Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Android'de Pil Ömrünü Uzatmak için Kanıtlanmış ve Test Edilmiş 12 İpucu

Günümüzün akıllı telefonlarının gerçekleştirdiği görevler her zamankinden daha zorlu. Artan ihtiyaçları karşılamak için işlemciler daha güçlü hale geldi ve ekranlar büyüdü.

Ne yazık ki, lityum iyon piller o kadar ilerleme kaydetmedi. Bu, pil ömrünüzü en üst düzeye çıkarmak için yalnızca yazılım özelliklerine güvenmenizi sağlar. Pil ömrünü iyileştirmek ve Android telefonunuzun genel pil sağlığını korumak için bazı pratik ipuçları.

1. Güç Tasarrufu Modunu Açın

Telefonunuzda pil tasarrufu yapmanın en hızlı yolu, güç tasarrufu modunu (Pil Tasarrufu) açmaktır. Çoğu telefonda, bunu Hızlı Ayarlar panelinde veya Ayarlar'daki Pil bölümüne gidip Güç tasarrufu'nu açarak bulabilirsiniz.

Bir Samsung telefonda, güç tasarrufu modunu aşağıdakileri yapacak şekilde ayarlayabilirsiniz:

Her Zaman Açık Ekranı Kapatın: Her zaman açık ekran yararlı bir özelliktir, ancak doğası gereği ekranınızı durmadan açık tutar ve pilinizi tüketir.

CPU hızını %70 ile sınırlayın: CPU hızını sınırlamak, uygulamaların açılmasının ve yüklenmesinin biraz daha uzun süreceği, ancak bu süreçte daha az pil kullanacağı anlamına gelir.

Parlaklığı %10 azaltın: Ekran ne kadar kararırsa pil tüketimi o kadar az olur.

5G'yi kapatın: 5G hızlı ve kullanışlıdır, evet, ancak aynı zamanda büyük bir pil sorunudur. Pilden tasarruf etmek istediğinizde 4G kullanın.
Uygulamaları ve Ana ekranı sınırlayın: Bu, en güçlü pil tasarrufu özelliğidir ve pil ömrünüzü ikiye katlayabilir! Bunu aşağıdakileri yaparak yapar:

Tüm arka plan etkinliğini sınırlar
Kenar panellerini kapatır
Sistem genelinde karanlık bir tema ayarlar (düz siyah duvar kağıdıyla)
Yenileme hızını 60Hz'e düşürür
Ana ekranda yalnızca seçili uygulamalara (sekiz adede kadar) izin verilir
Uygulama çekmecesini devre dışı bırakır

2. Konum Servislerini Kapatın

Telefonunuzun pil ömründen tasarruf etmenin en etkili yollarından biri konum işlevini kapatmaktır. Ayrıca, her zaman gerektirmeyen uygulamalar için konum iznini de iptal etmelisiniz. Bu şekilde, bu uygulamaların hizmeti arka planda kullanmasını engelleyerek daha da fazla pil ömründen tasarruf etmiş olursunuz.

Bunu yapmak için Ayarlar > Konum > Uygulama izinlerine gidin. Burada, konumu kullanmasına izin verilen tüm uygulamaları göreceksiniz. Bir uygulamaya dokunun ve Yalnızca uygulamayı kullanırken (temel uygulamalar için) İzin Ver'i veya (hizmete hiç ihtiyaç duymayan uygulamalar için) İzin verme'yi seçin.

Google Haritalar'ı internet erişimi olmadan kullanırken pilinizden tasarruf edebilirsiniz. Bunu yapmak için, sık ziyaret ettiğiniz yerlerin çevrimdışı haritalarını Google Haritalar'dan indirin.

3. Karanlık Moda Geçin

Telefonunuzda AMOLED ekran varsa, karanlık bir temaya geçmek pil ömrünü gözle görülür bir farkla uzatacaktır. AMOLED ekranlar tek tek pikselleri devre dışı bırakabildiğinden, koyu siyahlı arka planlar daha az güç tüketmelerini sağlar.

Bundan birçok şekilde yararlanabilirsiniz. WhatsApp, Twitter, YouTube, Gmail ve daha pek çok uyumlu Android uygulamasında karanlık bir duvar kağıdı uygulayabilir, sistem genelinde karanlık bir temayı etkinleştirebilir ve karanlık modu etkinleştirebilirsiniz.

