Φ lena Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Peyganberler bu güne kadar anlatimlarda hep daglarda olmustur neden, baska yerlerde evde carsida olmus peyganber varmidir sizce. Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Peyganberler bu güne kadar anlatimlarda hep daglarda olmustur neden, baska yerlerde evde carsida olmus peyganber varmidir sizce. Peyganber mi? arkadaşım neden insanların inançlarıyla dalga geçiyorsun yaptığını bir marifetmi sanıyorsun lütfen biraz daha saygılı olun... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Peyganber mi? arkadaşım neden insanların inançlarıyla dalga geçiyorsun yaptığını bir marifetmi sanıyorsun lütfen biraz daha saygılı olun... Kimse kimsenin inancı ile dalga filan geçmiyor. Kafasına takılan bir soruyu sormuş. Cevap arıyor. Biliyorsan söyle aydınlanalım. Bilmiyorsan bir bilen çıkacaktır mutlaka. Merak sonucu sorulan sorular, mutlaka dalgamıdır ? Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Kimse kimsenin inancı ile dalga filan geçmiyor.Kafasına takılan bir soruyu sormuş. Cevap arıyor. Biliyorsan söyle aydınlanalım. Bilmiyorsan bir bilen çıkacaktır mutlaka. Merak sonucu sorulan sorular, mutlaka dalgamıdır ? Verdiğim cevabı tekrar oku istersen arkadaşım ben sorusuyla dalga geçmiyorum... Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Kimse kimsenin inancı ile dalga filan geçmiyor.Kafasına takılan bir soruyu sormuş. Cevap arıyor. Biliyorsan söyle aydınlanalım. Bilmiyorsan bir bilen çıkacaktır mutlaka. Merak sonucu sorulan sorular, mutlaka dalgamıdır ? Bir İnsanın Kafasına Soru Takılır Bunu ilk Olarak Burda mı Araştırılıp Sorulur sence ? Sen Böyle mi Yapıyorsun Bilimselci ? ve Asıl Benim Senin Bir Yazına Takıldı Demişsin ki:Kafasına Takılan Bir Soruyu Sormuş. Cevap Arıyor. eveeettttt Cevabı Bir Müslüman İşte Kur'anda Böyle Yazıyor Falanca Alim Şöyle Diyor Dediği zaman Size İyi Saldırmak için Bir Yem Olmuş Olacak öyle mi? Arkadaş çok İyi Demiş Neden Çünkü Önce Realde Bir Araştırsın Eğer Bir Sonuca varamazsa Sonra Gelsin Böyle Yerlerde cvp Arasın. vede HONEST Kardeşin Demek İstediği Şu Bu FORUMDA Sadece İslamla Uğraşıldığı için Böyle Bir Tepki Vermiş Buda Normal'dir. Size Hemen İşte Kur'anda Böyle Yazıyor Peygamber Hakkında Deseydi Hemen İşte Bu Ayet Şöyle Değil Bu Ayet Böyle Değil Diyecektin. ve Düşüncemde Yanılmıyorum. vede Demişsin ki Biliyorsan Aydınlanalım. evet Söyleseydi Nasıl cvp Verileceğini Bildiği İçin Arkadaş Onun için Çok Doğru Söz Söyleyerek Kısa ve Öz Tutmuş. Umarım Anlamışın'dır.! Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Burda inancla oynandigi yok genelde bu güne kadar gelen peyganberler genelde daglarda bilgilenip insanlara önderlik yapmislardir neden daglarda. Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 bu güne kadar gelen peyganberler genelde daglarda bilgilenip insanlara önderlik yapmislardir neden daglarda. Soruduğun Soruyu Bir İncelermisin.? Peygamberlerin Dağlara Gidip Dağlarda Bilgilendirildiğini Biliyorsun veya Öğrenmişsin. Sadece Neden Dağlarda Bilgilendirildiğini mi Öğrenmedin ? vede sen Bu Soruyu Kitablara Bakarak veya Herhangi Bilen Birine Sordun mu ? Gelip Burda Soruyorsun. Önce Orda Bir Araştır Sonra Gel Sanal Ortamda Sor. Neden Son Cümlemi Böyle Yazdım Sebebi Burda Malum İslam Dinini İrdeliyenler Çok Aslında İşin Gerçeğini Onlarda Biliyor Ama Bu Forumda Bu Gurur Meselesi Olmuş HONEST Kardeş Kısa ve Öz Konuşmuş Bu Kadar. Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Burda inancla oynandigi yok genelde bu güne kadar gelen peyganberler genelde daglarda bilgilenip insanlara önderlik yapmislardir neden daglarda. arkadaşımız peyganber mi? derken neyi anlatmak istediğini anlamamışsınız zira peyganber değil aslı peygamberdir. ve peygamberler hangi dağlarda bilgilenmiş elinde veri varsa paylaş sonra cevabını yazarız ilk olarak iddianı ispat et ok... Alıntı
