Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Xlark tades,

Keşke öyle olsa.

Evrenin de motor yaratır gibi yaratılmayacağını çok iyi biliyorum. Evren muazzam birşey yani yaratılmayacak kadar muazzam.

Motor imalatı örneğini verdiğimiz zaman bir motorun imalatı makul ve anlaşılabilir bir süreçtir. Gözleyebiliriz anlayabiliriz. Oysa canlıları Allah yarattı demek bambaşka birşey ve kesinlikle aynı kefeye koyamıyorum. Kaldı ki evrende tüm olayların makul ve anlaşılabilir olduğunu biliyorum çünkü bunun harici hiç bir şey tecrübe etmedim. Yani bir canlı türünün allah tarafından yaratılması diye bir şeyin olamayacağını biliyorum. Ne kadar aklımı zorlarsam zorlayayım tanrı diye bir şeyi aklım almıyor, aklımı sonuna kadar zorlasam daki hiç ihtimal veremiyorum.

Gönderi tarihi:

xlark kardeş her cümlene şöyle cevaplar vereyim

Peki siz ne düşünüyorsunuz sevgili Tarafsız..

Tesadüf demiyorsunuz, yaratılışta demiyorsunuz..

Geriye ne kalıyor..?

Sizce evren nasıl var olmuş, bizler nasıl var olmuşuz..

Birşey demek için bulgular elde etmek gerekiyor, bilimsel olarak açıklanmak zorunda. O yüzden ben ne düşünürsem düşüneyim teoride kalacaktır. Yani illede bir mana üretmek zorunda kalırsanız, tamamen mantığınıza göre yorumlama ve felsefe olur. Gördükleriniz hakkında mana üretmekle, gerçek arasında çok büyük farklar olabilir. Bu nedenle mana üretmek inançtan başka birşey değildir, çünkü gerçekle alakası yoktur, sebebide çıkardığımız mananın gerçek olduğunu algılayamamızdır. Şu anki mevcut bilimsel teorilerle benim düşüncelerim uyuşuyor ama kesinlikle herşey teoriyken kesin hükümler koymam ve kesinlikle kesinliği belli olmayan bir şey için eylem yapmam.

Herşeyde bir amaç vardır..

Bu sizin felsefeniz, herşeyde bir amaç olup olmadığı belli değildir.

Örneğin kuşun yapısındaki amaç uçmakatır ve uçacak şekilde tasarlanmıştır..

Kuşların amacı beslenmek ve üremektir bilinen gerçek budur, oları bir kafese koysanızda uçmadan yaşabilirler yiyecek ve üreme ortamı sağladıktan sonra. Yani bilinen amaç budur. Senin düşündüğün amaç teoridir.

Ama size göre tasarlanmamıştır yada tesadüfende olmamıştır..

Peki alternatif fikriniz nedir..?

Benim sabit bir fikrim yok, herşey olabilir, Allah'ta yaratmış olabilir başka şeylerdende oluşmuş olabilir, uzaylılarda yaratmış olabilir, tesadüfende olmuş olabilir, evrim geçirmişte olabilirler. Yani sabit fikrim yok bana hepsi mantıklı geliyor. Ama gerçek benim mantığımda değil, kanıtlarda saklıdır. Kanıt varsa gerçektir yoksa teori ve inançtır.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Illede bir tasarimci ihtiyaci var su inancli arkdaslarimizda ancak insanlarda cok guzel tsarimlara

imza atiyorlar....Insanlar yeni bir canli kopyaliyorlar....Bunu basaran doktor yarattigi canlinin tanrisimi oluyor....Tanri arayisi manevi yukten kurtulmak icin bir istekdir....Insan kendini huzurlu hissettigi icin bu yolu secer....Yoksa cok bildiginden degil....Inanclilarin mantigi " madem olcem, inanmak bana ne kaybettircek.Varsa ben zaten inanmisdim,Yoksada pek bir kayip sayilmaz..."

