Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

USB Kullanarak Herhangi Bir Telefonu veya Tableti TV'nize Nasıl Bağlarsınız?


Önerilen İletiler

  • Admin

USB Kullanarak Herhangi Bir Telefonu veya Tableti TV'nize Nasıl Bağlarsınız?

Bir telefonu TV'nize bağlamak, düşündüğünüz kadar basit değil. Netflix'in keyfini çıkarmak, fotoğraf paylaşmak veya evde çalışmak için kullanmak istiyorsanız, telefonunuzla TV'niz arasında bir kablo bağlamak zor olabilir.

AAZDTFK.img?w=768&h=384&m=6

Ancak bu imkansız değil --- tüm mesele doğru kabloyu seçmek.

İşte bir Android veya iOS telefon veya tableti bir USB kablosu kullanarak bir TV'ye nasıl bağlayacağınız hakkında bilmeniz gerekenler.

Telefonları, Tabletleri ve TV'leri Bağlamak için Neden USB Kullanmalısınız?

Bir telefon ekranını kablosuz olarak yansıtmak için yayınlamanın kolaylığı ve yaygınlığı ile, telefonunuz için neden bir USB - TV bağlantısı kullanmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.

Bir telefonu kablolu bağlantıyla TV'nize bağlarsanız, düşük gecikmeli bir sinyalden yararlanırsınız.

Örneğin, oyun oynamak için telefonunuzu bir televizyona yansıtmayı planlıyorsanız, kablosuz bir yapılandırma yerine bir USB bağlantısı isteyeceksiniz. Bu, gecikmeyi büyük ölçüde azaltır. Aynı şey, telefondan bir USB kablosu üzerinden TV'de film izlemek için de geçerlidir.

Ayrıca, Wi-Fi'nizin olmadığı veya kablosuz sinyalinizin zayıf olduğu durumlarda bunun yerine kablolu bir bağlantıya ihtiyacınız olacaktır.

Telefonunuzu veya tabletinizi bir TV'ye bağlamak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz:

Android:
DisplayPort'lu USB-C kablosu
MHL'li USB kablosu (Mobil Yüksek Çözünürlüklü Bağlantı)
SlimPort özellikli USB kablosu
iPhoneiPad
Yıldırım kablosu (iPhone ve iPad)
Telefonunuzu TV'ye nasıl bağlayacağınız, cihazınıza ve işletim sisteminize bağlıdır. Tüm yöntemler benzer olsa da, bir iPhone'u bir Android cihazına bağlama işlemi farklıdır.

Benzer şekilde, bağlantı yönteminiz ihtiyaçlarınıza göre değişir. Fotoğrafları uyumlu bir televizyonda görüntülemek için şarj kablonuz ve mobil cihazınız yeterlidir. Ancak ekran yansıtma için bir USB adaptörüne ihtiyacınız olacak.

Ancak telefon ve TV arasındaki USB bağlantılarında TV modelinin önemli olmaması gerektiğini unutmayın. Telefonunuzu bir TV'ye nasıl bağlayacağınızı özetleyen aşağıdaki adımlar, Samsung, LG ve diğer birçok üretici için geçerlidir. Daha da iyisi, bir telefonu akıllı olmayan TV'ye bağlamak için aynı adımlar kullanılabilir. (Aptal TV nedir?)

Android Telefonları ve Tabletleri USB İle TV'lere Bağlama
Android telefonları ve tabletleri TV'nize bağlamak için iki seçeneğiniz vardır:

DisplayPort destekli USB-C kablosu
MHL'li USB kablosu
Slimport'lu USB kablosu
Aşağıda her birine bakacağız.

1. USB Type-C Kullanarak Telefonunuzu HDMI TV'ye Bağlayın

En yeni Android akıllı telefonlarda bir USB Type-C bağlantı noktası bulunur. USB-C olarak da bilinen bu, mikro USB'nin yerini alan ve şarj ve veri aktarımı için kullanılan silindir şeklinde bir giriştir.

