Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dışarı Çıktığınızda AI (Yapay Zeka) üstünüzde silah taşıyıp taşımadığınızı hemen anlayabilecek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dışarı Çıktığınızda AI (Yapay Zeka) üstünüzde silah taşıyıp taşımadığınızı hemen anlayabilecek

Peter George, geçen hafta sonu Buffalo'daki Tops süpermarkette ırk temelli toplu katliam haberlerini gördüğünde, bu tür trajedilerden sonra sık sık aklına gelen bir düşünceye kapıldı.

AAXvCGp.img?w=768&h=1148&m=6

"Sistemimiz onu durdurmuş olabilir mi?" dedi. "Bilmiyorum. Ancak, insanlara zarar vermeyi planlayan birinin kolayca şüphelenmeyen bir yere gitmemesi için güvenliği demokratikleştirebileceğimizi düşünüyorum.”

George, silahları işaretlemek, "güvenliği demokratikleştirmek", böylece silahların ayrıntılı kontrol noktaları olmadan halka açık yerlerden uzak tutulabilmesi için AI tabanlı bir sistem olan Evolv Technology'nin CEO'sudur. ABD'de Buffalo'da görülen türden silahlı şiddet arttıkça - ateşli silah satışları 2020 ve 2021'de rekor seviyelere ulaşırken Silahlı Şiddet Arşivi Ocak ayından bu yana 198 toplu silahlı saldırı olduğunu bildirdi - Evolv giderek daha popüler hale geldi ve okullarda, stadyumlarda, mağazalarda ve diğer toplanma noktalarında kullanıldı .

Destekçileri için sistem, asırlık metal dedektörüne göre daha etkili ve daha az rahatsız edici bir alternatiftir ve etkinlikleri hem daha güvenli hem de daha keyifli hale getirir. Ancak eleştirmenlerine göre Evolv'un etkinliği pek kanıtlanmadı. Ve RoboCop gözetimi ile rahatlığın ödendiği bir Pandora'nın etik sorunları kutusunu açar.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin konuşma, mahremiyet ve teknoloji konulu projesinin kıdemli politika analisti Jay Stanley, "Daha nazik, daha nazik bir metal dedektörü fikri, teoride bu korkunç atışlar için güzel bir çözüm" dedi. “Fakat güvenliğin gizliliğimizi istila etmesi için gerçekten daha fazla yol yaratmak istiyor muyuz? Her alışveriş merkezini veya Küçükler Ligi maçını bir havaalanına dönüştürmek istiyor muyuz?”

Evolv makineleri, görüntüler oluşturmak için radar ve lidarın da temelini oluşturan bir ışık yayma tekniği olan “aktif algılama”yı kullanır. Sonra onları incelemek için AI uygular. Waltham, Mass. şirketindeki veri bilimcileri “imzalar” (temelde görsel planlar) oluşturdular ve AI'yı bunları tarayıcı görüntüleriyle karşılaştırması için eğittiler.

Yöneticiler, sonucun, kimsenin durup bir bip makinesinde ceplerini boşaltmasına gerek kalmadan bir silahı "görebilen" akıllı bir sistem olduğunu söylüyor. Sistem, içinden geçen bir grup insandan şüpheli bir öğe belirlediğinde, giren kişinin canlı video akışında etrafına turuncu bir kutu çizer. Ancak o zaman yakındaki bir tabletten izleyen bir güvenlik görevlisi daha fazla tarama için yaklaşacaktır.

Evolv'un sistemlerini etkinlikler için müşterilere kiralayan kıdemli bir güvenlik danışmanı olan Dan Donovan, korumaların daha az tehdide odaklanmasına izin vererek metal dedektörü operatörlerinin hissedebileceği yorgunluğu önlediğini söylüyor. Diğer danışmanlar gibi, otoparkta ateş etmeye başlayan Buffalo tetikçisini muhtemelen hiçbir sistemin durduramayacağını belirtiyor.