Sizce her inancli kurani okuyormu....Bana inancli bir arkadasimiz Arapca bilmedigim icin kurani anlayamiycagimi solemisti cok Gülmüstüm Cunku KENDISIDE bilmiyordu....

Canlı canlıdan kopyalınıyor yoktan varedemez klonlanan canlının tasarımcısı doktor olmaz zaten tasarlananın kopyasını başka canlıda oluşmasını sağlıyor onada hayat (can) veren Yaratandır yani "ALLAH" maneviyat bir yük değildir kazanımdır çok bilen çok yanılır her bilenin üstünde bir bilen vardır.

Osmanlı da bir alim varmış her şeyi bildiğini zanneden? bir gün yanına bir derviş gelmiş ona demişki gelmiş,geçmiş,geçecek bütün varlıkların bilgisi ALLAH ın bilgisi

yanında ne kadardır ?bir bilen demişki çok büyük bir sayfa düşün o sayfaya bir nokta koy işte o nokta kadardır? derviş de bir bilene demişki sen o noktanın neresinde sin çok bilenlere ithaf olunur.

Gönderi tarihi:

şu kadar söyleyebilirim imparator 2 dekyanus zamanında insanlarda ahiret inancına iman yoktu tam osıralar ashabı keff hadisesi patlak verir.bunu bugün bilmeyen yok.öldükten sonra dirilme yoktur diyen arkadaşa cevaptır aynı zamnda bu nasıl olurda bedenler hiç çürümeden 300 yıl kalabilir ve sonra uyanırlar 2.toedosyus zamanında uyandılar ve insanlarla konuştuktan sora tekrar mağaraya geri dönüp can verdiler bu hadise açık açık gösteriyorki:300 yıl o bedenleri ölü haldesağlam tutan ve tekrar hayata döndürewn kudret neden tekrar diriltmesinkii

Gönderi tarihi:
şu kadar söyleyebilirim imparator 2 dekyanus zamanında insanlarda ahiret inancına iman yoktu tam osıralar ashabı keff hadisesi patlak verir.bunu bugün bilmeyen yok.öldükten sonra dirilme yoktur diyen arkadaşa cevaptır aynı zamnda bu nasıl olurda bedenler hiç çürümeden 300 yıl kalabilir ve sonra uyanırlar 2.toedosyus zamanında uyandılar ve insanlarla konuştuktan sora tekrar mağaraya geri dönüp can verdiler bu hadise açık açık gösteriyorki:300 yıl o bedenleri ölü haldesağlam tutan ve tekrar hayata döndürewn kudret neden tekrar diriltmesinkii

efsanelerde mi gerçek oldu artık !!!

300 yıl boyunca bu adamları kim gözaltında tutmuş ve incelemiş ?

hemde o zamanki ilkel yaşamla (teknoloji denen bişey yok)

siz neden her şeye inanıyorsunuz ?

bu kadar inanca açık bir insan bana çok tuhaf geliyor.

sanki sizi, yolda karşılaştığınız bir adam iki küçük sözle hemen kandırıp götürecekmiş gibi !

Gönderi tarihi:

sanki sizi, yolda karşılaştığınız bir adam iki küçük sözle hemen kandırıp götürecekmiş gibi !

İslama inanıyor ve Kitabına, herşeye degil hem kimse herşeye inanamaz.

mesela bana inkar hiçde tuhaf gelmiyor gayet anlamlı, inanç gibi .

inanç sahiplerini kandırıp götürmek hiçde kolay degildir, bilirsiniz.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Doğum, Yaşam, Ölüm...

Forumdaki herkesin ortak noktası bu üç kavram... Ayrışılan nokta; Ölümden sonrası...

İnançlı bir çok insanın "Ölüm Korkusu ile" inanmaya yöneldiği doğru olabilir, ancak "ölüm korkusunu yenmiş insanlar"dan niye inananlar çıkıyor? Ben hiç "ölüm" korkusu yaşayacak bir deneyim yaşamadım. Küçükken denizde boğuluyordum bir keresinde ancak kurtuluşumu "Tanrı"ya bağlamak hiç aklıma gelmedi bu güne kadar ve bir Tanrı'ya inanmamı sağlayan neden de olmadı bu...