Φ pandomim Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Peyganber mi? arkadaşım neden insanların inançlarıyla dalga geçiyorsun yaptığını bir marifetmi sanıyorsun lütfen biraz daha saygılı olun... sayın honest. lena arkadaşımızın peygamber yerine peyganber yazmasının kasıtlı olmadığını sanıyorum. bende pek dindar sayılmasam bile inançlı bir kişiyim. dini konularda pek bilgili olmadığım için fazla birşey yazamıyorum ama dini konuları da epey zamandır takip ediyorum. lenanın üslubunda şimdiye kadar bir saygısızlık görmedim. her ne kadar onunla karşıt görüşte olsakda. saygılarımla. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 ve peygamberler hangi dağlarda bilgilenmiş elinde veri varsa paylaş sonra cevabını yazarız ilk olarak iddianı ispat et ok... Musa: Sina Dağı mıdır, Tur Dağı mıdır, nedir, orda. (Coğrafik olarak hangi dağın kastedildiği tespit edilememiştir) Hatta Allah'la konuşmuş çalının arkasından. Çalıya göstermiş allah yüzünü, çalış dayanamamış yanmış, hikayeye göre. Muhammed: Hira Dağı. Esasen bize göre durumun analizi basit. Hem bu dağda ilham gelen kişiler, hem de diğer peygamber olarak adlarndırılan kişiler, sosyaleşme sorunu yaşayan, bu nedenle toplumla içiçe yaşayamayan. Kendi iç dünyalarında yaşayan, hayallerinde kurdukları dünyada yaşayan, halüsinasyon gören insanlar. Bu halüsinasyonları gerçek sanan insanlar. uzun süre yalnız yaşamak psikolojik bozukluklara da yol açıyor. Kimseyi dinlemiyorlar. Sadece konuşmaya başlıyorlar kendi kendilerine. Yani Vaaza başlıyorlar. Monologa. "Sen niye öyle ACAİP konuşuyorsun" diyenlere de cevap olarak, bu sözlerin kendilerine ait olmadığını, Allah'ın onları böyle konuşturduğunu falan söylüyorlar. Mesela İbrahim, çocuğunu kesmeye kalkıyor. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Allah istedi kesmemi deyip çıkıyor işin içinden. Mesela Süleyman, kendi kendine konuşuyor. "Napıyorsun?" diyenlere, kuşlarlakonuşuyorum diyor. Mesela Hızır, durup duruken bir çocuğu öldürüyor. "neden öldürdün?" diyenlere, "Bu çocuk kötü birisi olacaktı" diyor. Yani bu adamlar aynı eylemleri bugün yapsalar, bu adamlara ne deneceğini siz düşünün. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Musa: Sina Dağı mıdır, Tur Dağı mıdır, nedir, orda. (Coğrafik olarak hangi dağın kastedildiği tespit edilememiştir) Hatta Allah'la konuşmuş çalının arkasından.Çalıya göstermiş allah yüzünü, çalış dayanamamış yanmış, hikayeye göre. Sina çöldür dağ değildir..Bahsi geçen olay Tur dağında olmuştur (Filistinde) Size göre hikayedir, bize göre gerçektir.. Hem bu dağda ilham gelen kişiler, hem de diğer peygamber olarak adlarndırılan kişiler, sosyaleşme sorunu yaşayan, bu nedenle toplumla içiçe yaşayamayan. Kendi iç dünyalarında yaşayan, hayallerinde kurdukları dünyada yaşayan, halüsinasyon gören insanlar. Bu halüsinasyonları gerçek sanan insanlar. uzun süre yalnız yaşamak psikolojik bozukluklara da yol açıyor. Kimseyi dinlemiyorlar. Sadece konuşmaya başlıyorlar kendi kendilerine. Yani Vaaza başlıyorlar. Monologa. "Sen niye öyle ACAİP konuşuyorsun" diyenlere de cevap olarak, bu sözlerin kendilerine ait olmadığını, Allah'ın onları böyle konuşturduğunu falan söylüyorlar. Peygamberler bu kadar basite indirgenemez.. Geçmişten bugüne milyarlara hitap eden bir din ve insanlığın sevdiği, örnek aldığı bir peygamber.. Bir örneği dahi yazılamayan, hidayet rehberi büyük bir kitap.. Bir paronayak olmuş olsa (haşa) nasıl olurda milyarlara ulaşabilirdi..? Nasıl olurda milyarların gönlünde taht kurabilirdi.. Saygılar.. Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Musa: Sina Dağı mıdır, Tur Dağı mıdır, nedir, orda. (Coğrafik olarak hangi dağın kastedildiği tespit edilememiştir) Hatta Allah'la konuşmuş çalının arkasından.Çalıya göstermiş allah yüzünü, çalış dayanamamış yanmış, hikayeye göre. Muhammed: Hira Dağı. Esasen bize göre durumun analizi basit. Hem bu dağda ilham gelen kişiler, hem de diğer peygamber olarak adlarndırılan kişiler, sosyaleşme sorunu yaşayan, bu nedenle toplumla içiçe yaşayamayan. Kendi iç dünyalarında yaşayan, hayallerinde kurdukları dünyada yaşayan, halüsinasyon gören insanlar. Bu halüsinasyonları gerçek sanan insanlar. uzun süre yalnız yaşamak psikolojik bozukluklara da yol açıyor. Kimseyi dinlemiyorlar. Sadece konuşmaya başlıyorlar kendi kendilerine. Yani Vaaza başlıyorlar. Monologa. "Sen niye öyle ACAİP konuşuyorsun" diyenlere de cevap olarak, bu sözlerin kendilerine ait olmadığını, Allah'ın onları böyle konuşturduğunu falan söylüyorlar. Mesela İbrahim, çocuğunu kesmeye kalkıyor. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Allah istedi kesmemi deyip çıkıyor işin içinden. Mesela Süleyman, kendi kendine konuşuyor. "Napıyorsun?" diyenlere, kuşlarlakonuşuyorum diyor. Mesela Hızır, durup duruken bir çocuğu öldürüyor. "neden öldürdün?" diyenlere, "Bu çocuk kötü birisi olacaktı" diyor. Yani bu adamlar aynı eylemleri bugün yapsalar, bu adamlara ne deneceğini siz düşünün. Bir Müslüman Bu Soruyu Burada Sormazdı Gerek Duymazdı. Sadece Tartışma Konusu Olsun Diye Yapıldı. Bunu Ben iki defa Yazdım Benim Yazdıklarım Söz Konusu Olmadı ama Yalan Yanlışta Olsa Bana göre,cvbı veren Müslüman Değilde Başkası verdi. Yani Biri konu Açıyor Diğeri Tartışmayı Alevlendiriyor. ! Senin Öğrenmek İstediğin Almak İstediğin cvp Bumuydu Lena ? Buysa Bunu Burda Sormanın Hiç Bir Gereği Yoktu Zaten Açıklayan Kişi Kişilere Yönelmiş Burda Senin Sorunu cvplamamış. Senin Sorun Neden Peygamberler Dağda Bilgilendiriliyorlar Sorusuydu. Yani Allah Peygamberleri Dağda Değilde Başka Yerde Neden Bilgilendirmiyor. Sorusuna cvp Gelmemiş. Tartışma Başlatmak Önemli Sizin için Ben Bunu Gözlemliyorum Burda. ve Anladığım Kadarıyla Sen Soruna cvp da Aramıyorsun. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 kiral basitleme kelimesi yok konuda neden dagda oluyor bu peyganberlik, sende bizi basit görme. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 kiral basitleme kelimesi yok konuda neden dagda oluyor bu peyganberlik, sende bizi basit görme. Sevgili Lena kaç peygamber'in hayatını okudun..? Nasıl her peygamber dağda peygamber olmuş..? Önce iddanızı delillendirebilir misiniz..? Saygılar.. Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 kiral basitleme kelimesi yok konuda neden dagda oluyor bu peyganberlik, sende bizi basit görme. lena Yazdığını İyi Oku Çünkü Öyle Şeyler Yazıyorsun Soruyorsun ki Sana Soru Olarak geri Dönüyor. Bize Bizim inancımıza Göre Burda Basitleme Var. neden çünkü Bunlar Benim İnancıma Göre Benim Peygamberim. Sana Göre Basitleme Yoksa Neden Burda Bu Konuyu Açma Gereği Duydun Lena Sen İlkokulu veya Ne Okuyorsan İlk Önce Sanal Alemde mi Öğrendin. ? Mesela Bu Soruyu Sorabiliyorsun Sen Peygamberlerin Dağda Olduğunuda Sanaldan mı Öğrendin. ? Öğrenmediğin Bir Gerçek lena Bunu Herkes Biliyor Senin Bildiğin Kadar. Onun İçin Önce Bir Araştır De ki Ben Böyle Deliller Buldum ama Tatmin Olamadım veya Bilenlere Sordum İstediğim Yanıtı Alamadım. Onun için Bu Delilleri Size Sunuyorum Bu Gerçekten Böyle mi.?Diye Sorabilirdin Sorma Araştırma Gibi Bir İmkan Olduğu Zamanda Gelip Burda Sadece Tartışma İslam Dinini Alçaltma Gibi İşlere Girmek için Açılıyor Bu Konular. Yine Söylüyorum Sana Yine cvp Gelmedi lena Müslümanlardan ama Müslüman Olmayandan Geldi Seni Tatmin etmedi Neden. Çünkü Sen Bir Müslümümandan Bekliyorsun ki Tartışma Konusu Açılsın. Maksad Bu Burda. Siz İslam Dini İle Uğraştıkça Bu İslam Dininde Hiç Bir Şekil de Bozulma Göremeyeceksiniz. ! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 kiral basitleme kelimesi yok konuda neden dagda oluyor bu peyganberlik, sende bizi basit görme. Sevgili Lena sizi basit gördüğümüde nereden çıkardınız.. Sizden sadece kaç peygamber hayatı okudunuz ve kaçı dağda peygamber olmuş onu öğrenmek istiorum.. Yani iddanızı pekiştirirseniz daha sağlıklı bir tartışma olacak.. Saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Musa: Sina Dağı mıdır, Tur Dağı mıdır, nedir, orda. (Coğrafik olarak hangi dağın kastedildiği tespit edilememiştir) Hatta Allah'la konuşmuş çalının arkasından.Çalıya göstermiş allah yüzünü, çalış dayanamamış yanmış, hikayeye göre. Muhammed: Hira Dağı. Esasen bize göre durumun analizi basit. Hem bu dağda ilham gelen kişiler, hem de diğer peygamber olarak adlarndırılan kişiler, sosyaleşme sorunu yaşayan, bu nedenle toplumla içiçe yaşayamayan. Kendi iç dünyalarında yaşayan, hayallerinde kurdukları dünyada yaşayan, halüsinasyon gören insanlar. Bu halüsinasyonları gerçek sanan insanlar. uzun süre yalnız yaşamak psikolojik bozukluklara da yol açıyor. Kimseyi dinlemiyorlar. Sadece konuşmaya başlıyorlar kendi kendilerine. Yani Vaaza başlıyorlar. Monologa. "Sen niye öyle ACAİP konuşuyorsun" diyenlere de cevap olarak, bu sözlerin kendilerine ait olmadığını, Allah'ın onları böyle konuşturduğunu falan söylüyorlar. Mesela İbrahim, çocuğunu kesmeye kalkıyor. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Allah istedi kesmemi deyip çıkıyor işin içinden. Mesela Süleyman, kendi kendine konuşuyor. "Napıyorsun?" diyenlere, kuşlarla konuşuyorum diyor. Mesela Hızır, durup duruken bir çocuğu öldürüyor. "neden öldürdün?" diyenlere, "Bu çocuk kötü birisi olacaktı" diyor. Yani bu adamlar aynı eylemleri bugün yapsalar, bu adamlara ne deneceğini siz düşünün. Saygılar. Anca bu kadar olur... Bakın bu adamların Sosyalleşme sorunları yoktur. Çünkü düşünün bir kere, bir tüccardan bahsediyorsunuz ve diyorsunuz ki "Sosyalleşme sorunu vardır"... Bugün bile biliniyor ve psikoloji biliminin bir ispatıdır, Tüccarlar, pazarlamacılar, öğretmenler bu mesleklerini yapabilmek için "Sosyallik" yapısında olmalıdırlar... Hz. Muhammed bir Tüccar ve emin olun son derece de sosyal bir insandır. Hadi yine biz varsayalım ki