Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırmacılar, binalar için çelik üzerine basılmış güneş enerji hücrelerinin temiz enerji üreteceğini söylüyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Araştırmacılar, binalar için çelik üzerine basılmış güneş enerji hücrelerinin temiz enerji ürettiğini söylüyor

14 Temmuz (UPI) -- Swansea Üniversitesi araştırmacıları ve Tata Steel U.K. arasında üç yıllık yeni bir işbirliğinde bina yapımında kullanılan çelik üzerine basılabilen güneş çatı panelleri üzerinde çalışılıyor.

AAZAhBt.img?w=768&h=453&m=6

Swansea Üniversitesi'ne göre, "Aktif Binalar" olarak adlandırılan teknoloji, fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak ve İngiliz ulusal elektrik şebekesine olan talebi hafifletmek için araştırılıyor.

Swansea'de profesör ve malzeme bilimi ve mühendisliği başkanı Dave Worsley yaptığı açıklamada, "Bu teknoloji, enerji krizi ve iklim kriziyle aynı anda başa çıkmamıza yardımcı olacak." Dedi.

Worsley, "Gelecek, güneş enerjisi teknolojisinin sonradan eklenmemesiyle ilgili. Bu yazdırılabilir güneş pilleri, evlerimizin, mağazalarımızın ve ofislerimizin dokusuna yerleştirilebilir, böylece ihtiyaç duydukları gücü ve daha fazlasını üretmelerini sağlar." söz konusu.

Worsley, konseptin işe yaradığını ve Galler'in güneybatısındaki Swansea kentindeki "Aktif Binalarda" gösterildiğini söyledi.

Tata U.K.'nin araştırma ve geliştirme direktörü Sumitesh Das, "Perovskite teknolojisinin - özellikle bina ve inşaat çözümlerine entegrasyonda - Tata Steel'deki farklı değer akışlarında masaya getirdiği olanaklar konusunda canlıyız" dedi.

Perovskite yeni bir güneş pili türüdür.

Swansea araştırmacılarına göre, bir yıl boyunca tüm dünyanın enerji ihtiyacını karşılamaya yetecek kadar güneş enerjisi Dünya'ya sadece bir saat içinde düşüyor.

Geleneksel güneş pilleri, pahalı ve üretilmesi için çok fazla enerji gerektiren silikondan yapılır. Ancak perovskit güneş pili, silikon bazlı hücrelere göre daha ucuz ve daha hafif, oldukça verimli bir alternatiftir.

Swansea Üniversitesi, bu yeni güneş pillerini üretmenin bir silikon pile kıyasla karbonun yarısından daha azını yaydığını söyledi.

Partizan olmayan çevre Amerika grubu, bu yılın Ocak ayında, ABD'deki süper mağazaların çatılarına güneş panelleri yerleştirmenin 8 milyon eve güç sağlamak için yeterli enerji üretebileceğini söyledi.

Kaynak: UPI News

solar-cell-4045029.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Araştırmacılar, binalar için çelik üzerine basılmış güneş enerji hücrelerinin temiz enerji üreteceğini söylüyor

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.