Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 18 yıl Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine < < gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, < yemek yapıyordu.... < < Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi... < < Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı < bir durumla karşılaştılar... < Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı... Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti... Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi... Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına: "Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum"... Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir BİLDİĞİN var." dedi. Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi: "Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak." Anneleri ve annemi çok çok seviyorum
Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 18 yıl Fedakar ve cefakar annelerimiz onların haklarını nasıl öderiz bilmiyorum yüreğinde gerçek ve karşılıksız sevgiyi taşıyan yanlız onlardır . bu çiçeğim tüm annelere
Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 18 yıl annelere olan derin sevgimi ve saygımı çoğu kez belirttim ve hala da belirtiyorum....şu dünyada gözünden minicik yavrucağı için akıttığı her gözyaşı benim için pahası biçilemez bir haktır.... onun döktüğü bir damla gözyaşı bizim akıttığımız binlerce gözyaşına dektir belkide... anneler nadidedir benim gözümde... sarılırken sıcağından ölebileceğiniz o güzel eşsiz masum kokuları yok mu hele.... ekmek teknesi diye bir dizi vardı orda bir hikaye dinlemiştim aklımda kaldığınca anlatayım...orda dinlediğimde o kadar çok ağlamıştım ki... bir gün bir çocuk annesine gelip başının dertte olduğunu söyler... hatta eğer bu sıkıntıdan kurtulamazsa çocuktan istenen annesinin kalbidir yoksa çocuk ölücektir... ve bunu annesine anlattığında annesi yüreğini çıkarıp almasını ister vücudundan...çocuk donar kalır... ama elinde değildir.... ve hiç istemeden de olsa annesinin kalbini alır ve çıkartır... bir peçeteye sarar ve yola koyulur....hem ağlar hem koşar çocuk... ve ayağı bir taşa takılır yerde yuvarlanmaya başlar... elinden kalp düşmüştür... ama o da ne? kalp dile gelmiştir...ve şu sözler çıkar ana yüreciğinden... ''iyisin demi evladım...bişeyin yok yaa...!'' der... hikaye bu şekildeydi aklımda kaldığınca şu an bile hakim olamıyorum gözyaşlarıma... ayrıca bir hikaye daha anlatmak istiyorum... bir gün çok ama çok çirkin bir kız varmış....bu kız dışarı çıkamazmış dalga geçildiğinden...hatta annesi ona hep dünyalar güzeli olduğunu söylermiş...ama kız artık son haddine gelmiş ve bi gün annesini yalancılıkla suçlayıp ona bağırmış....ve sonra kız kör olur....ancak bir başkasının gözü ona ameliyatla nakledilirse görebilicekmiş... bir gün doktor gözünü verceği birini bulduunu söyler ve kızı ameliyata çağırır.... kız ameliyata girer ancak gözü ona veren kişiyi bilmemektedir.... ameliyat işe yaramıştır...kız görmeye başlar...aynaya baktığında karşısında dünyalar güzeli bir kız görür...ama nasıl olur der? ve doktora sorarr...gözler kimindi diye...doktor gözlerin kızın annesinin olduğunu ve dünyaya anne gözüyle baktığını söyler...anne gözünde her evlat melektir yani...kız ağlamaya başlar ve annesini gördüğünda ona sıkıca sarılır ve binlerce kez özür diler... bu hikayeler anne sevgimi anlatmak için yeterli bence...şu an bi tuhaf oldum zaten... aklımda olduğunca yazdım ama yine de kendimi bir tuhaf hissediyorum... sadece Allah'ım bana annelerimizi inciltmememizi nasip etsin....onları inciltmeden bu dünyadan ayrılmamızı nasip ettin...ANNECİĞİM...ANNELERİM SİZİ ÇOK SEVİYORUM :hug:
Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 18 yıl sEn EsTiKçE bu anlatmış olduğun hikaye ve düşüncelerin çok önemli aynı zamanda çokta değerli umarım bunun bilincinde olarak yaşamayı başarabiliriz. Annelerimi anlatmaya ne kelimeler nede sözler yeter.zaten gereken herşeyi söylemiş ve anlatmışsın. Umutlarımız ve dileklerimiz hep anneler için ....Sevgiler :clover:
Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2006 18 yıl sEn EsTiKçE bu anlatmış olduğun hikaye ve düşüncelerin çok önemli aynı zamanda çokta değerli umarım bunun bilincinde olarak yaşamayı başarabiliriz. Annelerimi anlatmaya ne kelimeler nede sözler yeter.zaten gereken herşeyi söylemiş ve anlatmışsın. Umutlarımız ve dileklerimiz hep anneler için ....Sevgiler :clover: sağol murticim... umarım umarım herkes bizim gibi bilincindedir bunun ve umarım herkes bilincinde olarak yaşar...
