Φ lena Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 sevgili lena şu yazma hatanı degiştir artık. Bu kadar cevap gelmiş, sen hala bildigini yazıyorsun. Peygamber yaz lutfen.Hem dinde bilgi ( pek ) sahibi olmadıgını söylüyorsun, hemde hatanda ısrar ediyorsun. Imla icin okey, daglarda olusan peygamberler dogru, dogumda cocukken ekmek parasi icin calisirken peygamber olan varmi. Isa bile 6 yasinda yok oldu 30 yasinda gelip peygamber oldu 33 yasinda da carmia gerildi veya göye uctu. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Sevgili Lena iddayı ortaya atan sensin, Brainsialper'in yazdıklarıyla savunma yapıyorsun.. Madem dağlarda kaç peygamber gelşmiştir bilmiyorsun neye göre bu iddayı atıyorsun.. Brainslpar HHz.Musa ve Peygamberimizi örnek gösterdii, başka göstermedi.. Ama ikisinnide dağla alkası yok.. Peygamber efendimiz tüccardı ve medeniydi, bedevi değildi, ilk vahyin geldiği yer dağ olabilir çünkü mekkeye yakın ve sakin bir yer.. Musa aleyhisselamın hayatıda dağlarda geçmedi, daha detaylı bilgi için kaynak çok.. Bir kimsenin hayatının bir anında dağ olduğu zaman, o kimse dağlı mı oluyor..? Örneğin ben yarın yakın bir dağa çıksam şöööyle sakin, mis kokulu kekiklerin arasına dağlı mı olmuş oluyorum...? Saygılar.. Bir imlag icin neler yazildi aleyhimde sizde dagli anlami cikariyorsunuz, Konu gayet acik anlam tasimakta harf yanlisi su bu deyil bunlari her insan bilirki bir cok peygamberler daglardan indikten sonra peygamberliyini ilan etmistir, bu gercek nedir daglara kimler iniyorda insanlarin birini peygamber seciyor allahmi melekmi bu kadar kardesim bu anlami saga sola cekmekte neden. Resmen ben peygamberler daga ciktiklarinda vahi aliyorlar demekteyim, baskasida ciksin hayir efendim evinde vahi almistirlar desin, neden uzatilir net anliyan direk cevap vericek yokmu, her mevzunun inciyini cikariyoruz direk olarak peygamber secilen yerler burasi densin. Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Bir imlag icin neler yazildi aleyhimde sizde dagli anlami cikariyorsunuz, Konu gayet acik anlam tasimakta harf yanlisi su bu deyil bunlari her insan bilirki bir cok peygamberler daglardan indikten sonra peygamberliyini ilan etmistir, bu gercek nedir daglara kimler iniyorda insanlarin birini peygamber seciyor allahmi melekmi bu kadar kardesim bu anlami saga sola cekmekte neden.Resmen ben peygamberler daga ciktiklarinda vahi aliyorlar demekteyim, baskasida ciksin hayir efendim evinde vahi almistirlar desin, neden uzatilir net anliyan direk cevap vericek yokmu, her mevzunun inciyini cikariyoruz direk olarak peygamber secilen yerler burasi densin. Siz her vahiy geldiğinde Peygamber Efendimiz(S.A.V.)'in dağa çıktığını mı zannediyorsunuz pardon zandan da öte iddia ediyorsunuz daha önce de söyledim iddia sahibi iddiasını ıspat ile mükelleftir yoksa iftira ediyor durumuna düşersiniz.. saygılar.... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 İlk Önce Bu Sözü Açıklıyım Nedemek İstemiş lena: Diyor ki Peygamberler Tarihi diye bir kitab var.( Bu Nedir ? Bilgisizliğinin Alameti mi ? Peygamberler Hakkında Bir Kitab Olduğunu Biliyor Arkadaş.)Gelelim Bu Sözüne Bu Kitab Senin Kafana Yatıyor mu ? ( Bu Nedemektir ? Yani Arkadaş Okumuş ama Tatmin Olmamış vede Peygamberine İnanan Kişiye Bu Kafana Yatıyor mu Diye Soruyor.? Bunun Neresinde Bu Soruyu Merak Etmişlik var ? Yukarıda Ne Yazmıştı Arkadaş Peygamberler Hakkında Kitab var Hatırladın mı Diye Soruyor. ve Diyor ki Ben senin Kadar Dinleri Bilmem. Şimdi Burda Hem Diyor ki Peygamberler kitabı var diyo hemde Ben senin Kadar Dinileri bilmem Bu Nasıl Oluyor. Peygamberler Hakkında Konuşuyoruz Hem Bu Dinden Bahsediyor Yani Dinleri Bilmiyorum Diyor Senin Bildiğin Kadar. Peygamberler Kitabı Var Dediği Halde ! Demek İstediğim Din Hakkında Değil Peygamber Hakkında Soruluyor. Boşig Kardeş Burayı Bir Oku Bakalım Biliyor mu Bilmiyor mu ne maksadla Soru Sorulmuş. ? Arkadaş Soru Soruyor ama cvbınıda veriyor hz hezikel falan Bunları Biliyor. eveeetttttt can alıcı nokta "bunlarda Kayıtlarda var" Arkadaş Her Şeyin Farkında ne diyor bunlarda kayıtlarda. Yani Soruduğu Soruların Tammanın cvblarını Biliyor. Bildiği Halde neden Böyle bir Konu Açmak İstedi. ? Sence Boşig Kardeş. ? Demekki bosuna kürek cekiyoruz sömürülüyoruz korkutuluyoruz geri kaliyoruz vijdanimizi sömürüyorlar yardim diye alin terimizle kazandigimiz paralari aliyorlar senelercede verdik makbuz almadan. 400-500 Seneden beri türkleri ne hale getirdiler, birde destekliyen arkadaslara bakin hayret, ne cabuk unutuldu türkün dini, ne peygamberi var ne de tanrisi iste asil türk sahmanizim ATES SU HAVA: Arap yarim adasinda ne kadar din ve peygamber siktiysa da benim icin hava. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Bu söyledikleriniz, benim yukarıda yazdıklarımı nitelemiyor kesinlikle... Yukarıda yazdığım şeyler ve sorduğum sorular açık... Hz. Muhammed ömrü boyunca çobanlık yapmamıştır. Küçük yaşlarda ticarette yapmıştır... Kervanlarla yol almıştır. İnsanlarla iletişime geçmiştir... İnsan küçük yaşlarda ticaret yapmaz, ticaret yapan büyüklerinin yanında seyahat eder. İnsan küçük yaşlarda iletişime geçmez, iletişimi oyundan öteye geçmez. "Emin" lakabının niye verilip verilmediği konu açısında önemli değil, önemli olan, sizin Hz. Muhammed'in Asosyal olduğunu düşünerek, bundan önceki en son iletimdekileri birarada düşünebilmeniz... Anlamadığım şey, Asosyal, insanlarla nasıl konuşulacağını bilmeyen, hatta bu yüzden 25 yaşına kadar evlenmemiş bir insanın nasıl oluyorda hitabeti bu kadar yetenekli oluyor? o insan nasıl oluyorda bu kadar cahil olmasına rağmen, nasıl konuşulacağını bile bilmemesine rağmen ve hatta ancak yaşlı bir kadın tarafından tercih edilebilecek bir insan olmasına rağmen o kadar insanı etkileyebiliyor, hitap edebiliyor? Bırakın arkadaşım, kusura bakmayın ama bu kadar düz mantık kurarsanız, böyle çelişkilere boğulursunuz... ... Yani Hz. Muhammed'in gerçekten peygamber olup olmaması bir yana, yine siz böyle bir iddia ile birçok bilginizi ispatlayamazsınız. Öyleyse size yine sizin o meşhur düz mantığınızı kullanarak: "yav Hz. Muhammed hem cahil, hem Asosyal, hem o kadar ki sadece yaşlı bir kadın ancak eş olarak kabul edebiliyor onu, hemde basit, fakir bir çoban... ama adam insanları peşinden sürüklemiş... e nasıl yapmış bunu? demek ki Tanrısal bir vergi var bu adamda gerçekten" derler... Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesini ziyaret edin. Ne biliim, bir araştırma yapıyorum deyin, uydurun bir gerekçe ve ziyaret edin. Ziyaret izni alamazsanız, tanıdığınız doktorlar varsa, izlenimleini sorun. Oradaki hastalardan bazılarının ne kadar güzel hitabet yeteneğine sahip olduığunu, saatlerce hiç durmadan konuşabildiklerini, aynı komuşmayı hiç bıkmadan yıllarca tekrarlayabildiklerini gözlerinizle görün. Jean d'Arc nasıl arkasından sürükleyebilmişse Fransızları, Muhammed de öyle etkilemiş insanları. İkincisi, Hz. Muhammedin çobanlık yapmış olması fakir olduğu anlamına gelmiyor. Kabilesi Arapların en zengin ve kuvvetli kabilelerinden. Kendisi dedesinin yani bir anlamda kendi ailesinin hayvanlarına çobanlık yapıyor genelde... Muhammed fakir olduğu için çobanlık yaptı demedim hiçbir yerde. Bence de fakir olduğu için değil, "başka bir nedenle" çobanlık yaptırılmış Bu Ticarete çıkmadığı anlamına da gelmiyor zaten... Ya bırakın tüm bunları, sizin Hz. Muhammed'in Asosyal olduğunu iddia edebilmeniz, emin olun ki kendi içinizde bir çok tutarsızlıklara neden oluyor... Hakkaten mi? Nerde tutarsızlıklara neden oluyor söylediklerim? nerde çelişkilerde boğuluyorum? Belki de bütün tutarsızlıklar ve çelişkiler Muhammed adlı birine Allah'ın vahiy gönderdiğine inanmaktan kaynaklanıyordur, değil mi? Zaten bakın insanlara Hz. Muhammed'in peygamber olduğunu akıllarınca ispatlamak isteyen bazı düşüncesiz güya alimlerde, Hz. Muhammed'i okuma yazma bilmeyen, cahil bir insan olarak göstermişler ve demişlerdir ki "Cahil olduğu halde insanları peşinden sürüklemiş. İlahi kudret olmasa bunu yapabilir miydi?" demişlerdir... Yani hep diyorum, siz o sıradan Müslümanlarla aynı kafadan bakıyorsunuz İslamiyete... Bunu defalarca kez örnekle ispatladım size... Alın bir örnek daha işte... Bakış açınız olarak, o Yobaz Müslümanlar İslamiyeti nasıl ele alıp, nasıl görüyorlarsa, sizde onların baktığı gözden ötesini göremiyorsunuz...Sizden açıklamanızı istediğim şeyler son derece açıktır ve son derece nettir... Sen zaten unique'sin sayın boşig. Diğer bütün müslümanlar yanlış düşünüyor, siz doğru düşünüyorsunuz. Halbuki bu durmunuzu açıklayan daha güzel bir yol var. Siz savunduğunuz düşüncelerin "islamiyet" olduğunu sanıyorsunuz. İslamiyet sizin sangılarınız değil. Sizin İslamiyet sandığınız, islamiyet olmayan şeylerden bakacak değilim İslam'a. İslam'ı müslümanlar nasıl anlıyorlarsa, İslam alimleri denen şahıslar nasıl anlıyorlarsa öyle bakacağım. Dinden çıktı diye öldürülen Hallac-ı Mansur ve Nesimi'nin müslüman olduklarını iddia etmeyeceğim sizin gibi. Yeterince net mi? Bunları yine o cevaplamadığınız sorular arasına katmazsanız memnun olurum... Yok yine laf oyunu yapıp, cevapsız bırakıp, kaçak dövüşecekseniz boşuna ileti yollamayın derim ben... Saygılarımla... Cevaplanmamış soruklarım var deyip boşluğa laf atmayınız lütfen. Bütün sorularınızı cevapladım. Getir alıntı yap "şunu" cevaplamadın diye. Saygılar. Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Arap yarim adasinda ne kadar din ve peygamber çiktiysa da benim icin hava. Benim Burda Söylemek İstediğim Yani Sen Peygamberler Hakkında Bilgili Olduğun Halde Neden Böyle Bir Konu Açtın. Neden Gerek Duydun.? Ve Alıntı Yaptığım Sözün Özü Bütün Bu Zamana Kadar Gelen Peygamberler Arabtı ve Allah c.c Gönderdiği Bütün Dinler Arab Yarım Adasından Çıktı. Şimdi Sen Diyorsun ki Arab Yarım Adasında ne kadar din ve Peygamber çıktıysa da Benim için hava. Bende Sana Sorarım O zaman Neden Bu Konuyu Açtın.?????? Anlayana Sivri Sinek Saz Anlamayana Davul Zurna Az. !!!!!! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Bende Sana Sorarım O zaman Neden Bu Konuyu Açtın.?????? Peygamberler tarihini biliyormuşmuş, herşeyi biliyormuşmuş, amacı öğrenmek değilmişmiş, peki neden bu konuyu açmışmış!!! Eeee? Sana mı sorsaydı hangi konuyu açacağını? Sen misin "konu onay makamı"? Peygamber seçilme iddiasının ne kadar akla mantığa mugayir oldduğunu göstermek için açmış, çok iyi de yapmış. Ne var bunda? Akla-mantığa aykırı şeylere dikkat çekmek için bu konuyu açmışsa, sen de akla-mantığa uygun olduğunu ispatla, başarabiliyorsan. Saygılar. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Benim Burda Söylemek İstediğim Yani Sen Peygamberler Hakkında Bilgili Olduğun Halde Neden Böyle Bir Konu Açtın. Neden Gerek Duydun.? Ve Alıntı Yaptığım Sözün Özü Bütün Bu Zamana Kadar Gelen Peygamberler Arabtı ve Allah c.c Gönderdiği Bütün Dinler Arab Yarım Adasından Çıktı. Şimdi Sen Diyorsun ki Arab Yarım Adasında ne kadar din ve Peygamber çıktıysa da Benim için hava. Bende Sana Sorarım O zaman Neden Bu Konuyu Açtın.?????? Anlayana Sivri Sinek Saz Anlamayana Davul Zurna Az. !!!!!! Mehmet: ya sen ya da ben bir seyleri anlamak istemiyor ama hangimiz, bu konuyu acmaktaki sebeb bilgili arkadaslardan biraz daha birseyler öyrenmekti burda bu budur diye iddag konusu yokki. Sonuc olarak benim anladigim allah sectiyi peygamberleri daga cagriyor sonrada vahi yoluyla konusuyor, anliyan anliycagini anlamistir artik. Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 sayın honest. lena arkadaşımızın peygamber yerine peyganber yazmasının kasıtlı olmadığını sanıyorum. bende pek dindar sayılmasam bile inançlı bir kişiyim. dini konularda pek bilgili olmadığım için fazla birşey yazamıyorum ama dini konuları da epey zamandır takip ediyorum. lenanın üslubunda şimdiye kadar bir saygısızlık görmedim. her ne kadar onunla karşıt görüşte olsakda. saygılarımla. Tamam arkadaşım ozaman biraz araştırsın ondan sonra burda değinsin ama ben kasıt olduğunu düşünüyorum Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Anca bu kadar olur... Bakın bu adamların Sosyalleşme sorunları yoktur. Çünkü düşünün bir kere, bir tüccardan bahsediyorsunuz ve diyorsunuz ki "Sosyalleşme sorunu vardır"... Bugün bile biliniyor ve psikoloji biliminin bir ispatıdır, Tüccarlar, pazarlamacılar, öğretmenler bu mesleklerini yapabilmek için "Sosyallik" yapısında olmalıdırlar... Hz. Muhammed bir Tüccar ve emin olun son derece de sosyal bir insandır. Hadi yine biz varsayalım ki Hz. Muhammed peygamber değildi... onun son derece sosyal bir insan olduğunu en başta sizin iddia etmeniz gerekirdi, zira sosyal olmayan bir insan, konuşarak insanları etkisi altına alabilme yeteneğine sahip olamaz. İnsanlarla belirli bir etkileşimi olmalı ve insanları tanımalı