Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türk Toplumu "ümmetleştikçe" ahlak iflası mı yaşanıyor?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Mine Kırıkkanat'ın 19.12.2006 ve 20.12.2006 tarihli yazıları (liklere tıklayınız):

19.12.2006: Suç ve Günah - -http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&Newsid=98604&Categoryid=4&wid=122-

20.12.2006: Haram ve Ayıp - -http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=20.12.2006&Newsid=98838&Categoryid=4&wid=122-

Yazılardan alıntılar:

Sizin de tuhafınıza gidiyor mu bilmem, ama en azından farkındasınızdır: Türkiye’de laiklik gerileyip, dincilik ilerledikçe ve kendilerini önce Müslüman, sonra Türk olarak tanımlayan nüfus oranı arttıkça, bizzat dinin “günah” saydığı eylemlerde patlama yaşanıyor.

...

Laik ve seküler Batı toplumlarında “günah” değil, “suç” sayılan hırsızlık, soygunculuk, dolandırıcılık, yalancılık, başkasının hakkını yemek ve hatta haksız kazanç söz konusu olduğunda tamahkârlık, Müslüman Türkiye’de olduğu kadar ne devlet, ne belediye gibi kamu yönetimlerinde böylesine yaygın, ne de halk arasında “köşe dönmecilik” olarak kabul görüyor...

...

Milletten ümmete dönüşen Türk toplumunda, "günah"a günah değil "suç", “haram”a sadece “ayıp” dendiği yıllarda böylesine bir ahlak çöküşü yoktu. Neden acaba?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Mine Kırıkkanat denen kadın, zaten geleceğin "Elif Şafak"ıdır bence... Bunu bu yazısına ithafen söylemedim, bunu önceki bir takım yazı dizilerine bakarak söyledim... Ama tabi her zaman yanlış düşüneceği anlamına gelmemektedir. Mine Kırıkkanat'ın yukarıdaki tesbiti doğru ama "Neden" olarak gördüğü yada ima ettiği şey yanlış... Türk toplumundaki Ahlaki ve Toplumsal çöküntünün nedeni, "Din" değil "Popüler Kültür"dür... Bakın, 1980 öncesinde "Koyun Gütmek" hevesinde olan devlet adamları "Bilinçli Toplum"un, çoban için ne kadar zararlı olduğunu gördüler. O yüzden 80darbesinden sonra "Kouyn Gibi Bir Toplum" yani Apolitik ve Kimliksiz bir toplum yaratmak için herşey yapıldı. Özal bizzat "Popüler kültür"ü aşılayacağı bir özel kanal açtırdı, sonra Abdi İpekçi öldürtülüp gazetesi Aydın Doğan'a verildi ve bugün o şahıs medya'nın çoğunluğuna sahiptir, Mine Kırıkkanat'ta onun gazetesinde çalışmaktadır. ABD kaynaklı yayınlar ülkeyi bombardıman'a tuttu... Attila İlhan; Yugoslavya'nın halkının ilgisizleşmesinin ve Yugoslavya'nın dağılmasının en büyük müsebbibini Televizyon Yayınları olarak görüyordu... Salazar'ın 3f's de ABD kökenli bir Halkı uyutma projesiydi. Ve aynı projeler Türkiye'de de uygulandı. ABD kendi halkını uyutmak için nasıl onları Din Özgürlüğü, Demokrasi, Hak adları altında CAHİL bırakıyorsa, aynısı Türkiye'e yapıldı. O yüzden her Dini günde/bayramda televizyonlarda bir çok çığırtkan çıkıp Din hakkında atıp tutmaktadır. Bunların hepsi Halkı birşeylere yönlendirmek içindir. Mesela Salazar'ın uyguladığı, ABD kaynaklı 3f formülünün 3üncü F'si Fatima'dır... Yani Türkiye'deki Din Sömürüsü'nün diğer adı... Siz "Din'i Anlamak" adı altında saçma sapan konularla halkın kafasını kasıtlı olarak karıştırırsanız, mesela; Oruç ilişkiye girerek açılır mı? Kurban etiyle içki içilir mi? Sahur'da içki içilir mi? Oruç içkiyle açılır mı? Ramazan ayında ilişkiye girilir mi? Türban? vs. gibi milleti köreltici sorularla güya "İslam'ı Anlatıyoruz" ayağına yatarsanız, o halkın "Uyumasından" başka bir sonuç elde edemzsiniz, kaldı ki zaten edinilmek istenen sonuçta budur... Yoksa bozulma dinden falan kaynaklanmamaktadır. Bu toplum 1000yıldır İslam'dır ve Kurtuluş savaşında esirlerine Misafir gibi davranan da bu toplumdur, Misafirperverliği dünyada meşhur olanda bu toplumdur, en İnsancıl Bilgeleri çıkartanda bu toplumdur ama içinden Hainler çıkartanda bu toplumdur... Yani bu Ahlaksızlaşma, yöneticilerin ve kasıtlı kimselerin yapmak istedikleri ile ilgilidir... Siz Eğitimsiz ve bunun getirisi olarak "Kimliksiz" bir toplum yaratırsanız, dünyanın en ideal Ahlak Felsefesini dahi bulup/yaratıp benimsetseniz, yine de Ahlaki bir çöküntünün olmasından kurtulamazsınız. Yoksa "Bu çöküntünün nedeni Din'dir" deyip çıkmak işin kolayına kaçmaktır. Toplumbilim'in araştırma etiğine uygun bir yaklaşım ve tavır değildir... Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Açıkçası benim bu konudaki gözlemim; islam dininin aşırı uçlarda yaşandığı toplumlarda ''akli'' ve herşeyden önce ''ruhi'' yıpranma oldukça büyük olmuştur,aşırı dini dogmalara bağlı yaşama eğilimi olan bireylerdeki bu yıpranma ise devletlerin, milletlerin ilim açısından yoksun kalmasına ve doğal sonuç olarak toplumsal çöküşler yaşamasına sebep olmuştur.Bu türlü toplumlar da daha akıllı diğer insan toplumları tarafından daima kullanılır sömürülür.

