Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2022 3 yıl Admin Arabamı İlk kez halka açık bir EV şarj Cihazında Şarj Ettiğimde Öğrendiğim Dersler Halka açık istasyonlarda elektrikli bir aracı şarj etme konusundaki ilk deneyimim göz açıcıydı. Daha önce şarj istasyonları, farklı şarj cihazları türleri ve EV şarjı ile ilgili diğer bilgileri duymuş, okumuş ve yazmıştım. Yine de, gerçek dünyada kendi ellerinizle yeni bir şey denerken genellikle bir öğrenme eğrisi vardır. Elektrikli araba şarj istasyonlarını ilk kez kullandığımda neler yaşadığımı öğrenmek için okumaya devam edin. EV şarj cihazı konumlarını bulma ABD Enerji Bakanlığı, elektrikli araç sahiplerinin %80'inden fazlasının evde şarj ettiğini söylüyor. Bazı işverenler, şirket otoparklarında şarj cihazları sağlar. EV sürücüleri için dışarıdayken ve ayak işlerini yaparken veya evden uzakta seyahat ederken daha fazla genel şarj cihazı mevcuttur. Atlanta banliyölerinde mahalleme yakın birkaç şarj noktası var. Yakındaki birkaç alışveriş merkezi otoparkında şarj cihazlarını biliyordum. Ve uzun zaman önce, elektrik sağlayıcımın ofisinde halka açık şarj cihazları sunduğunu okudum. Test sürüşü için 2022 Chevrolet Bolt EV'yi almadan önce, DOE'nin Alternatif Yakıtlar Veri Merkezi web sitesinde yaklaşık 48.000 ABD istasyonu konumunun aranabilir haritasını kontrol ettim. Yakınımda bildiğimden daha fazla şarj seçeneği olduğu ortaya çıktı - ve bunları bulmak için başka uygulamalar da var. Ücretsiz Seviye 2 şarjı iyi olabilir İlk şarj durağım, içinde bir bakkalın ve diğer mağazaların bulunduğu bir alışveriş merkezindeki bir park yerindeydi. Kullanımı ücretsiz iki Seviye 2 şarj ünitesi sunuyor ve her ikisi de bir park yerine çektiğimde mevcuttu. Seviye 2 şarj cihazları, tipik bir ev tipi elektrikli çamaşır kurutma makinesiyle aynı voltajı (220 - 240 volt) sunar. Şarj cihazları yaklaşık 6 kilovatta (kW) şarj olur ve Bolt'a saatte yaklaşık 20-25 mil menzil ekler. Şarj kablosu, bir gaz pompası hortumundan daha ağır geldi. Bağlayıcı türü, yaygın J1772 türüydü. Bolt'un sol ön paneldeki şarj portu kapağını açtım ve konektörü yerine oturttum. Zor değildi, ancak kablo bir gaz hortumundan daha sertti, bu yüzden ilk denemem bir gaz pompası nozulu kullanmak kadar pürüzsüz değildi. Şarj istasyonunun dijital ekranı, aracın bilgi ekranı gibi çalıştığını söyledi. Bu yüzden birkaç şey almak için markete gittim. Hızlı alışveriş gezim yaklaşık 15 dakika sürdü. Ben mağazadan alışveriş yaparken arabanın lityum iyon aküsü 5 mil menzil kazandı. Ücretsiz Seviye 3 şarjı harika Bir sonraki şarj seansım Seviye 3 şarj cihazındaydı. Bu hızlı şarj cihazları (DC hızlı şarj cihazları veya DCFC), 400 volt ile 900 volt arasında teklif sunar ve 50 kW veya daha fazla şarj sağlar. Birçok değişken şarj hızlarını etkiler. Chevy, Bolt'un Seviye 3 DC hızlı şarj cihazı kullanarak 30 dakikada 100 mil kazanacağını iddia ediyor. Ziyaret ettiğim bu istasyon, elektrik sağlayıcımın mülkünde oturuyor. EV şarj cihazı için güç üretmek için çiçek yaprakları gibi düzenlenmiş bir güneş paneli sistemi kullanır. Güneş çiçek bahçesinin ziyaretçileri elektrikli arabalarını ücretsiz olarak şarj edebilir. Bolt'un pili, önerilen %80 kapasiteye ulaşmak için 11,7 kWh aldı. Şarj, 25 dakikalık hızlı şarjla menzile 35 mil eklendi - ücretsiz. Yanımda öğle yemeği getirseydim, beklerken güneş çiçeklerinin yanındaki bakımlı piknik alanının tadını çıkarabilirdim. Önemli EV şarj dersleri öğrenildi İşte bu şarj istasyonundaki deneyimli bir elektrikli araç sürücüsünden bazı iyi dersler. Bunun bir EV'yi ilk kez şarj ettiğim varsayımı çok uzak değildi. Şarj cihazının yanında durduğum ve bir uygulama yüklemek için telefonumla uğraştığım için şarj konusunda acemi olduğumu düşündü. EV şarj uygulamaları Daha önce, birçok perakendeci tarafından kullanılan müşteri sadakat programları gibi EV şarj uygulamalarının normal şarj cihazları için olduğu konusunda yanlış bir izlenime sahiptim. Olay bundan ibaret değil. Bunun yerine, farklı ağlar, aynı markanın benzin istasyonlarına benzer şekilde şarj istasyonları bulundurur. Ben geldikten kısa bir süre sonra istasyona gelen Nissan Leaf sürücüsü, uygulamaların ikramiye kazanmak için değil ödeme için gerekli olduğunu söyledi. ChargePoint EVgo ve Electrify America, EV şarj alanındaki başlıca ağlardan sadece birkaçıdır. Bu şirketlerin uygulamaları, kullanıcılarının şarj istasyonlarından aldıkları enerji için kablosuz olarak ödeme yapmalarını sağlıyor. Elektrik şirketimde olduğu gibi bir ücret olmasa bile, şarj seansını başlatmak için genellikle uygulamalara ihtiyaç duyulur. Artık telefonumda yüklü dört EV şarj uygulaması var, böylece en azından teoride bölgemdeki şarj istasyonlarının çoğunu kullanabilirim. İlk EV şarj deneyimimi yaşadığım market istasyonu ağa bağlı değildi, bu nedenle herhangi bir uygulama veya kayıt gerekmiyordu. Şarjda yapılması ve yapılmaması gerekenler Solar çiçek bahçesi şarj cihazındaki hevesli EV sürücüsü, başka bazı görüşler paylaştı. Bana şarj görgü kuralları hakkında bilgi verdi - sağduyulu olun, arkadaş canlısı olun ve arabanızı gerektiğinden daha uzun süre şarj noktasında bırakmayın. Ayrıca beni “ICEd” olmam konusunda uyardı. Argo terimi, içten yanmalı motora sahip bir otomobilin EV şarjı için ayrılmış park alanını kullandığı durumu tanımlar. Bir ücret karşılığında hızlı şarj Ertesi gün başka bir ağ üzerinden ücretli hızlı şarjı denemek için farklı bir istasyonda durdum. Bu şarj seansı 21 dakikada 11,1 kWh sağladı ve 6,63 dolara mal oldu. Eklenen menzil 23 mil idi. Konum uygundu. Otoparktan kısa bir yürüyüşle bir kahve dükkanı, pizza, fast food, dondurma ve kitapçı mevcuttu. Kaynak: MarketWatch
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.