ki, onları nasıl etkileyebileceğini bilsin... Yoksa dağdaki taşlar öğretemez o adamlara insanları hitabetle nasıl etkileyeceği... Hz. Muhammed'in Asosyal bir insan olduğunu iddia edip; insanları nasıl tanıyıp, aklından bir din üretip, insanları hitabıyla etkileyebildiğini ve nasıl tüccarlık yapabildiğini açıklayamazsınız ve buda sizin bir çelişkinizi doğurur. Yani her halükarda, en baştan sizz Peygamberlerin Sosyal insanlar olduklarını kabul etmelisiniz. Ve ortasa sunduğunuz mantıkta son derece tutarsız zaten... Kaldı ki Tur dağı ile Sina çölü ayırdına bile varabilmiş değilsiniz... Bundan başka şu var ki, o insanlar "Yav önceki peygamber dağdan çıkmış, bende çıkayımda, aynı esintiyi yaratayım" diyerek dağa çıkmamışlardır. Bu insanlar bir "Kendini Bulma" aşamasında geçmişlerdir. Kendini arayan (farkında olmadan Hakk'ı arayan) her insan böyle bir "Yalnız Kalma" sürecinden geçer. Yalnızlık "Asosyal olmak" demek değildir. Bu insanlar dünyayı kavramak için yalnız kalabilecekleri ortamları seçmişler ve değişken zaman aralıklarıyla inzivaya çekilmişlerdir. Yeterli olgunluğa eriştiklerinde yada Hakk'a ulaştıklarında ise PEYGAMBER olarak SEÇİLMİŞLERDİR... Sadece iki istisna vardır, Hz. Adem yaratılışıyla birlikte, Hz. İsa doğumuyla birlikte Peygamber olarak seçilmişlerdir. Hz. Muhammed, Hz. İbrahim hep "Kendini Arama" yada "Hakk'ı (Gerçeği) Arama" çabalarıyla Peygamber olmuşlardır. Hz. Musa ise zaten Firavun'un yanında yetişerek vegerektiğinde halkın arasında girerek yeterince Sosyal olmuş ve o kadar ki, başsız bir topluma önder olabilecek ve onlara umut verebilecek kadar da yetişmiştir... Kardeşi Hz. Harun zaten Hz. Musa'dan daha sosyal ve hitabette güçlü olduğu için Hz. Musa'yayardımcı olarak atanmıştır. Hz. Davut ise Sosyal ilişkilerde başarılı bir insan olarak bir Hatip Peygamber olarak seçilmiştir., biliyorsunuz ki Zebur ilahi kitabı gibi bir özellik sergiler. Kısaca insanların hitabetlerinin güçlü olabilmesi için son derece Sosyal olmaları gerekir. Sosyal olmayan bir insanın hitabette güçlü olması beklenemez. Mesela M. Kemal Atatürk, Adolf Hitler gibi insanlar yalnız kalıp düşünmeyi seven ancak bir o kadarda sosyal insanlar olarak hitabetleri güçlü kimselerdir... Yani "Dağa Çıkma" olayının aslı, Asosyallik değil, Kendi Gerçekliğini Bulma arayışıdır... Saygılarımla... (Devam) Gelelim "Sen Niye Acayip Konuşuyorsun" yutturmaca mantığına. Şimdi bir ortam düşünün... Herkes putlarına bağlı... Tapınıyor... Bir insan geliyor ve sizin deyiminizle bir şeyler saçmalıyor, siz niye böyle konuştuğunu sorunca "Tanrı'nın sözleri bunlar" diyor ve siz Tek Tanrı lafını bir tek Yahudilerden duymanıza rağmen ve Yahudi olmadığını da söyleyen bu adama "Aaa Tanrı'nın sözüymüş lan, hemen inanalım biz buna, nede olsa kafamızı kullanmıyoruz..." diyerek inanıyorsunuz... Emin olun, ne Hz. Muhammed'in söyledikleri saçmaydı, nede o insanlar uydurma şeylere inanacak kadar saftılar... Hayır böyle bir iddia sunabiliyorsanız, size şunu sorarlar: madem bu adamlar Hz. Muhammed'in saçmalığını, acayip konuştuğunu düşünüyorlardı niye Hz. Muhammed'e inandılar? "Tanrı'nın Sözü Bunlar" demesi mi yetti onlara sizce? Oysa ki "Tek Tanrı" inancına bir tek Yahudilerin (ve belki Hıristiyanların) sahip olduklarını biliyorlardı. Ve öyle ki Hz. Muhammed'in Yahudi olmadığını da biliyorlardı... Öyleyse niye "Yav kardeşim hem acayip konuşup saçmalıyosun, hem tek Tanrılı yeni bir din uyduruyorsun, hemde söylediklerinin o tek Tanrı'nın sözü olduğunu iddia ediyorsun, e pes yani..." demediler? Yani bunu düşünebilen tek kimse siz miydiniz? Demek istediğim, o insanlar "Saçma" olarak nitelendirdikleri şeylere niye inandılarda o uğurda canlarını bile verdiler? "Tanrı'nın sözü bunlar kardeşim, alla allaaa..." demesi çok mu yeterli sizce? Hatırladığım kadarıyla siz -yada sizin gibi düşünen bir başka arkadaş- (ki ben siz olduğunuzu sanıyorum) şöyle iddia etmiştiniz; güya Arap medeniyeti, İslam'dan öncede ileriymiş, kadınlar bilmem bir takım haklara sahipmiş, Arap medeniyeti üstünmüşte, Hz. Muhammed gelip bu üstünlüğü yıkmış, Arapları geri bırakmış, kadınlardan haklarını geri almış. Arapların üstün olduklarını bilemememizin nedeni ise İslam'a mensub olanların o dönemi anlatan kaynakları yok etmeleri yada o medeniyetin bir kaynak bırakamayıp, İslam'ın kendisini haklı çıkarmak için önceki Arap medeniyetini kötülemesiymiş. Yoksa Hz. Muhammed'den önce Araplar kız çocuklarını falan diri diri gömmüyormuşlar hatta falan filan işte... Aynen böyle nitelemeleriniz vardı sanırım değil mi? Peki sorarım; Araplar madem o kadar ileriydiler de, niye onların medeniyetinden daha geri, kadınlardan haklarını bile alan, hatta kendi medeniyetlerini dahi kötüleyen, karalayan ve "Saçma" olarak niteledikleri Hz. Muhammed'in getirdiği sisteme inanacak kadar düşünemez oldular bir anda? Hem birde Hz. Muhammed okur-yazar olmadığı (bazı bilmez Müslümanların iddiası) ve sosyal bir insan olmadığı (sizin iddianız) halde nasıl etkileyebildi bu insanları... Bir anlık cahilliklerine mi geldi yoksa? Özetle, fikri tutarlılığınız açısından, Hz. Muhammed'in ve diğer Peygamberlerin geçekt son derece Sosyal insanlar olduklarını kabul etmesi gereken asıl kişiler normalde siz olmalısınız ki, onların insanları nasıl etkileyebildiğini, nasıl kendi peşlerinden sürükleyebildiklerini, hassas duygularını nasıl kendi amaçları uğruna kullanabildiklerini açıklayabilesiniz... Yani ister öyle düşünün ister böyle, sonuçta Peygamberler son derece sosyal, zeki, mantıklı ve yetenekli kimselerdir... Bir Müslüman olmama rağmen bu mantığı benim yürütebilmem, sizin açınızdan utanç verici olmalı... Saygılarımla... Bakın arkadaşım, hislerinize saygı duyuyorum ama akla gelen her soru tartışılabilir olmalıdır bence... Dini olsun yada olmasın... Her soru cevaplandırılabilmelidir. Arkadaşımız bu soruyu merak etmiş... Ha samimi yada değil... Sonuçta bir paylaşım içersinideyiz ve bildiklerimiz anlatmak ihtiyacı hissediyorsak anlatırız... Sorulardan korkulmaz... Gelelim Lena'nın cevabına: demiş ki niçin hep dağda oluyo bu peygaberlikler. kralx'in dediği gibi hepsi dağda olmuş gibi bir durum yok ama hepsi bir "Kendini Bulma" sürecinden sonra peygamber şeçilmişlerdir. Hatta Evliyalar bile bu durumu örnek alarak kendilerine yönelmişler, Yunus Emre mesela, Taptuk Emre'nin yanında ayrılıp, tek başına kendisini yollara/dağlara vurmuştur... Yani dağa çıkmak tercih meselesidir o kimse için... İsteyen orda bulur gerçeğini, isteyen başka yerde... Saygılarımla... Sevgili arkadaşım; Ateist arkadaşlarla tartışmayı Sonu olmayan bir yolda yürümeye benzetmişti bir arkadaşım burdan ayrılırken özelime bu mesajı düşüp gitmişti,ne kadar haklıymış ne söylersek söyleyelim ne anlatırsak anlatalım anlaşılmıyor,anlaşılmak istenmiyor,tek doğru benim bildiğim düşüncesi ile hareket ediyor (ateist) arkadaşlarımız.