DisplayPort standardı desteği de dahil olmak üzere, telefonunuzun veya tabletinizin ekranının bir TV'ye USB-C'den HDMI'ya yansıtılmasını sağlar.

USB-C kablosunu Android'e bağlayın, ardından bunu HDMI çıkışı veya USB-C - HDMI adaptörü olan uygun bir yerleştirme istasyonuna bağlayın.

2. MHL ile USB Kullanarak Telefonu TV'ye Bağlama

MHL, bir telefonu mikro USB kablosuyla bir HDMI TV'ye bağlamak için en yaygın çözümlerden biridir. Bu teknoloji, akıllı telefonlar ve tabletler gibi MHL uyumlu cihazların televizyonlara ve projektörlere bağlanmasına olanak tanır.

Resmi MHL web sitesinde MHL özellikli cihazların listesine göz atabilirsiniz.

Mobil Yüksek Çözünürlüklü Bağlantı'yı kullanmak için şunlara ihtiyacınız olacak:

MHL özellikli telefon
USB'den HDMI MHL'ye adaptör veya kablo
HDMI kablosu
Güç kablosu
Bu genel kurulum olmasına rağmen, ihtiyacınız olan özel kablo değişiklik gösterir. Uyumlu kabloların bir listesini bulmak için Google MHL kablosu [cihazınızın adı].

Telefonunuzu bir USB kablosu ve MHL kullanarak bir TV'ye bağlamak için önce telefonunuzu bir MHL adaptörüyle bağlayın. Adaptör, kablodaki bir USB bağlantı noktasından veya harici bir kaynaktan güç gerektirecektir.

MHL başlangıçta bir güç bağlantısı gerektirse de, MHL 2.0 bunu gereksiz kılar. Yine de, MHL mobil cihazdan güç aldığından, bir güç kablosu bağlamak akıllıca olur.

Ardından telefonunuzu MHL kablosuyla televizyonunuza bağlayın. Bundan sonra telefon ekranınızı televizyonunuzda görmelisiniz; bu tak-çalıştır.

Genel olarak, Mobile High-Definition Link, bir Android telefonu USB kablosu kullanarak TV'ye bağlamak için en iyi çözümlerden biridir.

3. USB SlimPort Kullanarak Telefonu TV'ye Bağlama

Daha eski bir telefonunuz varsa, telefonunuzu SlimPort kablosuyla bir TV'ye bağlayabilirsiniz. SlimPort, MHL'ye benzer olsa da, farklı çıkışlar sunar, ancak mikro-USB bağlantısını kullanır.

MHL, HDMI, SlimPort çıkışları HDMI, DVI, DisplayPort ve VGA ile sınırlıdır. Bu, dijital girişi olmayan eski monitörler ve TV'ler de dahil olmak üzere çeşitli ekranlara daha uygun olmasını sağlar.

MHL'den farklı olarak SlimPort, mobil cihazlardan güç çekmez.

SlimPort adaptörü kullanarak bir telefonu TV'nize bağlamak için aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:

SlimPort uyumlu telefon (SlimPort'un desteklenen cihazlar listesi)
Bir mikro USB SlimPort kablosu veya adaptörü
Ekranınız için uygun video kablosu (HDMI, DVI, DisplayPort veya VGA)
SlimPort adaptörünü telefonunuza takarak başlayın. Ardından, uygun kabloyu kullanarak SlimPort adaptörünü ekranınıza bağlayın. Ardından telefonunuzun ekranını bir TV'de görüntüleyebilmelisiniz. MHL gibi, tak ve çalıştır.

4. Telefonunuzu TV'ye USB İle Ama HDMI Olmadan Nasıl Bağlayabilirsiniz?

Telefonunuzu bağlamak istediğiniz TV'de HDMI yoksa ne olur? Bir Android telefonu eski bir ekrana bağlamak hala mümkündür, ancak biçimleri değiştirmek ve muhtemelen bunları birbirine zincirlemek için özel adaptörlere ihtiyacınız olacak.

