Zıplanacak içerik

Benzin fiyatı çok mu yüksek? EV üreticisi Lucid, 154 bin dolarlık lüks arabasını sergilemek için stüdyo ile Seattle'a geldi

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Benzin fiyatı çok mu yüksek? EV üreticisi Lucid, 154 bin dolarlık lüks arabasını sergilemek için stüdyo ile Seattle'a geldi

6 galonluk benzin canınızı sıktıysa, belki de elektrikli araçlara geçiş yapan sürücülerin acelesine katılmayı düşünebilirsiniz. Cumartesi günü Seattle'ın Üniversite Köyü'nde açılan yeni bir showroom, 154.000 $ karşılığında neler alabileceğinizi gösterecek.

AAYPJQk.img?w=768&h=548&m=6

Bu fiyat etiketinde iki kez göz kırpmazsanız, belki de 6 dolarlık benzin sizin sorununuz değildir. Silikon Vadisi merkezli Lucid, Air Grand Touring lüks sedanını tanıtmak için kaygan yeni bir alanla bu paranın önemsiz olduğunu iddia ediyor.

Lucid, bir yıldan fazla bir süredir showroom'unu üst düzey alışveriş merkezinde bir Microsoft Mağazası olarak kullanılan yerde inşa ediyor. Perşembe günü, GeekWire uzayın bir ön izlemesini, bir sanal gerçeklik araba deneyimini ve gerçek bir canlı test sürüşünü aldı.

Seattle'daki Airport Way South'ta bir servis ve dağıtım merkezi de bulunan şirket için konum 28. sırada.

Şirketin Halkla İlişkiler Müdürü Dave Buchko, "Seattle'da EV'lerin çok yüksek bir benimsenme oranı var, ancak burada teknolojiye gerçekten güçlü bir odaklanma var" dedi ve pazarın ilgisini çekiyor. “Kendimizi bir otomobil şirketi kadar bir teknoloji şirketi olarak görüyoruz.”

AAYPi6o.img?w=768&h=576&m=6

Bir Apple Store'dan yaklaşık 20 metre uzaklıkta bulunan Lucid alanı, teknoloji devinin perakende satış yerlerinin minimalist tasarımından büyük ölçüde ödünç alıyor. Showroom'da iki araba var; elektrik teknolojisini (motor, şarj cihazı, pil) gösteren bir ekran; iç kaplamalar ve kumaşlar için bir ekran; dış renk seçenekleri için küçük modeller; arabayı farklı ortamlarda görmek için iki kişilik bir sanal gerçeklik deneyimi; ve dinlenme alanları.

"Hiçbir zaman insanların dolaşması için çok fazla arabamız olmayacağından, buradaki keşfin bir parçası, farklı malzeme ve kaplamaları, iç mekan seçeneklerini, dış renkleri görme yeteneğidir. Bu, insanların onu görmesi, dokunması, hissetmesi için bir fırsat.” dedi Buchko.

Lucid'in Washington eyaletinde araba satma ruhsatı olmadığı için, stüdyonun amacı potansiyel alıcıları marka, modeller ve seçenekler hakkında eğitmektir. Doğrudan tüketiciye satış - ve tüm fiyatlandırma konuşmaları - şirketin Newark, Kaliforniya, genel merkezi aracılığıyla kolaylaştırılır ve teslimat Seattle şehir merkezinin güneyindeki tesiste yapılır.

AAYPyoC.img?w=768&h=566&m=6

2007 yılında pil üreticisi Atieva olarak kurulan Lucid, kendisini “dünyanın en hızlı, en uzun menzilli, en hızlı şarj eden elektrikli arabası” olarak tanımlıyor. Air GT, 300 mile ulaşmak için yaklaşık 20 dakikalık bir şarj süresi ile şarj başına 520 mil menzile sahiptir.

Tesla'nın eski bir üst düzey mühendisi olan CEO Peter Rawlinson tarafından yönetilen şirket, geçen yıl halka açıldı ve bir SPAC anlaşmasında 4,5 milyar dolar topladı.

Seattle bölgesinde yollarda araç sıkıntısı çekmeyen, sağlam bir şekilde yerleşik bir Tesla'ya ve University Village'ın hemen karşısında kendine ait bir showroom'a karşı çıkıyor.

Buchko, "Burada uzun bir oyun oynuyoruz," dedi. “Açıkçası, Tesla bugün oldukları yere ulaşmak için on yıl aldı. Daha yeni başlıyoruz. Yavaş yavaş ilerliyoruz, model yelpazesini genişleteceğiz.”

Artan malzeme ve tedarik zinciriyle ilgili maliyetleri dengelemek için Mayıs ayında yükselen modeller ve fiyatlar arasında 154.000 $'lık Air Grand Touring; 107.400$'lık Hava Turu; 87.400$'lık Air Pure; ve yakın zamanda 179.000$ fiyatla duyurulan yeni bir Lucid Air Grand Touring Performance modeli.

