Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 18 yıl Sizlere national geographic’te izlediğim bir belgeselden kısaca bahsetmek istiyorum..Ben bu gerçekleri bilmiyordum ve sizlerle paylaşmak istedim. Erkek penguenin dişinin yumurtladığı yumurta üzerinde (– 30) derecede 65 gün hiç kıpırdamadan ve yemek yemeden kuluçkaya yattığını biliyor musunuz? Dahası kuluçkadan çıkan bu yavru penguen ilk iki ayı anne ve babasının ayaklarının arasında geçirir.. Çünkü iki dakika dahi ordan ayrılması yavru penguenin donarak ölümüne sebep olucaktır..Nasıl oluyorda bu sevimli canlılar bu akılcı davranışları yerine getirebiliyorlar ve dahası, her canlının bilmediğimiz nice özellikleri var .. Bizler bile hayatımızdaki birçok olayı deneme yanılma ile öğreniyoruz..Onlar ise bunun kendileri için en uygun sistem olduğunu ve ancak böyle yaşamlarını sürdürebileceklerini biliyorlar.PEKİ BU CANLILAR BUNU NERDEN BİLİYOR?Sizce de mükemmel bir yaratılış değil mi.. Bence harikalar; onları izlemek bile insanı neşelendiriyor ,ne dersiniz?
Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2006 18 yıl Sizlere national geographic’te izlediğim bir belgeselden kısaca bahsetmek istiyorum..Ben bu gerçekleri bilmiyordum ve sizlerle paylaşmak istedim. Erkek penguenin dişinin yumurtladığı yumurta üzerinde (– 30) derecede 65 gün hiç kıpırdamadan ve yemek yemeden kuluçkaya yattığını biliyor musunuz? Dahası kuluçkadan çıkan bu yavru penguen ilk iki ayı anne ve babasının ayaklarının arasında geçirir.. Çünkü iki dakika dahi ordan ayrılması yavru penguenin donarak ölümüne sebep olucaktır..Nasıl oluyorda bu sevimli canlılar bu akılcı davranışları yerine getirebiliyorlar ve dahası, her canlının bilmediğimiz nice özellikleri var .. Bizler bile hayatımızdaki birçok olayı deneme yanılma ile öğreniyoruz..Onlar ise bunun kendileri için en uygun sistem olduğunu ve ancak böyle yaşamlarını sürdürebileceklerini biliyorlar.PEKİ BU CANLILAR BUNU NERDEN BİLİYOR?Sizce de mükemmel bir yaratılış değil mi.. Bence harikalar; onları izlemek bile insanı neşelendiriyor ,ne dersiniz? Gerçekten tam bir yaratılış mükemmelliği...
Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2006 18 yıl bu belgeseli ben de izlemiştim...belgesel bir kaç bölümden oluşuyor...adı da yanlış hatırlamıyorsam ''planet earth''tı...izlemeyen arkadaşlar varsa biyerden bulup indirmelerini tavsiye ederim....zira bugüne kadar izlediğim tartışmasız en güzel belgeseldi... penguenlere gelince ben de çok şaşırmıştım...üstelik o bekleyenler erkek penguenler...özellikle penguenlerin soğuğa karşı koyabilmek için gösterdikleri davranış inanılmazdı...birbirlerine mümkün olduğuynca yaklaşıyorlardı...böylece sürekli en dıştan içe doğru hareket ederek sırayla soğuk havayı kendi vücütlarıyla karşılıyorlardı...ikiş ay boyunca oldukları yerde aynı davranışı sergiliyorlar... dediğim gibi inanılmaz...izlemediyseniz ve bir yerlerden bulabilirseniz kaçırmayın bence...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.