Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son LGBTQ Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin bu başlık sabitledi
  • 2 ay sonra...
  • Admin

Pete Buttigieg, kendisine "zayıf küçük kız" diyen bir GOP yetkilisine en kibar tepkiyi verdi.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, bu hafta başlarında homofobik bir tweet'te kendisine "zayıf küçük kız" diyen Cumhuriyetçi bir yetkiliyi çok kibarca çarptı.

AA11Rv2D.img?w=768&h=532&m=6

Geçtiğimiz Pazar günü, Michigan Cumhuriyetçi Parti eş başkanı Meshawn Maddock, tweet atarak eşcinsel olan Buttigieg ile alay etti: “Bu zayıf küçük kızın Michigan'a taşınmasından dolayı çok mutluyuz! Görünüşe göre tüm California Dreaming'ini buraya getiriyor." Daha sonra elektrikli arabalara desteğini ifade eden bir Buttigieg klibi paylaştı.

Her zaman bir alkış için bir tane olan Buttigieg, kendi kızını büyüttü.

"Küçük kızlar hakkında konuşmak istiyorsa, Chasten ve ben küçük bir kız ve bir oğlan çocuğu yetiştiriyoruz. Ve onları başkandan daha iyi değerlere sahip olmaları için yetiştiriyoruz, ”dedi Buttigieg dün Detroit otomobil fuarında. "Gerisi siyaset."

Maddock, Michigan Demokratları tarafından homofobik olarak nitelendirildi.

Senatör Jeremy Moss (D) “Bu, Meshawn Maddock'un Michigan Cumhuriyetçi Parti'ye getirdiği şey için çok uygun” dedi. "Buradaki uzun oyunun ne olduğunu bilmiyorum, bir eşcinsel kamu görevlisiyle dalga geçmek."

Eyalet Temsilcisi Samantha Steckloff (D) tweetinde, “@migop başkanı bugün Michiganlılara karşı homofobik ve bağnaz saldırılar düzenlemeyi seçti” dedi. “Seçtikleri liderlerde bağnazlık, homofobi ve anti-semitizm çok yaygın.”

Fox 2 News Maddock'a ulaştı ve onun homofobik yorumlarını yapanlara yanıtını istedi, ancak Maddock sessiz kaldı.

Maddock şimdiden Michigan'da aşırılıkçı olarak ün kazandı. 2020 seçimlerinin sonuçlarını bozmak amacıyla Seçim Koleji'nde Michigan delegasyonu gibi davranan 16 Michigan Cumhuriyetçisinden biriydi.

Başkan Joe Biden eyaleti yaklaşık 154.000 oyla kazandı, ancak Maddock ve 15 meslektaşı, Michigan'ın gerçek başkanlık seçmenlerinin Maddock'un kocası, eyalet Temsilcisi Matt Maddock'u da içeren sahte bir seçmenler kongresi düzenlemek için toplandığı gün eyalet başkentine girdi. (R). İddiaya göre, gerçek seçmenler olduklarını ve Donald Trump'ın eyaleti kazandığını ve o zamanki Başkan Yardımcısı Mike Pence'e gönderdiğini söyleyen sahte bir belge imzaladılar.

Federal arşivci belgeyi reddetti ve Michigan Başsavcısı Dana Nessel'i, bu yılın başlarında iddia edilen 16 sahte seçmeni federal kovuşturma için sevk ettiğini söyledi.

Nessel, Ocak ayında yaptığı açıklamada, "Bu çok daha büyük bir komplonun parçası" diyerek, Cumhuriyetçilerin yedi eyalette "Cumhuriyet partileri arasında koordineli bir çaba gibi görünen bir çaba" içinde aynı şeyi yapmaya çalıştığını söyledi.

Kaynak: LGBTQNation

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Kevin Spacey, Babası 'Beyaz Üstünlükçü ve Neo-Nazi' Olduğu İçin Kamuoyuna Eşcinsel Olduğunu Söylemediğini Açıkladı

AAZyVKw.img?w=768&h=433&m=6&x=152&y=10&s

Kevin Spacey, babasının ırkçı, homofobik ve antisemitik görüşleri nedeniyle eşcinsel olduğunu kamuoyuna açıklamakta zorlandığını söyledi.