AAYPDEL.img?w=768&h=576&m=6&x=654&y=172&

AAYPF9S.img?w=768&h=576&m=6

VR deneyimi, 2020 haber bültenine göre "gelişen lüks alıcının ihtiyaçlarını yansıtmak" için tasarlanan ZeroLight ile ortaklığın bir parçası. Vive kulaklığı takmış bir şekilde showroomda dururken, Golden Gate Köprüsü'nün nefes kesici manzarasına sahip San Francisco sahilinde birdenbire duruyordum. Bir Lucid arabasının yanıma yanaşmasını izledim.

Şirketin San Jose lokasyonundan gelen bir stüdyo danışmanı olan Chad Flores, bana arabanın etrafında rehberlik etti ve kontrol ettiği bir tablet ile görselleri değiştirerek bana arabayı farklı renklerde gösterdi. Kapıları açtı ve bana binmemi söyledi ve ben de direksiyonlu bir "kokpitte" oturdum. Flores aydınlatma temalarını, döşeme paketlerini ve daha fazlasını ayarlarken direksiyonu tutmak gerçek bir arabada oturuyormuş gibi hissettirdi.

Monterey'deki deneyimim sahilde sona erdikten sonra Flores, amacın 21. yüzyıl için araba satın alma deneyimini değiştirmek olduğunu söyledi.

Showroom'un karşısında gerçek gerçekliği tekrar ziyaret ettim ve gerçek bir Lucid araçta oturdum. Flores yolcu koltuğuna oturdu ve arabanın kontrol sistemini gösterdi, bölge satış müdürü Stacy Paoa arka koltuğa oturdu.

AAYPAWB.img?w=768&h=576&m=6

"Masaj ister misin?" Bana sordu.

Flores, ön panel ekranında bir masaj ayarı çağırdı ve seçenekler arasında geçiş yaptı: yuvarlanma, gevşeme, dalga, germe ve derin.

Flores, koltuk sırtımın altında ve arkamda dalgalanırken, "Size 20 dakikalık bir zamanlayıcı veriyor, böylece araba sürerken fazla rahat olmuyorsunuz," dedi.

Arabalar ayrıca Amazon'un Alexa'sının ses entegrasyonu ile çeşitli kontroller aracılığıyla bisiklet sürmesini sağlama seçeneği ile birlikte gelecek.

20 dakikalık bir masaj sürüşü sırasında gerçekten uyuyup uyuyamayacağımı test etmeye karar vererek, alışveriş merkezini çevreleyen sokaklarda Air GT ile bir test sürüşü yaptım.

Seattle'da (nihayet) güneşli bir öğleden sonra, arabanın devasa ön camı ve cam tavanı, mavi gökyüzü gününü yaşamak için olağanüstü bir yol sağladı. Aracın kontrollerinin kullanımı ve geçişi kolaydı ve araçtaki etkileyici bir dizi kamera ve LiDAR teknolojisi, kullanabileceğimden daha fazla görüntü sağladı.

AAYPDF0.img?w=768&h=566&m=6

Hız sınırının 30 mil olduğu şehir sokaklarında kısa patlamalarda bile hızlanma etkileyiciydi. Araba 0'dan 60'a 2,5 saniyede gidiyor, ancak 164 mil / saat'lik en yüksek hızı test etmek için Üniversite Bölgesi'nden uzağa gitmek gerekiyor. Araba sessiz ve sağlam hissediyordu ve lüks bir sedan gibi idare ediliyordu.

Lucid'in iç tasarımlarının her biri, geceleri çölden sonra modellenen Mojave siyahımsı gri bir paket gibi belirli bir Kaliforniya lokasyonunda günün bir saatinden ilham alıyor. Sürdürülebilir iç mekan malzemeleri arasında vegan deri, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılmış ipliklerle harmanlanmış alpaka kumaş ve otomotiv malzemelerine adanmış ağaç bahçelerinden elde edilen ahşap yüzeyler yer alıyor.

Arabalar, bu yıl 12.000 ila 14.000 teslimatı hedefleyen Casa Grande, Arizona'daki bir üretim tesisinde üretiliyor. Buchko, sonunda otomobil fabrikasının yılda 365 bin araba kapasitesine sahip olacağını söyledi.

Elektrikli araç alanında önemli bir oyuncu olma hedeflerimiz olduğunu gösteriyor ancak bunun biraz zaman alacağının farkındayız” dedi. Tedarik zinciri sorunlarından kaynaklanan üretim zorlukları, yakın tarihli bir Business Insider hikayesinde not edildi.

U. Village stüdyosunda yaklaşık 15 kişi istihdam edilecek ve beş kişi daha hizmet ve dağıtım tesisinde çalışacak. Stüdyoda çalışma saatleri 10:00 - 20:00 arasıdır. Pazartesiden cumartesiye ve pazar günleri 11'den 6'ya.

Kaynak: GeekWire

dragonfly-4290334.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.