Tüketiciler Evolv'u çok daha fazla görmeyi bekleyebilirler. Tennessee Titans ve Carolina Panthers gibi spor markaları artık bunu kullanıyor; New York Mets ve Columbus Crew de öyle. Şubat ayında SoFi Stadyumu'ndaki Super Bowl dış çevre için konuşlandırıldı. New York City'de Lincoln Center gibi kamusal sanat kurumları bunu deniyor. Belediye hastanesi de öyle. (NYC Belediye Başkanı Eric Adams bunu potansiyel bir metro güvenlik önlemi olarak lanse etti, ancak dar alanlar ve yeraltı sinyal paraziti bunu daha az makul kılıyor.)

Kuzey Carolina'nın 150.000 öğrencisi olan Charlotte-Mecklenburg okul sistemi de Evolv'a lisans verdi. Tema parkları da heyecanlı - ülke genelindeki 27 Six Flags parkının tamamı artık bunu kullanıyor. Evolv, Eylül ayında 100 milyondan bugüne kadar 250 milyon tarama gerçekleştirdiğini söylüyor.

George, doğruluğun ve sürtünme eksikliğinin Evolv'u çekici hale getirdiğine inanıyor. "Hiç kimse gittiği her yerde bir hapishane ya da havaalanı istemez, aptal bir analog metal dedektörü ile sahip olduğunuz şey bu" dedi. "Ve hiçbir şey yapmamanın maliyeti gün geçtikçe artıyor."

Geçen yıl halka açılan şirket, Jeb Bush, Bill Gates, Peyton Manning ve Andre Agassi'nin yatırım yaptığı çeşitli rakamlarla en az 400 milyon dolar topladı. (İtalyan rakibi CEIA'nın bir sistemi de popülerlik kazanıyor ve alan büyüyor.) Öncelikle sattığı dört yıllık aboneliklere güvenen Evolv, ilk çeyrekte gelirini 2021'e kıyasla iki kattan fazla artırarak 8,7 milyon dolara çıkardı. zararını ikiye katlayarak 18,2 milyon dolara çıkardı.

George, perakende mağazaların çekici bir kullanım örneği olduğunu söyledi, çünkü insanlar alışveriş yaparken kendilerini güvende hissetmek istiyorlar, ancak yiyecek almak için her yürüdüklerinde durdurulmak ve kontrol edilmek istemiyorlar. (Her dakika yaklaşık 60 kişi taranabiliyor, diyor Evolv.) George, sistem Ocak ayında Atlanta bölgesindeki bir alışveriş merkezi olan Lenox Square'e kurulduğunda, ilk dört saatte 57 silah yakaladığını söyledi.

Genel olarak, George, 2022'nin ilk çeyreğinde Evolv tarafından en az 15.000 silahın işaretlendiğini söyledi. (Bu rakamlar kamuya açık olarak incelenmemiştir.)

Ancak bir güvenlik endüstrisi ticareti yayını olan IPVM, bir incelemenin ardından Evolv'un "iyi huylu nesneleri gerçek silahlardan ayırt etmede temel teknolojik sınırlamalara" sahip olduğu sonucuna vardı. IPVM, şirketin incelemesine atıfta bulunarak, bir sorun, özellikle sağlam tasarlanmış Google Chromebook da dahil olmak üzere, bazı metalik nesnelerin AI'yı karıştırması olduğunu söyledi.

IPVM, Evolv'un yeterli veri sağlamadığını söylüyor. Yayın ayrıca şirketin soruşturmaları nedeniyle onunla bağlantı kurmayacağını da söylüyor; Hatta şirketin kamu güvenliği adına Evolv hakkında haber yapmayı bırakmasını bile istediğini söylüyor.

