Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Wi-Fi'nizi Güçlendirmek için İki Yönlendiriciyi (Routers) Bir Araya Nasıl Bağlarsınız?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Wi-Fi'nizi Güçlendirmek için İki Yönlendiriciyi (Routers) Bir Araya Nasıl Bağlarsınız?

Hepimiz Wi-Fi'nin zaman zaman düzensiz olabileceğini ve tam olarak en güvenilir şey olmadığını biliyoruz. Neyse ki, bu soruna aracılık etmenin birkaç yolu vardır: bir Wi-Fi genişletici eklemek veya eski donanımı yeniden kullanmak. Muhtemelen dolabınızda bir yerde eski bir yönlendiriciniz vardır ve onu atarken, onun yerine Wi-Fi genişletici olarak kullanabilirsiniz. Size birkaç dolar kazandıracak ve bir Wi-Fi genişleticiden daha iyi performans sağlayacaktır.

AAXf7gr.img?w=768&h=384&m=6

Bir Wi-Fi genişleticinin basit kurulumuna rağmen, sadeliğinin bir maliyet-performans bedeli vardır. Soruna aracılık etmenin bir yolu, gecikmeyi azaltmak ve ağa başka bir yönlendirici eklemektir.

İki Yönlendiriciyi Bağlamanın Faydası Nedir?

Bir Wi-Fi genişletici eklemek genellikle daha kolay olsa da, başka bir yönlendirici eklemenin sonuçları kendileri için konuşur. Performans açısından, mevcut bir yönlendiriciye başka bir yönlendirici eklemek, Ethernet bağlantısı üzerinden kablolu olduğu için herhangi bir Wi-Fi genişleticiden daha iyidir.

Wi-Fi genişleticiler yönlendiricinizden paketler alıp bunları cihazlarınızın kullanabileceği bir sinyale yeniden iletirken, kablolu kablosuz bağlantının performansı benzersizdir ve bu basit numarayı daha da haklı çıkarır. Başarılı bir kurulum, eski elektroniklerin geri dönüştürülmesinden ve Wi-Fi sinyalinizin güçlendirilmesinden oluşacaktır ve işte bunu nasıl yapacağınız.

Gerekli Parçalar ve Aletler

Bu kurulumu tamamlamak için birkaç parçaya ve birkaç şeye erişmeniz gerekecek. Neyse ki, muhtemelen evinizde bu şeylerin çoğuna sahipsiniz. Değilse, hemen hemen her mağazada bunları stokta bulunduracaktır.

Birincil yönlendirici
İkinci bir yönlendirici
Ethernet kablosu (istenen uzunlukta)
Bilgisayara erişim
internet bağlantısı

Ethernet kabloları yalnızca belirli bir mesafeye kadar etkilidir ve yalnızca belirli hızlara kadar sağlayabilir. Bu, Ethernet kablosunun uzunluğuna ve Cat 1'den Cat 8'e kadar ne tür bir kablo olduğuna bağlıdır.

Birincil Yönlendiricinize Nasıl Erişilir

Birincil yönlendiriciniz, kurulumun çoğunun gerçekleştiği yerdir ve ikincil yönlendiricinin birincil yönlendiriciden bir internet bağlantısı almasına izin verir. Sahip olduğunuz yönlendiricinin türü veya markası ne olursa olsun, yönlendirici kurulum sayfanızda oturum açmalısınız.

Yönlendiricinizin IP adresini tarayıcınızın adres çubuğuna girin ve Enter'a basın. Yönlendirici IP adresinizin ne olduğundan emin değil misiniz? Yönlendirici IP adresinizi nasıl bulacağınızı öğrenin, ardından bu makaleye geri dönün. İşletim sisteminden bağımsız olarak, İnternet Servis Sağlayıcınız IP adresini verdiğinde yönlendirici IP adresiniz aynı kalacaktır.

Örneğin, Windows'ta yönlendirici IP adresinizi bulmak için:

Başlat menüsü arama çubuğuna Ağ Durumu girin ve En İyi Eşleşme'yi seçin.

Ardından, Donanım ve bağlantı özelliklerini görüntüle'yi seçin.

Yönlendiricinizin IP adresini bulacağınız Varsayılan Ağ Geçidini bulun.