İşte bu yüzden zaman,zaman çok sıkılıyorum bu ortamdan çünkü bu tartışma değil kendi bildiğini okuma duygusu yıpratıyor beni üstüne üstlük birde küçümseyici davranışlar eklenince üzerine,ben neye kime konuşuyorum ki diye düşünmeden edemiyor insan..... Tüm bu olumsuz düşüncelerimin içerisinde sizin yazılarınıza rastlayıp okuyunca hem istifade etme hemde güzel birşeyler okumanın tadına varıp keyif alıyorum. Sevgiler Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesini ziyaret edin. Ne biliim, bir araştırma yapıyorum deyin, uydurun bir gerekçe ve ziyaret edin. Ziyaret izni alamazsanız, tanıdığınız doktorlar varsa, izlenimleini sorun. Oradaki hastalardan bazılarının ne kadar güzel hitabet yeteneğine sahip olduığunu, saatlerce hiç durmadan konuşabildiklerini, aynı komuşmayı hiç bıkmadan yıllarca tekrarlayabildiklerini gözlerinizle görün. Merak etmeyin Manisa Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesini ziyaret etmişliğim vardır, yeterli olur mu? Ancak bahsettiğiniz o kimselerin insanları peşinden sürüklemelerini, devlet kurup yönetmelerini ve hatta "ABD'nin "Dünyanın en önemli kanun koyucuları" listesine girmelerini beklemezsiniz öyle değil mi? ABD'nin sanıyorum 80-85 yıllık bir adalet binasının "Kanun Koyucular" kabartma figürlerinde Hz. Muhammed bu açıdan tasvir edilmiştir hatta... Jean d'Arc nasıl arkasından sürükleyebilmişse Fransızları, Muhammed de öyle etkilemiş insanları. Jan Dark denen kimse hakkında bir çok tutarsızlık olduğunuda biliyorsunuzdur, eğer ondan söz ettiyseniz... Kendisinin aslında kraliyet ailesinden olduğu yönünde iddialar vardır... Öldürülmesinin nedeni olarakta bir çok iddia atılmış zamanında... Hz. Meryemle ilgili gördüğü yada inandığı şeylerden ziyade, Kraliyet tacını almaması için komplo ile öldürüldüğü falan iddia edilmişti bi ara... Zaten etkili olmasının nedeni de, karaliyet ailesine mensub olmasından geliyor olabilirmiş... Yani bu konuda bir çok bilinmeyen, gizli ve açıklanmayan şeyler var sanıyorum. O kadar emin olmayın yani Jan Dark'tan... Sen zaten unique'sin sayın boşig. Diğer bütün müslümanlar yanlış düşünüyor, siz doğru düşünüyorsunuz. Halbuki bu durmunuzu açıklayan daha güzel bir yol var. Siz savunduğunuz düşüncelerin "islamiyet" olduğunu sanıyorsunuz. İslamiyet sizin sangılarınız değil. Sizin İslamiyet sandığınız, islamiyet olmayan şeylerden bakacak değilim İslam'a. İslam'ı müslümanlar nasıl anlıyorlarsa, İslam alimleri denen şahıslar nasıl anlıyorlarsa öyle bakacağım. Dinden çıktı diye öldürülen Hallac-ı Mansur ve Nesimi'nin müslüman olduklarını iddia etmeyeceğim sizin gibi. Yeterince net mi?Cevaplanmamış soruklarım var deyip boşluğa laf atmayınız lütfen. Bütün sorularınızı cevapladım. Getir alıntı yap "şunu" cevaplamadın diye. Bakın öncelikle şu "Yabancı kökenli kelime ve nitelemeler" kullanma huyunuzdan bir vazgeçseniz diyorum... Yani bu türlü nitelemeler yapmak sizi entel falan kılmaz... Yani bir çok yazınızda dikkat ediyorum, hep nedense böyle nitelemelere kaçıyorsunuz. özellikle benim için bu tür yabancı kelimeler kullanmanız hakkaten beni rahatsız ediyor... Neyse, bunu geçelim, gelelim cevaplamadığınız sorularıma... Diğer konularda teker teker mevcut bu sorular ama ben genelleyip şöyle sorayım: Benim "İslam" olarak nitelediğim kişilerin (ki kabul etmesenizde onlarda İslam alimleridir) "İslam" olmadıklarını bana ispatlayınız... Mevlananın Panteist olduğunu, Yunus Emre'nin Deist olduğunu, Hallac-ı Mansur'u ve Nesimi'yi artık nasıl nitelendiriyorsanız, ne olduklarını ve niçin İslam olmadıklarını bana, benim size "İslam" olduklarını açıkladığım gibi, o akımların açıklamalarını vererek, o kimselerin düşüncelerini ve benim düşüncelerimi vererek açıkladığım gibi sizde bana örnekleyerek açıklayınız... Benzerliklerini ve İslam ile olan ayrılıklarını yada karşıtlıklarınız teker teker yazınız. Bunu yapamadığınız sürece, soruma cavap alamamış olacağım... Size diyorum ki, ben bu adamların İslam olduklarını iddia etmiyorum, aksine açık açık söylüyorum... Ve söylerken Nesimi'nin kendi beyitini falanda verdim hatta "Melamilik" ile ilgili yazımda. Yunus'un, Mevlana'nın, Ahmet Yesevi'nin, Hallac-ı Mansur'un bir çok nitelemesi de var buna ait... Ben İslam olduklarını söylerken kanıt koyuyorum ama siz "Olmadıklarını" söyleyebilirken kanıt koyamıyorsunuz ve sadece "Söylemekten" öteye gidemiyorsunuz.. İspat edin arkadaşım, ispat edin... Madem o kadar biliyorsunuz, ben yanlış düşünüyorum, bana bunu ispat edebilmenizden başka birşey beni mutlu etmeyecektir. Ve emin olun, haklı bulursam sizi (ki eğer ben bu adamları tanıyorsam, haklı olamayacaksınız) teyit etmekten asla çekinmem... Doğrusunu kabul etmekten asla gocunmam... Ama siz o kadar ispat etmeme rağmen, hala o adamların İslam olduklarını kabul edemiyorsunuz... Ne kadarda dürüst ve nesnelsiniz... O kimselerle ilgili ayrıntılı açıklamaları "Ene'l Hakk'a giden yol" adlı konuda yapıcam zaten, burada birşeyler yazmanıza pekte gerek yok... Hem zamanında alamamıştım cevabımı, şimdi de verip vermemenizin pek bi önemi yok... Gerekli bilgiyi o konuda bulacaksınız zaten... Hem nedir bu uniko mudur, unike'midir nedir? Belki bunun anlamını bir üstünlük mücadelesiyle söyleyeceksiniz ama yani o kadar mecbur ve çok zorunlu kalmadıkça "Türkçe" imladan vazgeçmemeye çalışıyorum da ben... Ve inatla Türkçeden başka kelime kullanmanız, hakkınızda daha da olumsuz bir hava estiriyor bende, kusura bakmayın... Saygılarımla... Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Akla-mantığa aykırı şeylere dikkat çekmek için bu konuyu açmışsa, sen de akla-mantığa uygun olduğunu ispatla, başarabiliyorsan. Alıntı Yaptığım Kişi Sana Şöyle cvp Veriyorum. Sevgili arkadaşım;Ateist arkadaşlarla tartışmayı Sonu olmayan bir yolda yürümeye benzetmişti bir arkadaşım burdan ayrılırken özelime bu mesajı düşüp gitmişti,ne kadar haklıymış ne söylersek söyleyelim ne anlatırsak anlatalım anlaşılmıyor,anlaşılmak istenmiyor,tek doğru benim bildiğim düşüncesi ile hareket ediyor (ateist) arkadaşlarımız.