Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google Cloud (Bulut) çalışanı pi'yi 100 trilyon basamağa kadar hesapladığını açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Google Cloud (Bulut) çalışanı pi'yi 100 trilyon basamağa kadar hesapladığını açıkladı

AAYjN9U.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Google Cloud geliştiricisi savunucusu Emma Haruka Iwao, pi için hesaplanan basamak sayısı açısından üç yıl önceki kendi rekorunu kırdı. 2019'da pi'yi 31.4 trilyonuncu basamağına kadar hesaplayabildi ve şimdi aynı Google Cloud y-cruncher programını kullanarak Iwao, pi'yi 100 trilyon basamağı olan sıfıra kadar bulabildi.

Ekim 2021'de süreci başlattıktan sonra bilgisayarların bitmesi Mart 2022'ye kadar sürdü. 157 günde, 2019'da daha kısa bir sayı bulmak için harcanan 121 güne kıyasla, iki katından daha hızlı gidiyordu. Iwao'ya göre, aynı araçları ve teknikleri kullanıyordu, ancak artan hız, Google Cloud'un o zamandan beri 100 Gb/sn ağ iletişimi, dengeli Kalıcı Diskler ve bu ayrıntılı hesaplamalarda ayrıntılı olarak açıklanan diğer özelliklerle nasıl geliştiğinden kaynaklanıyor.

Bir diğer önemli fark, bu kadar uzaktaki sayıları hesaplamak için işlenen büyük miktarda veridir. Blog yazısı, ilk rekor kıran hesaplama sırasında bilgisayarların yaklaşık 19.000 TB (terabayt) veri işlediğini söylüyor. Bu sefer 100 trilyon basamağı hesaplamak için bilgisayar yaklaşık 82.000 TB veri işledi.

Blog yazısı ayrıca 100 trilyonun biz insanlar için tam olarak ne kadar büyük olduğunu gösteren bazı eğlenceli gerçekleri de ortaya koydu. Görünüşe göre, 100 trilyon inçlik pasta kabuğu, Dünya'dan aya ve 3.304 kez geri dönecekti. 100 trilyon hanenin tamamını kendiniz indirmek veya kullandıkları kaynak kodu görmek isterseniz, buradan alabilirsiniz.

Yine de, ekstra işlem hızına rağmen, duyuru Pi Günü 2022'yi kaçırdı. Ancak bu ayın sonunda 28 Haziran'da gelen ve göz ardı edilen farklı bir döngü sabitini kutlayan Tau Günü için tam zamanında geldi çünkü öyle değil. turta ile kafiyeli.

Kaynak: The Verge

pi.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.