Spacey, babası Thomas Fowler için “Babam bir beyaz üstünlükçü ve neo-Naziydi” dedi. "Bu konuları kamuoyu önünde hiç konuşmadım."

“Çok karmaşık bir aile dinamiği içinde büyüdüm” diye ekledi.

Kabul, Pazartesi günü New York'ta, Spacey'nin Anthony Rapp ile 40 milyon dolarlık bir hukuk davasında karşı karşıya olduğu tanık kürsüsünde geldi. Rapp, Spacey'nin 1986'da Rapp 14 yaşındayken kendisine karşı istenmeyen cinsel girişimlerde bulunduğunu iddia ediyor. Rapp, kendi ifadesinde Spacey'i açıkça eşcinsel olmadığı için sahtekarlıkla suçladı.

Spacey, "Birine sahtekar demek, birinin bir yalanı yaşadığını söylemektir" dedi. "Bir yalanı yaşamıyordum. Sadece özel hayatım hakkında konuşmak konusunda isteksizdim.”

Büyürken Spacey, babasının sık sık işsiz olması nedeniyle ailesinin çok sık taşındığını söyledi. Çocukken "korktuğunu" ve babasının, eve arkadaş getirmesini engelleyen ırkçı ve bağnaz derslerini "dinlemeye" zorlandığını söyledi. Babasına aktör olmak istediğini söylediğinde, kendisine "f-kelime olma" dendiğini söyledi.

Spacey, “Aşağılayıcı olduğu için burada söylemeyeceğim” dedi. "Kesinlikle bir derece utancım vardı."

Oyuncu olmak için ilham aldığını çünkü annesi Kathleen'i güldürmeyi sevdiğini ve oğluna film sevgisini aşıladığını söyledi.

Spacey, “The Usual Suspects” ve “American Beauty”deki çalışmalarıyla Oscar kazanan ve Netflix dizisi “House of Cards”ta rol alan Hollywood'un en beğenilen aktörlerinden biriydi. Ancak Rapp, 2017 BuzzFeed makalesinde yıldızı cinsel saldırıyla suçladıktan ve diğer suçlayıcılar Spacey'ye karşı benzer iddialarda bulunduktan sonra, kariyeri çöktü. Spacey, tanık kürsüsünde jüri üyelerini, profesyonel olarak yapmaya çalışan bir aktör olarak ilk günlerini, bölgesel tiyatrodaki rollerini ve Jack Lemmon liderliğindeki “Long Day's Journey Into Night”ın yeniden canlandırılmasının bir üyesi olarak ilk başarısını aldı. ”

Spacey o dönemden “Kırıldım” dedi. "Bir geleceğim yoktu."

Spacey'nin hukuk ekibi, oyuncu kürsüye çıkmadan önce büyük bir zafer kazandı. Yargıç Lewis A. Kaplan, şu anda yalnızca pil suçlamasıyla karşı karşıya olan Spacey'ye yönelik duygusal sıkıntı suçlamalarını reddetti. Kaplan, "Hasarları çoğaltmak istemiyorum" dedi.

Kaynak: Variety

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Magic Johnson, Oğlunun Eşcinsel Olduğunu Ekren Öğrendiğini Açıkladı: "Onun Bebeklerle Oynadığını, ve Onları Giydirdiğini Erkenden Gördüm..."

Magic Johnson, oğlunun eşcinsel olduğunu anlamadan önce gördüğü sinyalleri açıkladı

AA13Vr5C.img?w=620&h=465&m=6&x=170&y=69&

Magic Johnson, kolejdeki günlerinden NBA'deki görev süresine kadar çok yoğun bir hayat geçirdi ve bununla kariyer olarak adlandırdıktan sonra yaşamak zorunda olduğu şeyler arasında olan her şey. Los Angeles Lakers efsanesi şimdi eskisinden çok daha olgun ve ciddi hayat meseleleri hakkında ne zaman konuşsa çok bilge bir adam olduğunu görebilirsiniz.

