Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Saçsız inek disforisi': Elon Musk'ın iddia edilen saç ekimleri, insanların neden cinsiyeti doğrulayan bakım aldıklarını merak ederken yeniden ortaya çıkıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

'Saçsız inek disforisi': Elon Musk'ın iddia edilen saç ekimleri, insanların neden cinsiyeti doğrulayan bakım aldıklarını merak ederken yeniden ortaya çıkıyor

Twitter'ın potansiyel gelecekteki derebeyi yakın zamanda transseksüel insanların neden cinsiyete uygun ameliyatlar aldıkları konusunda karışıklık dile getirdi.

AAYt58O.img?w=768&h=385&m=6&x=380&y=134&

İnsanlar, birçok cisgender insanın düzenli olarak cinsiyetini doğrulayan cerrahi prosedürler ve (iddiaya göre) Elon Musk da dahil olmak üzere tıbbi bakım aldığına dikkat çekti.

Ülke, çoğu trans bireyleri, özellikle çocukları hedef alan bir LGBTQ karşıtı söylem ve mevzuat dalgasının pençesinde.

Williams Enstitüsü'ne göre, Mart ayı itibariyle 15 eyalette Cumhuriyetçilerin önderliğindeki çabalar cinsiyeti doğrulayan bakımı yasakladı veya kısıtladı. Çok sayıda başkası, trans ve ikili olmayan kişilerin, ailelerinin ve tıbbi bakıcıların haklarını kısıtlamayı amaçlayan başka yasalar önerdi ve/veya onayladı.

elon.jpg?quality=75&strip=all&w=618&h=41

Bu faturalardan bazıları, cezai cezaları veya olası ebeveyn hakları kaybını içerir.

Muhafazakarlar bu tür saldırıları artırmaya devam etti. Daily Wire'dan Matt Walsh, transfobik hareketin standart taşıyıcılarından biridir. Transgender ve ikili olmayan topluluğa karşı yürüttüğü mücadele, yakın zamanda bir transfobik "belgesel" yayınlamasıyla doruğa ulaştı.

Musk, belgeselle ilgili bir tweet'e yaptığı yorumda toplumsal cinsiyeti doğrulayan bakım hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Musk, "Bize aynı anda cinsiyet farklılıklarının olmadığı ve cinsiyetlerin o kadar derinden farklı olduğu ve geri dönüşü olmayan cerrahinin tek seçenek olduğu söylendi. Belki benden daha bilge biri bu ikiliği açıklayabilir."

Buna karşılık, Twitter kullanıcıları, bildirildiğine göre daha geleneksel olarak erkeksi görünmesine yardımcı olan prosedürler aldığı için Musk'a daldı.

Sabrina (@abelinasabrina), "Cis'ler, translardan daha fazla cinsiyeti doğrulayan ameliyatlar oluyor" yorumunu yaptı.

Tweet, Musk'ın 2000 yılında erkek tipi kellik ile yan yana görüntülerini ve daha güncel bir fotoğrafını, tam bir saçlı ve daha dar bir yüzle içeriyordu.

AAYsBSF.img?w=313&h=400&m=6&x=32&y=144&s

En az bir cerrahi saç ekimi yaptırdığına yaygın olarak inanılıyor. Musk bunun doğru olup olmadığını doğrulamadı.

Başkaları da saçı için aynı noktaya değindi.

Göğüs rekonstrüksiyonları ve implantları da cisgender insanlar için son derece yaygın cinsiyet onaylayan ameliyatlardır. @DearSplenda, çoğu meme kanseri nedeniyle yapılan mastektomilerden sonra yılda 100.000'den fazla kadının meme rekonstrüksiyonu aldığını kaydetti.

Diğerleri, cisgender kişilerin (cinsiyet kimlikleri doğumda atandıkları ile uyumlu olanlar) benzer şekilde transseksüel ve nonbinary kişilere göre hormon replasman tedavisi (HRT) alma olasılıklarının daha yüksek olduğuna dikkat çekti. HRT, menopoz gibi yaşlanmanın etkilerine karşı koymak ve hormon eksikliklerini düzeltmek için yaygın olarak kullanılır.

Bazı cisgender erkekler, erkeksi profillerini güçlendirmeye yardımcı olmak için testosteron kullanırlar ve aslında aynı şekilde cinsiyetlerini de onaylarlar.

"Erkekler kesinlikle her zaman erkektir ama sadece daha fazla testosterona ihtiyaçları vardır!" biri alaycı bir şekilde alay etti.

Joe Rogan, HRT'yi kullanma konusunda uzun zamandır açık. On yıl önce, "İnsan büyüme hormonu ve testosteron alıyorum. Hormon replasman tedavisine gidiyorum" dediği bildirildi.

Diğer yorumcular, polikistik over sendromu gibi HRT alma nedenlerini paylaştılar.

İnsanlar Musk'a smaç yapmak için yorumlara akın etti.

Bir tanesi "Saçsız inek disforisi" yazdı.

@ginatonicnyc, Musk'ın varsayılan prosedürleri hakkında "Bu, heteroseksüel cis insanların cinsiyet onaylama operasyonları almasına harika bir örnek" dedi.

Kaynak: DailyDot

hair-248050.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.