Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Xiaomi 12S Ultra, Sony Tarafından Üretilen Dünyanın En Büyük Telefon Kamerası Sensörüne Sahip


Önerilen İletiler

  • Admin

Xiaomi 12S Ultra, Sony Tarafından Üretilen Dünyanın En Büyük Telefon Kamerası Sensörüne Sahip

Xiaomi, 4 Temmuz'da Çin'de amiral gemisi Xiaomi 12S serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve resmi tanıtımlar, telefon serisinin önemli yönlerini doğrulamaya devam ediyor. Şirket, kamera yapımcısı Leica ile olan ortaklığıyla zaten övünüyor. Daha yakın zamanlarda, yaklaşmakta olan amiral gemisi modeli Xiaomi 12S Ultra'nın, özellikle gelecek sürüm için özel olarak tasarlanmış tamamen yeni bir Sony kamera sensörüne sahip olacağı ortaya çıktı. Çin sosyal medya web sitesi Weibo'da yayınlanan resmi bir onaya göre, Xiaomi 12S Ultra, gördüğümüz en büyük telefon kamera sensörü olan Sony IMX989 sensörüne sahip olacak.

AAZ0xmJ.img?w=768&h=431&m=6

IMX989, özellikle ilk 1 inçlik telefon kamera sensörü değil. Xiaomi'den önce Sony ve Japonya'nın Sharp gibi markaları, Xperia PRO-I ve Aquos R7 de dahil olmak üzere, kırpılmış formatta da olsa 1 inç sensörlü akıllı telefonlar piyasaya sürdü. Bununla birlikte, Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun, Xiaomi 12S Ultra'nın muazzam kamera sensörünü kırpmadan kullandığını iddia ediyor, bu da diğer markaların rekabet edemeyeceği bir şey (şimdilik).

Xiaomi, en son amiral gemisi Sony sensörü hakkında herhangi bir ayrıntı açıklamadı, ancak ortak geliştirmeye 15 milyon dolar (Weibo aracılığıyla) yatırım yaptığını belirtti. Jun, sensörün diğer Çinli telefon üreticilerinin akıllı telefonlarında kullanmaları için de mevcut olacağını söyledi.

En Büyük Telefon Kamera Sensörü

AAZ0AFl.img?w=768&h=431&m=6

Sony veya Xiaomi tarafından resmi olarak açıklanmış herhangi bir ayrıntı olmasa bile, birkaç ay öncesine ait bir sızıntı sensöre biraz ışık tutuyor. Nisan 2022'de, güvenilir sızıntı yapan Digital Chat Station, Sony IMX989'un 50MP sensör olacağını önerdi. Bu, onu IMX866 ve Samsung GN2 sensörleriyle aynı ligde tutuyor.

İlginç bir şekilde Samsung, akıllı telefon kamera sensörleri için megapiksel sayısında sınırları zorluyor ve yakın zamanda en küçük piksel boyutuna sahip yeni bir 200MP sensörü piyasaya sürdü. Ancak Sony IMX989, ışığı yakalamak için çok daha büyük bir yüzey alanına sahip. Genel bir kural olarak, daha büyük bir yüzey, görüntü sensörü tarafından yakalanan daha fazla ışık anlamına gelir ve daha fazla ışık, daha keskin ayrıntılar ve daha iyi renk doğruluğu sağlar. Sony IMX989 hakkında başka bir şey bilmesek de, muhtemelen IMX866 ile aynı RGBW (kırmızı yeşil mavi beyaz) renk filtresine sahip olabilir. Renk filtresine beyaz piksellerin dahil edilmesi, sensörün yüzeyine daha fazla ışığın çarpmasını da sağlar.

Leica Markalı Kayda Değer Kamera

AAZ0szv.img?w=768&h=431&m=6

Diğer söylentilere ek olarak, Xiaomi 12S Ultra, eski 8 Gen 1'e kıyasla biraz daha iyi performans ve daha iyi termal yanıt sunan Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 yongası tarafından destekleniyor. 2021'in sonlarında ve önceki model Mi 11 Ultra'dan farklı olarak, kamera çıkıntısının yanında ikinci bir ekran yok. Bunun yerine, Xiaomi 12S Ultra'nın dört kameralı dairesel bir kameraya ve göz kamaştırıcı bir Leica rozetine sahip olması önerildi.

Galaxy S22 Ultra rakibinin ayrıca 120 Hz yenileme hızına, 12 GB'a kadar RAM'e ve 512 GB depolamaya sahip 6,7 inç Quad HD+ AMOLED LTPO ekrana ve önyükleme için Android 12'ye (Twitter üzerinden) sahip olması önerildi. Son olarak, telefonun 67W kablolu ve 50W kablosuz şarjı destekleyen 4.800mAh pil ile donatılacağına inanılıyor. Başka bir resmi tanıtımda açıklandığı gibi, Xiaomi 12S Ultra altın bir orta çerçeve ve arkada deri kaplama ile gelebilir. Bununla birlikte, deri varyantı Çin ile sınırlı olabilir (Weibo aracılığıyla).

Yukarıda belirtildiği gibi, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S ile birlikte 4 Temmuz'da Çin'de resmi olarak tanıtılacak. Diğer iki telefonun tasarımı ve bazı teknik özellikleri resmi olarak zaten paylaşıldı, ancak Xiaomi, Ultra'yı büyük bir sürpriz için gizli tutuyor.

Kaynak: SlashGear

xiaomi-12S.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.