Ben yine kendi anladığım kadarıyla anlatacağım;

Herşeyin özünde O var (her zaman söylediğim gibi :)).

Bence varlığın amacı, Aşkın olan ancak Erişilmez OlMAyana ulaşmaktır. "Ölmeden Ölmek" deyişi bunu tanımlar. Öteki dünyayı, Cennet ve Cehennemi umursayanlar, oranın maddi olup olmayacağını kafaya takabilirler ancak şunu söyleyeyim Cennet ve Cehennem kavramları birer nitelemedir... Şöyle düşünün; diyor ya şarkıda "sensiz cennet bile sürgün sayılır.". Mesela "Aşk Acısı" çektiğinizde sevgilinizden ayrı kalırsanız, çektiğiniz acıyı hiç bir şekilde anlatamazsınız mesela, ölmeyi bile istersiniz ve hatta tasvir edilen Cehennemden daha büyük acılar çektiğinizi bile söylersiniz... Varlığın amacı "Kendine Yönelmek"tir... Yani Öze ulaşmak... Kendini Bilmek... Kendini bilemeyen varlık (bilinç/insan), yani Özünden ayrı kalan, öze/hakka/gerçeğe ulaşamayan insanın bu durumdan dolayı çekeceği acı betimlenmiştir aslında. O öze/hakka/gerçeğe ulaşan kişinin de durumu cennetle tasvir edilmiştir. Yani burada önemli olan "Huzur"dur... Bunu "Bilim" ile yada "Deney ve Gözlem" ile açıklayamayız... Bu kişisel ve içsel bir süreçtir. İnsan ölür, toprağa karışır, yeni bir canlıya dönüşür... Bu süreç devam eder... Mesela Hint dinleri bile bunun farkındalar, bedenin toprağa girip yeni bir canlı olarak ortaya çıktığını onlar bile tespit etmişler... Önemli olan bu sürece verdiğiniz addır... Lakin şöyle bir tanım var İslam İnancında; "Tekrar bana döndürüleceksiniz!, Benden geldiniz çünkü.".

Öteki dünyanın maddi olup olmaması ilgilendirmiyor beni... Önemli olan Hakk'a/Gerçeğe/Öz'e ulaşmaktır... Kendinize yönelin, anlayacaksınız derim ben...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Öteki dünyanın maddi olup olmaması ilgilendirmiyor beni... Önemli olan Hakk'a/Gerçeğe/Öz'e ulaşmaktır... Kendinize yönelin, anlayacaksınız derim ben...

tengeriin boşig

kendine yeni bir din mi kuruyorsun ?

İslamdaki ve diğer dinlerdeki cennet cehennem kavramı seninki gibi değilde o yüzden sordum.

Gönderi tarihi:
tengeriin boşig

İslamdaki ve diğer dinlerdeki cennet cehennem kavramı seninki gibi değilde o yüzden sordum.

Yeni bir din kurmak haddim değil benim Sayın Tarafsız Arkadaşım... Ben her zaman söylüyorum, ne anlıyorsam onu anlatıyorum... Benim gördüğüm bu... Bu yüzden İnançlardan çıkardığımız anlamların ve yaşantılarında bireysel olduğunu düşünüyorum... İslamdaki ve Diğer İnançlardaki "Cennet/Cehennem" kavramlarını ve nasıl nitelendirildiklerini bildiğimi düşünüyorum... Sadece bizim gördüğümüzden öte anlamları olduğunu düşünüyorum. Bunu da kabataslak anlatmaya çalıştım...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

la boheme

Tanrı yoktur diyebilmemiz için, elimizde buna bir delil veya kanıt olmak zorundadır.

Dinler gerçek değildir, diyebilmemiz için bir çok kanıt ve delil mevcuttur (bize göre)

Ama Tanrı (yaratıcı) yoktur diyebilmemiz için, destekleyen kanıt ve delil yoktur.

