Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yenilenebilir Enerji Nisan Ayında Rekor Kırdı ama Bir Bakalım Gerçekten Öyle mi


Önerilen İletiler

  • Admin

Yenilenebilir Enerji Nisan Ayında Rekor Kırdı ama Bir Bakalım Gerçekten Öyle mi

Rüzgar ve güneş enerjisini durduracak bir şey olmamasına rağmen, bazı nüansları göz önünde bulundurmak, son sayıları bağlama oturtmaya yardımcı olur.

AAZHohB.img?w=768&h=432&m=6

Amerika yenilenebilir enerjisi, Nisan 2022'de rekor bir ay geçirdi. Aslında, birkaç rekor kırıldı.

ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA) tarafından derlenen verilere göre, karada rüzgar ve şebeke ölçeğinde güneş, ilk kez nükleerden daha fazla elektrik üretmek için birleştirildi. Rüzgar enerjisi o ay ülkenin elektriğinin %15'ini üretti ve bu aylık bir rekordu. Bu arada ülke, elektriğinin yaklaşık %46'sı için sıfır olmayan karbon enerji kaynaklarına dayanıyordu. Bu, 2021'in tamamı için %39 ortalamasının oldukça üzerindeydi.

Rekor ay, medyada bir dizi çekime yol açtı. Bazıları nükleer enerjiye neden ihtiyaç duyulduğunu sorguladı. Diğerleri fosil yakıtların tabutuna bir çivi daha çaktı. Eğlenceli ve eğlenceli olsa da, bu sorular ve beyanlar biraz erken.

Rüzgar ve güneş kayda değer bir ivmeye sahip ve bu on yıl boyunca daha da güçlenecek. Ancak, rakamlar birkaç nedenden dolayı biraz yanıltıcıdır.

Yenilenebilir Enerji Kayıtları, Açıklandı

Başlık numaralarını inkar etmek yok. Rüzgar ve güneş (birlikte %19,3) gerçekten de Nisan 2022'de nükleer enerjiden (%17,9) daha fazla elektrik üretti. Yenilenebilir kaynaklar gerçekten o ay ülkenin elektriğinin yarısını sağlamaya çok yaklaştı. Ancak kayıtların nüanslarını ve bağlamını dikkate almak önemlidir.

Birincisi, Amerika Birleşik Devletleri her Nisan ve Ekim aylarında en az miktarda enerji tüketiyor. Bu, klima veya ısıtma ihtiyacını hafifleten daha soğuk hava nedeniyle birincildir. Bağlam olarak, Nisan 2022'deki Amerikan elektrik tüketimi, Ocak 2022'dekinden %20 daha düşüktü.

İkincisi, daha düşük aylık enerji tüketimi, Nisan ve Ekim aylarını enerji santrallerini rutin bakım için devre dışı bırakmak için doğal bir zaman yapar. Örneğin, nükleer santraller tipik olarak reaktörleri yaklaşık 18 ayda bir kapatıyor ve bu da Nisan ve Ekim aylarına denk geliyor.

Nisan 2022 ile Ocak 2022 arasında büyük güç kaynaklarının nasıl karşılaştırıldığını düşünün.

Doğal gaz %22 daha az elektrik üretti

Nükleer enerji %22 daha az elektrik üretti

Kömür %37 daha az elektrik üretti

Rutin bakım, rutin bakımdır. Bu nedenle EIA, yenilenebilir enerjinin 2022'de toplam ABD elektrik üretiminin %22'sini, Nisan 2022'deki %27,7'lik oranın oldukça altında birleştirmesini bekliyor.

Üçüncüsü, Nisan ve Ekim, Amerika Birleşik Devletleri'nde kara rüzgar enerjisi için mevsimsel yüksek noktalardır. Ülke, Ocak 2022'ye kıyasla Nisan 2022'de rüzgar enerjisinden %21 daha fazla elektrik üretti.

