Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Video: Zhou Guanyu'nun Lap Mars F1 Britanya Grand Prix'sini Açarken Korkunç Kazası


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Video: Zhou Guanyu'nun Lap Mars F1 Britanya Grand Prix'sini Açarken Korkunç Kazası

Alfa Romeo çaylağı Zhou Guanyu, Pazar günkü F1 Britanya Grand Prix'sinin açılış turunda ani bir kırmızı bayrağa ve neredeyse bir saatlik gecikmeye neden olan Formula 1'in en korkunç kazalarından birinde ciddi bir yaralanmadan kurtuldu.

Başlangıçta, AlphaTauri'den Pierre Gasly, yavaş başlayan George Russell ve Zhou arasında bir boşluk aradı, ancak Fransız geri çekilemeden boşluk kapandı ve Russell'ı Zhou'nun tarafına attı. Bu çarpma Zhou'yu yüksek hızda döndürdü, Çinli yarışçı lastik bariyerine çarpmadan önce çakılın içinden baş aşağı kayarken.

AAZ9DUW.img?w=768&h=385&m=6

Öyle bir güçtü ki, Zhou'nun arabası bariyeri aştı ve çitin içinde, fotoğrafçılardan sadece birkaç metre ötede ve bir seyirci tribününün hemen önünde durdu. Olağanüstü bir görüntüydü ve neyse ki Zhou'nun ciddi bir yaralanma yaşamadığı ortaya çıktı.

Daha geride, sürücüler kontrol ederken, Sebastian Vettel Alex Albon'un arkasına çarptı ve Williams sürücüsünü pit duvarına sert bir şekilde çarptı, kontrolden çıkan arabası çaresiz Esteban Ocon ve Yuki Tsunoda'ya kaydı. Zhou tıp merkezine götürüldü ve hızla serbest bırakıldı, Albon ise daha sonra taburcu edileceği Coventry Hastanesine nakledildi.

Zhou, “Büyük bir kazaydı ve iyi olduğum için mutluyum” dedi. "Pistteki marşaller ve sağlık ekibi hızlı tepkileriyle harikaydı ve ayrıca araçlarımızın güvenliğini artırmak için yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri tüm çalışmalar için FIA ve Formula 1'e de teşekkür borçluyum: Halo bugün beni kurtardı ve araçlarımızı geliştirmek için attığımız her adımın gerçek ve değerli sonuçları olduğunu gösteriyor.”

Alfa Romeo takım patronu Frederic Vasseur, "Bugün en önemli şey, Zhou'nun böylesine büyük bir kazadan herhangi bir yaralanma olmadan çıktığını görmek. Gördüklerimiz dramatik sahnelerdi ve bir kez daha FIA ve Formula 1'in öncülük ettiği güvenlikteki büyük gelişmelere olumlu bir sonuç için teşekkür etmeliyiz. Sporumuzda güvenliği artırmak için yapılan çalışmalar hiçbir zaman bitmedi ve bugün bize bunun ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor: Zhou iyi durumda ve gelecek hafta Avusturya'da yarışmaya uygun ve bu günün büyük zaferi."

Russell'a da teşekkür ederim. Arabasından atladı ve Zhou'yu kontrol etmek için atıldı; uzakta olduğu süre boyunca, mareşaller tarafından bir çekici kamyona yüklenirken arabası dışarıdan yardım aldı ve o, kurallara göre yarış dışı kaldı.

Kaynak: autoweek

f1-1906648.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.