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 18 yıl Sen Estikce ben ve Murti San Arkadaşlar yazdığınız yazılar çok güzel Anneler için yazılan yazılar herzaman çok güzel oluyor ben bütün annelere saygılarımı sunuyor ellerinden öpüyorum
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2006 18 yıl Arkadaşlar bu yazıyı başka yerden aldım okuyun isterseniz saygılar ANA KUZUSU Cuma namazındaydık. Sağ tarafımda yaşlı bir adam, onun sağında ise tek kişilik boş yer vardı. Yaşlı adam, farza kalkarken arkaya döndü ve boşluğun gerisinde duran 14-15 yaşlarındaki gence: - Saf'ı doldur evlat, dedi. Gel yanıma. Çocuk, mahcup bir ifâdeyle: - Mümkünse burada kılmak istiyorum, diye kekeledi. Oraya başkası geçebilir. Yaşlı adam, çocuğun üzerinde bulunduğu uzun tüylü yeşil halıyı göstererek: - Ne o dedi. Yoksa orası daha yumuşak diye mi gelmiyorsun? Ve öfkeyle devam etti: - Anne kuzusu, ne olacak... Namaz bittiğinde, yaşlı adamın Cuma'sını tebrik ettim. Arkadaki genç de gelerek onun elini öptü. Adam, söylediklerine çoktan pişman olmuştu. Delikanlının nurlu yanaklarını okşarken: - Sana 'anne kuzusu’ dediğim için kusura bakma yavrum, dedi. Bir anda ağzımdan kaçtı işte... Çocuğun gözleri dolu doluydu. Başını yere eğerken: - Bu söylediklerinizde haklısınız efendim, dedi. Üzerinde namaz kılmak için ısrar ettiğim halı, vefât ettiğinde annemin tabutuna örtülmüştü. Orada secdeye kapandığımda, sanki beni kucaklamış gibi oluyor da...
Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 18 yıl ANNE DUASI Musa Aleyhisselam bir gün: "Ya Rabbi, Cennet'te benim komşum kim olacak, bana bildir de gidip onunla görüşeyim," dedi. Musa Aleyhisselama şöyle vahiy geldi: "Falan beldeye git! Orada çarşının başında bir kasap dükkanı var. O dükkanın sahibi olan kasabı gör! O veli bir kulumdur. Yalnız bilesin ki, onun çok önemli bir işi vardır. Çağırırsan gelmez. İşte o senin cennetteki komşundur." Musa Aleyhisselam hemen bildirilen yere gitti. Kasabi buldu ve ona: "Ben sana misafir geldim", dedi. Kasap Musa Aleyhisselami tanimiyordu. Ona "Hos geldin" deyip bir kenara oturttu. Dükkandaki isi bitince de alip evine götürdü. Evinin bas kösesine oturtup çok ikramda bulundu. Musa Aleyhisselam, ev sahibini dikkatle takip ediyordu. Ev sahibi kasabin ocakta çömlek içinde, et pisirdigini gördü. Et pisince çömlekteki eti küçük küçük parçalara ayirdi. Bunlari bir tabaga koyup, bir kenara birakti. Sonra bir et parçasi daha çikartip, onu da misafiri Musa Aleyhisselam'a ikram ederek dedi ki: "Benim önemli bir isim var. Sen beni bekleme yemegini ye!" Sonra da yanindan ayrildi. Önemli bir isim var deyince, Musa Aleyhisselam, önemli isi nedir diye merak etti ve gizlice kasabi takip etti. Kasap Musa Aleyhisselam'in yanindan ayrildiktan sonra, yandaki