Son olarak, Amerika Birleşik Devletleri 2021'de karada rüzgar ve şebeke ölçeğinde güneş enerjisinden rekor bir artış yaşadı. Geçen yıl çevrimiçi hale getirilen kaynaklar bu yıl ilk kez bölgesel şebekelere katkıda bulunuyor. EIA, ülkenin 2021'de 14.000 megawatt kara rüzgar kapasitesi ve 13.000 megawatt şebeke ölçekli güneş enerjisi kapasitesi eklediğini tahmin ediyor. Analistler, 2022'de 10.000 megawatt rüzgar ve 20.000 megawatt güneş enerjisi daha bekliyor.

Yeşil Enerji, Hizmet Stokları için Bir Nimettir

Bu bağlam ve nüans, yatırımcıları yenilenebilir enerjiden korkutmak için sağlanmıyor. Aksine, beklentileri topraklamak için. Önünde uzun bir yol var ama iyimser olmak için de birçok neden var.

Yenilenebilir enerji, elektrik hizmetleri için on yıllardır en iyi büyüme fırsatlarından birini temsil ediyor. Her bölgesel hizmet kuruluşu için milyarlarca dolarlık elektrik üretim varlığı, iletim hatları ve elektrikli araç şarj altyapısı inşa edilecek. Daha da iyisi, rüzgar ve güneş çiftlikleri yakıta ihtiyaç duymaz ve termik santrallerden çok daha basittir, bu da yakıt giderlerini ve bakım maliyetlerini düşük tutar. Bu, temettüler, hisse geri alımları veya yeniden yatırım için daha fazla kar bırakır.

Xcel Energy (XEL) - Get Xcel Energy Inc. Raporu yenilenebilir enerjide liderlerden biridir. Şirketin dünyanın en büyüklerinden biri olan rüzgar enerjisi portföyü, yalnızca 2021'de müşterilere 870 milyon dolar tasarruf sağladı. Şirketin avantajlı coğrafyası, onu ulusal veya küresel yetkilerin çok önünde tuttu. 2021'de enerji karışımının kabaca %36'sı yenilenebilir enerjiden geldi. Bunun 2025'te %53'e ve 2030'da %67'ye çıkması bekleniyor. Her biri, o sırada ülke ortalamasının sağlam bir şekilde önünde olacak.

Düşük maliyetli yenilenebilir kaynaklar, Xcel Energy'nin yatırımcılara basit bir taahhütte bulunmasını kolaylaştırır. Yönetim, %5 ila %7 kazanç artışı ve %3'e yakın bir temettü verimini sürdürecek olan hissedarlara her yıl %8 ila %10 getiri sağlamak istiyor. İş onlarca yıldır teslim etti.

NextEra Energy (NEE) - Get NextEra Energy Inc. Raporu yatırımcılar arasında daha popüler ve bunun iyi bir nedeni var. Şirketin üretim iştiraki NextEra Energy Resources (NEER), dünyanın en büyük rüzgar ve güneş enerjisi üreticisidir. Çoğu ülkeyi geride bırakır. Aynı zamanda, uzun vadeli büyümenin önemli bir kaynağını temsil eden, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük enerji depolama varlıkları geliştiricisidir.

NEER şirketin sinsi silahıdır. NextEra Energy Florida'da elektrik ve gaz hizmet şirketlerine sahipken, üretim yan kuruluşu Amerika Birleşik Devletleri genelinde yenilenebilir enerji santrallerinin sahibi ve işletmecisidir. İşin bu kısmı, ana şirkete önemli kazançlar sağlar. Konuyla ilgili örnek: NEER, 2021'de NextEra Energy'nin net gelirinin %17'sinden sorumluydu. Bu, yalnızca elektrik tesislerini işleten birçok benzere göre büyük bir avantaj.

Enerji Dönüşümü Durdurulamaz

Amerika, yenilenebilir enerji için fosil yakıtları hızla terk ediyor. Aslında, yenilenebilir kaynaklar 2030 yılına kadar ülkenin elektriğinin %47'sini üretebilir. Nükleer de dahil edildiğinde bu sayı %63'e çıkıyor. Yeni nesil nükleer ve gelişmiş jeotermal sistemler (EGS) gibi yeni nesil sıfır olmayan karbon güç kaynakları ekleyin ve gelecek oldukça parlak ve çok daha temiz görünüyor.

Kaynak: TheStreet

wind-turbines-2991696.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.