4. Otomatik Wi-Fi'yi Kapatın

Oreo güncellemesinden bu yana Android, Wi-Fi'yi devre dışı bıraktığınızda bile açık Wi-Fi ağlarını aramaya devam eden bir özellikle birlikte gelir. Servis arka planda durmadan çalıştığı için, gizlice pili de kullanıyor. Kapatmak için aşağıdaki adımları izleyin:

Ayarlar > Bağlantılar > Wi-Fi'yi açın.
Üç nokta menüsüne dokunun ve Gelişmiş'i seçin.
Wi-Fi'yi otomatik olarak aç seçeneğini kapatın.
Seçenek griyse ve devre dışı bırakamıyorsanız, ona erişmek için konumu bir kez açmanız gerekebilir. Otomatik Wi-Fi'yi devre dışı bıraktıktan sonra konumu tekrar kapatmayı unutmayın.

5. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Sınırlayın

Kullandığınız uygulamaların çoğu, siz onlardan çıktıktan sonra bile etkindir. Android'in uygulamaya özel pil araçlarının girdiği yer burasıdır. Basit bir anahtarla, bir uygulamanın arka planda pile erişmesini tamamen kısıtlayabilirsiniz.

Bunu yapmak için Ayarlar > Uygulamalar'ı açın ve Instagram gibi ayarlarını görmek için istediğiniz bir uygulamaya dokunun. Uygulama bilgileri sayfasında Pil'e dokunun ve Kısıtlı'yı seçin.

Daha eski bir telefonunuz varsa Greenify adlı üçüncü taraf uygulamasını da deneyebilirsiniz. Bu, uygulamaların arka planda kaynakları tüketmesini otomatik olarak durdurur. Ancak, genellikle üçüncü taraf çözümlerden daha iyi çalıştığı için yerel özelliği modern cihazlarda kullanmanızı öneririz.

6. Ekran Piksellerini Manuel Olarak Devre Dışı Bırakın

Daha koyu gradyanlar konusunda rahat değilseniz, pikselleri Pixoff adlı bir üçüncü taraf uygulaması aracılığıyla manuel olarak da kapatabilirsiniz. Uygulama ayrıca, örneğin piksellerin yarısını hızlı bir şekilde devre dışı bırakmak için birkaç mevcut ızgara modelinden birini kullanabilir.

HD olarak bir film izlemiyorsanız veya başka bir içerik kullanmıyorsanız, özellikle 1080p veya daha yüksek bir ekranınız varsa, kalitede çok fazla düşüş görmezsiniz. Samsung gibi birkaç üretici de ekranın çözünürlüğünü azaltmanıza izin veren bir ayar içerir.

İndirin: Pixoff: Battery Saver (Ücretsiz, premium sürüm mevcut)

7. Arka Plan Veri Erişimini Devre Dışı Bırakın

Benzer şekilde, arka planda kullanması gerektiğini düşünmediğiniz uygulamalar için hücresel veri erişimini kesebilirsiniz. Uygulamalar internet erişimi almazsa yeni dosyalar yükleyemez ve arka planda çalışamaz. Sonuç olarak, bu pil tasarrufu sağlar.

Bir uygulamanın arka planda hücresel veri kullanmasını durdurmak için Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve bir uygulama seçin. Kullanım altında, Mobil veriler'e dokunun ve Arka planda veri kullanımına izin ver seçeneğini devre dışı bırakın.

8. Yanlış Davranan Uygulamaları İzleyin

Bir uygulama olması gerektiği gibi çalışmazsa pil ömrünüz büyük bir darbe alabilir. Bu, bir hatadan kasıtlı agresif bir arka plan özelliğine kadar herhangi bir şeyden kaynaklanabilir. Bunu kontrol etmek için Ayarlar > Pil ve cihaz bakımı > Pil bölümüne gidin ve hangi uygulamaların en çok tükettiğini görmek için pil kullanım grafiğine dokunun.

Fazla kullanmadığınız bir uygulama varsa, onu kaldırmalı ve iyileşip iyileşmediğini görmek için pilini bir gün boyunca izlemelisiniz. Ayrıca uygulamayı zorla kapatabilir ve bir şans daha verebilirsiniz. Hiçbir şey işe yaramazsa, ondan kurtulun ve bir alternatife geçin.