USB - VGA Adaptörü: Telefonunuzu bir VGA TV'ye veya ekrana bağlamak için sadece bir USB - VGA adaptörüne ihtiyacınız olacak.
Telefondan RCA AV'ye: RCA bağlantıları (kırmızı, beyaz ve sarı) için, yukarıda #1'de belirtilen USB'den HDMI'ya dönüştürücü ile birlikte bir HDMI - RCA adaptörüne ihtiyacınız olacaktır. Bağlantı zincirlenmelidir: telefon > USB Bağlantı Noktası - HDMI adaptörü > HDMI - RCA adaptörü > RCA - TV.
Telefondan SCART'a: Telefonunuzu bir SCART TV'ye bağlamak için ayrıca bir USB - HDMI adaptörüyle birlikte özel bir HDMI - SCART adaptörü gerekir. Bağlantıyı şu şekilde zincirleyin: telefon > USB - HDMI adaptörü > HDMI - SCART adaptörü > SCART - TV.
Bir iPhone veya iPad'i USB ile TV'ye Bağlayabilir misiniz?
Bir iPhone'u TV'nize USB ile nasıl bağlayacağınızı mı merak ediyorsunuz? Ne yazık ki, bu mümkün değil. iPhone'larda ve iPad'lerde USB olmadığı için bunu bir bağlantı yöntemi olarak kullanamazsınız. Ancak iOS cihazlarını bir kablo kullanarak bir TV'ye bağlayabilirsiniz.

Bir iPhone 5 veya daha yenisine sahipseniz, bir Lightning konektörü olacaktır. iPhone'unuzu bir TV'ye bağlamak için HDMI çıkışları için Lightning dijital AV adaptörüne veya daha eski bir VGA ekranınız varsa Lightning - VGA adaptörüne ihtiyacınız olacak. TV'nize ve telefonunuza uyan kabloyu satın alın. Eski 30 pimli bağlantı noktasına sahip daha eski iOS aygıtları, bunun yerine 30 pimli VGA adaptörünü kullanır.

Aynı yöntemle bir iPad'i TV'nize bağlayabilirsiniz. Yine, bunun için büyük olasılıkla bir Yıldırım kablosuna ihtiyacınız olacak. Yalnızca iPad 3 ve önceki modellerde 30 pimli kablo kullanılır. Her iPad Mini ve iPad Pro dahil olmak üzere diğer tüm iPad'ler bir Yıldırım kablosu kullanır.

Adaptörünüzü taktıktan sonra, video çıkışını ekranınıza bağlamanız yeterlidir. Ardından, telefon ekranınız TV'ye yansıtılacaktır. Apple'ın resmi Lightning adaptörleri, içeriği ikinci bir ekranda görüntülerken şarj etmek için ek bir Lightning bağlantı noktası içerir.

USB Kullanarak Telefondan TV'ye Dosya Aktarma
USB kullanarak bir telefonu TV'ye bağlamak için en yaygın kullanım durumu ekran yansıtma için olsa da, başka bir seçenek daha var. Ekran yansıtma yerine, resimleri ve videoları TV'nizde görüntülemek için bir depolama cihazı olarak bağlayabilirsiniz.

Ancak bunun için uyumlu bir monitör, TV veya projektör gerekir. Çoğu modern ekran USB depolamayı kabul etmelidir.

Çeşitli USB'den TV'ye bağlantı seçenekleri arasında en kolayı bu. Yalnızca bir telefon, USB kablosu ve USB girişli bir TV gerektirdiğinden, kurulumu kolaydır. Hangi özel kabloya ihtiyacınız olduğuna, telefonunuza bağlıdır.

iPhone veya iPad'de bir Yıldırım kablosu (veya daha eski cihazlar için 30 pimli) kullanın. Alternatif olarak, Android kullanıcıları bir mikro USB veya USB-C kablosuna ihtiyaç duyar. Telefonunuz veya tabletinizle birlikte verilen USB kablosunun düzgün çalışması gerekir.