Magic, hayatı boyunca bazı ciddi şeylerle uğraşmak zorunda kaldı ve her zaman kendisi ve etrafındakiler için en iyi kararı vermeye çalışıyor. Tıpkı profesyonel hayatında olduğu gibi, özel hayatı da Magic'e bazı zorluklar getirdi. 5 kez NBA şampiyonu, oğlu Earvin Johnson III'ün eşcinsel olduğunu kabul etmekte zorlandığını itiraf etti, ancak sonunda bu sayede büyük bir ders aldı.

Magic'in farklı bir zamanda büyüdüğünü ve dünya hakkında farklı bakış açılarına sahip olabileceğini hatırlayalım, ancak Lakers efsanesi oğlunu asla yarı yolda bırakmadı ve onu iyisiyle kötüsüyle her zaman destekledi.

Magic Johnson, Oğlunun Eşcinsel Olduğunu Öğrendiğinde Duygusal Olarak Ortaya Çıktı

Shannon Sharpe ile yaptığı son röportajda Magic, bu durumdan ve oğlunun eşcinsel olduğunu nasıl fark ettiğinden bahsetti. EJ'nin kendisi gibi spor yapıp yapmayacağını merak ettiğinde, oğlunun farklı ilgi alanları olduğunu öğrendi.

"Başlangıçta, herhangi bir baba gibiydim. 'Oh, onu spora sokacağım', değil mi? Yani başladığımızda, önce futbol, sonra futbol, [kafayla aynı fikirde değil] ve o zaman biliyorsun, erkenden gördüm, bebeklerle oynuyor, giydirme oynamayı seviyor ama sonra içeri girsem hepsini saklardı ama gördüm. sanırım, büyüdükçe, büyüdükçe, görmeye başlarsın, ama hiçbir şey söylemedi.Yani sanırım bunu benden saklamaya çalışıyordu ve sonunda, sonunda bana söyleyebilecek kadar güçlü hissetti.

"Ve böylece beni değiştirdi. Uyum sağlaması gereken o değildi, ben uyum sağlamak zorunda kaldım. Ve sonunda ona söyledim. Sana bir şey söyleyeyim, sen benim oğlumsun. Seni seviyorum. Umrumda değil, eğer eşcinsel olmak istiyorsan, bunu destekliyorum. Seni destekliyorum.' Ve nihayet bunu dünyaya duyurduğunda, dünyanın dört bir yanından gelen tüm mektupları gördüm, anne babalarına açılmak isteyen diğer tüm gençleri etkilediğini ve onlara bunu yapma gücü verdiğini gördüm. biz en iyi arkadaşlar gibiyiz ve ona her zaman diyorum ki seninle gurur duyuyorum tüm yol. Yani gerçekten çok güzeldi ve ağladı, bunu duymaya ihtiyacı vardı çünkü bazı arkadaşları o desteği alamadı.

"Hepimiz çocuklarımızı sevmeliyiz ne karar verirlerse versinler... Ve onları desteklemeliyiz çünkü buna ihtiyaçları var. Onları sevdiğinizi, verdikleri karar ne olursa olsun ya da kimi sevmeye ya da sevmeye karar verirlerse desteklediğinizi bilmeleri gerekiyor. bunu desteklemelisiniz. Ben de bunu yapabildim..."

Magic'in bu durumu nasıl ele aldığını ve oğlunun önünde ne kadar olgun davrandığını görmek gerçekten harika. Bu herkes için kişisel bir karar ama sevdiğiniz ve değer verdiğiniz insanların desteğini almak gerçekten önemli. Johnson bunun çok iyi farkında ve oğlunun asla yalnız olmayacağını bilmesini sağladı.