9. Google Asistan'ı devre dışı bırakın

Google Asistan, eğlenmek ve çalışmak için kullanışlı bir araç olsa da, aynı zamanda telefonunuzun enerjisini sürekli olarak tüketen Android özelliklerinden biridir. Uyandırma komutunu dinliyor, bağlamsal sonuçları anında almak için konumunuza bağlı ve daha fazlası.

Google Asistan'a çok fazla güvenmiyorsanız, kapatmak en iyisidir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Google, Asistan'ın geçişini kolay erişilebilir hale getirmedi. Onu bulmak için birkaç çemberin içinden atlamak zorundasın.

Önce Google uygulamasını açın, profil resminize dokunun ve Ayarlar'ı seçin. Ardından Google Asistan > Genel'e gidin ve Google Asistan'ı kapatın. Veya bunu daha hızlı yapmak için Google Asistanınıza "Ok Google, Google Asistan'ı kapat" deyin, ardından Asistan ayarları'na dokunun ve oradan Google Asistan'ı kapatın.

10. Basit veya Aşamalı Web Uygulamalarına Geçin

Çok fazla fedakarlık gerektirmeyen ve telefonunuzun pil ömrünü uzatan bir başka şık yöntem de basit veya aşamalı web uygulamalarına geçmektir. Bunlar, bir tarayıcıda bulunan uygulamaların küçültülmüş sürümleridir.

Şirketler, gücü yetersiz telefonlarda deneyimi daha iyi hale getirmeyi teklif ediyor. Daha az kaynak alırlar, ancak fazla bir şey kaçırmazsınız. Kontrol edebileceğiniz bir dizi lite Android uygulamanız ve aşamalı web uygulamanız var.

11. Senkronizasyon Ayarlarınızı Değiştirin

Bildirimler önemlidir. Ancak, onları müdahaleci buluyorsanız ve sürekli ping akışından nefret ediyorsanız, otomatik senkronizasyonu tamamen devre dışı bırakmayı denemelisiniz. Bu şekilde, yeni içeriği yalnızca bir uygulamayı açıp manuel olarak yenilediğinizde görürsünüz.

Uygulamalar size yeni bilgiler sağlamak için arka planda kendilerini sürekli olarak yenilemeyeceklerinden, bu size bir ton pil ömrü de kazandırabilir. Samsung telefonunuzdaki Hızlı Ayarlar Paneli aracılığıyla otomatik senkronizasyonu devre dışı bırakabilir veya Ayarlar > Hesaplar ve yedekleme > Hesapları yönet'e gidip Otomatik senkronizasyon verilerini devre dışı bırakabilirsiniz.

12. Yakındaki Cihaz Taramasını Kapatın 0n Samsung Telefonları

Samsung telefonları, kulakiçi kulaklıklarınızı, akıllı saatlerinizi, Bluetooth hoparlörlerinizi ve daha fazlasını kolayca algılayıp bunlara bağlanabilmeniz için sürekli olarak yakındaki cihazları tarar. Bu kolaylık sağlamak için harika, ancak piliniz için harika değil.

Bu nedenle, aksesuarlarınızı eşleştirdikten sonra özelliği kapatmalısınız. Bunu yapmak için Ayarlar > Bağlantılar > Diğer bağlantı ayarları'na gidin ve Yakındaki cihaz taramasını kapatın.

Android Telefonların Pil Ömrü Nasıl Artırılır
Android telefonunuzda pil ömründen tasarruf etmek için yapabileceğiniz birçok şey var. Yukarıda gördüğünüz gibi, arka planda ihtiyaç duymayabileceğiniz çok sayıda uygulama ve hizmet her zaman çalışır, bu nedenle onları tamamen kapatmak en iyisidir.

Mümkün olan en iyi pil ömrü için telefonunuzun pil tasarrufuna güvenmek ve telefonunuzu daha az kullanmak iyi bir fikirdir. Ve bu sırada, telefonunuzu tekrar elinize alıp neler olup bittiğini kontrol etme isteği duymamak için bildirimleri de kapatmak isteyebilirsiniz.

Kaynak: MUO

smartphone-1735044.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.