Hz. Muhammed peygamber değildi... onun son derece sosyal bir insan olduğunu en başta sizin iddia etmeniz gerekirdi, zira sosyal olmayan bir insan, konuşarak insanları etkisi altına alabilme yeteneğine sahip olamaz. İnsanlarla belirli bir etkileşimi olmalı ve insanları tanımalı ki, onları nasıl etkileyebileceğini bilsin... Yoksa dağdaki taşlar öğretemez o adamlara insanları hitabetle nasıl etkileyeceği... Hz. Muhammed'in Asosyal bir insan olduğunu iddia edip; insanları nasıl tanıyıp, aklından bir din üretip, insanları hitabıyla etkileyebildiğini ve nasıl tüccarlık yapabildiğini açıklayamazsınız ve buda sizin bir çelişkinizi doğurur. Yani her halükarda, en baştan sizz Peygamberlerin Sosyal insanlar olduklarını kabul etmelisiniz. Ve ortasa sunduğunuz mantıkta son derece tutarsız zaten... Kaldı ki Tur dağı ile Sina çölü ayırdına bile varabilmiş değilsiniz... Bundan başka şu var ki, o insanlar "Yav önceki peygamber dağdan çıkmış, bende çıkayımda, aynı esintiyi yaratayım" diyerek dağa çıkmamışlardır. Bu insanlar bir "Kendini Bulma" aşamasında geçmişlerdir. Kendini arayan (farkında olmadan Hakk'ı arayan) her insan böyle bir "Yalnız Kalma" sürecinden geçer. Yalnızlık "Asosyal olmak" demek değildir. Bu insanlar dünyayı kavramak için yalnız kalabilecekleri ortamları seçmişler ve değişken zaman aralıklarıyla inzivaya çekilmişlerdir. Yeterli olgunluğa eriştiklerinde yada Hakk'a ulaştıklarında ise PEYGAMBER olarak SEÇİLMİŞLERDİR... Sadece iki istisna vardır, Hz. Adem yaratılışıyla birlikte, Hz. İsa doğumuyla birlikte Peygamber olarak seçilmişlerdir. Hz. Muhammed, Hz. İbrahim hep "Kendini Arama" yada "Hakk'ı (Gerçeği) Arama" çabalarıyla Peygamber olmuşlardır. Hz. Musa ise zaten Firavun'un yanında yetişerek vegerektiğinde halkın arasında girerek yeterince Sosyal olmuş ve o kadar ki, başsız bir topluma önder olabilecek ve onlara umut verebilecek kadar da yetişmiştir... Kardeşi Hz. Harun zaten Hz. Musa'dan daha sosyal ve hitabette güçlü olduğu için Hz. Musa'yayardımcı olarak atanmıştır. Hz. Davut ise Sosyal ilişkilerde başarılı bir insan olarak bir Hatip Peygamber olarak seçilmiştir., biliyorsunuz ki Zebur ilahi kitabı gibi bir özellik sergiler. Kısaca insanların hitabetlerinin güçlü olabilmesi için son derece Sosyal olmaları gerekir. Sosyal olmayan bir insanın hitabette güçlü olması beklenemez. Mesela M. Kemal Atatürk, Adolf Hitler gibi insanlar yalnız kalıp düşünmeyi seven ancak bir o kadarda sosyal insanlar olarak hitabetleri güçlü kimselerdir... Yani "Dağa Çıkma" olayının aslı, Asosyallik değil, Kendi Gerçekliğini Bulma arayışıdır... Saygılarımla... Anca bu kadar olur... Bakın bu adamların Sosyalleşme sorunları yoktur. Çünkü düşünün bir kere, bir tüccardan bahsediyorsunuz ve diyorsunuz ki "Sosyalleşme sorunu vardır".... ........ .... .... ....kalıp düşünmeyi seven ancak bir o kadarda sosyal insanlar olarak hitabetleri güçlü kimselerdir... Yani "Dağa Çıkma" olayının aslı, Asosyallik değil, Kendi Gerçekliğini Bulma arayışıdır... Saygılarımla... (Devam) Gelelim "Sen Niye Acayip Konuşuyorsun" yutturmaca mantığına. Şimdi bir ortam düşünün... Herkes putlarına bağlı... Tapınıyor... Bir insan geliyor ve sizin deyiminizle bir şeyler saçmalıyor, siz niye böyle konuştuğunu sorunca "Tanrı'nın sözleri bunlar" diyor ve siz Tek Tanrı lafını bir tek Yahudilerden duymanıza rağmen ve Yahudi olmadığını da söyleyen bu adama "Aaa Tanrı'nın sözüymüş lan, hemen inanalım biz buna, nede olsa kafamızı kullanmıyoruz..." diyerek inanıyorsunuz... Emin olun, ne Hz. Muhammed'in söyledikleri saçmaydı, nede o insanlar uydurma şeylere inanacak kadar saftılar... Hayır böyle bir iddia sunabiliyorsanız, size şunu sorarlar: madem bu adamlar Hz. Muhammed'in saçmalığını, acayip konuştuğunu düşünüyorlardı niye Hz. Muhammed'e inandılar? "Tanrı'nın Sözü Bunlar" demesi mi yetti onlara sizce? Oysa ki "Tek Tanrı" inancına bir tek Yahudilerin (ve belki Hıristiyanların) sahip olduklarını biliyorlardı. Ve öyle ki Hz. Muhammed'in Yahudi olmadığını da biliyorlardı... Öyleyse niye "Yav kardeşim hem acayip konuşup saçmalıyosun, hem tek Tanrılı yeni bir din uyduruyorsun, hemde söylediklerinin o tek Tanrı'nın sözü olduğunu iddia ediyorsun, e pes yani..." demediler? Yani bunu düşünebilen tek kimse siz miydiniz? Demek istediğim, o insanlar "Saçma" olarak nitelendirdikleri şeylere niye inandılarda o uğurda canlarını bile verdiler? "Tanrı'nın sözü bunlar kardeşim, alla allaaa..." demesi çok mu yeterli sizce? Hatırladığım kadarıyla siz -yada sizin gibi düşünen bir başka arkadaş- (ki