Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İşlemci (Çip) üreticisi TSMC, İşlemci (Çip) kıtlığını gidermek için Singapur tesisini açmayı planlıyor


Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

İşlemci (Çip) üreticisi TSMC, İşlemci (Çip) kıtlığını gidermek için Singapur tesisini açmayı planlıyor

AANGGEi.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Tayvan Yarı İletken İmalat Şirketi'nin (TSMC), Singapur hükümetiyle o ülkede bir fabrika açma planlarını tartıştığı bildiriliyor.

TSMC, Apple'ın A-serisi ve M-serisi yongalarının yanı sıra AMD işlemcileri üretmesiyle tanınıyor, ancak teknoloji devi, COVID- nedeniyle arz kısıtlamaları nedeniyle yetersiz kalan ekran sürücüleri ve güç yönetimi için de yongalar üretiyor. 19 ile ilgili kilitlenmeler. Bu tedarik kısıtlamaları, son iki çeyrekte Apple'a zaten 6 milyar dolara mal oldu ve bu miktar 8 milyar dolara kadar çıkabilir.

Wall Street Journal raporuna göre, Singapur tesisi teorik olarak bu kritik çiplerden daha fazlasını üreterek bu eksikliğin giderilmesine yardımcı olacak. TSMC, bildirilen kaynaklara göre, yedi ila 28 nanometre cips üreten üretim hatlarının ne kadar uygulanabilir olacağını araştırıyor. Bu, arabalar, akıllı telefonlar ve diğer cihazlar tarafından halihazırda kullanılan eski üretim teknolojisine dayanacaktır.

Yeni tesis halen müzakere aşamasındadır ve şu an itibariyle kesinleşmemiştir.

Analiz: Neden hareket?

TSMC'nin başka bir ülkede yeni bir fabrika istemek için başka nedenleri var. Birincisi, Çin ile en hafif tabirle karmaşık bir ilişkisi olan ve tek bir ülkede çok fazla chip üretiminin önüne geçen Çin'in etrafından dolaşmanın daha kolay olacağıdır.

Şirket ayrıca ABD'de altı fabrika inşa etmekle de ilgileniyor, ancak planların ilk açıklanmasından bu yana yıl içinde birkaç sorunla karşılaştı. Singapur'da bir fabrika açmak, küresel çeşitlendirmeye daha fazla yardımcı olurken, TSMC'nin kurucusu Morris Chang'in ABD'de üretim yeteneği eksikliği ve yüksek talaş üretim maliyeti olarak belirttiği şeyden potansiyel olarak kaçınacaktır.

Üst düzey MacBook Pro modellerinin tek tedarikçisi olan Quanta Computer, tedarik kısıtlamalarını da hafifletmek için üretimi Şanghay'dan Chongqing fabrikasına taşımayı düşünüyor, bu nedenle TSMC, üretimini çeşitlendirmek isteyen tek Apple tedarikçisi değil. Tedarik zinciri krizine yanıt olarak.

Kaynak: TechRadar

amd-1310766.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.