Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Pfizer, yeniden yapılandırılan COVID-19 aşısının Omicron korumasını artırdığını söylüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Pfizer, yeniden yapılandırılan COVID-19 aşısının Omicron korumasını artırdığını söylüyor

Pfizer Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Omicron varyantını daha iyi hedeflemek için COVID-19 aşısını değiştirmenin güvenli olduğunu ve işe yaradığını - düzenleyicilerin bu sonbaharda Amerikalılara güncellenmiş destekleyici çekimler sunup sunmayacağı tartışmasından sadece birkaç gün önce.

AAYVrce.img?w=768&h=512&m=6

Şu anda ABD'de kullanılan aşılar, ciddi COVID-19 vakalarına ve ölüme karşı güçlü koruma sağlıyor - özellikle de insanlar ek doz aldıysa. Ancak bu aşılar orijinal koronavirüs türünü hedef alıyor ve süper bulaşıcı Omicron varyantı ortaya çıktıktan sonra herhangi bir enfeksiyona karşı etkinlikleri önemli ölçüde düştü.

Omicron'un daha da bulaşıcı akrabaları artık geniş çapta yayılırken, Gıda ve İlaç İdaresi, değiştirilmiş güçlendiricilerin bu sonbahar ve kış aylarında beklenen başka bir COVID-19 dalgalanmasına karşı daha iyi koruma sağlayabileceğini umarak hem Pfizer hem de rakip Moderna tarafından yapılan aşılar için bir reçete değişikliği sipariş etmeyi düşünüyor. .

Pfizer ve ortağı BioNTech, çekimlerini güncellemek için iki yol üzerinde çalıştı: yalnızca Omicron'u hedefleme veya orijinal aşıya Omicron koruması ekleyen bir kombinasyon güçlendirici. Ayrıca günümüzün standart dozunu (30 mikrogram) tutmayı mı yoksa çekimlerin gücünü ikiye katlamayı mı test ettiler.

Pfizer, halihazırda üç doz aşı almış olan 1200'den fazla orta yaşlı ve yaşlı yetişkin üzerinde yapılan bir çalışmada, her iki destekleyici yaklaşımın da Omicron ile savaşan antikorlarda önemli bir sıçramaya yol açtığını söyledi.

Pfizer CEO'su Albert Bourla yaptığı açıklamada, "Bu verilere dayanarak, omicron'a uyarlanmış çok güçlü iki adayımız olduğuna inanıyoruz." Dedi.

Pfizer'in yalnızca Omicron güçlendiricisi, bu varyanta karşı en güçlü bağışıklık tepkisini ateşledi.

Ancak birçok uzman, Omicron'a karşı yeni koruma eklerken orijinal COVID-19 aşısının kanıtlanmış faydalarını koruyacağı için kombinasyon atışlarının en iyi yaklaşım olabileceğini söylüyor.

Pfizer, insanların kombo aşısını aldıktan bir ay sonra, Omicron ile savaşan antikorlarda 9 ila 11 kat artış olduğunu söyledi. Bu, orijinal aşının başka bir dozundan 1,5 kat daha iyidir.

Daha da önemlisi, ön laboratuvar çalışmaları, ince ayarlı çekimlerin, Omicron'un BA.4 ve BA.5 adlı genetik olarak farklı akrabalarıyla savaşabilen antikorlar ürettiğini gösteriyor, ancak bu seviyeler neredeyse o kadar yüksek değildi.

Moderna kısa süre önce, bilim adamlarının “iki değerli” aşı dediği kombinasyon atış testlerinden benzer sonuçları açıkladı.

Çalışmalar, güncellenen güçlendiricilerin COVID-19 vakalarını ne kadar önlediğini izlemek için tasarlanmamıştır. Ek korumanın ne kadar süreceği de belli değil.

Ancak FDA'nın bilimsel danışmanları, diğer ülkelerin benzer kararlarından önce, aşıların tariflerinde bir değişiklik önerip önermemekle boğuşurken Salı günü verileri kamuoyu önünde tartışacaklar.

Kaynak: Los Angeles Times

vaccine-5926664.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.