USB'den TV'ye: Fotoğrafları Görüntülemek için Bağlanma

Modern Android cihazlar USB Yığın Depolamayı desteklemez, bu nedenle TV'niz cihazınızı gerçek bir harici sürücü olarak görmez.

Bu, TV'nizin veya monitörünüzün bağlı bir depolama aygıtından dosyaları görüntüleyebilen bir USB girişine sahip olduğunu varsayar.

Kablonuzu telefonunuza ve ardından TV'ye bağlamanız yeterlidir. Kablonun standart USB ucu ekranınıza bağlıyken, TV'nizdeki girişi USB olarak değiştirin.

Android'de, USB ayarlarınızı Dosyaları aktar veya Fotoğrafları aktar (PTP) olarak değiştirmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için, bağlandığınızda ekranın üst kısmından bildirimlerinizi aşağı sürükleyin. Menüde, değiştirmek için USB bu cihazı şarj ediyor bildirimine dokunun.

Bunun tüm TV'lerde çalışmadığını unutmayın. Bazı durumlarda, USB bağlantı noktaları yalnızca bellenim güncellemeleri içindir.

Samsung Telefon USB ve DeX ile TV'ye Nasıl Bağlanır
Mevcut en popüler Android cihazlar arasında, Samsung'un amiral gemisi telefonlarını bulacaksınız. Bunlar televizyonlar ve monitörler ile bağlantı özelliğine sahiptir. Saf ekran yansıtma için bir USB-C - HDMI kablosuna ihtiyacınız olacak.

Samsung Galaxy S8/S8+/Note 8 ve sonraki modellerini (Samsung Galaxy S21 serisi dahil) TV'nize bağlamak için bir USB-C - HDMI adaptörü bağlamanız yeterlidir. USB-C erkeği Samsung Galaxy cihazınızdaki USB-C şarj bağlantı noktasına takın. Ardından HDMI kablosunu TV'nize takın.

Ancak Samsung Galaxy S8, S9 ve Note 8/9 cihazlarında DeX de yer alıyor. Mobil ve masaüstü arasındaki boşluğu dolduran DeX, ahizenizden çalıştırılan bir masaüstü deneyimi sunar. Aynı Android uygulamalarını çalıştırabilir, telefonunuzun galerisine erişebilir ve temelde her şeyi büyük ekranda görüntüleyebilirsiniz.

Bu özel bir teknoloji olduğundan, DeX özellikli bir Samsung telefonu TV'ye bağlama yöntemi standart bağlantılardan farklıdır. Bazı durumlarda, DeX'i kullanmak için bir yuvaya ihtiyacınız olacaktır. Diğerlerinde (son Galaxy Note telefonları gibi), özel bir yuvadan daha kullanışlı olan bir USB-C - HDMI kablosu kullanabilirsiniz.

Bağlantı istasyonu kullanıyorsanız, bağlantı istasyonuna güç sağlamak ve cihazınızı şarj etmek için bir güç kablosuna da ihtiyacınız olacaktır. Telefonunuzu Samsung DeX ile PC olarak kullanma kılavuzumuzda daha fazla bilgi edinin.

Telefonları, Tabletleri ve TV'leri USB ile Bağlayın: Başarı!

Bir cep telefonunu USB kablosuyla TV'ye nasıl bağlayacağınızı bilmek, kablosuz bağlantı olmadığında kullanışlıdır. USB'den TV'ye bağlantı cihaza, bağlantı türüne ve ekran girişlerine göre değişiklik gösterse de, neyse ki kurulumu kolaydır. Ancak, kablosuz yayının genellikle daha uygun olduğunu unutmayın.

DeX çalıştıran bir Android, iPhone veya Samsung cihazı kullanıyor olmanızdan bağımsız olarak, telefonunuzu veya tabletinizi daha büyük bir ekranda izlemek için bir TV'ye bağlamanın bir yolu vardır.

Kaynak: MUO

usb-1281034.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.