Washington Post'a çatışmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada Evolv şunları söyledi: "Herhangi bir güvenlik tarama teknolojisinin bir planını yayınlamanın sorumsuz olduğuna ve bilgileri zarar vermek için kullanmaya çalışanlara gereksiz bilgiler sağlayarak halkı daha az güvenli hale getirdiğine inanıyoruz. ”

Eski bir Google bilim adamı ve yapay zeka uzmanı olan Alan Cowen, kötü aktörlerin yapay zekayı nasıl atlatacaklarını (örneğin, bir silah sapının etrafına bant koyarak) ve gecikmeyi öğrendiği "çelişkili örnekler" konusunda da endişeleneceğini söylüyor. Bunu çözmek çünkü Evolv işaretlemeyecek.

Bazı tekno-etikçiler, doğruluğun yalnızca bir korku olduğunu söylüyor.

Teknolojinin sonuçlarını inceleyen bir kuruluş olan Open the Future'ın yazarı ve kurucusu Jamais Cascio, “Gerçek pozitifleri yakalamaya devam ederken yanlış pozitifleri azaltabilirse, bu bir fayda gibi görünüyor” dedi. "Endişem, bir konserde silah aramanın ötesine geçtiğinde - birisi taranan kişi hakkında her türlü girdiyi eklemeye karar verdiğinde veya bir protestoya girdiğimizde ve bir devlet kurumu artık sistemi izlemek ve izlemek için kullanabilir. bize giriş yapın. Bir metal dedektörünün bize neler söyleyip söyleyemeyeceğini biliyoruz. Bunun nasıl kullanılacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok.”

George, tarama konusuna hiçbir verinin uygulanmadığını ve hiçbir bilginin yakalanmadığını veya kataloglanmadığını söylüyor. Doğruluk konusunda, Chromebook'un bir sorun olduğunu kabul ediyor ancak algoritmanın iyileştirildiğini söylüyor. Öğrencilerin, okula giderken küçük bir bedel ödeyerek onları ayakta tutmaları gerektiğinin farkına varabileceklerini öne sürüyor. “Neden çocukların güvenle öğrenebilecekleri ve adımlarını kırmadan girebilecekleri bir sistem olmasın?” O sordu.

Ancak bunun Charlotte-Mecklenberg gibi büyük ilçelerde mümkün olup olmayacağı henüz belli değil. İlçe güvenliğini denetleyen polis departmanının görüş taleplerine ise geri dönüş yapılmadı.

Birkaç Evolv müşterisi The Post, sistemden memnun olduklarını söylemek için konuştu.

Six Flags'in güvenlik, emniyet, sağlık ve çevreden sorumlu başkan yardımcısı Jason Freeman, "30 metal dedektör hattından dört şeride geçtik ve insanları her cep telefonu veya ev anahtarı için durdurmuyoruz" dedi. Genel duruşların yüzde 32'den yüzde 15'e çıktığını ve büyük çoğunluğun hala tehdit olarak değerlendirilmediğini söyledi. Fikir sadece daha fazla silah yakalamak değil; diğer her şey için daha az zaman harcamaktır.

Denver Gösteri Sanatları Kompleksi'nin mekan direktörü Mark Heiser, sistemin metal dedektöründen ışık yılı ileride olduğunu söylüyor. Asla geri dönmeyeceğiz, dedi.

Heiser, kalem bıçakları gibi öğeler için daha az alarm verdi - "ki bu iyi, çünkü [daha yıkıcı silahlara] odaklanmamızı sağlıyor." Ve birçok izleyici üyesinin içeri girerken daha özgür hissettiklerini kaydetti.

Ancak ACLU'dan Stanley ikna olmadı.

"Cihazların daha incelikli olması iyi bir şey. Ama aynı zamanda daha sinsi ve hatta sinir bozucu da olabilirler” dedi. "Pek çok insanın, bir ceket cebine sıkışmış bir şemsiyenin aniden bir güvenlik görevlisiyle karşılaşmasına yol açmasını şok edeceksiniz."

Kaynak: The Washington Post

robot-2937861.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Dışarı Çıktığınızda AI (Yapay Zeka) üstünüzde silah taşıyıp taşımadığınızı hemen anlayabilecek

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.