Gönderi tarihi:
Mine Kırıkkanat'ın 19.12.2006 ve 20.12.2006 tarihli yazıları (liklere tıklayınız):

19.12.2006: Suç ve Günah - -http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&Newsid=98604&Categoryid=4&wid=122-

20.12.2006: Haram ve Ayıp - -http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=20.12.2006&Newsid=98838&Categoryid=4&wid=122-

Yazılardan alıntılar:

Sizin de tuhafınıza gidiyor mu bilmem, ama en azından farkındasınızdır: Türkiye’de laiklik gerileyip, dincilik ilerledikçe ve kendilerini önce Müslüman, sonra Türk olarak tanımlayan nüfus oranı arttıkça, bizzat dinin “günah” saydığı eylemlerde patlama yaşanıyor.

...

Laik ve seküler Batı toplumlarında “günah” değil, “suç” sayılan hırsızlık, soygunculuk, dolandırıcılık, yalancılık, başkasının hakkını yemek ve hatta haksız kazanç söz konusu olduğunda tamahkârlık, Müslüman Türkiye’de olduğu kadar ne devlet, ne belediye gibi kamu yönetimlerinde böylesine yaygın, ne de halk arasında “köşe dönmecilik” olarak kabul görüyor...

...

Milletten ümmete dönüşen Türk toplumunda, "günah"a günah değil "suç", “haram”a sadece “ayıp” dendiği yıllarda böylesine bir ahlak çöküşü yoktu. Neden acaba?

Saygılar.

Bence bu yazıları yazan yazar önce; İslamdan, müslümandan ve ümmetten ne anladıgını yazmalıdır.Bunu kaynaklarına sadık kalarak açıklamalı ve ondan sonra böyle bir soru sormalıdır.

Bir refleksler bütünü, göreneklerin kutsanması, toplumsal bir alışkanlıktan başka birşey olmayan, kayıtsız bir din, bir inaç olan genelin İslam anlayışı örnek olarak alınıp, işte müslümanlık ve İslam budur demek ne kadar saglıklıdır.

İnsan yaşamında olması gerekenleri vaz eden vardır, birde varolan vardır. Siz varolandan yola çıkıp olması gereken ilkeleri eleştiremezsiniz.Eleştirdiginizde ne olur peki? ; hiç olur, elinizde sadece hiç olur.

Kur'an'ın indigi toplum, kendi dinlerinin Allah'ın dini oldugunu söylemeleri boşuna degildir....Şirk ve müşrik kavramlarını düşünmeyi tavsiye ederim yazara.

Eger ortada bir suçlu varsa da bunun Ümmetçiligin kaynagı olan İslam olmadıgını hatırlatalım.En azından bu ülkenin İslama dayalı bir yönetimde olmadıgını biliyoruz.

