Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2022 3 yıl Admin Japon Firması Nidec, Çin'de Yılda 1 Milyon E-Motor Üretecek Devasa Bir Fabrika İnşa Edecek Nidec'in hedefi, küresel üretimini 2025 yılına kadar birkaç milyona çıkarmak. Büyük bir Japon elektrik motoru üreticisi olan Nidec, Çin'in Zhejiang Eyaleti, Pinghu şehrinde EV çekiş motoru sistemi için yeni bir amiral gemisi fabrikası kurma kararını duyurdu. Yılda 1 milyon E-Aks (çekiş motoru sistemi) ve ilgili ürünler (invertörler ve dişliler dahil) için tasarlanmış oldukça büyük bir tesis olacak. İnşaat çalışmalarının Ekim ayında başlaması planlanırken, üretimin bir yıl sonra, Ekim 2023'te başlaması bekleniyor. Tam ölçekli üretimin FY2024'te (31 Mart 2025'te sona eren mali yılda) gerçekleşmesi bekleniyor. Şirket, yeni amiral gemisi tesisinin, çekiş motoruyla ilgili beşinci üretim tesisi ve Çin'deki dördüncü E-Aks montaj tesisi olacağını belirtiyor. Diğer fabrikalarla birlikte Nidec, 2025 mali yılında 3,6 milyon E-Aks satmak isterken, bu noktada üretim kapasitesi 7 milyon adede çıkacak. Bunlar, Nidec'i potansiyel olarak elektrikli otomobil çekiş motoru pazarındaki en büyük oyuncu yapacak oldukça iddialı planlar ve tahminler. Şirket, 2019 yılında ilk E-Aks modellerini tanıttı ve o zamandan beri kümülatif olarak 370.000'den fazla sattı. "Nidec, 10 trilyon yen olan 2030 satış hedefine ulaşmayı hedeflerken, otomotiv işi, özellikle cer motoru işi, bu çabada çok önemli bir rol oynuyor. Toplamda 370.000'den fazla E-Axel sattık. Nidec'in dünyada bunu yapan ilk şirket olarak Nisan 2019'da üretmeye başladığı cer motoru sistemi." İşin genişlemesi sadece Çin'de değil, aynı zamanda Nidec'in Stellantis ile ortak olduğu ve kısa süre önce Sırbistan'da yeni bir fabrika duyurduğu Avrupa'da da ilerliyor. Nidec'in E-aks serisi beş modelden (50 kW, 70 kW, 100 kW, 150 kW ve 200 kW) oluşur ve yalnızca Çin'de 10'dan fazla yeni modelde ve ayrıca scooterlarda kullanılmaktadır. Amiral gemisi E-Aks fabrikasıyla ilgili ayrıntılar: Yer: Pinghu, Zhejiang Eyaleti, Çin Halk Cumhuriyeti Ürünler: E-Aks (çekiş motoru sistemi) ve invertörler ve dişliler dahil ilgili ürünler İşgücü: Uygulama. 2.500 kişi (tam kapasitede) Site alanı: 72.800m2 Binaların öngörülen alanı: 39.400m2 Üretim alanının toplam taban alanı: 109.600m2 Yıllık üretim kapasitesi: Bir milyon adet (FY2024 itibariyle) İnşaatın başlaması planlanıyor: Ekim 2022 Üretimin başlaması planlanıyor: Ekim 2023 Kaynak: Inside EVs
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.