Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim insanları Antarktika'nın altında gizli bir dünya ekosistemi keşfetti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilim insanları Antarktika'nın altında gizli bir dünya ekosistemi keşfetti

AAS6c7k.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Antarktika genellikle dünyadaki en soğuk, en kuru ve en buzlu yer olarak kabul edilir. Yine de hayat bir şekilde yolunu bulmaya devam ediyor. Küresel sıcaklık değişimleri kutuplardaki buzulların erimesini hızlandırıyor olsa da, kutuplarda kutlanmaya değer bir şey var. Bilim adamları yakın zamanda Antarktika'nın altında gizli bir dünya keşfettiler. Hayatla iç içe bir dünya.

Antarktika'nın altında gizli bir dünya var

AAS6lnD.img?w=768&h=447&m=6

Gizli dünya, Antarktika'daki buz yüzeyinin 1.640 fit altında bulundu. Bilim adamları buzda bir delik açtıktan sonra deliğe bir kamera düşürdüler. Altta, video akışının önünde yanıp sönen çok sayıda bulanık, küçük leke fark ettiler.

Ancak lekeler hatalı ekipmandan kaynaklanmıyordu. Bunun yerine, küçük amfipod sürülerinin merceğin önünde hareket ettiğini buldular. Bilim adamları, yüzeyin çok altında herhangi bir yaşam türü bulmayı beklemedikleri için bunun onları hazırlıksız yakaladığını söylüyor.

Araştırmacılar, kutup buzunun altında böylesine gizli bir dünyaya sahip olmanın, işleyen bir ekosistemin açık kanıtı olduğunu söylüyorlar.

Genel olarak, Antarktika'nın buzunun altındaki gizli dünyanın keşfinin onları "sevinç için bir aşağı bir yukarı zıplamalarına" yol açtığını söylüyorlar.

Buzun altında hayat bulmak

AAYvsXq.img?w=768&h=768&m=6

Keşif olağanüstü, orası kesin. Buzun altındaki geniş bir ekosisteme dair kanıt sağlamanın yanı sıra, kimse Antarktika'nın altındaki gizli bir dünyayı, orada herhangi bir yaşam bulmayı beklemiyordu. Bu nedenle, keşfin çok şaşırtıcı olması mantıklı.

Yukarıda belirttiğim gibi, Antarktika genellikle Dünya'nın en soğuk, en kuru ve en buzlu yerlerinden biri olarak kabul edilir. Ve bu iyi bir sebep için. Kutup kapaklarından biri olarak, dünyadaki buzun yüzde 90'ından ve tatlı suyunun yüzde 80'inden sorumludur.

Dolayısıyla bu kıtanın gezegenimiz üzerinde derin bir etkisi var. Bu yüzden bilim adamları bu konuda daha fazla şey öğrenmeye çalışıyor.

Antarktika'nın altındaki gizli dünyanın keşfi Ross Buz Rafında yapıldı. Dünyanın en büyük buz sahanlığıdır ve yıllar boyunca birçok araştırma projesinin odak noktası olmuştur. Bilim adamları, tüm bir amfipod ekosistemini barındıran yapıya tesadüfen rastladıklarını söylüyorlar.

Bilim adamları, Ross Denizi'ni değiştirebilecek farklı iklim senaryolarını daha iyi anlamayı umuyorlardı. Bunun yerine, bilim adamları tamamen bilinmeyen bir dünya ve ekosistem keşfederek uzaklaştı. Bu olağanüstü bir başarı ve umarım dünyanın bu soğuk ve gizemli bölgesine ışık tutmaya devam edecek.

Kaynak: BGR

snow-3231030.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.