ben siz olduğunuzu sanıyorum) şöyle iddia etmiştiniz; güya Arap medeniyeti, İslam'dan öncede ileriymiş, kadınlar bilmem bir takım haklara sahipmiş, Arap medeniyeti üstünmüşte, Hz. Muhammed gelip bu üstünlüğü yıkmış, Arapları geri bırakmış, kadınlardan haklarını geri almış. Arapların üstün olduklarını bilemememizin nedeni ise İslam'a mensub olanların o dönemi anlatan kaynakları yok etmeleri yada o medeniyetin bir kaynak bırakamayıp, İslam'ın kendisini haklı çıkarmak için önceki Arap medeniyetini kötülemesiymiş. Yoksa Hz. Muhammed'den önce Araplar kız çocuklarını falan diri diri gömmüyormuşlar hatta falan filan işte... Aynen böyle nitelemeleriniz vardı sanırım değil mi? Peki sorarım; Araplar madem o kadar ileriydiler de, niye onların medeniyetinden daha geri, kadınlardan haklarını bile alan, hatta kendi medeniyetlerini dahi kötüleyen, karalayan ve "Saçma" olarak niteledikleri Hz. Muhammed'in getirdiği sisteme inanacak kadar düşünemez oldular bir anda? Hem birde Hz. Muhammed okur-yazar olmadığı (bazı bilmez Müslümanların iddiası) ve sosyal bir insan olmadığı (sizin iddianız) halde nasıl etkileyebildi bu insanları... Bir anlık cahilliklerine mi geldi yoksa? Özetle, fikri tutarlılığınız açısından, Hz. Muhammed'in ve diğer Peygamberlerin geçekt son derece Sosyal insanlar olduklarını kabul etmesi gereken asıl kişiler normalde siz olmalısınız ki, onların insanları nasıl etkileyebildiğini, nasıl kendi peşlerinden sürükleyebildiklerini, hassas duygularını nasıl kendi amaçları uğruna kullanabildiklerini açıklayabilesiniz... Yani ister öyle düşünün ister böyle, sonuçta Peygamberler son derece sosyal, zeki, mantıklı ve yetenekli kimselerdir... Bir Müslüman olmama rağmen bu mantığı benim yürütebilmem, sizin açınızdan utanç verici olmalı... Saygılarımla... Bir Müslüman Bu Soruyu Burada Sormazdı Gerek Duymazdı. Sadece Tartışma Konusu Olsun Diye Yapıldı. Bunu Ben iki defa Yazdım Benim Yazdıklarım Söz Konusu Olmadı ama Yalan Yanlışta Olsa Bana göre,cvbı veren Müslüman Değilde Başkası verdi. Bakın arkadaşım, hislerinize saygı duyuyorum ama akla gelen her soru tartışılabilir olmalıdır bence... Dini olsun yada olmasın... Her soru cevaplandırılabilmelidir. Arkadaşımız bu soruyu merak etmiş... Ha samimi yada değil... Sonuçta bir paylaşım içersinideyiz ve bildiklerimiz anlatmak ihtiyacı hissediyorsak anlatırız... Sorulardan korkulmaz... Gelelim Lena'nın cevabına: demiş ki niçin hep dağda oluyo bu peygaberlikler. kralx'in dediği gibi hepsi dağda olmuş gibi bir durum yok ama hepsi bir "Kendini Bulma" sürecinden sonra peygamber şeçilmişlerdir. Hatta Evliyalar bile bu durumu örnek alarak kendilerine yönelmişler, Yunus Emre mesela, Taptuk Emre'nin yanında ayrılıp, tek başına kendisini yollara/dağlara vurmuştur... Yani dağa çıkmak tercih meselesidir o kimse için... İsteyen orda bulur gerçeğini, isteyen başka yerde... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Anca bu kadar olur... Bakın bu adamların Sosyalleşme sorunları yoktur. Çünkü düşünün bir kere, bir tüccardan bahsediyorsunuz ve diyorsunuz ki "Sosyalleşme sorunu vardır"... Bugün bile biliniyor ve psikoloji biliminin bir ispatıdır, Tüccarlar, pazarlamacılar, öğretmenler bu mesleklerini yapabilmek için "Sosyallik" yapısında olmalıdırlar... Hz. Muhammed bir Tüccar ve emin olun son derece de sosyal bir insandır. Hadi yine biz varsayalım ki Hz. Muhammed peygamber değildi... onun son derece sosyal bir insan olduğunu en başta sizin iddia etmeniz gerekirdi, zira sosyal olmayan bir insan, konuşarak insanları etkisi altına alabilme yeteneğine sahip olamaz. İnsanlarla belirli bir etkileşimi olmalı ve insanları tanımalı ki, onları nasıl etkileyebileceğini bilsin... Yoksa dağdaki taşlar öğretemez o adamlara insanları hitabetle nasıl etkileyeceği... Hz. Muhammed'in Asosyal bir insan olduğunu iddia edip; insanları nasıl tanıyıp, aklından bir din üretip, insanları hitabıyla etkileyebildiğini ve nasıl tüccarlık yapabildiğini açıklayamazsınız ve buda sizin bir çelişkinizi doğurur. Yani her halükarda, en baştan sizz Peygamberlerin Sosyal insanlar olduklarını kabul etmelisiniz. Ve ortasa sunduğunuz mantıkta son derece tutarsız zaten... Muhammed çobanlık yapmadı mı? En sosyal insanları mı çoban yapıyorlar? Emin (Davar emanet edilen, iş emanet edilen) adı çobanlıktan gelmiyor mu? (Bunu da karakter sıfatı sanıyorlar müslüman arkadaşlar, bu bir mesleki sıfattır) Kaç yıl çobanlık yaptı? Bilmiyoruz. Çobanlık yapan bir insan, uzun süre insanlardan uzak kalan bir insan, nasıl süper sosyal olabilir? Hatice dul ve zengin bir kadın. Yaşı ilerlemiş. Çocukları var. Kendisinden 15 yaş küçük Muhammed ile evlenmiş. Peki Muhahmmed neden evlenmemiş 25 yaşına kadar? Bu soruyu sordunuz mu hiç kendinize? Askerlik mi yapıyordu? Üniversite eğitimini mi bitirmeye çalışıyorsu? 