Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2022 Admin Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2022 Dişlerinizi Korumaya Yardımcı Olabilecek Beklenmedik İçecek Ağız sağlığımız adına fırçalıyoruz, diş ipi kullanıyoruz ve diş hekimi ile iki yılda bir diş temizliğimizi planlıyoruz. Yine de, dişlerimizdeki günlük aşınma ve yıpranma diş minemizi giderek zayıflatabilir. Hagerman Dental Care'e göre zamanla bu, diş ağrısına, sıcaklık hassasiyetine ve hatta çiğnemede sorunlara yol açabilir. Günlük tükettiğimiz bazı yiyecek ve içecekler dişlerimiz için diğerlerinden daha iyidir ve sanılanın aksine kırmızı şarap da bunlardan biri olabilir. Şimdi bu bir tost için çağırıyor. Açık olmak gerekirse, diş uzmanları kırmızı şarabın dişlerimiz üzerindeki etkileri konusunda uyardılar. Cirocco Dental Center, asidik bir içecek olarak kırmızı şarabın diş minesini yumuşatabileceğini ve bizi lekelenmeye karşı daha duyarlı hale getirebileceğini açıklıyor. Sadece bu değil, kırmızı şarapta bulunan kromojenler ve tanenler de lekelenmeyi sağlar. Daha sonra kendinizi kıpkırmızı bir gülümseme takınırken bulmak için merlottan bir yudum aldıysanız, muhtemelen buna ilk elden tanık olmuşsunuzdur. Bunu önlemek için Cirocco Dental Center, bir pipetle içmenizi ve işiniz bittiğinde ağzınızı çalkalamanızı önerir. Kırmızı Şarap Bakterilerin Dişlerimize Yapışmasını Önlemeye Yardımcı Olabilir Görünüşe göre, diş ve diş etlerimizin sağlığı söz konusu olduğunda kırmızı şarap o kadar da kötü olmayabilir. Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi'nde yayınlanan 2018 tarihli bir araştırmadan araştırmacılar, kırmızı şarap polifenollerinin ve bazı kırmızı şarap özlerinin ağız sağlığımızı potansiyel olarak nasıl destekleyebileceğini anlamak için yola çıktılar. Araştırmacılar, in vitro bir model kullanarak, kırmızı şarap özlerinin ve iki kırmızı şarap polifenolünün, kafeik ve p-kumarik asitlerin zararlı bakterilere karşı nasıl etkili olduğunu incelediler (Healthline'a göre). Araştırmacı M. Victoria Moreno-Arribas Healthline'a verdiği demeçte, "Şarapta normalde bulunan aralıktaki konsantrasyonları test ettik" dedi. Sonuçlar, polifenollerin, bakterilerin dişlerimizde bulunanları temsil eden model hücrelere yapışmasını engellemeye yardımcı olduğunu gösterdi. Polifenollerin, oral bir probiyotik ile eşleştirildiğinde bakterilere karşı daha etkili olduğu bulundu. Ek araştırmalara hala ihtiyaç duyulsa da, çalışma bulguları, kırmızı şarabın ağzımızdaki plaklara neden olan bakterilerin yapışkan özelliklerini azaltma potansiyeli konusunda umut vaat ediyor. Ölçülü içmeye ve bitirdikten sonra suyla durulamaya özen gösterdiğimiz sürece, bu bizi çürüklerden ve diş çürümelerinden korumaya yardımcı olabilir (Cirocco Dental Center aracılığıyla). Buna şerefe! Kaynak: Health Digest Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.