Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SpaceX'in Starlink uydu interneti artık 32 ülkede sipariş edilebilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

SpaceX'in Starlink uydu interneti artık 32 ülkede sipariş edilebilir

Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket, Starlink'in internet hizmetinin artık dünya çapında 32 ülkede mevcut olduğunu tweetledi. Avustralya, Brezilya, Şili, ABD, Kanada ve Avrupa'nın çoğu dahil olmak üzere haritasında "mevcut" olarak işaretlenen ülkeler ve bölgeler, ekipmanlarının "hemen" gönderilmesini sağlayabilir. Hizmet, geçen yıl betadan çıkışından bu yana istikrarlı bir şekilde genişledi ve Eylül 2021 itibariyle 12 ülkede ve geçen Şubat ayında 25 ülkede kullanılabilir durumda.

AAXdZxw.img?w=768&h=426&m=6

Starlink'in haritası, "mevcut" (açık mavi), "bekleme listesi" (orta mavi) ve "yakında geliyor" (koyu mavi) olarak işaretlenen alanları gösterir. Hizmet, yaklaşık 60 derece kuzey enlemlerinde küresele yakın bir potansiyele sahiptir, ancak kullanılabilirlik ülke bazında sağlanır.

Son zamanlarda fiyatları arttı ve şimdi rezervasyon sahipleri için 549 $ veya yeni siparişler için 599 $'a mal oldu ve bir uydu anten çanağı, bir stand, bir güç kaynağı ve bir WiFi yönlendirici içeriyor. Hizmet fiyatları da ayda 99 dolardan 110 dolara yükseldi. Kullanıcılar artık bir taşınabilirlik özelliği ekleyerek, aylık 25 ABD doları ek ücret karşılığında seyahat ederken kiti almalarına izin verebilir.

Şirket, öncelikle başka türlü bağlanamayan uzak bölgeleri hedefliyor. 2021'in 4. çeyreği itibarıyla ABD'de 104.97/12.04 Mbps'lik (indirme/yükleme) çok yüksek hızlar sunar, neredeyse sabit ABD internet hızlarına kadar. Teoride, şirket daha fazla uydu ve yer istasyonu ekledikçe hızlar artıyor. Gecikme, sabit geniş banttan daha yavaştır (14 milisaniyeye kıyasla 40), ancak HughesNet (729 milisaniye) ve Viasat (627 milisaniye) gibi diğer uydu seçeneklerinden çok daha iyidir.

Starlink tartışmasız olmamıştır. Gökbilimciler, takımyıldızındaki binlerce uydunun Dünya teleskop gözlemlerine müdahale ettiğinden şikayet ettiler ve şirket son zamanlarda bir jeomanyetik fırtınada 40 uyduyu kaybetti. Buna ek olarak, Starlink'in Fransa'da faaliyet gösterme lisansı, ülkenin düzenleyicisi ARCEP tarafından geçici olarak iptal edildi ve yakında nihai bir karar bekleniyor.

Kaynak: Engadget 

 

 

satellite-dish-4400000.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.