Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Texas'ta Bir Şirket Los Angeles'tan Tokyo'ya 1 Saatte Uçabileceğini Söylediği Uçağı Tanıttı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Texas'ta Bir Şirket Los Angeles'tan Tokyo'ya 1 Saatte Uçabileceğini Söylediği Uçağı Tanıttı

AAYAJbp.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Bir Teksas havacılık şirketi, yolcuları dünyanın dört bir yanına uçuracağını ve akşam yemeği için zamanında eve döneceğini iddia ettikleri bir uçağı duyurdu.

Houston'da bulunan Venus Aerospace girişimi, Mach 9 hipersonik uçağın "bir saatlik küresel seyahat" kapasitesine sahip olacağını söylüyor.

Firma ilk kavramsal araç tasarımı olan "Stargazer"ı bu ay Walmart'a ev sahipliği yapan Arkansas, Bentonville'deki Up.Summit'te tanıttı.

Venüs Araç Mühendisliği Ekibinin, şirketin 2020'de kurulmasından bu yana bu yineleme üzerinde çalıştığını açıkladılar.

Venus Aerospace'in bir sözcüsü şunları söyledi: "Venüs Aerospace'de, atmosferin kenarında hipersonik hızlarda uçabilen dünyanın ilk Uzay Uçağı'nı inşa ediyoruz. LAX'ten havalanıp bir saat içinde Tokyo'ya inebilen ve ardından akşam yemeği için seni eve götürmek için dönüş uçağı."

"Önde gelen girişim kapitalistleri" tarafından desteklenen Venus Aerospace, proje için 1 milyon dolarlık devlet fonu aldıklarını belirterek şunları ekledi: saatlik küresel seyahat."

Venus Aerospace, teknoloji tanıtım motorunu tasarlayıp inşa ederek, ABD genelinde hipersonik rüzgar tünellerinde ve tahrik test tesislerinde önemli deneyler gerçekleştirerek ve Spaceport Houston'da bir yer testi kampanyası başlatarak geçen yıl "hızlı ölçeklendiğini" iddia ediyor.

https://vimeo.com/717107546

Gelecek yıl boyunca, ses hızının dokuz katı olan ölçekli bir insansız hava aracının ses altı ve ses üstü uçuş testlerine başlamayı planlıyorlar.

Venus Aerospace, daha önce Virgin Orbit'te Launch Systems Engineering ve Mission Management danışmanı olan Sarah "Sassie" Duggleby ve Virgin Orbit'te eski fırlatma operasyonları başkanı Dr. Andrew Duggleby tarafından kuruldu.

Ekipleri, "yüksek hızlı ulaşımın sınırlarını zorlayan" havacılık, askeri ve araştırma ve geliştirme gazilerinden oluşuyor.

Venus Aerospace açıkladı: "Ekip üç ana teknolojisini olgunlaştırıyor: sıfır emisyonlu yeni nesil roket motoru, yenilikçi uçak şekli ve uzay uçağının mevcut altyapıyı kullanarak mevcut uzay limanlarından havalanmasına izin veren öncü soğutma.

"Ekibimiz hipersonik yolculuğu mümkün kılan binlerce sorunu çözüyor. Yenilikçi uçak şekilleri, ısı kalkanları, uçuş mekaniği ve çok daha fazlasını tasarlıyoruz. Tüm bunlar, yeni nesil sıfır karbon emisyonlu hipersonik motorumuz tarafından destekleniyor."

"Havacılığın geleceği Daha Hızlı, Daha Uzak ve Daha Temiz. Bu kolay değil. Bu Roket Bilimi."

AAYAJbr.img?w=768&h=433&m=6

Kaynak: Newsweek

stargazer.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Texas'ta Bir Şirket Los Angeles'tan Tokyo'ya 1 Saatte Uçabileceğini Söylediği Uçağı Tanıttı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.