Magic, özellikle HIV bulaştığını açıkladıktan sonra, hayatı boyunca da yargıyla yüzleşmek zorunda kaldı. Johnson, başka bir efsane olan Karl Malone'un NBA'de kendisine karşı oynama fikrine gerçekten karşı olduğunu bile açıkladı.

Magic için oldukça uzun bir yolculuk oldu, ancak yol boyunca derslerini aldı, bilge bir adam ve baba oldu ve elinden geldiğince dünyaya olumlu bir mesaj yaymaya çalıştı.

Kaynak: Fadeaway World

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Donald Trump tartışmalı kadın sporu görüşünü açıklıyor

Geçen hafta, eski ABD başkanı Donald Trump, 2020 seçimlerini mevcut ABD Başkanı Joe Biden'a kaptırdıktan sonra bir kez daha göreve aday olacağını ve 2024'te yeniden başkanlığa aday olacağını duyurdu. Trump, duyurusu sırasında çeşitli politika planlarının ve sosyal duruşların ana hatlarını çizdi ve bunlardan biri de transseksüel sporcularla ilgili görüşüydü.

Geçen hafta yaptığı konuşmada Donald Trump, trans kadınların atletik yarışmalarda biyolojik kadınlara karşı rekabet etmesini yasaklamayı planladığını açıkladı. Trump, transseksüel kadın sporculardan tartışmalı bir şekilde "erkek" olarak bahsetti ve onların kadın sporlarında rekabet etmelerine izin vermeyeceğini söyledi.

“Örneğin kadın sporlarına erkeklerin katılmasına izin vermeyeceğiz. Uygun mu?" Kalabalık alkışlarken Trump konuşmasında şunları söyledi. “Erkek yok. Erkek yok.”

Trump, "Halkım bana 'efendim, bunu söylemek politik olarak yanlış' diyor," diye devam etti Trump. “Tamam, sakıncası yoksa yine de söyleyeceğim” dedim. Çok büyük sıkıntılarımız oldu. Ve biliyorsun, bu kadınlara çok büyük bir haksızlık. Sadece çok adaletsiz.

Bu kesinlikle Trump'ın trans sporculara karşı ilk kez konuşması değil. Bu yılın başlarında Trump, transseksüel kadın sporcuları bir kez daha eleştirdi ve LeBron James'in bir kadına geçiş yapması ve "tarihin en büyük takımı" olmak için bir kadın basketbol takımında oynaması gerektiğini öne sürdü.

Kaynak: The Comeback

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika Colorado Eyaletindeki Silahlı Saldırıyı yapan kişinin MAGA Milletvekilinin Torunu Olduğu Bildirildi, Aile İçi Şiddet Geçmişi Var

Cumartesi gecesi geç saatlerde, Anderson Lee Aldrich olarak tanımlanan 22 yaşındaki bir adamın Colorado Springs'teki LGBTQ gece kulübü Club Q'da beş kişiyi öldürdüğü ve düzinelercesini yaraladığı iddia edildi. Şu anda polis nezaretinde olan Aldrich, Heavy tarafından ayrıca, beş kişiyi öldüren 6 Ocak ayaklanmasını Devrim Savaşı'na benzeten Trump yanlısı bir Cumhuriyetçi olan Kaliforniya eyaleti Meclis üyesi Randy Vopel'in torunu olarak tanımlandı.

AA14ndDs.img?w=768&h=433&m=6&x=157&y=75&

Aldrich'in büyükbabasıyla olan ilişkisinin boyutu hemen net değil, ancak açıklayıcı bir şekilde, Cumhuriyetçi Parti son birkaç ayı özellikle queer ve trans insanlara yönelik saldırılarını tırmandırarak geçirdi. Aldrich'in Kongre Binası'ndaki şiddeti yücelten aşırı sağcı seçilmiş bir yetkiliyle olan bağlarına ek olarak, belgelenmiş bir şiddet geçmişi var ama yine de bir AR-15 aldı.

