Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Audi, Tesla ve Volvo Arasındaki Tüm Elektrikli Otomobil Karşılaştırması


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Audi, Tesla ve Volvo Arasındaki Tüm Elektrikli Otomobil Karşılaştırması

AAXf7Dc.img?w=768&h=404&m=6

YouTube kanalı carwow ve sunucu Mat Watson, zaman kaybetmeden, doğrudan doğruya araç incelemeleri sunma konusunda bir ustalığa sahip. Ve son değerlendirme, Watson'ın en yeni 2022 elektrikli otomobillerini karşılaştırdığı için hayal kırıklığına uğratmıyor: Audi Q4 e-tron, Tesla Model Y ve Volvo C40. Bu premium EV'lerin nasıl biriktiğini görmek için okumaya devam edin.

Elektrikli SUV'lerin Dışında, İçinde ve Her Yerinde

ICE santralleri olmayan otomobillerde gereksiz olan eski ön ızgaralar için Audi ve Volvo'ya bir başparmak verdi. Volvo'nun savunmasında C40, tasarımını geleneksel XC40 ile paylaşıyor.

Model Y'nin "ucuz" direksiyon simidini çalan Watson, bunun dışında Tesla'nın lüks bir ambiyans sağladığı için seyrek kabinini övüyor. Q4'ü en ilginç ve fütürist kabin olarak müjdeliyor. Öte yandan, C40'ın iç mekanı, 2017'den kalan bir gösterge paneli ve ekran sistemi sayesinde düz kalıyor. Ancak, Volvo'nun koltukları üçlü arasında öne çıkıyor.

Bu Elektrikli Arabalarla Yolda

Model Y'nin direksiyonunun arkasında Watson, bu tip bir EV'nin neden daha çok bir spor otomobille ilişkilendirilen sert bir süspansiyona sahip olduğunu sorguluyor. Daha sert sürüş nitelikleri, mükemmel viraj alma ile dengelenir ve bu araca üçlünün en sportif hissini verir. Öte yandan C40, daha yumuşak bir süspansiyon ve bağlantısız direksiyon sayesinde “yüzer” bir sürüş deneyimi sunuyor. Arka görüş de harika değil. Watson, Volvo'nun yumuşaklığına sahipken Model Y kadar sarsıcı değil, sürüş söz konusu olduğunda Q4'ü mutlu bir orta nokta olarak görüyor.

Rakamlarla

Sübjektif karşılaştırmaların ötesinde, sayılara bakmak bir araba karşılaştırmasında bazı şeyleri ayırt etmeye yardımcı olabilir. Bunu akılda tutarak, inceleme, hızlanma ve frenleme istatistikleri ile noktaya geliyor.

0-60 mil koşuda, Model Y 4.84 saniyede puan alıyor. Bu, Audi ve Volvo ile daha yakından eşleşen Uzun Menzilli modeldir. Q4, 5.87 saniyede gelirken, C40 4.38 saniyelik bir çizgi ile ödülü alıyor.

Volvo ayrıca 27 metrede (88 fit) 60-0 fren yarışmasını Tesla (31 metre) ve Audi'yi (33 metre) geçerek kazandı.

Ancak Volvo'nun buradaki en yüksek puanları, son analizde ona pek yardımcı olmuyor.

Watson, üstün pratikliği, teknolojisi, verimliliği ve Tesla Supercharger Ağı erişimi nedeniyle Model Y'ye en yüksek ödülleri verir. Audi gümüş alıyor ve Volvo bronzla yetinmek zorunda.

Kaynak: HotCars

electric-car-1458836.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.