Mantığımızla bir yere varmak, gerçeği göstermez.

Gönderi tarihi:
Belki o atomlarda kıyametle birlikte yok olacak..

Sayın xlark tades, birçok topicte bilimi benimsediğinizi yazmışsınız.F akat bu söylediğiniz bilime tamamen aykırı birşey. Bilimde var olan enerji yok olmaz, yoktan enerji var olmaz diye bir kural vardır. Buna madde de dahildir.saygılarımla

Gönderi tarihi:
tengeriin boşig

:clover:

Sevgili tarafsız,

ben Sayın boşig'e söyleyip duruyorum zaten, boşig'in inandığı şey islam değil, "olmasını istediği şeyleri" (wishful thoughts) islam olarak adlandırıyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sevgili tarafsız,

ben Sayın boşig'e söyleyip duruyorum zaten, boşig'in inandığı şey islam değil, "olmasını istediği şeyleri" (wishful thoughts) islam olarak adlandırıyor.

Saygılar.

Sayın BrainSlapper...

Gerçekten uzun zamandır yokluğunuzun farkındayım aslında...

Siz belki benden pek haz etmiyorsunuz ama ben sizin bu nitelemenizi bile özlemiştim...

Ve anlaşılan hiç bir şekilde fikrinizi değiştiremeyeceğim...

Ama emin olun ki şu var;

"Olmasını İstediğim Şeyleri İslam Olarak Adlandırmıyorum... İslam'dan (ve diğer inançlardan) Ne Anlıyorsam Onu Söylüyorum..."

Ve nedense, gerçektende farklı bir şey görmüyorum hala...

Saygılarımla Sayın BrainSlapper...

Gönderi tarihi:
Sayın xlark tades, birçok topicte bilimi benimsediğinizi yazmışsınız.F akat bu söylediğiniz bilime tamamen aykırı birşey. Bilimde var olan enerji yok olmaz, yoktan enerji var olmaz diye bir kural vardır. Buna madde de dahildir.saygılarımla

Evet bilimsiz asla olmaz..

Ama bilmin yetersiz kaldığı noktalarında var olduğunu bilmek lazım..

Yani bilim tabu değildir..

Bilim bulamadı diye var olanlar yok değildir, yok olanlarda var değildir olabilir..

Mesela sizin söylediğiniz fizik söylemi yanlıştır..

Madde yoktan var olabilir..

Yoktan var olduğunu big-bang teorisi destekliyor..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Yoktan var olduğunu big-bang teorisi destekliyor..

bing - bang teorisi evrenin yoktan var olduğunu belirtir, maddenin değil

madde veya enerjsi olmadan bing-bang olmaz, bing bang uzayın içinde olmuştur, uzayda maddeden bağımsız olarak vardır.

Sonuçta bütün bunların olabilmesi için, uzay denen varlık bulunmaktadır.

ayrıca

bing bang bir teoridir ve gerçeği anlatmaz, doğru mudur yanlış mıdır bilemeyiz.

Gönderi tarihi:

300 yıl boyunca bu adamları kim gözaltında tutmuş ve incelemiş ?

hemde o zamanki ilkel yaşamla (teknoloji denen bişey yok)

sanki sizi, yolda karşılaştığınız bir adam iki küçük sözle hemen kandırıp götürecekmiş gibi !sayın tarafsız kuranı kerim de kef suresi vardır burda bahsedilmerktedir.istersen aç bak.ayrıca incildede anlatılır.ben inancımın gereği olarak inanıyorum.

Gönderi tarihi:
ben inancımın gereği olarak inanıyorum.
bende gerçekleri düşünerek inanmıyorum

sayın tarafsız kuranı kerim de kef suresi vardır burda bahsedilmerktedir.istersen aç bak.ayrıca incildede anlatılır.

bu çok doğal, tabiki anlatılacak, sonuçta onlarda tarihi kaynaklarımızdır. Ama doğru mudur ? bunun için bir delil yok. Efsaneler çocuklar içindir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.