Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Alüminyum Folyoyu Mikrodalgaya Koyabilir Misiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Alüminyum Folyoyu Mikrodalgaya Koyabilir Misiniz?

AAXrnSx.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Mutfak aletleri açısından, alüminyum folyo şaşırtıcı derecede kullanışlı ve oldukça ucuzdur. Peki ya folyoya sarılmış yemek artıklarını ısıtmak ya da folyo paketli akşam yemekleri yapmak istediğinizde? Mikrodalgaya alüminyum folyo koyabilir misin?

Teknik olarak, evet. Ancak güvenlik önlemleri almayı (ve sağduyulu olmayı) gerektirir.

Mikrodalga Folyo Güvenli mi?

Mikrodalgalar, yiyecekleri hızlı bir şekilde pişirmek için yüksek güçlü radyo dalgaları kullandıkları için çok kullanışlıdır. Bunu radyasyon yoluyla yaparlar - ki biz de güneşin sıcaklığını böyle hissederiz. Enerjiyle dolu en kısa radyo dalgalarını kullanırlar ve bunları yiyeceklere püskürtürler. Mikrodalgaların iç kısımları yansıtıcıdır ve radyo dalgalarının yiyeceklerin içinde sıçramasına ve yiyeceklerin içinde hareket etmesine izin vererek, yiyeceklerin içindeki moleküllerin titreşmesine neden olur. Ne kadar hızlı titreşirlerse, yiyecek o kadar çok ısınır.

Radyo dalgaları, su, yağ ve şekerin onları emebileceği bir frekanstadır - ancak bazı plastikler, cam ve seramikler emmez (bu yüzden, kendinizi kabın üzerinde yakmadan mikrodalga fırına koyabilirsiniz).

Bu arada metal yansıtıcıdır ve radyo dalgalarının yemeğin ısınmasına fırsat vermeden sıçramasına neden olur. Peki ya alüminyum folyo? Daha incedir, yani mikrodalga akımları tarafından boğulabilir ve alev alabilir.

Ancak belirli güvenlik önlemlerini alırsanız, mikrodalga fırına alüminyum folyo koyabilirsiniz.

Folyonun pürüzsüz olduğundan, kırışık olmadığından emin olun.

Mikrodalgada yalnızca yeni folyo kullanın; taze folyoda herhangi bir kırışma olmaz, bu da yangın riskini azaltır.
Folyo ile mikrodalganın duvarları ve tavanı arasında (tercihen en az 1 inç) mesafe bırakın; bu mesafenin korunmasını sağlamak için daha küçük plakalar kullanın.
Pasta tabakları, kek tavaları ve ekmek somun kalıpları gibi alüminyum kapları mikrodalga fırına koymayın. Güvensizdir ve yemeğiniz pişmez (metal, yemeğin onu emmesine izin vermek yerine dalgaları yansıtır).
Diğer artıkları mikrodalgada pişirmeye ne dersiniz? Paketleme kaplarını mikrodalgada pişirmek için kılavuzumuza göz atın.

Mikrodalgaya Alüminyum Folyo Koymanın İpuçları

Folyonun parlak veya mat tarafının yukarıya bakması gerektiği konusunda bazı tartışmalar var. Daha parlak taraf daha fazla radyo dalgasını yansıtabilmelidir, değil mi? Pek değil. Her iki tarafın yansıtıcılığı arasındaki fark o kadar azdır ki, hangi tarafın yukarı baktığı gerçekten bir fark yaratmaz.

Mikrodalga için güvenli bir etiket olup olmadığını ve mikrodalga için güvenli olmadığını açıkça belirten bir etiket olup olmadığını kontrol edin (örneğin, mikrodalgaya uygun bazı pizzaların alt kısmında, kabuğun gevrekleşmesine yardımcı olan ince bir folyo tabakası bulunur).

Mikrodalga fırınınızda metal döner tabla veya metal raflar varsa alüminyum folyo kullanmayın.

Yangın riskini azaltmak ve yemeğinizi iyice ısıtmak için yemeğinizin sadece 1/4'ünü folyo ile kaplayın. Alüminyum folyo radyo dalgalarını yansıtacağından, yemeğin tamamını kaplarsanız ısınmayacaktır.

Mikrodalga fırın söz konusu olduğunda, güvenli oynamak her zaman en iyisidir. Herhangi bir şüpheniz varsa, artıklarınızı mikrodalgaya dayanıklı bir kaba atın. Bu arada, akşam yemeği için bu lezzetli mikrodalga yemeklerden bazılarını zaplayacağız.

Kaynak: Taste of Home

 

aluminum-foil-2134681.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.