İşin acı yada ironik tarafı ise, tüm bu yozlaşmadan İslamcı denilen insanlarında şikayetçi olması.Yaşanan ahlaksızlaşmayı da seküler yaşama indirgemesidir.

Biz galiba insanı kaybediyoruz..............saygılar.

Gönderi tarihi:

Düşüncenin “gerçek” olması için vakıayla uyumluluk göstermesi gerekir. Düşüncenin “gerçek” olup olmadığını anlamak için vakıayla uyumlu olup olmadığına bakılmalıdır.

Vakıayla uyumluysa gerçek, değilse gerçek değildir. “Gerçekler hakkında düşünmek”, sadece aklî mekanizmayı harekete geçirmek değildir. Aklî mekanizmanın harekete geçirilmesinin yanında, bu aklî eylemden doğan düşüncenin, vakıa üzerinde uygulanmasıdır. Uygulamanın sonunda eğer düşünce, kendisinin göstergesi konumundaki vakıayla uyumluysa “gerçek”, değilse gerçek değildir. Kısaca “gerçek üzerinde akıl yürütmek” iki şekilde olur:

Birincisi; düşünceyi elde etmek amacıyla ilk defa akıl yürütmek. Bu durumda elde edilen düşüncenin vakıayla uyumlu olup olmadığına bakılır. Düşünceyle vakıa arasında uyumluluk varsa gerçeğin var olduğuna karar verilir. Böyle bir uyumluluk yoksa gerçeği ortaya çıkarmak amacıyla vakıayla uyumlu bir düşünce aranır.

İkincisi ise; mevcut fikirleri ele alarak bu fikirlerin gerçekliğini araştırmakla olur. Bu durumda önceden ortaya konmuş olan mevcut düşüncelerin vakıayla uyumluluğuna bakılır ve “gerçek” ile ilgili bir sonuca varılır.

saygılar.............

Gönderi tarihi:

katakuta Senin Yazını Alıntı Yapçaktım Ama Sanırım Yönetici Arkadaşlar veya Sen Silmişsin. Neden Acaba ??? Şunu Söyliyim Yukarıda da Söylediğim Gibi Bu İslam Diniyle Siz Uğraştıkça İslamdan Ne Bir Şey Eksilir Nede Fazlalaşır. ! Benim Burda Bir Şey Dikkatimi Çekti Ne Zaman ki Bir Müslüman Ayet Yazsa Hemen Ayet Hakkında Yorumlar Geliyor... Ben Yukarıda Ayet Yazmadım Ama Yinede Saldırı Gerçekleşti Yani Bu Artık Sizin için Gurur Meselesi Olmuş cvp Verelimde Nasıl Olursa Olsun cvp Olsun... Onun İçin Düşün Bakalım katakuta Senin Yazın Neden Silinmiş Burdan ???...

Gönderi tarihi:

Valla neden silinmiş bilmiyorum. Hem ben kötü bir şey yazmadım ki sizi tebrik etmiştim samimi müslüman olduğunuz için. Hatta bu forumdaki diğer müslümanların sizi örnek almasını bile tavsiye etmiştim.Çünkü avatarınızda ki resim gerçek islam anlayışını ortaya koyuyorda ondan.

Gönderi tarihi:
Çünkü avatarınızda ki resim gerçek islam anlayışını ortaya koyuyorda ondan.

Bu senin ve Arkadaşlarının Art Niyeti'dir. Neden ? Çünkü Senin Anlamak İstediğin ve Anımsatmak İstediğin Şey İslam Dinini Temsil Etmiyor.? Bütün Dünyada Silah Resmi Gören Kişiler Aklına İslam Dini mi Geliyor.??? Yoksa Senin Görmek İstediğin Bu mu ? Gene Söylüyorum Söz Söylicek Şey Bulamadığın için mi Avatarımı Gördün ? Burdan Anlaşıldığı Üzre Laf Olsun Torba Dolsun Hesabı Sizin ki. !

Gönderi tarihi:
Valla neden silinmiş bilmiyorum. Hem ben kötü bir şey yazmadım ki sizi tebrik etmiştim samimi müslüman olduğunuz için. Hatta bu forumdaki diğer müslümanların sizi örnek almasını bile tavsiye etmiştim.Çünkü avatarınızda ki resim gerçek islam anlayışını ortaya koyuyorda ondan.

Gerçekten son derece Nesnel bir yaklaşım sergilemişsiniz!!! Aferin... Ne kadar Objektif olduğunuzu görmüş olduk... Paylaşımlarınızda, aynı değere sahip olacaktır... Saygılarımla...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.