İşte bu yüzden zaman,zaman çok sıkılıyorum bu ortamdan çünkü bu tartışma değil kendi bildiğini okuma duygusu yıpratıyor beni üstüne üstlük birde küçümseyici davranışlar eklenince üzerine,ben neye kime konuşuyorum ki diye düşünmeden edemiyor insan..... Tüm bu olumsuz düşüncelerimin içerisinde sizin yazılarınıza rastlayıp okuyunca hem istifade etme hemde güzel birşeyler okumanın tadına varıp keyif alıyorum. ve şunu Söylüyorum Eğer Ben sana ispatlarsam Allahın Bir İslamiyetin Hak Din Olduğunu Peygamberlerin Allah Tarafından Geldiğine İman Edicekmisin.??? Şimdi Diye bilirsin Bu zamana Kadar İspatlanamadı. İspatlandı siz anlamak istemiyorsunuz suheda nında vurguladığı üzre onun için sen inandıramıyacağın şey için açıklama yaparmısın vede uğraştığın halde bir şey elde edememişsen daha fazla uğraşmak akla mantığa uyar mı sence? Hani derler ya bu zamana kadar boşuna kürek sallamışız. ! Ben sana kalkıpta bilele dinime laf ettirmem. ! Peygamber seçilme iddiasının ne kadar akla mantığa mugayir oldduğunu göstermek için. açmış.. Sence Öyle mi ? Bak Bakalım İlk Sorduğu Soru Nasılmış ve ben Ona Nasıl cvplar vermişim. ? Peyganberler bu güne kadar anlatimlarda hep daglarda olmustur neden, baska yerlerde evde carsida olmus peyganber varmidir sizce... Soruyu Anlaya bildin mi ? Brain. İlk Sorduğu Soruyla Senin Söylediğin Söz Arasında ki Fark ne Acaba ? Ben Söyliyim İlk Sorusu Masumca Bir Yaklaşım Bir Soru Soruluyor. Sonra Şunu Söylüyor. Bir imlag icin neler yazildi aleyhimde... Sorduğu Soruyla senin Söylediiğin Konun Arasında Dağlar kadar fark var. ! Burda Sadece seni bir kişi uyarıyor lena sen Hemen Lafı İmlaya getiriyorsun. vede Bu yazılanlar senin aleyhine değil sadece bir konu açıyorsun sonucunda buna ne sen beni nede ben seni inandırabilicem bu konuya, bunu herkes biliyor ve suheda kardeş yukarıda belirtmiş gerekeni, sen inanmıcaksan söylenicek sözlere, neden böyle bir konu açıyorsun islam dinine laf ettiriyorsun var mı buna hakkın. ? ve sen öğrenmek istiyorsan önce bir araştır sorsoruştur lap diye buraya konu açıyorsun. Bunu neden dedim. Çünkü Bu Forumda islamla Uğraşan irdeleyen olduğu için böyle söyledim. ve açtığın sorduğun soruyu nereye götürdüler anladın mı Brain ın ilk verdiği cvp sadece peygamberime laf söylemek oldu. Yani O Dağda Olmalarının Sebebi bu şu diye Açıklamadı. Onun İçin sen soru soruyorsun başka tarafa kaydığı için konu bende onun için neden böyle bir konu açtın sende inanmıcaksın bende sana inanmıcam tartışmaya ne gerek var ? Dinime Laf Söyletmemek için Sana Sordum. Neden Açtın diye. Anlaşılmış'tır Umarım..? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Senin kadar bizde devletimizi dinimizi korumakla mükkellefiz, incelemek arastirmakda her vatandasin hakkidir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Alıntı Yaptığım Kişi Sana Şöyle cvp Veriyorum.ve şunu Söylüyorum Eğer Ben sana ispatlarsam Allahın Bir İslamiyetin Hak Din Olduğunu Peygamberlerin Allah Tarafından Geldiğine İman Edicekmisin.??? Tabi ki. Hacca bile giderim. Şeytan bile taşlarım. Hira Mağarasına girmek o taşlara yüz sürmek için diğer müslümanları bile çiğner geçerim. Ama Kutup'aa yakın olduğum için ak iplikle kara iplik ayırt edilinceye kadar oruç tutamayabilirim. Zira bazen öyle günler oluyor ki hava hiç kararmıyor. Ak iplik ve kara iplik seçiliyor. Sünnet diye sarık da sararmam, Arap elbisesi de giyemem, Muhammed kususra bakmaz umarım. Zira burası aşırı soğuk oluyor, kürk giymek gerekiyor. Kafayı kulağı iyice kürkün şapkası ile kapatmak gerekiyor. Peki sen bana ispat edemezsen, Allah'ın var olup olmadığının bilinemeyeceğini, islamiyet'in doğuşunun basit bir iktidar kavgası olduğunu, peygamber denen kişilerin Allah tarafından seçilmediklerini, sadece seçildiklerini iddia ettiklerini kabul edecekmisin? Sence Öyle mi ? Bak Bakalım İlk Sorduğu Soru Nasılmış ve ben Ona Nasıl cvplar vermişim. ?Soruyu Anlaya bildin mi ? Brain. İlk Sorduğu Soruyla Senin Söylediğin Söz Arasında ki Fark ne Acaba ? Ben Söyliyim İlk Sorusu Masumca Bir Yaklaşım Bir Soru Soruluyor. Sonra Şunu Söylüyor. Sorduğu Soruyla senin Söylediiğin Konun Arasında Dağlar kadar fark var. ! Hiçbir fark yok. Sen, sorunun sorulma "nedenine" takılmışsın. Ben de konuyu açma nedeni önemli değil, farketmez demişim. Konuya öyle bir giriş uygun görmüş lena. Amaç peygamber seçilme iddiasının ne kadar gerçekdışı bir iddia olduğunu, peygamber seçilme mekanına dikkat çekerek tartışılmasını sağlamak. Toplum içinde gezen insanlar, çarşıda pazarda gezen insanlar, yani sosyal insanlar peygamberiz diye ortaya çıkmazlar. Bu hususa dikkat çekmiş. Saygılar. Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Senin kadar bizde devletimizi dinimizi korumakla mükkellefiz, Sen Dinini Korumakla Mukellefsen Konuyu Açtın ve Sana Arkadaş Kendine Uygun Bir Şekilde cvp verdi ve sen ona hiç cvp vermedin senin dinini Koruman bu mu ? Diğer Müslümanlar gibi Peygamberimi Basite Alıcı Kelimeler Söyledi dediler. Sen neden Böyle Bir Savunmada Bulunmadın O zaman lena ? Bir Kalkmışın Bizde Dinimizi Korumakla Mukellefiz Diyorsun. Laf Olsun Torba Dolsun. ! Musa: Sina Dağı mıdır, Tur Dağı mıdır, nedir, orda. (Coğrafik olarak hangi dağın kastedildiği tespit edilememiştir) Hatta Allah'la konuşmuş çalının arkasından.Çalıya göstermiş allah yüzünü, çalış dayanamamış yanmış, hikayeye göre. Muhammed: Hira Dağı. Esasen bize göre durumun analizi basit. Hem bu dağda ilham gelen kişiler, hem de diğer peygamber olarak adlarndırılan kişiler, sosyaleşme sorunu yaşayan, bu nedenle toplumla içiçe yaşayamayan. Kendi iç dünyalarında yaşayan, hayallerinde kurdukları dünyada yaşayan, halüsinasyon gören insanlar. Bu halüsinasyonları gerçek sanan insanlar. uzun süre yalnız yaşamak psikolojik bozukluklara da yol açıyor. Kimseyi dinlemiyorlar. Sadece konuşmaya başlıyorlar kendi kendilerine. Yani Vaaza başlıyorlar. Monologa. "Sen niye öyle ACAİP konuşuyorsun" diyenlere de cevap olarak, bu sözlerin kendilerine ait olmadığını, Allah'ın onları böyle konuşturduğunu falan söylüyorlar. Mesela İbrahim, çocuğunu kesmeye kalkıyor. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Allah istedi kesmemi deyip çıkıyor işin içinden. Mesela Süleyman, kendi kendine konuşuyor. "Napıyorsun?" diyenlere, kuşlarlakonuşuyorum diyor. Mesela Hızır, durup duruken bir çocuğu öldürüyor. "neden öldürdün?" diyenlere, "Bu çocuk kötü birisi olacaktı" diyor. Yani bu adamlar aynı eylemleri bugün yapsalar, bu adamlara ne deneceğini siz düşünün. incelemek arastirmakda her vatandasin hakkidir. Hakkın mı ? Bak Sen Araştırmışsın ama Buyur Araştırdığının Alameti. Seneler evvel peyganberler tarihi diye büyük boyutlarda bir kitap vardi hatirladinmi simdi varmi bilmem, senin bu kitap okuduysan kafana yatiyormu.Ben senin kadar dinler hakkinda bilgili deyilim ama sence kac peyganber dagda deyilde baska yerlerde peyganberlik gelmistir, yukarda BrainSlapper daglarda olan peyganberleri siralamis birde hz. hazikel var. Hazikeli biliyorsun allahin huzuruna giderken meleklerle iki bin kisilik ummeti bizide götür diye yalvarmisti sonunda hareket etdiyinde ikibin kisi helak olmustu, neyle hareket edip uctuysa bunlarda kayitlarda.. Burda birşeye değinicem Demişsin ki "Yukarda BrainSlapper dağlarda olan peygamberleri sıralamış" evet Sıralamış Kendine göre sen Yukarıda ne demiştin senin kadar benimde dinimi korumakla mukellefim. Bu Nasıl Mukelleflik lena. Bir Onlardansın Bir bizden yana görünüyorsun. ? Nasıl oluyor bu lena ? Sen Anladıysan bana da anlat bir zahmet. ? Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Tabi ki. Hacca bile giderim. Şeytan bile taşlarım. Hira Mağarasına girmek o taşlara yüz sürmek için diğer müslümanları bile çiğner geçerim. Ama Kutup'aa yakın olduğum için ak iplikle kara iplik ayırt edilinceye kadar oruç tutamayabilirim. Zira bazen öyle günler oluyor ki hava hiç kararmıyor. Ak iplik ve kara iplik seçiliyor. Sünnet diye sarık da sararmam, Arap elbisesi de giyemem, Muhammed kususra bakmaz umarım. Zira burası aşırı soğuk oluyor, kürk giymek gerekiyor. Kafayı kulağı iyice kürkün şapkası ile kapatmak gerekiyor. Peki sen bana ispat edemezsen, Allah'ın var olup olmadığının bilinemeyeceğini, islamiyet'in doğuşunun basit bir iktidar kavgası olduğunu, peygamber denen kişilerin Allah tarafından seçilmediklerini, sadece seçildiklerini iddia ettiklerini kabul edecekmisin.? Benim söylememe gerek yok zaten Müslüman kardeşlerim gereken cvpları vermişler zaten. ama suheda Kardeşinde dediği Üzre.... Sevgili arkadaşım;Ateist arkadaşlarla tartışmayı Sonu olmayan bir yolda yürümeye benzetmişti bir arkadaşım burdan ayrılırken özelime bu mesajı düşüp gitmişti,ne kadar haklıymış ne söylersek söyleyelim ne anlatırsak anlatalım anlaşılmıyor,anlaşılmak istenmiyor,tek doğru benim bildiğim düşüncesi ile hareket ediyor (ateist) arkadaşlarımız.İşte bu yüzden zaman,zaman çok sıkılıyorum bu ortamdan çünkü bu tartışma değil kendi bildiğini okuma duygusu yıpratıyor beni üstüne üstlük birde küçümseyici davranışlar eklenince üzerine,ben neye kime konuşuyorum ki diye düşünmeden edemiyor insan..... Tüm bu olumsuz düşüncelerimin içerisinde sizin yazılarınıza rastlayıp okuyunca hem istifade etme hemde güzel birşeyler okumanın tadına varıp keyif alıyorum. Sevgiler.. Bu Söz Yeterli Sanırım Senin İçin. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Sevgili arkadaşım;Ateist arkadaşlarla tartışmayı Sonu olmayan bir yolda yürümeye benzetmişti bir arkadaşım burdan ayrılırken özelime bu mesajı düşüp gitmişti,ne kadar haklıymış ne söylersek söyleyelim ne anlatırsak anlatalım anlaşılmıyor,anlaşılmak istenmiyor,tek doğru benim bildiğim düşüncesi ile hareket ediyor (ateist) arkadaşlarımız.İşte bu yüzden zaman,zaman çok sıkılıyorum bu ortamdan çünkü bu tartışma değil kendi bildiğini okuma duygusu yıpratıyor beni üstüne üstlük birde küçümseyici davranışlar eklenince üzerine,ben neye kime konuşuyorum ki diye düşünmeden edemiyor insan..... Tüm bu olumsuz düşüncelerimin içerisinde sizin yazılarınıza rastlayıp okuyunca hem istifade etme hemde güzel birşeyler okumanın tadına varıp keyif alıyorum. Sevgiler Sizi çok iyi anlıyorum... Bakın, yine kimi Ateist arkadaşlarca "Saçma" önyargısı ile yaklaşılacak biliyorum ama, emin olun ki dünyada yapabileceğimiz en iyi tek şey "Birbirimizi Anlamaya Çalışmak"... Bakın ben burda kimseyi Müslüman yapmaya falan gayret etmiyorum. Zamanı geldiğinde sorulmasından korkulan soruları dahi soruyorum, cevaplamaya çalışıyorum... Mutlak doğruyu savunduğumu söylemiyorum ama Tek bir Gerçeğin var olduğunu biliyorum. Ve yapabileceğimiz şey O gerçeğe ulaşmaya çabalamak... Bunu anlamlandıramıyor olabilir arkadaşlarımız, ben bunu normal karşılıyorum, çünkü herkesin dünyayı anlamlandırabilmesi aynı şartlarda olmuyor... Hiç kimse, karşısındaki insanın bilgisine değer vermedikçe, kendiside güvenilir olamayacaktır. Bakın bu anlamda Ölçü'nün temel mantığı karşıtınıza verebildiğiniz değerdir. Yani siz karşıt düşüncelere verdiğiniz değer kadar değerli şeyler düşünüyorsunuz... Küçümsüyor musunuz? Küçüksünüzdür... Aşağılıyor musunuz? Öylesinizdir... Bakın ne kadar söylesemde, hala bazı arkadaşlarımız "Bunlar anlamaz" "Anlatsakta anlamaz" "bilemezler" "kabul edemezler" falan filan gibi saplantılara sahipler... Tek düşünebilen kendileri olduğu için sanırım... Oysa önemli olan "Saygı Duyabilmek"tir... Karşındaki insanın yanlış düşünüyo olabileceğini bilebilmektir, insanlık haline verebilmektir... Asıl önemli olan ne bliyor musunuz? İnsanların aynı dine yada inanca sahip olsalar bile dünyayı farklı farklı anlamlandırdığını kabul edebilmektir. Çünkü gerçek olan bu... Kimse kendi gözlerinden başka gözlerle bakmıyor dünyaya... Siz istediğniz kadar anlatın bildiklerinizi, kimsenin sizin gibi görmesini sağlayamazsınız... Her zaman söylüyorum, karşınızdakini "Ne" olarak görüyorsanız, sizde öylesinizdir. Mevlana insana verilen değeri çok güzel açıklamış "Her İnsan Bir Kitap; Okumak Gerek..." Hiç bir insanın bildiği değersiz ve boş değil, emin olun... Ve herşeyden önce kendi inandığınız doğruları savunun, çünkü bundan fazlasına zaten gücünüz yetmez... İslam'ın savunulacak yada itham edilecek bir tarafı yoktur. Sonuçta Allah'ın gönderdiği cümlelerse onlar, cevabını da Allah sezdirir zaten gerçeği arayan kimseye... Bakın bunda da Yunus Emre çok güzel açıklama yapmış: "Cümleler Doğru Olur Eğer Sen Doğru İsen, Hiç Bir Doğru Bulamazsın Eğer Sen Eğri İsen..." Yani siz nasılsanız Kur'an-ı, Dünyayı ve diğer herşeyi öyle görüyorsunuz... Matrix'te bi sahne vardı; Neo kaşığı eğmeye çalışıyordu ve çocuk ona şöyle diyordu: "Kaşığı Eğmeye Çalışma, Gerçeği Anlamaya Çalış; Eğilen Sensin..." Yani bazı şeyleri yanlış anlamlandırıyorsak bu bizden kaynaklanıyordur mutlaka yada arkadaşlardan kaynaklanıyorduz. O yüzden kimsenin inancını, değerlerini yargılamaya ve düşündüklerini küçümseyip, aşağılamaya hakkımız yok... Neyi Arıyorsanız O'sunuzdur... Beni Felsefe yapmakla itham eden arkadaşlar oluyor mutlaka ama emin olun ki gerçek bu... Herkes aynı gerçeği farklı açılardan algılıyoruz... Belkide O, onlarra öyle görünüyorduz, bize de böyle görünüyordur di mi? Bilemeyiz... