Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mahkeme IBM'i, BMC Yazılım Şirketine 1,6 milyar dolar ödemeye Mahkum Etti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Mahkeme IBM'i, BMC'i Yazılım Şirketine 1,6 milyar dolar ödemeye Mahkum Etti

AAXVTUk.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yargıç, Big Blue'nun 'rutin kurallardan kaçınmasının' büyük cezayı haklı çıkardığını söylüyor

IBM, ortak müşteri AT&T'yi BMC yazılımından IBM yazılımına taşıdığı için, Houston merkezli BT firması BMC'ye dolandırıcılık ve sözleşme ihlalleri nedeniyle 1,6 milyar dolar ödemeye mahkum edildi.

Pazartesi günü, ABD Bölge Yargıcı Gray Miller, beş yıl önce başlayan ve Mart ayında bir mahkeme duruşmasıyla sonuçlanan davayla ilgili nihai kararını [PDF] yayınladı.

IBM, yıllarca AT&T'nin en azından 2007'den beri BMC yazılımına dayanan ana bilgisayarlarına hizmet verdi. IBM ve BMC, 2008 yılında iki şirket arasındaki iş ilişkisini yöneten bir sözleşme imzaladı. Ve 2015'te, iki BT ekibi, IBM'in karşılıklı müşterileri kendi yazılımlarına taşımasına izin vermeyen bir Dış Kaynak Kullanım Eki (OA) dahil olmak üzere çeşitli değişiklikler üzerinde anlaşmaya vardı.

O yıl AT&T, BMC yazılımından IBM yazılımına geçiş için dahili bir girişim olan Project Swallowtail'i başlattı. Böylece 2017'de BMC, sözleşmeyi ve diğer iddiaları ihlal ettiği için IBM'e dava açtı.

Yargıç Miller, birkaç BMC sözleşmesini ve ticari sır iddiasını reddetmiş, ancak IBM'in davranışını yöneten 2015 OA'nın açık olduğunu ve "IBM'nin BMC'nin ürünlerini kendisininkiyle değiştirdiği konusunda herhangi bir maddi gerçek tartışması bulunmadığını" tespit ettikten sonra BMC'nin sözleşme ihlali iddiasını kabul etmiştir.

Hakim, olguyla ilgili bulgularında [PDF] önemli cezai zararları açıklayarak, IBM'i bir müşteri olarak AT&T'yi çalmak için BMC ile olan anlaşmasını kasten ihlal ettiği için suçluyor.

Yargıç Miller, "Mahkeme, IBM'in BMC'yi, ödeme yapmadan haklarını kullanabilmesi, diğer sözleşme avantajlarını güvence altına alabilmesi ve nihayetinde BMC'nin temel müşterilerinden birini elde edebilmesi için hileli bir şekilde 2015 OA'ya girmeye teşvik ettiğini açık ve ikna edici kanıtlarla tespit ediyor." "IBM bunu bilerek yaptı."

Mahkeme, BMC'nin IBM ile yaptığı sözleşmenin "IBM'nin sorunlu uyumsuzluk geçmişini sona erdireceğine" inandığını ve Big Blue'nun BMC'nin saflığını kendi çıkarı için kullandığına karar verdi.

Yargıç Miller, "IBM'nin iş uygulamaları – rutin kurallardan kaçınma dahil – orantılı bir cezai tazminat ödenmesini hak ediyor. … Son olarak, IBM'in BMC'ye karşı davranışı, halkın Amerikan işletmelerinden beklediği adalet ve uygunluk duygusunu zedeliyor."

Salı günü The Register'a gönderilen bir e-postada, BMC Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Danışmanı Patrick Tagtow: "Müşteri başarısına odaklanmak üzere BMC ve iş ortağı ekosistemimiz için bir temel oluşturan mahkeme kararından memnunuz. İşimizin bütünlüğü ve sözleşmeler, stratejik bir satıcı ve müşterilerimize ortak olmak için kritik öneme sahiptir."

IBM kararı reddetti ve karara itiraz etme niyetinde olduğunu söyledi.

IBM, e-postayla gönderilen bir bildiride, "Bu karar, gerçekler ve yasalar tarafından tamamen desteklenmiyor ve IBM, temyizde tam bir geri alma peşinde koşmayı planlıyor." Dedi. "IBM, bu görevde her açıdan iyi niyetle hareket etmiştir. Mahkeme tarafından kabul edildiği ve duruşmada kabul edilen AT&T temsilcilerinin ifadesinde onaylandığı üzere, BMC Yazılım teknolojisini ana bilgisayarlarından kaldırma kararı yalnızca AT&T'ye aittir." ®

Kaynak: The Register

ribbon-cassette-1480479.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Mahkeme IBM'i, BMC Yazılım Şirketine 1,6 milyar dolar ödemeye Mahkum Etti

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.