2021'de Aldrich'in annesi polisi arayarak oğlunu ev yapımı bir bomba ve diğer silahlarla tehdit ettiğini bildirdi. Polis tehdide, mahallenin bir bölümünü boşaltarak ve Aldrich teslim olmadan önce onunla bir açmaza girerek yanıt verdi ve adam kaçırma ve ağır tehdit de dahil olmak üzere beş ağır suçla suçlandı. 2021'de yapılan bir araştırmaya göre, toplu infazların üçte ikisinden fazlası aile içi şiddet olayları veya aile içi şiddet geçmişi olan atıcılar tarafından işleniyor.

Washington Post'a göre, Colorado Springs Gazetesi'nin bildirdiğine göre, yerel savcıların davayla ilgili suçlamaları neden reddettiği ve davayla ilgili mahkeme kayıtlarının mühürlendiği açık değil. Dahası, Aldrich, yetkililerin akıl hastalığı veya şiddet geçmişi olan kişilerin silahlarına el koymasına izin veren Colorado'nun "kırmızı bayraklı" silah yasasını atlatmış görünüyor. Colorado Springs, özellikle ülke çapında "İkinci Değişiklik Koruma Alanları" olarak tanımlanan 2.000 ilçeden biri olan El Paso İlçesinde yer almaktadır. Associated Press, ilçenin Colorado'nun kırmızı bayrak yasasına "özellikle düşmanca göründüğünü" ve yasayı kınayan 2019 kararını kabul edecek kadar ileri gittiğini belirtiyor.

Pazartesi günü itibariyle, İlçe Şerifi Bill Elder, Aldrich'in 2021'de bomba yapmaktan tutuklanmasının ardından, olaydan sonra evinde ateşli silahlar gibi herhangi bir silah bulunup bulunmadığı veya herhangi birinin alıntı yapıp yapmadığı da dahil olmak üzere, departmanının yaptığı herhangi bir işlem hakkındaki soruları yanıtlamayı hâlâ reddediyor. kırmızı bayrak yasasını belirtin ve Aldrich'in silahlarının kaldırılmasını istedi. O sırada Elder'ın ofisinden yapılan bir basın açıklaması, mülkünde hiçbir patlayıcı bulunmadığını doğruladı, ancak elindeki herhangi bir silahın alınıp alınmadığını doğrulamadı. İnternette bazıları, Aldrich'in seçilmiş bir yetkilinin ve genç beyaz bir adamın torunu olma ayrıcalığının, onu daha genel olarak kovuşturmadan ve şüpheden korumadaki olası rolüne dikkat çekti.

Cumartesi gecesi, Aldrich'i zapt eden polis değil, kulüp müdavimleriydi. Bir Club Q patronunun Aldrich'i ele geçirdiği ve zapt ettiği bildirildi ve New York Times'a göre, Colorado Springs Belediye Başkanı John Suthers, onu bastıran kişinin "ondan bir tabanca kaptığını ve onunla ona vurduğunu" söyledi. Suthers, polisin "gönderildikten sonra üç dakika içinde" geldiğini ve Aldrich'in "bundan sonra iki dakika içinde bastırıldığını" söyledi. Başka bir deyişle, Club Q'nun queer patronları, Mayıs ayında bir ilkokulu korumak için Uvalde polisinin yapamadığını (veya yapmayı reddettiği) şeyi yapmış gibi görünüyor.

Yerel kolluk kuvvetleri, bir LGBTQ gece kulübündeki bir drag gösterisinde ve translara ve drag olaylarına yönelik özellikle gaddar ve insanlıktan çıkarıcı saldırıların olduğu bir zamanda gerçekleşmiş olmasına rağmen, vurulmanın nefret saikli bir saldırı olduğunu henüz kabul etmedi. Geçen yıl boyunca, drag brunch'ları ve drag story zaman saatleri rutin protestolarla karşı karşıya kaldı; Bu yaz Teksas'ta bir olayda protestocular silahlıydı. Tulsa, Oklahoma'da bir donut dükkanı, kısa bir süre önce bir drag gösterisine ev sahipliği yaptıktan sonra molotof kokteyli ile saldırıya uğradı. Colorado Kongre Üyesi Lauren Boebert (sağda), ülkedeki LGBTQ karşıtı en gürültülü seçilmiş yetkililerden biri oldu.