odaya geçti. Duvarda asili duran büyük bir zembili indirdi. Zembilde çok ihtiyar, mecalsiz bir kadin vardi. Kadina küçük küçük parçaladigi etleri yedirdi. Karnini güzelce doyurduktan sonra, altindaki kirlenmis bezleri aldi yerine temizlerini koydu. Sonra kirli bezleri yikayip astiktan sonra ellerini yikayip Musa Aleyhisselam'in yanina geldi. Daha yemege baslamadigini gören kasap sordu. "Niçin yemege baslamadiniz"? Musa Aleyhisselam: "Sen bana zembildeki sirri söylemedikçe bir lokma bile yemem," dedi. "Mademki merak ettin anlatayim": Ey misafir, bu zembildeki benim yasli annemdir. Çok yasli oldugu için takatten düstü. Evde bakacak baska kimsem de yok. Evlenecegim, fakat hanimim annemi incitir, onu üzer diye evlenemiyorum. Ise gittigimde herhangi bir hayvanin kendisine zarar vermemesi için onu gördügün gibi bir zembile koydum. Her gün gelip iki ögün yemek yediriyorum. Diger hizmetlerini de görüp gönül rahatligiyla isime gidiyorum. Bunun üzerine Musa Aleyhisselam dedi ki: "Ancak anlamadigim bir sey daha var. Sen annene yemek yedirip su içirdikten sonra, dudaklarini kipirdatip birseyler söyledi, sen de AMIN dedin. Annen ne söyledi ki amin dedin? " Annem, her hizmet edişimde "Allah seni Cennette Musa Aleyhisselam'a komşu eylesin diye dua eder. Ben, hiç ihtimal vermediğim halde, bu güzel duaya amin derim. Ben kimim ki, O büyük Peygamberle komşuluk edebileyim. Onunla komşuluk edebilecek ne amelim var ki?" O zamana kadar kim olduğunu saklayan Musa Aleyhisselam, buyurdu ki: "Ey Allah’ın sevgili kulu, ben Musa'yım. Beni sana Allah-u Tealâ gönderdi. Annenin rızasını kazandığın için Cennet-i Â'lâyı ve orada bana komşu olmayı kazandın". Kasap hemen kalkıp, Musa Aleyhisselamın elini öptü ve sevinç içinde yemeğini yedi. Allah-u Tealâ bizleri "ANNE şefkatinden mahrum etmesin ve ANNE bedduasından uzak kılsın." arkadaşlar biliyosunuzki cennet anaların ayakları altındadır
Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 18 yıl Annem Anneler başta taç imiş Her dertlerde ilaç imiş Bir evlat bir pir olsa da Annesine muhtaç imiş Eyle annem eyle annem Hakkın helal eyle anne Benim için katlandın sen Çok zahmet zorluklara Dokuz ay on gün taşıdan Gözüm nuru canım annem Beni emzirip büyüttün Ninniler söyleyerek sen Nasıl öderim hakkını Annem hakkın helal eyle Beni büyümek için sen Geçeni gündüz eyledin Kundagıma sardın hergün Hakkın helal eyle annem Yüce Mevlanın Cenneti Ayagının altındadır Ver ayagını öpeyim Annem hakkın helal eyle Emeğin pek çoktur senin Hakkım helal etmezsen Mevla Cennetine koymaz Hakkın helal eyle annem
Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 18 yıl hikayeler harika ben ce ya.süper diyorum ve özetliyorum . teşekkür ederim arkadaşım
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.