Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Samsung Nanometre Çip Alanında 3 Çiple Seri Üretime Başlayan İlk Şirket Olacak


Önerilen İletiler

  • Admin

Samsung Nanometre Çip Alanında 3 Çiple Seri Üretime Başlayan İlk Şirket Olacak

(Bloomberg) -- Samsung Electronics Co., öncekilerden daha güçlü ve verimli 3 nanometre çiplerin seri üretimini başlattı ve rakibi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'yu geride bırakarak dünyanın en gelişmiş çiplerini üretme yarışında önemli bir kilometre taşına ulaştı. .

Güney Kore'nin en büyük şirketi Perşembe günü yaptığı açıklamada, mobil işlemcilere genişlemeden önce yüksek performanslı ve özel düşük güçlü bilgi işlem uygulamaları için 3nm yarı iletkenlerle başlayacağını söyledi. Gate-All-Around transistör mimarisini uygulayan Samsung'un 3nm ürünleri, 5nm yongalara kıyasla güç tüketimini %45'e kadar azaltır ve performansı %23 artırır.

Samsung hisseleri Perşembe günü Seul'de KOSPI kriterine paralel olarak yaklaşık %1 düştü.

Samsung'un en son teknolojiyle pazara ilk giren olma çabası, sözleşmeli yonga yapımı veya dökümhane pazarında baskın olmaya devam eden TSMC'ye uyum sağlamak için yokuş yukarı tırmanışında çok önemlidir. Tayvanlı firma, gelir açısından küresel dökümhane işinin yarısından fazlasını oluşturuyor ve Apple Inc.'in iPhone'lar, iPad'ler, MacBook'lar ve masaüstü Mac PC'ler için Silikon işlemcilerinin münhasır tedarikçisi.

TSMC ve Samsung, Apple ve Qualcomm Inc. gibi şirketlerden çok yıllı büyük siparişler için rekabet ediyor. TSMC, Tayvanlı yonga üreticisinden 3nm seri üretimin yılın ikinci yarısında başlayacağını söyledi. Samsung, Hwaseong tesislerinde 3nm çipler üretecek ve bu üretimi en yeni Pyeongtaek fabrikasına genişletmesi bekleniyor.

AAZ1oUi.img?w=768&h=511&m=6

Samsung'un dökümhane işinin başkanı ve başkanı Siyoung Choi, "Rekabetçi teknoloji geliştirmede aktif yeniliğe devam edeceğiz ve teknolojinin olgunluğunu hızlandırmaya yardımcı olacak süreçler oluşturacağız" dedi.

AAYZ0Ni.img?w=768&h=473&m=6

Bloomberg İstihbaratı Ne Diyor?

Samsung'un yeni nesil transistör mimarisine dayalı 3nm düğümlü çip üretimini başlatması, TSMC'nin önümüzdeki 12 aydaki pazar payını ve satış büyümesini etkilememeli. Daha güçlü performansa rağmen, Samsung'un 3nm çipinin, Apple, Qualcomm ve diğer büyük çip tasarımcılarından yeni siparişler alabilmesi için TSMC'nin en gelişmiş N3 süreciyle aynı maliyet verimliliği seviyesinde üretilebileceğini göstermesi gerekiyor.

-- Charles Shum, BI analisti

Samsung'un ilerlemesi, küresel jeopolitik düzendeki yeri şu anda önde gelen hükümetler tarafından incelenen yarı iletken endüstrisi için hassas bir zamanda geliyor. ABD ve Çin, ulusal güvenlik meselesi olduğunu öne sürerek, sınırlarına daha fazla çip yapma kapasitesi ve uzmanlığı getirmek için adımlar attılar ve Samsung, Teksas'ta yeni bir üretim tesisi kurma sürecinde.

Başkan Joe Biden geçen ay Samsung'un Pyeongtaek'teki fabrikasını gezdi ve yarı iletken ittifaklarının uluslararası tedarik zincirlerini güçlendirme ve çip kıtlıklarını giderme ve aynı zamanda Çin'e olan bağımlılığı azaltma gündeminin bir parçası olarak altını çizdi.

Kaynak: Bloomberg
chips-20072.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Samsung Nanometre Çip Alanında 3 Çiple Seri Üretime Başlayan İlk Şirket Olacak

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.