Polis olayı bir nefret suçu olarak tanımlamamasına rağmen, patronlar bunu böyle tanımladı. Kulüp, saldırının ardından Facebook sayfasında, "Silahlıyı bastıran ve bu nefret saldırısını sona erdiren kahraman müşterilerin hızlı tepkilerine teşekkür ediyoruz." Aşırı sağın çevrimiçi üyeleri de bunun LGBTQ karşıtı bir saldırı olduğunu ve gururla iddia ettiler. SITE Intelligence Group'a göre, popüler bir neo-Nazi forumunda bir üye, "Umarım Tanrı bu adamı kollarını açarak karşılar" yazdı ve bir diğeri, Aldrich'in "iyi atışını" övdü.

Bu arada, Club Q müdavimleri artık tek sığınakları korkunç bir cinayet mahalli olduğu için sağcı bölgede kendilerini nerede güvende hissedebileceklerini soruyorlar.

Kaynak: Jezebel

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Kate Winslet, Utandıkları İçin Durumunu Açıklamayan 'En Az 4' Oyuncu Bildiğini Söyledi

Kate Winslet, insanların birlikte çalışmayı sevdiği türden bir aktris. O sadece profesyonel değil, aynı zamanda oldukça nazik. Bu, işte birçok arkadaşını mahvettiği anlamına gelir. İkisi Titanic'i onlarca yıl önce çekmiş olsa da, Leonardo DiCaprio ile hala iyi ilişkiler içinde.

"Onlarca yıl öncesinden" bahsetmişken, LGBTQ topluluğundaki aktörler, sektörde kendilerini tamamen istenmeyen hissediyorlardı. Olumsuz basına rağmen Ellen DeGeneres, televizyon sitcom'unda kendini göstermek için her zaman öncü olacak. Ne yazık ki, güçlü bir hareket olsa da, kariyeri yeniden canlanana ve tarihin en güçlü gündüz televizyon sunucularından biri olana kadar onu Hollywood'da kara listeye aldı.

Topluluktakiler için işler daha iyi ve daha açık görünse de Kate, Hollywood'da hala çok fazla homofobi olduğunu söylemek için konuştu. Şahsen, tepkilerinden korktukları için hâlâ dışarı çıkmaktan korkan en az dört kişi tanıyor.

Kate Winslet [*The Times*] ile bu konuda konuştu ve açık ve dürüst olmaktan korkmadı. Tanıdığı insanların yaşlarının değiştiğini ama ortak bir şeyleri paylaştıklarını söyledi. Yani insanlar eşcinsel olduklarını öğrenirlerse kariyerlerinin nasıl değişeceğinden korkuyorlar.

"Cinselliklerinin açığa çıkmasından ve bunun heteroseksüel rollerde oynamalarına engel olacağından korkan tanıdığım genç aktörlerin sayısını söyleyemem - bazıları iyi biliniyor, bazıları yeni başlıyor." "Artık (küfür) bitti." Bu aynı zamanda film ve televizyon hayranları için bir sürpriz olabilir, çünkü sektördeki daha fazla aktör ve diğerleri herhangi bir görünür yansıma olmadan çıkmayı seçti. Bununla birlikte, hayranlar perde arkasında ne söylendiğini asla bilemezler.

Sana söylüyorum, dedi Kate. "Tanınmış bir aktör az önce bir Amerikan menajeri tuttu ve menajer 'Senin biseksüel olduğunu anlıyorum. Bunu kamuoyuna açıklamazdım' dedi. Aklıma cinselliklerini kesinlikle saklayan en az dört oyuncu geliyor.

