Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni ilaç, denemedeki hastaların %100'ünde kanseri tedavi ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeni ilaç, denemedeki hastaların %100'ünde kanseri tedavi ediyor

AAYaPBV.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Doktorlar, deneysel bir ilaç denemesi sayesinde hastalarda rektum kanserini başarıyla tedavi ettiler.

New York'taki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi'ndeki (MSK) onkologlar, hastaların en son testlerinin kanser kanıtı göstermediğini buldu.

Tedavi, vücudun kendi bağışıklık sistemini kansere karşı bir müttefik olarak kullanan immünoterapiyi kullanır.

İmmünoterapiyi içeren klinik deneydeki ilk hasta olan Sascha Roth, altı aylık tedavi görmüştü.

İlk kez, MSK klinik denemesi, tümörü belirli bir genetik mutasyon içeren bir hasta alt grubunda, tek başına immünoterapinin diğer dokulara yayılmamış rektum kanserini yenebileceğini araştırıyordu.

Araştırmaya katılan ilk hasta olarak araştırma ekibi, Roth'un deneyiminin aykırı olduğunu kanıtlayabileceğinden endişeliydi, ancak aynı dikkat çekici sonuç, denemedeki 14 kişinin tümünde tekrarlandı.

AAYaIDD.img?w=768&h=512&m=6&x=297&y=114&

Her durumda, rektum kanseri immünoterapiden sonra - radyasyon, cerrahi veya kemoterapi gibi standart tedavilere gerek kalmadan - ortadan kayboldu ve iki yıla kadar kansersiz olan hastaların hiçbirinde kanser geri dönmedi.

"Bu çalışmadaki tedaviyi bitiren ve "Aman Tanrım, radyasyon veya ameliyat nedeniyle kaybetmekten korktuğum tüm normal vücut fonksiyonlarımı koruyabiliyorum" diyen hastalardan bu mutlu gözyaşları ve mutlu e-postaları almak inanılmaz derecede ödüllendirici. Duruşma üzerinde çalışan tıbbi onkolog Dr. Andrea Cercek dedi.

Çalışmadaki hastalarda, uyumsuzluk onarım eksikliği (MMRd) veya mikro uydu kararsızlığı (MSI) olarak bilinen spesifik bir genetik yapıya sahip tümörler vardı.

Her yıl rektum kanseri teşhisi konan 45.000 Amerikalı var. Tüm rektum kanseri hastalarının %5 ila %10'unun MMRd tümörleri olduğu düşünülmektedir.

Araştırmada yardımcı araştırmacı olan Dr Luis Diaz, Jr., "İmmünoterapi, metastaz yapmış, yani diğer dokulara yayılmış, kolon ve rektum kanserli bir grup hastayı tedavi etmede başarılı olduğunu kanıtladı" dedi.

Klinik deney ayrıca, rektum kanseri için cerrahi, radyasyon ve kemoterapi ile standart tedavi, tümörün yeri nedeniyle insanlar için özellikle zor olabileceğinden, genellikle rektum kanseri tedavisi ile ilişkili toksisiteden kaçınmaya odaklandı.

Dr Diaz, “Yaşamı değiştiren bağırsak ve mesane disfonksiyonu, inkontinans, kısırlık, cinsel işlev bozukluğu ve daha pek çok şeyden muzdarip olabilirler” dedi.

AAYaPBZ.img?w=768&h=512&m=6&x=216&y=107&

Bu toksisitelerden kaçınmak için, rektum kanserine yönelik birçok yaklaşım, ameliyatı kolaylaştırmak için kemoterapi ve radyasyonla tümörü mümkün olduğunca küçültmeye çalışır.

Dr Diaz, Dr Cercek'in bu kararının, işe yaradığı takdirde hastaların hayatlarını değiştirmeyi vaat eden "dünya çapında bir an" olduğunu söylüyor.

Araştırmadaki tüm hastalar, kanserlerini immünoterapiye özellikle duyarlı hale getiren MMRd olan evre 2 veya 3 rektal tümörlere sahip olmalıdır. Hastalara altı ay boyunca her üç haftada bir damardan ilaç verildi.

Diaz, tümörlerinin yakından takip edildiğini, "görüntüleme, endoskopi gibi görselleştirme ve diğer yöntemler kullanılarak" diye açıklıyor.

Dr Cercek, "İmmünoterapi, tümörleri beklediğimden çok daha hızlı küçülttü" dedi.

AAYaPC3.img?w=768&h=432&m=6

"Araştırma hemşirem Jenna Sinopoli bana, "Hasta sadece bir tedavi gördü ve zaten artık kanamadı ve korkunç ağrıları geçti" derdi.

Cercek, “Bir genç adam ve ailesi, kanserinin ortadan kalktığını söylediğimde şaşkın bir sessizlik içinde oturdular” dedi. 'Sonra bize tekrar tekrar teşekkür ettiler.'

Deneyin büyüleyici yanı, hastaların her birinin radyasyona veya ameliyata gerek kalmadan sadece immünoterapiye ihtiyacı olmasıydı.

Normal bağırsak fonksiyonunu, mesane fonksiyonunu, cinsel fonksiyonu, doğurganlığı korudular. Kadınların rahmi ve yumurtalıkları vardır. Dikkat çekici," dedi Dr Cercek.

Bağırsak kanseri, İngiltere'de teşhis edilen en yaygın kanser türlerinden biridir. Tanı konulan kişilerin çoğu 60 yaşın üzerindedir. Bununla birlikte, özellikle rektum kanseri olmak üzere kolorektal kanser teşhisi konan 50 yaşın altındaki kişilerin sayısında rahatsız edici bir artış olmuştur.

Dr Cercek şunları söylüyor: “Denememizde 20'li yaşlarındaki insanlar da dahil olmak üzere rektum kanserli gençleri giderek daha fazla görüyoruz. İmmünoterapi onlar için önemli bir yeni seçenek olabilir.'

Denemenin sonucu The New England Journal of Medicine'de yayınlandı ve Haziran 2022'de ülkenin en büyük klinik onkolog toplantısında yer aldı.

Kaynak: Metro

coronavirus-4958989.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.