Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2022 Admin Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2022 Gelecek burada: Jetpack - Arama Kurtarma Çalışmalarının Gözdesi Olabilir Tetiği çek ve kollarımı sıcak itmeye karşı dümdüz kilitle. Ama kollarıma sarılı jetler dışarı çıkıyor. "Sadece sisteme yaslanın," dedi Gravity Industries'den Richard Browning, kendimi 50 librelik ağırlığına bağlarken. Jet takım. Bu işe yarıyor ama bir ustalığı var - kollarımın hareketleri ile havadaki hareketlerim arasındaki etki-tepki bağlantısını kendime hatırlatmak için bir Newton fiziği moral konuşması mırıldanıyorum. Ancak birkaç dakika içinde, jetlerin gücünün beni yavaşça yerden kaldırdığını, genellikle uçtuğum uçakların ve helikopterlerin tüm kütlesi ve karmaşıklığı olmadan havada asılı kaldığını hissedecek kadar kendimi dengeleyebiliyorum. Jetsuit konsepti, üç yıl önce denediğim zamandan beri değişmedi. Sırtımda beni yerden kaldıracak itiş gücünün çoğunu sağlayan küçük bir jet motoru ve her iki önkolda da iki motor var, böylece sadece kollarımı hareket ettirerek itişi tam olarak yönümü değiştirmek için gereken yere yönlendirebilirim. hareket. Ama iyileştirmeler oldu. Motorlar daha güçlüdür ve daha hızlı çalışır. Bir sonraki versiyon bunu geliştirecek, sadece 15 saniyede uçuşa başlamayı vaat etmenin yanı sıra mevcut versiyonlardan daha fazla ağırlık taşıyacak ve fiziksel olarak daha küçük olacak. Iron Man-like Jetsuit'in yaratıcısı Browning şöyle diyor: "Bu, gerçek bir keşif sevincinden doğdu - böyle uçabilseydiniz çok eğlenceli olmaz mıydı? Hiç iş fikri yok. Hevesli yaratıcılık, muhteşem mühendislikle buluşuyor ve bir tutam süper kahraman ekliyor.” Askılı uçan kıyafetinin arkasına takılan küçük bir jet motoru ve ayrıca pilotun havada herhangi bir yönde gezinmesi veya hareket etmesi gerektiğini düşündüğü itişi yönlendirmek için her bir önkolda giyilen iki küçük jet motoru vardır. Browning, takım elbiselerinin ordu tarafından kullanılması için güçlü bir dava açar. Gürültülüler ama o kadar kompakt ve manevra kabiliyetine sahipler ki, insan gücünün konuşlandırılmasıyla ilgili kuralları yeniden çizme potansiyeline sahipler, diyor. Aynı şey zorlu ortamlarda tıbbi yardım için de geçerlidir. Şirket, jetpack'i kullanmak için hem askerleri hem de sağlık personelini eğitti. Ayrıca, herkese Jetsuit deneyimleri sunmak için İngiltere'nin güneyindeki Goodwood havaalanındaki ve yarış pistindeki bir üssü kullanıyor. Browning, ilginç bir şekilde Jetsuit'in regülasyondaki boşluklar arasında uçtuğunu söylüyor, çünkü genellikle yere yakın ve düşük hızda uçuyorlar. Takımın yaralı bir kaya tırmanıcısına sağlık görevlisi getirme yeteneğini test etmek için yakın zamanda yapılan bir denemede, Browning 30 milden daha az bir hızla uçtu, ancak yine de zorlu arazide 90 dakikalık bir slogu beş dakikalık bir uçuşa indirdi. ABD merkezli Jetpack Aviation, bu oldukça niş alanda diğer ana rakip. Browning, "süper kahraman-lite" felsefesine bağlı kalırken, CEO David Mayman'ın itme vektörlü Jetpack'inin ağırlığı arttı, böylece pilotun bacak kuvveti, manuel olarak uçurulan Jetpack'i geliştirmedeki ana kısıtlamalardan biri oldu. Mayman'ın dikkati aynı zamanda farklı ama bir o kadar da havalı bir şeye odaklanmış durumda; üzerinde oturduğunuz ve saatte 500 mil hız yapabilen The Speeder adlı küçük bir uçak. Mayman ona "cep-F35" takma adını verdi. Mayman, "ABD Deniz Kuvvetleri Mühürleri ile yapılan bir araştırma sözleşmesinden [sadece üzerine atlayıp uçabileceğiniz bir şey için] geldi" diyor. Bu nedenle, sekiz motorlu "uçan motosiklet", yüksek düzeyde dahili özerkliğe sahip, isteğe bağlı olarak pilotlu bir araç olarak geliştiriliyor ve bu nedenle bir jetpack'ten çok bir savaş jetine daha yakın. Speeder, küçük kanatların yardımıyla bir saatlik bir menzile sahip ve aerodinamik bir kargo ile otonom modda Mach 0.8 yapabilir. Motosiklet tipi bir pozisyonda oturan bir pilotla, ekstra sürükleme onu 250 mil / saat ile sınırlayacaktır. İlgi çekici olan bir şey, mevcut geminin herhangi bir pilotu veya yolcuyu bağlamanın bir yolunu belirtmemesidir. Mayman, tasarımın düşemeyecekleri anlamına geldiğini ve bunun yerine bir şeylerin ters gitmesi durumunda biniciler ve uçaklar için bağımsız paraşüt sistemlerine baktığını söylüyor. Yine de buna tekrar bakmak için yer var. Browning ve Mayman, birbirlerinin tasarımlarının farklı güçlü ve zayıf yönleri konusunda kibarlar. Ancak her ikisi de az sayıda satıyor - Mayman'ın Jetpack'i yaklaşık 400.000 dolara gidiyor. İleriye baktığında, Speeder'ın sivil versiyonlarının 2026'da yarım milyon dolardan daha az bir fiyata satıldığını görebilir. Herhangi birinin onu dilek listesine koymakta tereddüt etmesi durumunda, Mayman ayrıca art yakıcılar üzerinde de çalışıyor. Goodwood Estate'e döndüğümde, kısa bir uçuştan sonra Jetsuit'i çıkarıyorum. Gravity'nin yarım günlük uçuş deneyimi, üç koşu için fiyatlandırılır ve eğitim teçhizatının kullanımı, Jetsuit'in neler yapabileceğine dair sadece bir fikir sağlayan kişi başına yaklaşık 3.500 $'a mal olur. Ancak, en az sekiz emniyetli koşu ile tam gün için kişi başı 8,500 dolar, Browning gibi yetenekli pilotların keyfini çıkarabileceği üç boyutlu özgürlüğe çok daha eksiksiz bir resim sunuyor. Browning, "Ne yaptığınızı biliyorsanız, zahmetsizdir" diyor. Kaynak: Robb Report Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.