25 yaşına kadar neden evlenmedi, evlenemedi? Bir gerçek var: O yaşa kadar evlenmemiş veya evlenememiş olması. Kimse evlenmemiş onunla demekki. Akrabaları, amcaları neden izin vermişler yaşlı bir kadınla evlenmesine? Zengin olduğu için mi? Hatice'nin kızını alsaydı mesela önemli olan para ise. Demek ki Muhammed'in evlilik partneri olarak yaşıtları tarafından tercih edilmemesinin "özel" bir nedeni var. Hatice de, erkeksiz olmaktansa, bu olsun bari diye evlenmiş olmalı. Herhalde sosyal olduğu için değil, kocası olduğu için göndermiştir Muhammed'i mallarının başında. Kaldı ki Tur dağı ile Sina çölü ayırdına bile varabilmiş değilsiniz... Okuyabiliyormusun yazılanları? Sina Yarımadası var. Ben ne yazmışım yukarıda? Sina Dağı mıdır, Tur Dağı mıdır, nedir, orda. (Coğrafik olarak hangi dağın kastedildiği tespit edilememiştir) Hatta Allah'la konuşmuş çalının arkasından. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Muhammed çobanlık yapmadı mı? En sosyal insanları mı çoban yapıyorlar? Emin (Davar emanet edilen, iş emanet edilen) adı çobanlıktan gelmiyor mu? (Bunu da karakter sıfatı sanıyorlar müslüman arkadaşlar, bu bir mesleki sıfattır) Kaç yıl çobanlık yaptı? Bilmiyoruz. Çobanlık yapan bir insan, uzun süre insanlardan uzak kalan bir insan, nasıl süper sosyal olabilir? Hatice dul ve zengin bir kadın. Yaşı ilerlemiş. Çocukları var. Kendisinden 15 yaş küçük Muhammed ile evlenmiş. Peki Muhahmmed neden evlenmemiş 25 yaşına kadar? Bu soruyu sordunuz mu hiç kendinize? Askerlik mi yapıyordu? Üniversite eğitimini mi bitirmeye çalışıyorsu? 25 yaşına kadar neden evlenmedi, evlenemedi? Bir gerçek var: O yaşa kadar evlenmemiş veya evlenememiş olması. Kimse evlenmemiş onunla demekki. Akrabaları, amcaları neden izin vermişler yaşlı bir kadınla evlenmesine? Zengin olduğu için mi? Hatice'nin kızını alsaydı mesela önemli olan para ise. Demek ki Muhammed'in evlilik partneri olarak yaşıtları tarafından tercih edilmemesinin "özel" bir nedeni var. Hatice de, erkeksiz olmaktansa, bu olsun bari diye evlenmiş olmalı. Herhalde sosyal olduğu için değil, kocası olduğu için göndermiştir Muhammed'i mallarının başında. Bu söyledikleriniz, benim yukarıda yazdıklarımı nitelemiyor kesinlikle... Yukarıda yazdığım şeyler ve sorduğum sorular açık... Hz. Muhammed ömrü boyunca çobanlık yapmamıştır. Küçük yaşlarda ticarette yapmıştır... Kervanlarla yol almıştır. İnsanlarla iletişime geçmiştir... "Emin" lakabının niye verilip verilmediği konu açısında önemli değil, önemli olan, sizin Hz. Muhammed'in Asosyal olduğunu düşünerek, bundan önceki en son iletimdekileri birarada düşünebilmeniz... Anlamadığım şey, Asosyal, insanlarla nasıl konuşulacağını bilmeyen, hatta bu yüzden 25 yaşına kadar evlenmemiş bir insanın nasıl oluyorda hitabeti bu kadar yetenekli oluyor? o insan nasıl oluyorda bu kadar cahil olmasına rağmen, nasıl konuşulacağını bile bilmemesine rağmen ve hatta ancak yaşlı bir kadın tarafından tercih edilebilecek bir insan olmasına rağmen o kadar insanı etkileyebiliyor, hitap edebiliyor? Bırakın arkadaşım, kusura bakmayın ama bu kadar düz mantık kurarsanız, böyle çelişkilere boğulursunuz... İkincisi, Hz. Muhammedin çobanlık yapmış olması fakir olduğu anlamına gelmiyor. Kabilesi Arapların en zengin ve kuvvetli kabilelerinden. Kendisi dedesinin yani bir anlamda kendi ailesinin hayvanlarına çobanlık yapıyor genelde... Bu Ticarete çıkmadığı anlamına da gelmiyor zaten... Ya bırakın tüm bunları, sizin Hz. Muhammed'in Asosyal olduğunu iddia edebilmeniz, emin olun ki kendi içinizde bir çok tutarsızlıklara neden oluyor... Yani Hz. Muhammed'in gerçekten peygamber olup olmaması bir yana, yine siz böyle bir iddia ile birçok bilginizi ispatlayamazsınız. Öyleyse size yine sizin o meşhur düz mantığınızı kullanarak: "yav Hz. Muhammed hem cahil, hem Asosyal, hem o kadar ki sadece yaşlı bir kadın ancak eş olarak kabul edebiliyor onu, hemde basit, fakir bir çoban... ama adam insanları peşinden sürüklemiş... e nasıl yapmış bunu? demek ki Tanrısal bir vergi var bu adamda gerçekten" derler... Vesizinde bu düşünceyi bertaraf etmeniz için tek seçeneğiniz, söylediklerinizin aksini iddia etmek olur... Zaten bakın insanlara Hz. Muhammed'in peygamber olduğunu akıllarınca ispatlamak isteyen bazı düşüncesiz güya