte etmez. Ancak konu meyve ve sebzeleri yıkamak olduğunda son derece faydalı olabilir. Bir çalışma, taze ürünleri kabartma tozu ve su banyosunda ıslatmanın, onları yıkamak veya ovalamaktan daha etkili olabileceğini buldu. Bu çözelti, taze ürünlere yapışma eğiliminde olan kir, böcek ve hatta böcek ilacı parçalarını çözmeye ve seyreltmeye yardımcı olan bir tür deterjan görevi görür. Ancak çalışma, pestisitlerin tamamen yok edilmesi için tam 12 ila 15 dakikalık bir suda bekletmenin gerekli olduğunu buldu. Zaman yokluğunda, yine de ürününüzü iyi durulamanızı öneririz ve hangi pestisitlerin ne zaman kullanıldığına göre uygun temizleme yöntemleri olacaktır. Kabartma tozu solüsyonunu evde denemek isterseniz 1 tatlı kaşığı karbonat ve 2 su bardağı suyu karıştırmanız yeterlidir. Eti yumuşatır Sulu, yumuşak et müstahzarları için, 1/2 su bardağı suda çözülmüş 1 çay kaşığı kabartma tozu içeren benzer bir ıslatma solüsyonu kullanmayı deneyin. Eti pişirmeden önce 15 ila 20 dakika bekletin ve sonunda güzel, yumuşak ve nemli sonuçlar elde edeceksiniz. Bu çözelti, etin yüzeyindeki pH seviyesini yükselterek proteinlerinin çok sıkı bir şekilde bağlanmasını ve kuru, sert sonuçlar vermesini önler. Salamura için zamanınız olmadığında harika bir hızlı düzeltme. Genel bir kural olarak, her 12 ons et için yukarıdaki oranı kullanın. Yumurtayı Daha Leziz Hale Getirir Restoranların yumurtalarını nasıl bu kadar kabarık hale getirdiğini hiç merak ettiniz mi? Harika bir şefin tekniği olabilir ya da kabartma tozu olabilir! Her üç yumurta için 1/4 çay kaşığı kabartma tozu ekleyerek, omletlerde güzel bir yastıklı doku elde edersiniz veya bunu çırpılmış yumurtalar için yapabilir ve o imrenilen kabarık lorları elde edebilirsiniz. Ancak yumurtaların tadını değiştirebileceğinden çok fazla eklememeye dikkat edin. Ve tuzun üzerine git. Bir başka harika numara da, haşlanmış yumurta yaparken pişirme suyunuza kabartma tozu eklemektir. Bu, pH seviyelerini arttırır ve yumurta kabuklarının açıldığında pratik olarak kaymasını sağlar. Her çeyrek su için yaklaşık 1/2 çay kaşığı sayın. Fasulyeleri Yumuşatır ve Sindirimi Kolaylaştırır Sadece yumuşamak istemeyen eski, inatçı fasulyeleriniz varsa, ıslatma suyuna kabartma tozu eklemeyi deneyin. Çok fazla eklemeyin - her pound kuru fasulye için 1/4 çay kaşığı hile yapmalıdır. Eliniz çok ağırsa, fasulyelere aşırı tuzlu veya hatta sabunlu bir tat verebilir ve doku duygusal olabilir. Kabartma tozu kullanımının insanların fasulyeleri daha kolay sindirmesine ve şişkinliği azaltmasına da yardımcı olabileceği iddia ediliyor. Domates Sosunda Acılığı Azaltır Kabartma tozu asitliği nötralize etmeye yardımcı olur, bu da onu pişmiş domateslerde acılığı azaltmak için faydalı kılar. Her 1 fincan domates sosu için 1/4 çay kaşığı ekleyin ve çalışıp çalışmadığını görmek için tadın. Gerektiğinde daha fazla kabartma tozu ekleyin, ancak çok fazla eklememeye dikkat edin. Evde kendi domateslerinizi yetiştiriyorsanız, onları daha tatlı hale getirmenin bir yolu, domates bitkilerinizin toprağına kabartma tozu eklemektir. Bitki başına 1/4 çay kaşığı yeterlidir. Bu, pH seviyelerini düşürmeye yardımcı olacak ve tariflerinizde daha az dengelemeye ihtiyaç duyacak daha tatlı tada sahip domatesler elde edeceksiniz. Buzdolabınızın Kokusunu Giderir Kabartma tozu, buzdolabı da dahil olmak üzere mutfak aletleriniz için etkili bir koku gidericidir! Senin kokun gitmeyen tuhaf bir kokuya sahipse, önce hiçbir yerde çürüyen yiyecek olmadığından emin ol. Ardından kabartma tozu ile dolu açık bir kabı buzdolabında en az 24 saat bekletin. Hoş olmayan kokuları emmek için çalışmalıdır. Güçlü kokuları elinizden çıkarmak için de kullanabilirsiniz. Sarımsak veya kokulu balık gibi keskin kokulu malzemelerle uğraşıyorsanız, kokuları gidermek için ellerinizi kabartma tozu ile yıkayın ve hafifçe ovalayın. Ellerinizi güzel ve yumuşak bırakan mini bir peeling gibi. Yanmış Tencere ve Tavaları Kurtarır Tencerenizi çok uzun süre ocakta mı bıraktınız? Her şey siyah ve kirli mi? Tek yapmanız gereken yemeği çıkarmak, tavayı yaklaşık 1/4 oranında suyla doldurmak ve 1/2 fincan kabartma tozu eklemek. Tekrar ocağa koyun ve suyu kaynatın. Isıdan çıkarın ve gece boyunca oturmasına izin verin. Kömürleşmiş parçacıklar ve kir sabahları kolayca çıkmalıdır. Mikrodalga Fırınları Temizler Kabartma tozunun bir başka etkili kullanımı da mikrodalga fırınınızı temizlemektir! Sabun ve su ile ovalayarak zaman kaybetmeyin. 1 bardak suya birkaç yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin ve 3 dakika boyunca yüksek sıcaklıkta mikrodalgada pişirin. Tüm bu inatçı sıçrayanlar ve yiyecek parçacıkları temiz, nemli bir sünger kullanarak kolaylıkla çıkmalıdır. Gres Yangınlarını Söndürür Daha önce de belirttiğimiz gibi, kabartma tozu ısıtıldığında karbondioksit açığa çıkarır. Bu aslında onu küçük yağ yangınları için etkili bir söndürücü yapar. Ynt: sadece küçük olanlar! Küçük başlayıp hızla büyüyorsa, evde başka yeterli yangın söndürücü malzemeniz yoksa 9-11'i aramanızı öneririz. Küçük bir ateş kalırsa, alevler sönene kadar kabartma tozu eklemeye devam edin. Ateş oksijen olmadan var olamaz ve karbondioksit bunu kesmek için çalışır. Kaynak: Gourmandize
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.