Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2022 3 yıl Admin Facebook bilgisayar korsanları hesapları ele geçirdikten sonra dolandırıcılık yapıyor ve hatta cinsel içerikli görüntüler yayınlıyor Sosyal medya hesaplarınızın korunduğunu düşünebilirsiniz, ancak ABC11 izleyicileri Facebook hesaplarının saldırıya uğradığını ve hesaplara erişemediklerini söylemeye devam ediyor. Morgan Billings, "Bunu hemen hemen her gün düşündüm ve kimliğimin birinin ifşa olmasına izin vermek için her şeyi yaptığımı düşünmeme neden olan hiçbir şey aklıma gelmedi" dedi. Billings, şüpheli bağlantılara tıkladığını, tanımadıkları kişilerden gelen mesajlara yanıt verdiğini veya hesabına yeni bir arkadaş eklediğini hatırlamadığını, ancak birdenbire hesabın saldırıya uğradığını söyledi. Facebook'tan hesabının "yayınlanan açık materyal nedeniyle devre dışı bırakıldığını" belirten bir bildirim aldı. "Ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu ve bana verdikleri mantık, bunun çocuk cinsel istismarı olduğuydu" dedi. Billings, Sanford'da çocuklarla çalışan bir sosyal hizmet uzmanıdır. Sayfasında ne yayınlandığını göremediğini, ancak bunun topluluktaki konumuna zarar verebileceğinden korktuğunu söylüyor, ancak bilgisayar korsanları burada durmadı. Billings, "Ertesi gün PayPal'dan Facebook'tan 250 dolar ücret aldığıma dair bir bildirimle uyandım" dedi. Billings, PayPal ücretini geri alabildi, ancak Facebook'un hala birden fazla e-postaya yanıt vermediğini söylüyor. Hala Facebook sayfasına erişimi olmadığını söylüyor, bu da on yıldan fazla bir süredir hatıraların yok olduğu anlamına geliyor. Billings, "Ölen insanlarla bir daha asla erişemeyeceğim konuşmalar. Facebook'ta olan ve bir daha asla sahip olamayacağım çocuklarımın resimleri var" diye ekliyor. Bu, Clayton'dan Kimberly McMillian için aynı hikaye. Sorununun, hesabına eklenen e-posta ve telefon numarası değiştiğinde başladığını söylüyor. Wake County Şerif'in çalışanı, şifresini sürekli değiştirdiğini, ancak yine de bilgisayar korsanlarının erişebildiğini söylüyor. Yeni bir hesap açtı, ancak birkaç hafta sonra bilgisayar korsanları da bu profile girdi ve aile üyelerini tehdit etti. "Kız kardeşimle iletişime geçtiler. Kız kardeşim onlara, biliyorsun, neden bunu yapıyorsun, biliyor musun, neden hack yapıyorsun? Ve ona seninkini hackleyebileceğimi söylediler. Ona sayfasını geri vereceğim ve ben' Seninkini hackleyeceğim, yani, bilirsin, bunu neden yaptıkları bana mantıklı gelmiyor, ama oradalar." dedi McMillian. McMillian ayrıca Facebook'a ulaştığını ve hack'i bildirdiğini söyledi. "Facebook ile iletişime geçmeye çalıştım ve görünüşe göre onlardan ne istediğimi anlamıyorlar. Bana standartları hakkında aynı şeyi söyleyecekler ama standart şu ki, ben hacklendim ve sen Bana yardım etmiyor," dedi McMillian. Sorun Giderici Çıkarımları her zaman iki faktörlü kimlik doğrulamaya sahip olmalıdır, bu şekilde birisi oturum açmaya çalışırsa onu durdurabilirsiniz. Ekstra koruma için bir kimlik doğrulama uygulaması da kullanabilirsiniz. Başka bir ipucu, banka bilgilerinizi saldırıya uğramış gibi Facebook hesabınıza eklemekten kaçının, dolandırıcı artık ona erişebilir. Kaynak: ABC 11
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.