alimlerde, Hz. Muhammed'i okuma yazma bilmeyen, cahil bir insan olarak göstermişler ve demişlerdir ki "Cahil olduğu halde insanları peşinden sürüklemiş. İlahi kudret olmasa bunu yapabilir miydi?" demişlerdir... Yani hep diyorum, siz o sıradan Müslümanlarla aynı kafadan bakıyorsunuz İslamiyete... Bunu defalarca kez örnekle ispatladım size... Alın bir örnek daha işte... Bakış açınız olarak, o Yobaz Müslümanlar İslamiyeti nasıl ele alıp, nasıl görüyorlarsa, sizde onların baktığı gözden ötesini göremiyorsunuz... Sizden açıklamanızı istediğim şeyler son derece açıktır ve son derece nettir... Bunları yine o cevaplamadığınız sorular arasına katmazsanız memnun olurum... Yok yine laf oyunu yapıp, cevapsız bırakıp, kaçak dövüşecekseniz boşuna ileti yollamayın derim ben... Saygılarımla... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Sevgili Lena kaç peygamber'in hayatını okudun..?Nasıl her peygamber dağda peygamber olmuş..? Önce iddanızı delillendirebilir misiniz..? Saygılar.. Seneler evvel peyganberler tarihi diye büyük boyutlarda bir kitap vardi hatirladinmi simdi varmi bilmem, senin bu kitap okuduysan kafana yatiyormu. Ben senin kadar dinler hakkinda bilgili deyilim ama sence kac peyganber dagda deyilde baska yerlerde peyganberlik gelmistir, yukarda BrainSlapper daglarda olan peyganberleri siralamis birde hz. hazikel var. Hazikeli biliyorsun allahin huzuruna giderken meleklerle iki bin kisilik ummeti bizide götür diye yalvarmisti sonunda hareket etdiyinde ikibin kisi helak olmustu, neyle hareket edip uctuysa bunlarda kayitlarda. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Seneler evvel peyganberler tarihi diye büyük boyutlarda bir kitap vardi hatirladinmi simdi varmi bilmem, senin bu kitap okuduysan kafana yatiyormu.Ben senin kadar dinler hakkinda bilgili deyilim ama sence kac peyganber dagda deyilde baska yerlerde peyganberlik gelmistir, yukarda BrainSlapper daglarda olan peyganberleri siralamis birde hz. hazikel var. Hazikeli biliyorsun allahin huzuruna giderken meleklerle iki bin kisilik ummeti bizide götür diye yalvarmisti sonunda hareket etdiyinde ikibin kisi helak olmustu, neyle hareket edip uctuysa bunlarda kayitlarda. sevgili lena şu yazma hatanı degiştir artık. Bu kadar cevap gelmiş, sen hala bildigini yazıyorsun. Peygamber yaz lutfen. Hem dinde bilgi ( pek ) sahibi olmadıgını söylüyorsun, hemde hatanda ısrar ediyorsun. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Seneler evvel peyganberler tarihi diye büyük boyutlarda bir kitap vardi hatirladinmi simdi varmi bilmem, senin bu kitap okuduysan kafana yatiyormu.Ben senin kadar dinler hakkinda bilgili deyilim ama sence kac peyganber dagda deyilde baska yerlerde peyganberlik gelmistir, yukarda BrainSlapper daglarda olan peyganberleri siralamis birde hz. hazikel var. Hazikeli biliyorsun allahin huzuruna giderken meleklerle iki bin kisilik ummeti bizide götür diye yalvarmisti sonunda hareket etdiyinde ikibin kisi helak olmustu, neyle hareket edip uctuysa bunlarda kayitlarda. Sevgili Lena iddayı ortaya atan sensin, Brainsialper'in yazdıklarıyla savunma yapıyorsun.. Madem dağlarda kaç peygamber gelşmiştir bilmiyorsun neye göre bu iddayı atıyorsun.. Brainslpar HHz.Musa ve Peygamberimizi örnek gösterdii, başka göstermedi.. Ama ikisinnide dağla alkası yok.. Peygamber efendimiz tüccardı ve medeniydi, bedevi değildi, ilk vahyin geldiği yer dağ olabilir çünkü mekkeye yakın ve sakin bir yer.. Musa aleyhisselamın hayatıda dağlarda geçmedi, daha detaylı bilgi için kaynak çok.. Bir kimsenin hayatının bir anında dağ olduğu zaman, o kimse dağlı mı oluyor..? Örneğin ben yarın yakın bir dağa çıksam şöööyle sakin, mis kokulu kekiklerin arasına dağlı mı olmuş oluyorum...? Saygılar.. Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Seneler evvel peyganberler tarihi diye büyük boyutlarda bir kitap vardi hatirladinmi simdi varmi bilmem İlk Önce Bu Sözü Açıklıyım Nedemek İstemiş lena: Diyor ki Peygamberler Tarihi diye bir kitab var.