Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Özel: Microsoft, önemli bir alanda Google'ı ezmeye devam ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Özel: Microsoft, önemli bir savaş alanında Google'ı ezmeye devam ediyor

AAPyxbN.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yeni verilere göre, Google'ın tüm çabalarına ve pandeminin etkilerine rağmen Microsoft, ofis yazılımı pazarındaki hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor.

TechRadar Pro adına OnePulse tarafından gerçekleştirilen 500 kişilik bir ankete göre, Microsoft 365 ABD işletmelerinin çoğunluğunun (%58,20) seçilen üretkenlik paketi olurken, Google Workspace yalnızca %15'i kullanıyor.

Anket ayrıca, Zoho Workplace, Polaris Office ve LibreOffice gibi alternatiflerin tümünün yanıt verenlerin %3'ünden daha azı tarafından kullanılmasıyla, daha küçük oyuncuların karşılaştığı ters rüzgarların boyutunu da vurguladı.

Microsoft 365 ve Google Workspace
Microsoft'un ünlü Microsoft 365 paketiyle ofis yazılımı pazarında lider olduğu belki de hiç kimse için bir haber değil, ancak Google Dokümanlar, Google E-Tablolar, Google Slaytlar gibi uygulamaların itibarı göz önüne alındığında, bu liderliğin kapsamı biraz şaşırtıcı olabilir. ve dahası.

Microsoft'un sunduğu ürünlerin tanımlayıcı özelliklerinden biri, uygulamalar ve hizmetler arasında sıkı entegrasyon olup, çoğu iş bilgisayarının üzerinde çalıştığı Windows işletim sistemine kadar uzanır.

Bununla birlikte, Google, uzaktan ve hibrit çalışmaya geçişten bu yana çok önemli olduğunu kanıtlayan, yazılımın bulut aracılığıyla sunulduğu gerçek zamanlı işbirliği modeline geldiğinde Microsoft'a bir adım attı.

2020'de Google, G Suite'i Workspace olarak yeniden markalaştırarak, yazılım paketine yapılan yatırımda bir artışa işaret etti. Bu sürecin bir parçası olarak şirket, daha “derin entegre bir kullanıcı deneyimi” yaratmak için ortak bir çaba göstereceğini ve rakibiyle aradaki farkı kapatacağını duyurdu.

O zamandan beri Google, bu hedefe ulaşmak ve pandemi sonrası çalışma ortamı için hizmetlerini daha da hassas hale getirmek için yüzlerce yükseltme gerçekleştirdi.

Ancak TechRadar Pro'ya sağlanan yeni veriler, bu çabaların nihayetinde sınırlı kullanıcı büyümesine dönüştüğünü gösteriyor.

Anket kapsamlı olmaktan uzak ve küresel bir resim sunmasa da, sonuçlar finansal verilerle destekleniyor. 2022'nin ilk çeyreğinde, Google'ın bulut hizmetleri (Workspace'i içerir) 5 milyar dolar gelir elde ederken, Microsoft'un üretkenlik segmenti 15 milyar dolar aldı.

Başka bir deyişle, Google'ın pazar liderliği için gerçekten mücadele edebilmesi için kat etmesi gereken uzun bir yol var.

Kaynak: TechRadar

windows-8-528467.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Özel: Microsoft, önemli bir alanda Google'ı ezmeye devam ediyor

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.