Kate, en çok dışarı çıkan erkeklerde bazı olumsuzluklar olduğunu gördüğünü itiraf etti. "Bu kötü haber," dedi. "Hollywood, 'Görünüşe göre eşcinsel olduğu için heteroseksüel oynayabilir mi?' şeklindeki o modası geçmiş zırvalığı bırakmak zorunda." Açıkçası, pek çok oyuncu kendi ifade ettikleri cinsellikten farklı roller üstlenebildi, ancak Hollywood bunu başaramayabilir. fark ettim

Kate, "Bu neredeyse yasadışı olmalı," dedi. "Ne kadar yaygın olduğuna inanamayacaksınız. Ve bu sadece gey rollerini oynayan gey oyuncularla ilgili soruya damıtılamaz. Çünkü bazı durumlarda aktörler kişisel nedenlerle çıkmamayı seçerler. Ve bu kimseyi ilgilendirmez. Belki mahremiyet. Belki de şartlanma ve utanç."

Kate, "Bir lezbiyeni oynamak ve muhtemelen bu rolü birinden almak konusunda ne hissettiğim hakkında konuşabilirdik," diye devam etti Kate. "Ama gerçek fikirlerimin ne olduğu konusunda dürüst olmamakla işim bitti ve rolün başka kimseye teklif edilmediğini biliyorum. Bu rolü alarak oturma odalarına bir LGBTQ hikayesi getirme fırsatım oldu."

Kate'in iyi bir noktası var. Lezbiyen aktrislerin sadece lezbiyen rolleri oynaması o kadar yaygın değil ve bunun nedeni çok fazla lezbiyen film rolü olmaması olabilir. Ama iş erkeklere gelince sanki işler çok daha karmaşık. Heath Ledger ve Jake Gyllenhaal'ın 2005'in en çok konuşulan filmlerinden biri olan *Brokeback Mountain*'ı çektikten sonra ne kadar basında olduklarını bir düşünün.

Heath Ledger bile film çekildikten sonra tepkilerle ilgili sorunlar yaşadı. [*NME*]'ye göre Heath, filmin aldığı bazı alaylar nedeniyle Oscar'da konuşma yapmayı reddetti. Hayranlar, bu iki oyuncunun bu kadar farklı roller üstleneceğine neredeyse inanamadı. Jake'in, "Yani, o yıl Akademi Ödülleri için bir tür şaka olan bir açılış yapmak istediklerini hatırlıyorum," dedi. "Ve Heath reddetti. O zamanlar 'Ah, tamam ... her neyse' dedim."

Jake, "Her zaman şöyleyim: her şey çok eğlenceli," diye devam etti. "Ve Heath, 'Bu benim için bir şaka değil - bu konuda herhangi bir şaka yapmak istemiyorum' dedi. Heath hakkında sevdiğim şey buydu. Asla şaka yapmazdı. Birisi hikaye hakkında falan şaka yapmak istedi, 'Hayır. Bu aşkla ilgili.

Kate, daha fazla insan bu konuda açılırsa daha fazla tutumun değişebileceğine ve daha az klişeleştirmenin gerçekleşebileceğine inanıyor. Heath'in heteroseksüel olarak algılanan bir adam olarak filmi savunması bile önemliydi. Oyunculuk tamamen dönüşümle ilgilidir ve bir oyuncunun set dışında farklı bir cinsel tercihinin olması önemli olmamalı. Yönetmenler de eşcinsel bir aktörün çok yönlü olamayacağı konusunda endişelenmemeli.

Kate, "Bağışlamak ya da Hollywood'u ele geçirmek niyetinde değilim," dedi. "Sadece bu mesleğe katılmayı düşünebilecek genç oyunculardan ve bu mesleği daha açık hale getirmenin bir yolunu bulmaktan bahsediyoruz. Daha az yargılama, ayrımcılık ve homofobi olması için."