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Gelelim "Sen Niye Acayip Konuşuyorsun" yutturmaca mantığına. Şimdi bir ortam düşünün... Herkes putlarına bağlı... Tapınıyor... Bir insan geliyor ve sizin deyiminizle bir şeyler saçmalıyor, siz niye böyle konuştuğunu sorunca "Tanrı'nın sözleri bunlar" diyor ve siz Tek Tanrı lafını bir tek Yahudilerden duymanıza rağmen ve Yahudi olmadığını da söyleyen bu adama "Aaa Tanrı'nın sözüymüş lan, hemen inanalım biz buna, nede olsa kafamızı kullanmıyoruz..." diyerek inanıyorsunuz... Emin olun, ne Hz. Muhammed'in söyledikleri saçmaydı, nede o insanlar uydurma şeylere inanacak kadar saftılar... Hayır böyle bir iddia sunabiliyorsanız, size şunu sorarlar: madem bu adamlar Hz. Muhammed'in saçmalığını, acayip konuştuğunu düşünüyorlardı niye Hz. Muhammed'e inandılar? "Tanrı'nın Sözü Bunlar" demesi mi yetti onlara sizce? Oysa ki "Tek Tanrı" inancına bir tek Yahudilerin (ve belki Hıristiyanların) sahip olduklarını biliyorlardı. Ve öyle ki Hz. Muhammed'in Yahudi olmadığını da biliyorlardı... Öyleyse niye "Yav kardeşim hem acayip konuşup saçmalıyosun, hem tek Tanrılı yeni bir din uyduruyorsun, hemde söylediklerinin o tek Tanrı'nın sözü olduğunu iddia ediyorsun, e pes yani..." demediler? Yani bunu düşünebilen tek kimse siz miydiniz? Demek istediğim, o insanlar "Saçma" olarak nitelendirdikleri şeylere niye inandılarda o uğurda canlarını bile verdiler? "Tanrı'nın sözü bunlar kardeşim, alla allaaa..." demesi çok mu yeterli sizce? Siz o mantığa yutturmaca deyince "yutturmaca" olmuyor maalesef. Devamında yazdıklarınız sizi yalanlıyor. Elbette inanmadılar Muhammed'in iddialarına. Kuran bu nedenle "belki inanaırlar, belki akıl ederler, belki düşünürler vs." gibi kelimelerle dolu. Muhammedin akla mugayir konuştuğunu ilk söyleyen ben değilim, o zamanki adamlar da söylemişler. O nedenle kuran o adamlara hakaretlerle dolu. Onun için o adamlar cehennemle tehdit ediliyor. Onun için o adamların kalpleri (akılları demek istiyor heralde) mühürlü diyor. Muhammed'in peygamberlik iddiasında bulunduğu tarihten Medine'ye göçene kadar geçen 1o yıllık zamanda kaç kişi müslüman olmuş? Medineden sonra müslüma olanların sayısı hızla artmış, Çünkü Medine'den sonra Muhammed başka bir yöntem kullanmaya başlamış: şiddet. Can ve mal derdi gelince gündeme, ister istemez insanlar müslüma olmuşlar veya müslüman olduk demişler. Merak etmeyin Manisa Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesini ziyaret etmişliğim vardır, yeterli olur mu? Ancak bahsettiğiniz o kimselerin insanları peşinden sürüklemelerini, devlet kurup yönetmelerini ve hatta "ABD'nin "Dünyanın en önemli kanun koyucuları" listesine girmelerini beklemezsiniz öyle değil mi? ABD'nin sanıyorum 80-85 yıllık bir adalet binasının "Kanun Koyucular" kabartma figürlerinde Hz. Muhammed bu açıdan tasvir edilmiştir hatta... Peki hitabet yeteneği olan hastalarla karşılaşmadınız mı Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde? Muhammed'in, ABD'nin "Dünyanın en önemli kanun koyucuları" listesine girmesi, iyi veya kötü bir sistem kurmasından ve bu istemin bugüne kadar yaşatılmış olmasındandır. peygamberliği ile alakalı değildir. Jan Dark denen kimse hakkında bir çok tutarsızlık olduğunuda biliyorsunuzdur, eğer ondan söz ettiyseniz... Kendisinin aslında kraliyet ailesinden olduğu yönünde iddialar vardır... Öldürülmesinin nedeni olarakta bir çok iddia atılmış zamanında... Hz. Meryemle ilgili gördüğü yada inandığı şeylerden ziyade, Kraliyet tacını almaması için komplo ile öldürüldüğü falan iddia edilmişti bi ara... Zaten etkili olmasının nedeni de, karaliyet ailesine mensub olmasından geliyor olabilirmiş... Yani bu konuda bir çok bilinmeyen, gizli ve açıklanmayan şeyler var sanıyorum. O kadar emin olmayın yani Jan Dark'tan... Jean d'Arc'ın hayatı tutarlıdır falan demedim. Sadece o kadın da psikolojik desteğe muhtaç biriydi, ama kitleleri ardından sürükleyebildi. İşaret etmek istediğim husus burası. Bakın öncelikle şu "Yabancı kökenli kelime ve nitelemeler" kullanma huyunuzdan bir vazgeçseniz diyorum... Yani bu türlü nitelemeler yapmak sizi entel falan kılmaz... Bazen zamanım kısıtlı oluyor, hızlı yazmam gerekiyor. Bu sırada bir kelime kullanıyorum, Türkçe karşılığı aklıma gelmiyor. Yoksa entel dantel havası vermek için kullanmıyorum o sözleri. Benim "İslam" olarak nitelediğim kişilerin (ki kabul etmesenizde onlarda İslam alimleridir) "İslam" olmadıklarını bana ispatlayınız... Mevlananın Panteist olduğunu, Yunus Emre'nin Deist olduğunu, Hallac-ı Mansur'u ve Nesimi'yi artık nasıl nitelendiriyorsanız, ne olduklarını ve niçin İslam olmadıklarını bana, benim size "İslam" olduklarını açıkladığım gibi, o akımların açıklamalarını vererek, o kimselerin düşüncelerini ve benim düşüncelerimi vererek açıkladığım gibi sizde bana örnekleyerek açıklayınız... Benzerliklerini ve İslam ile olan ayrılıklarını yada karşıtlıklarınız teker teker yazınız. Bunu yapamadığınız sürece, soruma cavap alamamış olacağım... Size diyorum ki, ben bu adamların İslam olduklarını iddia etmiyorum, aksine açık açık söylüyorum... Ve söylerken Nesimi'nin kendi beyitini falanda verdim hatta "Melamilik" ile ilgili yazımda. Yunus'un, Mevlana'nın, Ahmet Yesevi'nin, Hallac-ı Mansur'un bir çok nitelemesi de var buna ait... Ben İslam olduklarını söylerken kanıt koyuyorum ama siz "Olmadıklarını" söyleyebilirken kanıt koyamıyorsunuz ve sadece "Söylemekten" öteye gidemiyorsunuz.. İspat edin arkadaşım, ispat edin... Sayın boşig, Bana tekrar ettiriyorsun aynı şeyleri. Senn için bir daha tekrar edelim bari. İslamın şartı kaçtır ve vazgeçilmez olanı "olmazsa olmaz olanı" hangisidir? "Allah'tan başka ilah yoktur ve Muhammed onun elçisidir" diye kabul etmek müslüman olmanın olmazsa olmaz şartıdır. Hallac-ı Mansur, bu sözü söyleseydi ölümden kurtulacaktı, yani CANI VARDI ORTADA, ama söylemedi. Yani kabul etmedi bu ifadenin