Alternatif, servis sağlayıcınızın web sitesinde oturum açmak ve ayarlarınızı bu şekilde değiştirmektir. Varsayılan ağ geçidi IP adresini tarayıcınıza yazmanız, sizi aynı şeyleri başarabileceğiniz servis sağlayıcınızın web sitesine de götürecektir. Yapılandırmanız ne olursa olsun, bu sistemin düzgün çalışması için bazı şeylerin ayarlanması gerekir.

Birincil Yönlendiriciyi Kurma

İkincil yönlendiricinizin genişletici görevi görmesi için, çalışması için birincil yönlendiricinizde birkaç şey ayarlamanız gerekir. Tarayıcınıza varsayılan ağ geçidi IP'sini yazdıktan sonra, bir ekran kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmenizi isteyecektir. Tipik olarak, bu varsayılan olarak kalır ve oturum açmak, parola istemi için "admin" yazmak kadar basit olabilir. İlk kez oturum açmış olmanızdan bağımsız olarak, varsayılan yönlendirici bilgileri çevrimiçi olarak veya kullanım kılavuzunda bulunabilir.

Belirtildiği gibi, varsayılan ağ geçidi IP adresini yazmak sizi genellikle hizmet sağlayıcınızın Hizmetler sayfasına götürür ve aynı şeyleri yapmanıza olanak tanır. Halihazırda mevcut bir servis sağlayıcı ile ayarladığınız bir şey olduğundan, varsayılan bilgilerle oturum açmayacaksınız.

Bundan sonra, varsayılan olarak açık olmasına rağmen, birincil yönlendiricinizdeki DHCP Sunucusu onay kutusunu tıklayın. Bu, şeylerin birincil yönlendirici tarafındaki kurulumu tamamlar. Ethernet kablosunu gerektiği gibi mobilyaların arkasından, halıların altından veya alçıpandan ikincil yönlendiricinizin istediğiniz konumuna yönlendirin, ancak ikisini henüz bağlamayın.

İkincil Yönlendiriciyi Kurma

Kurulumun ilk yarısı tamamlandı, size ikinci yarısı kaldı. Ancak, ikincil yönlendiricinizde internete erişmeden önce, işleri buna göre ayarlamak için ikincil yönlendiriciye bağlanmalısınız. Önceki adımlara benzer şekilde, bunu bir Ethernet kablosunun bir ucunu bilgisayarınıza ve bir ucunu ikincil yönlendiriciye takarak yapabilirsiniz. Ardından, birincil yönlendiriciyle aynı adımları izleyerek, yönlendirici ayarlarında DHCP Sunucusu yazan yeri bulun. IP adresi sorunlarını önlemek için bu, ikincil yönlendiricide devre dışı bırakılmalıdır.

İkincil yönlendiricinizdeki DCHP Sunucusu onay kutusunun seçimini kaldırdıktan sonra, ikincil yönlendiriciye giden Ethernet kablosunu bilgisayarınızdan çıkarın ve her iki ağda da sistemi yeniden başlatın. Önce birincil ağınızı bağlayarak başlayın ve tamamen çalışır durumda olduğunu doğrulayın.

Birincil yönlendiriciden gelen Ethernet kablosunu bulun, ardından ikincil yönlendiriciyi istediğiniz konuma yerleştirin. İdeal olarak, bu, internetin düzensiz olduğu veya çok fazla sinyalin olmadığı bir yere yerleştirilmelidir. Birincil yönlendiriciden gelen Ethernet kablosu, ikincil yönlendiricideki bir Ethernet bağlantı noktasına takılarak birincil yönlendiricinizden internet bağlantısı almasına izin vermelidir.

İnternet Bağlantınızı Test Etme

Kurulumun bu noktasında, her iki yönlendiriciye hem kablosuz olarak hem de WLAN bağlantı noktaları aracılığıyla ayrı varlıklar olarak bağlanabilmelisiniz. Gecikme azaldığı ve muadili ile karşılaştırıldığında kablolu bağlantıların basit hakimiyeti nedeniyle bu, bir Wi-Fi genişletici kullanmaktan çok daha etkili olmalıdır.

İkincil yönlendirici çalışmıyorsa, ayarlarınızı iki kez kontrol edin ve sistemi yeniden başlatın. Bunu, cihazların gücünü yaklaşık 30 saniye keserek yapabilirsiniz. Tam olarak çalıştığında, her iki yönlendirici de daha önce en düzensiz noktalarda bile bir Wi-Fi sinyali yayar!

Kaynak: MUO

 

modem-5436146.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.