Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google, Microsoft Office bitirmek için büyük bir hamle yaptı: Google Docs


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Google, Microsoft Office bitirmek için büyük bir hamle yaptı: Google Docs

Microsoft Office son derece popüler. Ne yazık ki, bu onu bilgisayar korsanları için popüler bir hedef haline getiriyor.

AAZarxn.img?w=768&h=432&m=6

Office kullanıcısı mısınız? Siber suçlular, Microsoft'un Outlook ve Office yazılımına girmek için gizli bir yöntem kullanıyor Eski bir numarada yeni bir değişiklik kullanan kötü amaçlı yazılım kırmızı bayrağı için buraya dokunun veya tıklayın.

Uzun yıllar boyunca, internet bağlantısı olmayan belgeler üzerinde çalışmak istiyorsanız tek seçenek Microsoft Office idi. Microsoft, modelini Office 365 için aylık abonelik olarak değiştirene kadar kesin bir favoriydi. Google, pazarda bir boşluk fark etti ve avantaj sağlamak için bazı değişiklikler yaptı. Çevrimdışıyken Google Dokümanlarına erişme ve bunları düzenleme hakkında bilmeniz gerekenler burada.

Microsoft Office ve Google Dokümanlar

Google Workspace, kelime belgeleri, sunumlar ve elektronik tablolar oluşturmak ve düzenlemek için tek bir hedef olarak hizmet etmesi bakımından Microsoft'un Office 365'ine benzer. Tüm Google kullanıcıları için ücretsizdir, ancak 2019'a kadar dosyalarınıza yalnızca çevrimiçi olarak erişebilirsiniz.

Bu, arama devi Google Dokümanlar Çevrimdışı'nı kullanıma sunduğunda değişti. Küçük tarayıcı uzantısı, çevrimdışıyken belgelerinizi düzenlemenize, oluşturmanıza ve görüntülemenize olanak tanır. Ancak uzantının yalnızca Google Workspace ile çalışması gerekiyordu.

Bu haftadan itibaren Google, Microsoft Office'i hedefleyen büyük bir hamleyi hayata geçiriyor. Birkaç yıl öncesinden başlayarak, Google Dokümanlar'da Word belgelerini içe aktarabilir ve düzenleyebilirsiniz. Artık masaüstünüzdeki Microsoft Office dosyalarıyla çevrimdışı çalışabilirsiniz.

bu konuda ne yapabilirsin

Google, bir blog gönderisinde, özelliğin Google Workspace'in ortak çalışma avantajlarını Microsoft Office dosyalarına getirdiğini açıklıyor. Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'ı kullanarak Office dosyalarını düzenlemek, yorum yapmak ve bunlar üzerinde işbirliği yapmak için çevrimiçi olmanız gerekmez.

Çevrimdışıyken dosyalarda yapılan tüm değişiklikler, bağlandığınızda Google Drive ile senkronize edilir. Ancak bir uyarı var: Çevrimdışı belgeleri yalnızca daha önce çevrimiçi ve Office Düzenleme Modunda açtıysanız düzenleyebilirsiniz. Bunun nedeni, bir kopyada değişiklik yapabilmeniz için önce dosyanın önbelleğe alınması gerektiğidir.

Tekrar çevrimiçi olduğunuzda, her iki belgede yapılan değişiklikler otomatik olarak eşitlenir. Ancak, yeni işlevi yalnızca Google Dokümanlar Çevrimdışı tarayıcı uzantısını yüklerseniz kullanabileceğinizi unutmayın.

Kaynak: Komando

laptop-5603790.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.