içeriğini. Bu adam müslüman mıdır? *Müslümanlar için bu dünya bir imtahan yeridir. Yaratıcı Allah'tır. Bu konu tartışılmaz. Bu varlık denizi nerden gelmiş bilen yok; Öyle büyük bir inci ki bu büyük sır delen yok; Herkes aklına eseni söylemiş durmuş, İşin kaynağına giden yolu bulan yok. Yukarıdaki dörtlüğün sahibi "bu Varlık denizi nereden gelmiş bilek yok" diyen kişi, "İşin kaynağına giden yolu bulan yok" diyen kişi müslüman* mıdır? Bir yazınızda şöyle yazdınız: Bildiğiniz gibi Nesimi ve Hallac-ı Mansur'da Ömer Hayyam'ın rubaileri ile birebir aynı anlamı taşıyan fikirler söylemişlerdir ve onlarda, hemde Sıradan Müslümanlarca "Kafir" olarak adlandırılıp, idam edilmişlerdir. Ahmed Yesevi, Hallac-ı Mansur'un bu söyleşini (Ene'l Hakk) duyduktan sonra demiştir ki "Doğru demiş"... Ve dikkat edin, tüm hepsinin İslam inancı Ömer Hayyam ile aynı doğrultudadır. Tüm hepsinin İslam inancı Ömer Hayyam ile aynı doğrultudadır. Yine bunları destekleyen önemli bir İslam Alimi ise 6 ciltlik Mesnevi'yi yazan Mevlanadır. Oda yine herşeyi ve varlığın nedenini aynı şekilde açıklamıştır. Gerçek Hacc'ı, insanın kendisine yönelmesi olduğunu savunmuşlardır. "Eğer gerçeği arar isen, kendinde bulursun, Kabe'de, Hacc'da değil"... Yine Yunus Emre, Mesneviyi okuyunca şöyle demiştir: "Mevlana doğru demiş ama uzatmış, ben olsam derdim ki: Ete Kemiğe Büründüm, Yunus Diye Göründüm.". Ayrıva, Yine sizin altını çizdiğiniz şekilde Yunus'un da deyişi vardır "Cennet cennet dedikleri, bir köşk ile bir kaç huri. Sen isteyene onu ver, bana seni gerek seni" demiştir. Nesimi, Ahmet Yesevi, Mevlana ve Yunus Emre'nin dünya görüşleri de Hallac-ı Mansur ve Ömer Hayyam'ınki gibi ise, yani "şehadet kelimesi onlar için anlamını yitirmişse, varlık denizi nerden gelmiş bilen yok düşüncesinde iseler, bu adamlar müslüman mıdır? Muhammed'in Kuran'da o kadar övdüğü Eden ve Paradise cennetlerini, "bir köşk ile bir kaç huri" diye küçümseyen, onu istemeyen adam müslüman mıdır? Hacc Kabe'ye gitmek değil, insanın kendisine yönelmesidir diyen insan müslüman mıdır? Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 Siz o mantığa yutturmaca deyince "yutturmaca" olmuyor maalesef. Devamında yazdıklarınız sizi yalanlıyor. Elbette inanmadılar Muhammed'in iddialarına. Kuran bu nedenle "belki inanaırlar, belki akıl ederler, belki düşünürler vs." gibi kelimelerle dolu. Muhammedin akla mugayir konuştuğunu ilk söyleyen ben değilim, o zamanki adamlar da söylemişler. O nedenle kuran o adamlara hakaretlerle dolu. Onun için o adamlar cehennemle tehdit ediliyor. Onun için o adamların kalpleri (akılları demek istiyor heralde) mühürlü diyor. Muhammed'in peygamberlik iddiasında bulunduğu tarihten Medine'ye göçene kadar geçen 1o yıllık zamanda kaç kişi müslüman olmuş? Medineden sonra müslüma olanların sayısı hızla artmış, Çünkü Medine'den sonra Muhammed başka bir yöntem kullanmaya başlamış: şiddet. Can ve mal derdi gelince gündeme, ister istemez insanlar müslüma olmuşlar veya müslüman olduk demişler. Peki hitabet yeteneği olan hastalarla karşılaşmadınız mı Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde? Muhammed'in, ABD'nin "Dünyanın en önemli kanun koyucuları" listesine girmesi, iyi veya kötü bir sistem kurmasından ve bu istemin bugüne kadar yaşatılmış olmasındandır. peygamberliği ile alakalı değildir. Jean d'Arc'ın hayatı tutarlıdır falan demedim. Sadece o kadın da psikolojik desteğe muhtaç biriydi, ama kitleleri ardından sürükleyebildi. İşaret etmek istediğim husus burası. Bazen zamanım kısıtlı oluyor, hızlı yazmam gerekiyor. Bu sırada bir kelime kullanıyorum, Türkçe karşılığı aklıma gelmiyor. Yoksa entel dantel havası vermek için kullanmıyorum o sözleri. Sayın boşig, Bana tekrar ettiriyorsun aynı şeyleri. Senn için bir daha tekrar edelim bari. İslamın şartı kaçtır ve vazgeçilmez olanı "olmazsa olmaz olanı" hangisidir? "Allah'tan başka ilah yoktur ve Muhammed onun elçisidir" diye kabul etmek müslüman olmanın olmazsa olmaz şartıdır. Hallac-ı Mansur, bu sözü söyleseydi ölümden kurtulacaktı, yani CANI VARDI ORTADA, ama söylemedi. Yani kabul etmedi bu ifadenin içeriğini. Bu adam müslüman mıdır? *Müslümanlar için bu dünya bir imtahan yeridir. Yaratıcı Allah'tır. Bu konu tartışılmaz. Bu varlık denizi nerden gelmiş bilen yok; Öyle büyük bir inci ki bu büyük sır delen yok; Herkes aklına eseni söylemiş durmuş, İşin kaynağına giden yolu bulan yok. Yukarıdaki dörtlüğün sahibi "bu Varlık denizi nereden gelmiş bilek yok" diyen kişi, "İşin kaynağına giden yolu bulan yok" diyen kişi müslüman* mıdır? Bir yazınızda şöyle yazdınız: Nesimi, Ahmet Yesevi, Mevlana ve Yunus Emre'nin dünya görüşleri de Hallac-ı Mansur ve Ömer Hayyam'ınki gibi ise, yani "şehadet kelimesi onlar için anlamını yitirmişse, varlık denizi nerden gelmiş bilen yok düşüncesinde iseler, bu adamlar müslüman mıdır? Muhammed'in Kuran'da o kadar övdüğü Eden ve Paradise cennetlerini, "bir köşk ile bir kaç huri" diye küçümseyen, onu istemeyen adam müslüman mıdır? Hacc Kabe'ye gitmek değil, insanın kendisine yönelmesidir diyen insan müslüman mıdır? Saygılar. Bakın, bu deyişlerin bi kısmını size yazanda benim... Bakın İslam'ın beş şartı falan gibi şeyler, Hz. Muhammed'den de çok çok sonralı sünni alimler tarafından ortaya atılmış svlardır... Yani Hacc denen bir ibadet olsa bile, Hz. Muhammed bile bunu sadece bir kere yapmıştır... Orada o sözü söyleyen kimse Hacc ibadetin yadsımıyor, sadece "Kendinize yönelmediğiniz, Hakk'ı bulmadığınız sürece" yapılan haccın faydasız olduğunu söylüyor... Ayrıca Ömer Hayyam'ın deyişi de bir ispat değil, bir yakınmadır... Yunus Emre'nin hakkındaki yorumunuz ise son derece ilginç... Yunus o cennet ve cehennemi küçümsemiyor, Bakın bunu KataKuta'nın sorduğu bir soru üzerinden giderek anlatmıştım... Şehadet kelimesi ise Hallac-ı Mansur için önemini yitirmiş değildir ve o kelimeyi söylemediği için idam edilmemiştir... Nasıl bir alaka kurdunuz anlamıyorum... Neyse, yukarıdaki iletimde adı geçen konuda bunları zaten açıklayacağım, uzatmaya gerek yok... Alıntı
Φ EsRa_19 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 neden dağda biliyomusun çünkü orda YÜCE ALLAHA daha yakın olduğundan insanlardan uzak yani.ayrıca bu çarşı pazar kelimeside *********ti çok yanlış bence böyle şeylerle dalga geçmesen ii olur sonra kelimelerinin bedelini ödeme Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.