( Bu Nedir ? Bilgisizliğinin Alameti mi ? Peygamberler Hakkında Bir Kitab Olduğunu Biliyor Arkadaş.) senin bu kitap okuduysan kafana yatiyormu. Gelelim Bu Sözüne Bu Kitab Senin Kafana Yatıyor mu ? ( Bu Nedemektir ? Yani Arkadaş Okumuş ama Tatmin Olmamış vede Peygamberine İnanan Kişiye Bu Kafana Yatıyor mu Diye Soruyor.? Bunun Neresinde Bu Soruyu Merak Etmişlik var ? Ben senin kadar dinler hakkinda bilgili deyilim ama sence kac peyganber dagda deyilde baska yerlerde peyganberlik gelmistir, yukarda BrainSlapper daglarda olan peyganberleri siralamis. Yukarıda Ne Yazmıştı Arkadaş Peygamberler Hakkında Kitab var Hatırladın mı Diye Soruyor. ve Diyor ki Ben senin Kadar Dinleri Bilmem. Şimdi Burda Hem Diyor ki Peygamberler kitabı var diyo hemde Ben senin Kadar Dinileri bilmem Bu Nasıl Oluyor. Peygamberler Hakkında Konuşuyoruz Hem Bu Dinden Bahsediyor Yani Dinleri Bilmiyorum Diyor Senin Bildiğin Kadar. Peygamberler Kitabı Var Dediği Halde ! Demek İstediğim Din Hakkında Değil Peygamber Hakkında Soruluyor. birde hz. hazikel var. Hazikeli biliyorsun allahin huzuruna giderken meleklerle iki bin kisilik ummeti bizide götür diye yalvarmisti sonunda hareket etdiyinde ikibin kisi helak olmustu, neyle hareket edip uctuysa. Boşig Kardeş Burayı Bir Oku Bakalım Biliyor mu Bilmiyor mu ne maksadla Soru Sorulmuş. ? Arkadaş Soru Soruyor ama cvbınıda veriyor hz hezikel falan Bunları Biliyor. bunlarda kayitlarda. eveeetttttt can alıcı nokta "bunlarda Kayıtlarda var" Arkadaş Her Şeyin Farkında ne diyor bunlarda kayıtlarda. Yani Soruduğu Soruların Tammanın cvblarını Biliyor. Bildiği Halde neden Böyle bir Konu Açmak İstedi. ? Sence Boşig Kardeş. ? Alıntı
Φ mehmed Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 sevgili lena şu yazma hatanı degiştir artık. Bu kadar cevap gelmiş, sen hala bildigini yazıyorsun. Peygamber yaz lutfen.Hem dinde bilgi ( pek ) sahibi olmadıgını söylüyorsun, hemde hatanda ısrar ediyorsun. Boşig Kardeş Herkes Peygamber Yazarken Bu Arkadaş Görmüyor mu ? ve Yukarıda Bu Hatasına Değinildi ve Arkadaş Israr Etti Bu Hususta nedir yani bu Biliyor İnadına Yapılıyor. ? İnadına Yapılan Bir İşte Öğrenmek Olur mu ? Boşig Kardeş. Sen ne Kadar Anlatsan ne Kadar Delil Getirsen Yukarıda da Görüldüğü Üzre Değişmiyeceği İçin Neden Bu Tartışma Konuları Oluyor.? Sence Bunlar Öğrenmek İçin mi Yoksa Başka Şeyler mi Var işin içinde ? Boşig Kardeş Konulara Biraz Derinden Bakarsan Çok Çok İyi Anlarsın Kimin Yazılarında ne maksadlar Olduğunu. Selametle... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 İlk Önce Bu Sözü Açıklıyım Nedemek İstemiş lena: Diyor ki Peygamberler Tarihi diye bir kitab var.( Bu Nedir ? Bilgisizliğinin Alameti mi ? Peygamberler Hakkında Bir Kitab Olduğunu Biliyor Arkadaş.)Gelelim Bu Sözüne Bu Kitab Senin Kafana Yatıyor mu ? ( Bu Nedemektir ? Yani Arkadaş Okumuş ama Tatmin Olmamış vede Peygamberine İnanan Kişiye Bu Kafana Yatıyor mu Diye Soruyor.? Bunun Neresinde Bu Soruyu Merak Etmişlik var ? Yukarıda Ne Yazmıştı Arkadaş Peygamberler Hakkında Kitab var Hatırladın mı Diye Soruyor. ve Diyor ki Ben senin Kadar Dinleri Bilmem. Şimdi Burda Hem Diyor ki Peygamberler kitabı var diyo hemde Ben senin Kadar Dinileri bilmem Bu Nasıl Oluyor. Peygamberler Hakkında Konuşuyoruz Hem Bu Dinden Bahsediyor Yani Dinleri Bilmiyorum Diyor Senin Bildiğin Kadar. Peygamberler Kitabı Var Dediği Halde ! Demek İstediğim Din Hakkında Değil Peygamber Hakkında Soruluyor. Boşig Kardeş Burayı Bir Oku Bakalım Biliyor mu Bilmiyor mu ne maksadla Soru Sorulmuş. ? Arkadaş Soru Soruyor ama cvbınıda veriyor hz hezikel falan Bunları Biliyor. eveeetttttt can alıcı nokta "bunlarda Kayıtlarda var" Arkadaş Her Şeyin Farkında ne diyor bunlarda kayıtlarda. Yani Soruduğu Soruların Tammanın cvblarını Biliyor. Bildiği Halde neden Böyle bir Konu Açmak İstedi. ? Sence Boşig Kardeş. ? :) Bana niye ısrarla sorduğunu anlıyorum, ama niyetim seni nitelemek değildi aslında... Ben arkadaşın "Masum" ve "İyi" bir niyetle yani sadece "Anlama" çabası ile sormuş olabileceğini düşündüğüm için öyle bir ileti yazdım sana ithafen... Yani, senin tesbit ettiğin gibi "Art" bir niyeti olmadığını, açık bir ifade ile sorusunda "Samimi" olduğunu düşünmüştüm.... Yanlış anlamışsam -ki sen bunu ispatlamış görünüyorsun- özür dilerim ama yine de ben arkadaşın kötü bir niyeti olduğuna inanmak istemiyorum... Ama şunu söylüyorum, kişi inancından emin olduğu sürece hiç bir sorudan korkmamalı... Eğer korkuyorsa, inancından emin değildir. Eğer bir takım sorulardan kaçıyorsa inancından emin değildir. Tıpkı bir arkadaşımızın, sorduğum bir takım sorulara kaçamak cevaplar vermesi ve kaçak dövüşmesi gibi... O yüzden, boşverin art niyetli de olsa, sorsun... Sonuçta siz gerçekten inanıyorsanız, sorular inancınızdan ayrılmanıza değil, dini daha çok anlamanıza yardımcı olacaktır... O yüzden ben soru sorabilen bütün arkadaşlara saygımı sunuyorum yine de... Dediğim gibi arkadaşım, kimsenin art niyetli olduğuna inanmak istemiyorum... O yüzden arkadaşın sorusunda samimi olabileceğini düşünmüştüm... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.