Kate Winslet, LGBTQ topluluğuna olan sevgisini ve takdirini ilk kez ifade etmiyor. Kate bir müttefik ve ayrıca *Ammonite* filminde Saoirse Ronan'ın karşısında oynayan bir lezbiyeni canlandırıyor. *Brokeback Mountain*'da olduğu gibi, heteroseksüel kadınların lezbiyen rollerini oynamasının insanların tuhaf hissedebileceğini bildiğini söyledi. Bununla birlikte, daha fazla lezbiyen hikayesi olmasının yol boyunca bu olasılıkları açabileceğini hissetti.

"Daha önce de söylediğim gibi, denge bozuldu, değil mi?" [*Tutum*] dedi. "Demek istediğim, burada gerçekçi olalım: ana akımda LGBTQ aktörlerinden çok daha fazla bilinen heteroseksüel aktör var ve bu dengeyi kesinlikle düzeltmemiz gerekiyor. Ama umarım bu filmin bir parçası olarak ve aynı şeyi normalleştirerek - bu şekilde seks bağlantısı, gerçekten, gerçekten LGBTQ sanatçılarına ilham vermesini umuyorum ... sadece daha ünlü hissetmek ve umarım bunu değiştirmek için.

Bu konuda ne kadar çok kişi konuşursa, o kadar normalleşecek. Eşcinsel olmak, genç aktörlerin saklaması gereken bir şey olmamalı. Kariyerlerine zarar verebilecek belirli bir rol olarak görülmekten de endişe etmemelidirler. Oyuncular, hangi rollerin kendilerine doğru geldiğini bilecek, bu yüzden ne olursa olsun seçmelere katılma şansına sahip olmalılar.

Kaynak: Littlethings

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...
  • Admin

OpenAI CEO'su Sam Altman, yazılım mühendisi Oliver Mulherin ile evlendi

OpenAI'ye liderlik eden teknoloji girişimcisi Sam Altman, bu hafta başında evlendiğini doğruladı.

38 yaşındaki Altman, 2019'dan bu yana ChatGPT gibi ürünlere güç sağlayan OpenAI'yi yönetiyor. Kasım 2023'te kısa süreliğine kovuldu, ancak kuruluş personelinin yönetim kurulunu toplu iş bırakma tehdidiyle tehdit etmesinden birkaç gün sonra yeniden işe alındı.

Eşcinsel olan Altman, yazılım mühendisi Oliver Mulherin ile çıkıyor. Her iki adamın da özel Instagram hesapları var. Ancak görünen o ki ikisi de Çarşamba günü Hawaii'deki düğün törenlerinin fotoğraflarını Instagram yayınlarında yayınladılar.

Birisi fotoğrafları sızdırdı ve fotoğraflar artık X'in her yerinde.

Yorum almak için kendisine ulaşan Altman, NBC News'e fotoğrafların gerçek olduğunu ve yapay zekanın sahte olmadığını doğruladı.
Küçük tören, deniz kenarında muhteşem bir yerde, yaklaşık bir düzine konuğun katılımıyla gerçekleşti.

Altman, St Louis'den müjdeliyor. Hem kendisi hem de aslen Avustralyalı olan Mulherin, artık zamanlarını San Francisco ile Napa Vadisi'ndeki bir çiftlik arasında paylaştırıyorlar.

Altman, OpenAI'deki görevini devralmadan önce teknoloji sektörü çevreleri dışında pek tanınmıyordu. Daha önce Y Combinator'ın CEO'suydu. Ancak mevcut rolü, özellikle de birkaç ay önce gösterdiği muhteşem işten çıkarma ve yeniden işe alma olayı onu daha çok ilgi odağı haline getirdi.

Time dergisi onu 2023'te "Yılın CEO'su" ilan etti.

LinkedIn profiline göre Mulherin, 2016 yılında Melbourne Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi okudu. 2020-2022 yılları arasında Meta'da çalıştı.

Evlenmenin yanı sıra bu, Altman için profesyonel açıdan da önemli bir haftaydı. OpenAI'nin GPT mağazasını açtığı gündü. NBC News, burayı yapay zeka uygulamaları için bir uygulama mağazası gibi tanımlıyor.

Kaynak: Queerty

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.