Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2022 Admin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2022 'Napalm Kızı'nın 50. Yıldönümü - İkonik Vietnam savaşı fotoğrafının öyküsü Phan Thi Kim Phuc'un hayatının sonsuza dek değiştiği gün 8 Haziran 1972'de dokuz yaşındaki Phan Thi Kim Phuc'un hayatı sonsuza dek değişti. Bir fotoğrafçı, Trang Bang köyünde ölümcül bir napalm saldırısının dehşetinden kaçarkenki tüyler ürpertici bir fotoğrafını çekti. "Napalm kızı" Bu resimle birlikte, neredeyse herkesin Vietnam savaşı trajedisinin bir sembolü ve 20. yüzyılın tanımlayıcı bir imajı olarak tanıdığı bir resim olan "napalm kızı" olarak tanındı. Nick Ut tarafından "Savaş Terörü" Resmi adı "Savaş Terörü" olan fotoğraf, Associated Press fotoğrafçısı Nick Ut tarafından çekildi. Görüntü, Vietnam'daki savaşı karakterize eden ayrım gözetmeyen şiddetin neden olduğu travmayı kısaca temsil ettiği için dünyayı büyüledi - bazı tahminlere göre bir savaş, 1 milyondan fazla sivilin hayatına mal oldu. Nick Ut, Kim'e yardım etmede hayati bir rol oynadı Nick Ut, Kim'i ünlü yapan Pulitzer ödüllü fotoğrafı çekmekle kalmadı, aynı zamanda çocuklara yardım etti ve onların yaralanmalarından kurtulmalarında önemli bir rol oynadı. U, Kim'in nasıl "Çok ateşli!" diye bağırdığını hâlâ hatırlıyor. Nick Ut, çeşitli medya kuruluşlarına Kim'in "Çok ateşli! Çok ateşli!" diye bağırdığını hâlâ hatırladığını söyledi. bu yüzden yanıklarını soğutmak için vücuduna su döktü ve onu hastaneye götürdü. U, Kim'e yardım etmesi için hastane çalışanlarını tehdit etmek zorunda kaldı Toronto Star'a verdiği röportajda Ut, hastane personelinin yatak kalmadığını iddia ettiği için, genç kızı tedavi etmeye ikna etmeleri için hastanedeki sağlık personelini tehdit etmesi gerektiğini söyledi. Ut, hastane personeline kızın fotoğrafını yeni çektiğini ve ona yardım etmezlerse onları gazetelerde ifşa edeceğini söyledi. Ut Amca Kim'in kahramanı Elli yıl sonra, Ut ve Kim hala iletişim halindedir. Toronto Star'a göre, Kim ona "Ut Amca" diyor ve Ut, Kim'in kızı gibi olduğunu söylüyor. Kanada'da sığınma Birkaç on yıl sonra Kim, kendi ailesini yetiştireceği sığınma hakkı verildikten sonra 1992'de Kanada'ya geldi. Kim olgunlaşıp başına gelenlerin travmasını atlattıkça, "Napalm Kızı" fotoğrafını takdir etmeye başladı. Kaynak: The Daily Digest Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.