Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

FreeWire, En Güçlü ve Esnek Elektrikli Araç Şarj Cihazını Tanıttı: Boost Charger 200


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

FreeWire, En Güçlü ve Esnek Elektrikli Araç Şarj Cihazını Tanıttı: Boost Charger 200

AAXbWa1.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Entegre pil sayesinde, sadece 27 kW'a (AC) kadar giriş gücü ile 200 kW'a (DC) kadar güç sağlayabilir.

FreeWire Technologies, California, Long Beach'teki Advanced Clean Transportation (ACT) Expo'da, entegre pil enerji depolamalı yeni esnek DC hızlı şarj cihazı olan Boost Charger 200'ü tanıttı.

Adından da anlaşılacağı gibi, FreeWire Boost Charger 200, 120 kW'a kadar güç sağlayabilen orijinal Boost Charger (ilk olarak 2020'de devreye alındı) ile karşılaştırıldığında 200 kW'lık bir toplam tepe güç çıkışına sahiptir. Kasım 2021'de duyurulan sonraki bir sürüm 150 kW'a yükseltildi.

Boost Chargers ile ilgili en önemli şey, entegre pil enerji depolamasıdır (Envision AESC'den NCM pil hücrelerine sahip 160 kWh'lik bir pil takımı), bu da onu birçok yönden (kurulum ve çalıştırma aşamasında) çok esnek hale getirir.

FreeWire'a göre, şarj cihazı 200 kW'a (CCS fişi kullanarak) veya 100 kW'a (CHAdeMO fişi kullanarak) kadar güç sağlayabilir veya her biri 100 kW'a kadar aynı anda iki aracı şarj edebilir. Aynı zamanda, şarj cihazı birkaç kat daha düşük güç girişi gerektirir (27 kW AC'ye kadar). İlginç bir şekilde, güç elektroniği 950 V'a kadar iletebildiğinden, şarj cihazı 800 V akü sistemleri için de hazırdır.

AAXbPQa.img?w=768&h=533&m=6

Şirket, entegre bir pilin, külfetli inşaat maliyetleri ve kısıtlamalara izin vermeden mevcut altyapıya sorunsuz bağlantı sağladığını açıklıyor.

"Her kurulumun tamamlanması genellikle birkaç ay gerektirir, bu da acil altyapı ve çevresel hedefleri ilerletme çabalarını yavaşlatır. Sonuç olarak, Amerika'nın yaşlanan, felakete eğilimli elektrik şebekeleri artan baskı altına girecek ve potansiyel olarak ülkemizin karbondan arındırma yolundaki ilerlemesini kısa devre tehdidiyle karşı karşıya bırakacaktır. "

FreeWire tarafından listelenen pil enerji depolamalı bir şarj cihazının faydaları şunları içerir:

Geleneksel şarj ekipmanına kıyasla ortalama 30.000 doların üzerinde tasarruf

6 kat daha hızlı dağıtım süresi

5 kat daha küçük ayak izi (ilgili elektrikli ekipmanı eski şarj cihazlarıyla birleştirir)

%70 daha düşük işletme maliyetleri (daha düşük talep ücretleri)
Azaltılmış izin

Bu noktaların birçoğunun geçerli olabileceğinin kanıtı, Avrupa'daki Volkswagen ve BP ortaklığıyla ilgili son duyurudur ve bu, pil enerji depolama (ESS) ile donatılmış binlerce Volkswagen Flexpole "esnek" hızlı şarj cihazının kurulumuyla sonuçlanacaktır.

Boost Charger 200 özellikleri

AAXbFZo.img?w=768&h=925&m=6

Boost Charger 200'ün piyasaya sürülmesi, Nisan ayında şirketin daha da genişlemesi için sermaye sağlaması beklenen 125 milyon dolarlık ek bir D Serisi finansman turunu takip ediyor.

FreeWire, yakın zamanda Newark, California'da şarj ve enerji depolama ürünleri geliştirmek ve üretmek için 66.000 metrekarelik yeni bir Ar-Ge tesisinin temelini attığını söylüyor. Tesis yapım aşamasındadır ve 2022 Yazına kadar tam olarak faaliyete geçecektir.

27 Nisan'da yayınlanan basın açıklamasına göre, FreeWire bugüne kadar 30 MWh'den fazla rezerve edilmiş pille tümleşik şarj yoluyla yaklaşık 5 MWh enerji depolama kapasitesi kurdu. Şarj cihazı başına 160 kWh düşünüldüğünde, yaklaşık 200 adet sipariş verilmiş yaklaşık 30 şarj cihazı olacaktır. Orta vadeli hedef, 2025 yılına kadar 5.000'den fazla birimin konuşlandırılmasıdır.

Kaynak: Inside EVs

electric-car-2862381.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.